defacer Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 τι μένει για διασκέδαση? 700 ευρώ είναι μισθός επιβίωσης και όχι μισθός αξιοπρέπειας όπως γράφετε μερικοί... Τα 700 είναι αξιοπρεπής μισθός, αν μένεις με τους γονείς σου και σου πληρώνουν όλα τα έξοδα του σπιτιού αυτοί. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, μιλάμε για μισθό πείνας Αλλά με 700 όπως λες και συ την βγάζεις..πως την βγάζεις όμως? Χωρίς καθόλου λεφτά για διασκέδαση...άρα απλά επιβιώνεις.Δεν λέω να αποταμιεύεις αλλά να έχεις δυο παράδες να βγεις έξω να διασκεδάσεις... [...] Αν εσείς αυτό το θεωρείτε πολυτέλεια τι να πω...επίσης αν νομίζετε ότι ένας εργένης στα 25 του μπορεί να ζήσει με 150 ευρώ τον μήνα έξοδα διασκέδασης (καφέδες,ποτά) τι να πω. Μάλλον έχουμε διαφορετική έννοια για την αξιοπρεπή διαβίωση. Καλά μην μιλήσω για καμιά εκδρομή το καλοκαίρι...(διακοπές με τίποτα) Επίσης μην αναφέρουμε καν το εξωφρενικό ενδεχόμενο να έχει ο εργαζόμενος αυτός ΑΜΑΞΙ!!!(τι σπατάλη θεέ μου) Συμφωνώ αλλά και πάλι με το σενάριο δεύτερη δουλειά εξανεμίζεται το βασικό αυτού που λέμε αξιοπρεπής επίπεδο διαβίωσης...ο ελεύθερος χρόνος δλδ. Επιβίωση λέγεται το να μην πεθάνεις της πείνας. Ανάλογα, μισθός επιβίωσης λέγεται εκείνος που αν ήταν μικρότερος και ο μισθωτός δεν έχει άλλη πηγή εσόδων αργά ή γρήγορα θα είχε να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της υγείας του ή ακόμα και το θάνατο. Αξιοπρέπεια λέγεται το να μπορείς να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες (τροφή/νερό/στέγη/ένδυση/ασφάλεια/ιδιωτικότητα, βασικά ό,τι θα πήγαινε μέχρι το 3ο επίπεδο του Maslow). Ανάλογα, αξιοπρεπής μισθός είναι αυτός που μου επιτρέπει να έχω ένα κρεβάτι και να πέφτω σ' αυτό για ύπνο χωρίς να πεινάω, χωρίς να βρωμάω και χωρίς να κυκλοφορούν γύρω μου άγνωστοι. Κάποιοι εδώ με μπροστάρη τον backpacker του οποίου πραγματικά δεν ξέρω ποιό post να προτοκάνω quote φαίνεται να νομίζουν ότι αξιοπρέπεια λέγεται το να μπορείς να πηγαίνεις και κανα σινεμαδάκι. Χωρίς να θέλω να πω ότι το σινεμαδάκι είναι ξέφρενη ζωή (το ξεκαθάρισα ήδη νωρίτερα μιλώντας για διακοπές), αυτό που καταλαβαίνω από τα παραπάνω είναι ότι είτε δεν έχετε την παραμικρή ιδέα τι πάει να πει απώλεια αξιοπρέπειας, είτε μπερδεύετε τη λούτσα με τη βούρτσα. Ξέρω κάποιον που μεγάλωσε με δυο ζευγάρια παπούτσια (τα αθλητικά και τα όχι αθλητικά) και που οι γονείς του αγόραζαν ελαττωματικές φόρμες από τη βιοτεχνία (που τις μπάλωναν μετά) για να μπορεί το παιδί να κάνει μάθημα γυμναστικής όπως τα υπόλοιπα επειδή δεν υπήρχαν λεφτά για καινούριες. Το παιδί ντρεπόταν γι' αυτή την κατάσταση αλλά παρόλα αυτά δεν είχε θιχτεί ποτέ η αξιοπρέπειά του. Και έρχεται τώρα το επαναστατικό κλιμάκιο του insomnia, εξορισμού αραχτό από το σπίτι με υπολογιστή και DSL να μιλήσει για απώλεια αξιοπρέπειας όταν κάποιος δε μπορεί να βγαίνει για ποτό, να έχει αυτοκίνητο και να πηγαίνει διακοπές. First world problems ετσι? Λίγο ακόμα και θα πούμε απώλεια αξιοπρέπειας το να μην έχεις μονάδες στο κινητό. Δε λέω ότι όποιος παίρνει 700 πρέπει να κουνάει την ουρά του κάθε πρώτη του μηνός. Σαφώς και δεν είναι αυτά λεφτά για να ζει κανείς, χάνει πολλά πράγματα που σήμερα τα θεωρούμε δεδομένα ως δυτικοευρωπαίοι. Λέω όμως ότι ακριβώς επειδή κάποιοι μεγάλωσαν θεωρώντας τα δεδομένα έχουν χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια