Getta Robo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Αυτο το θεμα δεν δημιουργηθηκε με σκοπο τις κοινωνικες/πολιτικες κτλ εξελιξεις των τελευταιων ημερων. Ειναι μια απορια που εχω εδω και (παρα) πολλα χρονια, που μπορει να βρει κανεις φθηνο/προσιτο αλογισιο κρεας; Δυο φορες που βρηκα, η τιμη του ητανε σχεδον τριπλασια απο αυτη του μοσχαρισιου. Παραγουμε καπου στην Ελλαδα κρεας αλογου, η υπαρχει καπου εισαγωγης σε φθηνη τιμη οπου μπορω να προμηθευτω; Για τους ενδιαφερομενους, ειναι φοβερη πηγη πρωτεινης, πλουσιο σε βιταμινες και σιδηρο, και εχει λιγοτερα λιπαρα απο οτι το μοσχαρισιο.
Adon1s Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Σε γενικές γραμμές η παραγωγή , διακίνηση και εμπορία κρέατος απο άλογα ελέγχεται και πραγματοποιείται απο μεγάλο κύκλωμα μαφίας το οποίο έχει "συνεργάτες" και δραστηριοποιείται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης , κυρίως της βορειοανατολικής . Το πού θα βρεί κανείς δεν ξέρω να στο απαντήσω , σίγουρα πάντως δεν είναι και τόσο εύγευστο δεδομένου οτι δεν έχει πολύ μύες το κρέας και είναι γεμάτο συνδετικό ιστο , που σημαίνει με το που το ψήσεις θα γίνει γαλότσα , για αυτό και στις χώρες που το τρώνε , το τρων ψιλο-ωμό . Προς Ηγουμενίτσα μεριά αν είσαι ή βρείς κάποιον δικτυωμένο , μπορεί να βρείς τρόπο να αγοράσεις , δεδομένου οτι η Ηγουμενίτσα είναι το μεγάλο κέντρο απο το οποίο φεύγουν τα άλογα προς την Ιταλία . 1
Getta Robo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Σε γενικές γραμμές η παραγωγή , διακίνηση και εμπορία κρέατος απο άλογα ελέγχεται και πραγματοποιείται απο μεγάλο κύκλωμα μαφίας το οποίο έχει "συνεργάτες" και δραστηριοποιείται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης , κυρίως της βορειοανατολικής . Το πού θα βρεί κανείς δεν ξέρω να στο απαντήσω , σίγουρα πάντως δεν είναι και τόσο εύγευστο δεδομένου οτι δεν έχει πολύ μύες το κρέας και είναι γεμάτο συνδετικό ιστο , που σημαίνει με το που το ψήσεις θα γίνει γαλότσα , για αυτό