όσον αφορά το τι σημαίνει "επιβίωση" και "αξιοπρέπεια". Θα έπρεπε να ντρέπεστε να χρησιμοποιείτε αυτές τις λέξεις στην ίδια χώρα (να μη το πάω παραέξω) όπου άλλοι είναι εξαρτημένοι από συσσίτια για να φάνε αυτοί και τα παιδιά τους. Επίσης πρέπει να χάσει κάποιος αρκετή από την αξιοπρέπειά του για να υπολογίζει την επιβίωση του ατόμου σε μια μέρα με βάση το κόστος του πακέτου των μακαρονιών. Για μένα αυτό είναι ντροπή, που προσπαθείτε να τα στριμώξετε για να βγαίνουν τα νούμερα. Άνοιξε το λεξικό να δεις τι λέει στο "επιβίωση". Ναι, θα την υπολογίσεις με βάση το κόστος του φτηνότερου φαγητού που μπορείς να τρως σε μάκρος χρόνου χωρίς να αποκτήσεις προβλήματα υγείας γιατί αυτός είναι ο ορισμός της επιβίωσης. Το να το κάνεις αυτό δε λέγεται ντροπή, λέγεται ακρίβεια. Αν θες να υπολογίσεις το κόστος διαβίωσης στην οποία εκτός από μακαρόνια τρως σαλάτες, φρούτα, κρέας, ψάρια και τυρί I hate to burst your bubble αλλά δε θα το πεις επιβίωση, θα το πεις "δε μου λείπει τίποτα". Αν το πεις διαφορετικά τότε λυπάμαι αλλά είσαι το ίδιο καραγκιόζης με τον Άδωνι, απλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ντροπή είναι να πει κανείς ότι αφού έχεις να φας μακαρόνια δε θα έπρεπε να έχεις και παράπονο. Επίσης ντροπή είναι να πει κανείς ότι αν δεν έχεις να πας διακοπές δεν έχεις αξιοπρέπεια, αλλά δε βαριέσαι μεταξύ μας τώρα τι να τα ψειρίζουμε. 2
Backpacker Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Επιβίωση λέγεται το να μην πεθάνεις της πείνας. Ανάλογα, μισθός επιβίωσης λέγεται εκείνος που αν ήταν μικρότερος και ο μισθωτός δεν έχει άλλη πηγή εσόδων αργά ή γρήγορα θα είχε να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της υγείας του ή ακόμα και το θάνατο. Αξιοπρέπεια λέγεται το να μπορείς να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες (τροφή/νερό/στέγη/ένδυση/ασφάλεια/ιδιωτικότητα, βασικά ό,τι θα πήγαινε <a data-ipb="nomediaparse" data-cke-saved-href="http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow"href="http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow" s_hierarchy_of_needs"="">Ντροπή είναι να πει κανείς ότι αφού έχεις να φας μακαρόνια δε θα έπρεπε να έχεις και παράπονο. Επίσης ντροπή είναι να πει κανείς ότι αν δεν έχεις να πας διακοπές δεν έχεις αξιοπρέπεια, αλλά δε βαριέσαι μεταξύ μας τώρα τι να τα ψειρίζουμε. Για την Ελλάδα μιλάμε και με τα στάνταρ της Ελλάδας και του πρώτου κόσμου στον οποίο ανήκει κρίνουμε...το να καθόμαστε να λέμε ότι εφόσον στην Σομαλία πεινάνε ή το εγώ έχω γνωστό χωρίς παπούτσια και δεν έπαθε και τίποτα είναι από λαικισμός και ανοησία μέχρι καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ε λοιπόν ναι όταν στον πρώτο κόσμο στον οποίο ζούμε δεν έχει την δυνατότητα κάποιος για την συντριπτική πλειοψηφία των παροχών του (σινεμά,ταβέρνα,ποτό,καφετέρια,εκδρομή,αμάξι) ε ναι τότε ζεις κάτω από το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Οι απόψεις σου είναι από προκλητικά χαζονεοφιλελεύθερες μέχρι ραγιαδίστικες...άκου μια στέγη και ένα πιάτο φαί. Άλλο πράγμα το αν είναι κάποιος αξιοπρεπής και άλλο αν το επίπεδο διαβίωσης του είναι αξιοπρεπές..πως κατάφερες και τα έκανες αυτά τα δύο τελείως διαφορετικά πράγματα ένα μόνο εσύ μπορείς να το καταλάβεις αυτό. Και ο άστεγος που έχασε την δουλειά του και το σπίτι του αξιοπρεπής είναι...αλλά οι συνθήκες διαβίωσης του δεν είναι. Αυτό το να έχει μια στέγη πάνω από το κεφάλι του και το ένα πιάτο φαί και ρούχα να φορέσει ίσον αξιοπρέπεια=αξιοπρεπής διαβίωση είναι τόσο ηλίθια νεοφιλεύθερο που μόνο σε χώρα του πρώτου κόσμου μπορεί να ειπωθεί...(κάπου αυτή την στιγμή ο Τζήμερος έχει στύση με αυτή σου την φράση) Επίσης ναι το να μην έχεις λεφτά να βάλει μονάδες στο κινητό σε μια χώρα του πρώτου κόσμου για να επικοινωνήσεις είναι φτώχεια...αλλά τι σου λέω τώρα...είναι κομμουνιστικά αυτά... Ξεμπέρδεψε τα στο μυαλό σου γιατί τα έχεις κάνει αχταρμά...άλλο αξιοπρέπεια στον άνθρωπο και άλλο αξιοπρεπής επίπεδο διαβίωσης. ΥΓ 1 Επίσης επειδή το πέταξες και αυτό μέσα στα must της αξιοπρεπούς διαβίωσης...την ασφάλεια..όχι ο εργαζόμενος των 700 ευρώ δεν νιώθει την παραμικρή ασφάλεια στην ζωή του...μέσα σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον...που αύριο μπορεί να είναι άνεργος (τεράστια πιθανότητα)...που άμα πάθει κάτι το αμάξι του ή ο ίδιος δεν θα έχει λεφτά να το πληρώσει (θα σε σοκάρω αλλά δεν θα καλύπτει όλα η ασφάλεια)..αν ο εργαζόμενος των 700 ευρώ πέσει και σπάσει τα δόντια του κανένα κράτος δεν θα του ξαναφτιάξει. Ο ίδιος με τα 700 να μην σου πω τι θα φτιάξει... Αλλά εσύ θα μας πεις ότι αφού δεν έχει τον φόβο μην του κάνει επιδρομή στο σπίτι καμιά βάρβαρη φυλή και τον σφαγιάσει όπως γίνεται σε άπειρες χώρες τότε δεν είναι λόγος ανασφάλειας και φόβου αυτός... ΥΓ 2 Στην Ελλάδα το όριο της φτώχειας(μία τελείως πλασματική μονάδα μέτρησης που δεν δείχνει ούτε κατά διάνοια την πραγματικότητακα και εξυπηρετεί όμως την δική σου επιχειρηματολογία σε αυτή την περίπτωση) είναι 7200 ευρώ τον χρόνο...άρα το να ζει κανείς ελάχιστα πάνω από αυτό για σένα είναι αξιοπρεπής διαβίωση. ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΚ. 10
Pablo_Hasan Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Αξιοπρέπεια λέγεται το να μπορείς να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες (τροφή/νερό/στέγη/ένδυση/ασφάλεια/ιδιωτικότητα, βασικά ό,τι θα πήγαινε μέχρι το 3ο επίπεδο του Maslow). Ανάλογα, αξιοπρεπής μισθός είναι αυτός που μου επιτρέπει να έχω ένα κρεβάτι και να πέφτω σ' αυτό για ύπνο χωρίς να πεινάω, χωρίς να βρωμάω και χωρίς να κυκλοφορούν γύρω μου άγνωστοι. αυτο που περιγράφεις στο περιππου ειναι το πρώτο επιπεδο, ήδη απο το δευτερο προυποθέτει ασφάλεια εργασίας, υγείας, περιουσίας, οικογένειας, κτλ. http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow%27s_hierarchy_of_needs 3
chicken32 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Επιβίωση λέγεται το να μην πεθάνεις της πείνας. Ανάλογα, μισθός επιβίωσης λέγεται εκείνος που αν ήταν μικρότερος και ο μισθωτός δεν έχει άλλη πηγή εσόδων αργά ή γρήγορα θα είχε να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της υγείας του ή ακόμα και το θάνατο. Οπότε αφού και οι ρακοσυλλέκτες επιβιώνουν, μια χαρά είμαστε, όπως είπε και ο benny. Ξέρω κάποιον που μεγάλωσε με δυο ζευγάρια παπούτσια (τα αθλητικά και τα όχι αθλητικά) και που οι γονείς του αγόραζαν ελαττωματικές φόρμες από τη βιοτεχνία (που τις μπάλωναν μετά) για να μπορεί το παιδί να κάνει μάθημα γυμναστικής όπως τα υπόλοιπα επειδή δεν υπήρχαν λεφτά για καινούριες. Το παιδί ντρεπόταν γι' αυτή την κατάσταση αλλά παρόλα αυτά δεν είχε θιχτεί ποτέ η αξιοπρέπειά του. Κι εγώ και όλοι ξέρουμε παραδείγματα από την καθημερινή μας ζωή. Συνήθως, για να προοδεύσουμε, συγκρινόμαστε με την καλύτερη περίπτωση, την οποία θέλουμε να φτάσουμε. Εσύ για κάποιο λόγο διαλέγεις την χειρότερη κάθε φορά, για να κάνουμε μόκο (πάλι ότι λέει ο benny). Και έρχεται τώρα το επαναστατικό κλιμάκιο του insomnia, εξορισμού αραχτό από το σπίτι με υπολογιστή και DSL να μιλήσει για απώλεια αξιοπρέπειαςόταν κάποιος δε μπορεί να βγαίνει για ποτό, να έχει αυτοκίνητο και να πηγαίνει διακοπές. First world problems ετσι? Λίγο ακόμα και θα πούμε απώλεια αξιοπρέπειας το να μην έχεις μονάδες στο κινητό. Σόρρυ ρε μεγάλε που δεν κυλιόμαστε στο πάτωμα απ την πείνα για να έχουμε δικαίωμα να εκφράσουμε την άποψή μας - απο δω και μπρος οποιανου οι απόψεις δεν συμπίπτουν με τη φορολογική τους δήλωση αναιρούνται αυτομάτως. Θα έπρεπε να ντρέπεστε να χρησιμοποιείτε αυτές τις λέξεις στην ίδια χώρα (να μη το πάω παραέξω) όπου άλλοι είναι εξαρτημένοι από συσσίτια για να φάνε αυτοί και τα παιδιά τους. Κι επειδή είναι εξαρτημένοι πρέπει να γίνουμε κι εμείς? Ωραία πρόοδος, εσύ όταν έπαιρνες κακό βαθμό και σου λεγε η μαμά σου για το άλλο παιδί που πήρε άριστα, εσύ φρόντιζες να της δείχνεις ένα τρίτο παιδί που πάτωσε για να νιώσεις καλύτερα. Άνοιξε το λεξικό να δεις τι λέει στο "επιβίωση". Ναι, θα την υπολογίσεις με βάση το κόστος του φτηνότερου φαγητού που μπορείς να τρως σε μάκρος χρόνου χωρίς να αποκτήσεις προβλήματα υγείας γιατί αυτός είναι ο ορισμός της επιβίωσης. Το να το κάνεις αυτό δε λέγεται ντροπή, λέγεται ακρίβεια. Αν θες να υπολογίσεις το κόστος διαβίωσης στην οποία εκτός από μακαρόνια τρως σαλάτες, φρούτα, κρέας, ψάρια και τυρί I hate to burst your bubble αλλά δε θα το πεις επιβίωση, θα το πεις "δε μου λείπει τίποτα". Αν το πεις διαφορετικά τότε λυπάμαι αλλά είσαι το ίδιο καραγκιόζης με τον Άδωνι, απλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δε ξέρω στο σχολείο τι έκανες στο μάθημα της βιολογίας, αλλά άτομο που τρέφεται αποκλειστικά με υδατάνθρακες ή λείπουν τα υπόλοιπα από την διατροφή του (πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες και άλλα που τα ανέφερες εσύ ως είδος πολυτελείας!) αποκτάει άμεσα προβλήματα υγείας - και μάλιστα πολύ πιο άμεσα απ ότι το αφεντικό του που καπνίζει ένα πούρο την ημέρα. Στο συγκεκριμένο σημείο το τερμάτισες πιστεύω. Γενικά πάντως, χωρίς ίχνος έχθρας, πιστεύω ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση η παραπάνω, παρόλο που βγήκαμε offtopic. 3
defacer Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Για την Ελλάδα μιλάμε και με τα στάνταρ της Ελλάδας και του πρώτου κόσμου στον οποίο ανήκει κρίνουμε... Κι όμως, τα "στάνταρ" της Ελλάδας για την οποία μιλάμε είναι ~500 βασικός. Αλλά δεν είδα κανέναν να λέει ότι με 700 πρέπει να 'σαι ευχαριστημένος. Δε διαφωνούμε στο πόσο καλά (δεν) είναι κανείς με 500 ή 700. Όμως άλλο δηλώνεις εδώ κι άλλο κάνεις παραπάνω. το να καθόμαστε να λέμε ότι εφόσον στην Σομαλία πεινάνε ή το εγώ έχω γνωστό χωρίς παπούτσια και δεν έπαθε και τίποτα είναι από λαικισμός και ανοησία μέχρι καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αν μου επιτρέπεις, καμία σχέση με την πραγματικότητα των 700 ευρώ για την οποία ο λόγος είναι όχι το χωρίς παπούτσια, αλλά η δική σου ζωή και κατάσταση. Τουλάχιστον ο χωρίς παπούτσια έχει μια ιδέα για τι πράγμα μιλάμε γιατί κάτι έχει νιώσει στο πετσί του, και αυτός είναι και ο λόγος που τον ανέφερα (όχι ο λαϊκισμός όπως λες). Ε λοιπόν ναι όταν στον πρώτο κόσμο στον οποίο ζούμε δεν έχει την δυνατότητα κάποιος για την συντριπτική πλειοψηφία των παροχών του (σινεμά,ταβέρνα,ποτό,καφετέρια,εκδρομή,αμάξι) ε ναι τότε ζεις κάτω από το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Οι απόψεις σου είναι από προκλητικά χαζονεοφιλελεύθερες μέχρι ραγιαδίστικες...άκου μια στέγη και ένα πιάτο φαί. Οι απόψεις σου είναι από προκλητικά αφελείς μέχρι παιδικές... όχι επειδή λες ότι καλό είναι να τα έχουμε όλοι αυτά τα πράγματα (και πραγματικά το ξεχειλώνεις όταν λες εκδρομές και τέτοια) αλλά επειδή, για να θυμίσω από που ξεκινήσαμε, κατακεραυνώνεις ως απαράδεκτο κάθε μισθό που δεν επιτρέπει σε κάποιον που ζει μόνος του να έχει όλα αυτά τα πράγματα. Κανονικά θα έβαζα το σχόλιο περι Αλέκας και 1400 ευρώ βασικού μισθού σαν απάντηση στη στύση του Τζήμερου (στον οποίο, και κατά πάσα πιθανότητα σε αντίθεση με σένα, έχω απευθύνει επώνυμα την κριτική μου για διάφορα φανταστικά που έχει πει) αλλά νομίζω εδώ κολλάει καλύτερα. Άλλο πράγμα το αν είναι κάποιος αξιοπρεπής και άλλο αν το επίπεδο διαβίωσης του είναι αξιοπρεπές..πως κατάφερες και τα έκανες αυτά τα δύο τελείως διαφορετικά πράγματα ένα μόνο εσύ μπορείς να το καταλάβεις αυτό. Και ο άστεγος που έχασε την δουλειά του και το σπίτι του αξιοπρεπής είναι...αλλά οι συνθήκες διαβίωσης του δεν είναι. Αναφέρθηκα μόνο στο επίπεδο διαβίωσης. Αν εσύ λες "αξιοπρεπές" και εννοείς "άπλα" βρες τα με το λεξικό. Αν ήσουν γιος εφοπλιστή η λέξη αξιοπρεπής θα σήμαινε άλλα πράγματα για σένα, και αν τη χρησιμοποιούσες όπως την καταλαβαίνεις θα εισέπραττες την ανάλογη αντίδραση. Τώρα που το κάνεις πάλι με τα δικά σου προσωπικά κριτήρια αλλά σε μικρότερη κλίμακα τι αλλάζει; Αυτό που προσπάθησα να κάνω εγώ είναι να δώσω ένα αντικειμενικό baseline ανεξάρτητα του ποιός μιλάει σε ποιόν. Επίσης ναι το να μην έχεις λεφτά να βάλει μονάδες στο κινητό σε μια χώρα του πρώτου κόσμου για να επικοινωνήσεις είναι φτώχεια...αλλά τι σου λέω τώρα...είναι κομμουνιστικά αυτά... Όχι απλά φτώχεια αλλά φτώχεια καταραμένη. Εξάλλου όπως όλοι ξέρουμε οι υπηρεσίες μεταφοράς υπολοίπου της what's up κλπ βγήκαν ακριβώς για λόγους κοινωνικής αρωγής. Νομίζω θα συμφωνήσουμε ότι το αν έχεις μονάδες από μόνο του δε λέει απολύτως τίποτα ε; Ξεμπέρδεψε τα στο μυαλό σου γιατί τα έχεις κάνει αχταρμά...άλλο αξιοπρέπεια στον άνθρωπο και άλλο αξιοπρεπής επίπεδο διαβίωσης. ΥΓ 1 Επίσης επειδή το πέταξες και αυτό μέσα στα must της αξιοπρεπούς διαβίωσης...την ασφάλεια..όχι ο εργαζόμενος των 700 ευρώ δεν νιώθει την παραμικρή ασφάλεια στην ζωή του...μέσα σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον...που αύριο μπορεί να είναι άνεργος (τεράστια πιθανότητα)... Έχει πλάκα το ότι με βάση τα 700 ευρώ (το μισθό) βγάζεις συμπέρασμα για το εργασιακό περιβάλλον ενώ στην αμέσως προηγούμενη πρόταση εγώ τα έχω κάνει στο μυαλό μου αχταρμά. Για το πώς συνδέεται άμεσα το ύψος του μισθού με την εργασιακή ασφάλεια ίσως είναι καλύτερα να ρωτήσουμε τον Moyes, ή ακόμα και τη γραμματέα εκεί που είμαι η οποία έχει σχεδόν 10 χρόνια στη θέση. που άμα πάθει κάτι το αμάξι του ή ο ίδιος δεν θα έχει λεφτά να το πληρώσει (θα σε σοκάρω αλλά δεν θα καλύπτει όλα η ασφάλεια)..αν ο εργαζόμενος των 700 ευρώ πέσει και σπάσει τα δόντια του κανένα κράτος δεν θα του ξαναφτιάξει. Αυτό το προόριζες για επιχείρημα; Αν αύριο πέσει κάποιος που παίρνει 1700 ευρώ και μείνει ανάπηρος η κατάληξή του θα είναι καλύτερη; Άρα πρέπει από σήμερα να αισθάνεται ανασφαλής; ΥΓ 2 Στην Ελλάδα το όριο της φτώχειας(μία τελείως πλασματική μονάδα μέτρησης που δεν δείχνει ούτε κατά διάνοια την πραγματικότητακα και εξυπηρετεί όμως την δική σου επιχειρηματολογία σε αυτή την περίπτωση) είναι 7200 ευρώ τον χρόνο...άρα το να ζει κανείς ελάχιστα πάνω από αυτό για σένα είναι αξιοπρεπής διαβίωση. ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΚ. Ξαναδοκίμασε χωρίς να λες βλακείες για λογαριασμό μου. αυτο που περιγράφεις στο περιππου ειναι το πρώτο επιπεδο, ήδη απο το δευτερο προυποθέτει ασφάλεια εργασίας, υγείας, περιουσίας, οικογένειας, κτλ. http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow's_hierarchy_of_needs Πλάκα κάνεις έτσι; Ξέρουμε να διαβάζουμε όλοι υποθέτω. Το να μπορείς να πάρεις τον άνθρωπό σου αγκαλιά χωρίς να τριγυρνάνε γύρω άσχετοι είναι πρώτο επίπεδο; Αυτό που περιγράφω ως επιβίωση είναι το πρώτο επίπεδο. Αυτό που περιγράφω ως αξιοπρέπεια είναι σίγουρα δεύτερο και μάλλον τρίτο. Ξαναπροσπάθησε. Οπότε αφού και οι ρακοσυλλέκτες επιβιώνουν, μια χαρά είμαστε, όπως είπε και ο benny. Όπως είπα και στον backpacker, ξαναπροσπάθησε χωρίς να λες βλακείες για λογαριασμό μου.
Backpacker Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Κι όμως, τα "στάνταρ" της Ελλάδας για την οποία μιλάμε είναι ~500 βασικός. Αλλά δεν είδα κανέναν να λέει ότι με 700 πρέπει να 'σαι ευχαριστημένος. Δε διαφωνούμε στο πόσο καλά (δεν) είναι κανείς με 500 ή 700. Όμως άλλο δηλώνεις εδώ κι άλλο κάνεις παραπάνω. Αν μου επιτρέπεις, καμία σχέση με την πραγματικότητα των 700 ευρώ για την οποία ο λόγος είναι όχι το χωρίς παπούτσια, αλλά η δική σου ζωή και κατάσταση. Τουλάχιστον ο χωρίς παπούτσια έχει μια ιδέα για τι πράγμα μιλάμε γιατί κάτι έχει νιώσει στο πετσί του, και αυτός είναι και ο λόγος που τον ανέφερα (όχι ο λαϊκισμός όπως λες). Οι απόψεις σου είναι από προκλητικά αφελείς μέχρι παιδικές... όχι επειδή λες ότι καλό είναι να τα έχουμε όλοι αυτά τα πράγματα (και πραγματικά το ξεχειλώνεις όταν λες εκδρομές και τέτοια) αλλά επειδή, για να θυμίσω από που ξεκινήσαμε, κατακεραυνώνεις ως απαράδεκτο κάθε μισθό που δεν επιτρέπει σε κάποιον που ζει μόνος του να έχει όλα αυτά τα πράγματα. Κανονικά θα έβαζα το σχόλιο περι Αλέκας και 1400 ευρώ βασικού μισθού σαν απάντηση στη στύση του Τζήμερου (στον οποίο, και κατά πάσα πιθανότητα σε αντίθεση με σένα, έχω απευθύνει επώνυμα την κριτική μου για διάφορα φανταστικά που έχει πει) αλλά νομίζω εδώ κολλάει καλύτερα. Αναφέρθηκα μόνο στο επίπεδο διαβίωσης. Αν εσύ λες "αξιοπρεπές" και εννοείς "άπλα" βρες τα με το λεξικό. Αν ήσουν γιος εφοπλιστή η λέξη αξιοπρεπής θα σήμαινε άλλα πράγματα για σένα, και αν τη χρησιμοποιούσες όπως την καταλαβαίνεις θα εισέπραττες την ανάλογη αντίδραση. Τώρα που το κάνεις πάλι με τα δικά σου προσωπικά κριτήρια αλλά σε μικρότερη κλίμακα τι αλλάζει; Αυτό που προσπάθησα να κάνω εγώ είναι να δώσω ένα αντικειμενικό baseline ανεξάρτητα του ποιός μιλάει σε ποιόν. Όχι απλά φτώχεια αλλά φτώχεια καταραμένη. Εξάλλου όπως όλοι ξέρουμε οι υπηρεσίες μεταφοράς υπολοίπου της what's up κλπ βγήκαν ακριβώς για λόγους κοινωνικής αρωγής. Νομίζω θα συμφωνήσουμε ότι το αν έχεις μονάδες από μόνο του δε λέει απολύτως τίποτα ε; Έχει πλάκα το ότι με βάση τα 700 ευρώ (το μισθό) βγάζεις συμπέρασμα για το εργασιακό περιβάλλον ενώ στην αμέσως προηγούμενη πρόταση εγώ τα έχω κάνει στο μυαλό μου αχταρμά. Για το πώς συνδέεται άμεσα το ύψος του μισθού με την εργασιακή ασφάλεια ίσως είναι καλύτερα να ρωτήσουμε τον Moyes, ή ακόμα και τη γραμματέα εκεί που είμαι η οποία έχει σχεδόν 10 χρόνια στη θέση. Αυτό το προόριζες για επιχείρημα; Αν αύριο πέσει κάποιος που παίρνει 1700 ευρώ και μείνει ανάπηρος η κατάληξή του θα είναι καλύτερη; Άρα πρέπει από σήμερα να αισθάνεται ανασφαλής; Ξαναδοκίμασε χωρίς να λες βλακείες για λογαριασμό μου. Πλάκα κάνεις έτσι; Ξέρουμε να διαβάζουμε όλοι υποθέτω. Το να μπορείς να πάρεις τον άνθρωπό σου αγκαλιά χωρίς να τριγυρνάνε γύρω άσχετοι είναι πρώτο επίπεδο; Αυτό που περιγράφω ως επιβίωση είναι το πρώτο επίπεδο. Αυτό που περιγράφω ως αξιοπρέπεια είναι σίγουρα δεύτερο και μάλλον τρίτο. Ξαναπροσπάθησε. Όπως είπα και στον backpacker, ξαναπροσπάθησε χωρίς να λες βλακείες για λογαριασμό μου. Συνεχίζεις να εκτίθεσαι...δεν πειράζει...διαβάζει ο κόσμος και καταλαβαίνει. 4
defacer Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Κι όμως, υπάρχει πολύς κόσμος που έμαθε να διαβάζει αλλά από κατανόηση δεν. Από το πρώτο μου post σήμερα είπα κάποια πράγματα, ανέφερα την Glasmeier και προσπάθησα στο ίδιο πνεύμα να δώσω έναν αντικειμενικό ορισμό του τι είναι αξιοπρεπές για να έχουμε κοινό σημείο αναφοράς τονίζοντας από μόνος μου ότι ο ορισμός που επιλέγω μπορεί να μην είναι αυτός που έχεις συνηθίσει, αλλά τουλάχιστον δεν είναι υποκειμενικός και άρα άχρηστος όταν μιλάνε άγνωστοι. Και ως γίνεται συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις τα λαμπρά μυαλά του καναπέ με έβαλαν στη θέση μου.
Pablo_Hasan Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Πλάκα κάνεις έτσι; Ξέρουμε να διαβάζουμε όλοι υποθέτω. Το να μπορείς να πάρεις τον άνθρωπό σου αγκαλιά χωρίς να τριγυρνάνε γύρω άσχετοι είναι πρώτο επίπεδο; Αυτό που περιγράφω ως επιβίωση είναι το πρώτο επίπεδο. Αυτό που περιγράφω ως αξιοπρέπεια είναι σίγουρα δεύτερο και μάλλον τρίτο. Ξαναπροσπάθησε. για εσένα αμφιβάλλω, κάνω παραθεση τι ειναι το το δευτερο επιπεδο για τους υπολοιπους In the absence of economic safety – due to economic crisis and lack of work opportunities – these safety needs manifest themselves in ways such as a preference for job security, grievance procedures for protecting the individual from unilateral authority, savings accounts, insurance policies, reasonable disability accommodations, etc. http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow%27s_hierarchy_of_needs#Safety_needs
chicken32 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Εμένα όμως δεν μου έκανες quote και στενοχωριέμαι ... 1
defacer Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 @pablo μάλλον διάβασες γρήγορα και δεν πρόλαβες να καταλάβεις τι σημαίνει "manifest themselves ... as a preference for". Αλλά για να βοηθήσω, ορίστε το τι λέει ακριβώς μετά από το σημείο που σταμάτησες να κάνεις quote: Safety and Security needs include: Personal security Financial security Health and well-being Safety net against accidents/illness and their adverse impacts Τα δύο πρώτα για παράδειγμα τα ανέφερα κατά λέξη: "χωρίς να κυκλοφορούν γύρω σου άγνωστοι" και "χωρίς να σκέφτεσαι τι θα φας αύριο". @chicken32 tough luck.
Jenkins Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 <a data-ipb="nomediaparse" data-cke-saved-href="http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow"href="http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow" s_hierarchy_of_needs"="">Θα έπρεπε να ντρέπεστε να χρησιμοποιείτε αυτές τις λέξεις στην ίδια χώρα (να μη το πάω παραέξω) όπου άλλοι είναι εξαρτημένοι από συσσίτια για να φάνε αυτοί και τα παιδιά τους. Περιμένω από αύριο κιόλας να κόψεις τη σύνδεση στο net και με αυτά τα λεφτά να πας να ταΐσεις τους έχοντες ανάγκη, ειδάλλως είσαι τέρμα υποκριτής. Να μου κάνει κανένας άστεγος κήρυγμα, να σκύψω το κεφάλι, να μου κάνει ο πρώτος επιλαχόντας της κλήρωσης του Public για το νέο iPad, ε πάει πολύ. Programming, music, books, games at all times. Sex and drugs depending on availability. Ο άκρατος καπιταλισμός σε ένα μότο στο status σου. Και μετά θα έπρεπε να ντρεπόμαστε οι υπόλοιποι. Porsche 3
SlimData Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δώστε του defacer 500 ευρώ τον μήνα ώστε να επιβιώνει και άμα του τύχει να του φύγει κάνα μπροστινό δόντι, να δω ποιος θα τον πάρει την επόμενη μέρα για δουλειά να μας δείξει την αξιοπρεπή επιβίωση του. Και χτύπα ξύλο, αν έχει ή αποκτήσει κάποιο παιδάκι και το δει έστω και μια μέρα να πεινάει, να μας δείξει και τότε την μαγκιά της αξιοπρέπειας. Αδερφέ, κατάλαβε κάτι επιτέλους, το να μην κινείσαι μέσα στην μάζα (όπως έχεις αναφέρει) μπορεί να σε κάνει διορατικό και πρωτοπόρο, μπορεί να σε κάνει και ανόητο. Εδώ και 2-3 μήνες σε εργασιακές συζητήσεις έχεις πάρει έναν στραβό δρόμο και για να μην παραδεχτείς το λάθος, το συνεχίζεις προσπαθώντας να το ωραιοποιήσεις. Το αστείο, στα δικά μου μάτια, είναι πως θεωρείς πως έχεις ώριμη σκέψη. Αυτό αδερφέ με ξεπερνάει 6
brotrainer Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Επιβίωση λέγεται το να μην πεθάνεις της πείνας. Ανάλογα, μισθός επιβίωσης λέγεται εκείνος που αν ήταν μικρότερος και ο μισθωτός δεν έχει άλλη πηγή εσόδων αργά ή γρήγορα θα είχε να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της υγείας του ή ακόμα και το θάνατο. Αξιοπρέπεια λέγεται το να μπορείς να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες (τροφή/νερό/στέγη/ένδυση/ασφάλεια/ιδιωτικότητα, βασικά ό,τι θα πήγαινε Γιατί πρέπει να κάποιοι φίλοι από εδώ μέσα να πάνε μια βόλτα στην Βρετανία και στην Αμερική, να δούνε τα hostels και τι πραγματικά σημαίνει μισθός επιβίωσης. Εγώ όσο έχω την υγεία μου τα καταφέρνω. 1
ParhsG Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Επιβίωση λέγεται το να μην πεθάνεις της πείνας. Ανάλογα, μισθός επιβίωσης λέγεται εκείνος που αν ήταν μικρότερος και ο μισθωτός δεν έχει άλλη πηγή εσόδων αργά ή γρήγορα θα είχε να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της υγείας του ή ακόμα και το θάνατο. Αξιοπρέπεια λέγεται το να μπορείς να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες (τροφή/νερό/στέγη/ένδυση/ασφάλεια/ιδιωτικότητα, βασικά ό,τι θα πήγαινε Γιατί πρέπει να κάποιοι φίλοι από εδώ μέσα να πάνε μια βόλτα στην Βρετανία και στην Αμερική, να δούνε τα hostels και τι πραγματικά σημαίνει μισθός επιβίωσης. Εγώ όσο έχω την υγεία μου τα καταφέρνω. Δηλαδή το ότι δε ξέρουν τι είναι μισθός επιβίωσης είναι το θέμα ; Οκ και στη κατοχή εκτός εξαιρέσεων επιβιωναν. Και στην αφρική το ίδιο.Και στην επαρχία της βόρειας κορέας το ίδιο. Πρέπει δηλαδή να βρουν ποιο είναι το χειρότερο και να χρησιμοποιησουν άλλη λέξη; Καλώς η κακώς υπάρχουν ακόμα πολλα λεφτά .Αλλα λίγοι βγάζουν όσα βγάζαν. Ξέρω γιατρούς με εκατομυρία ευρώ στη τραπεζα που χαλάνε κ 300.000 για εκπαιδευση των παιδιών τους. Αλλα βγάζουν το 1/10 απο οτι βγαζαν παλαια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις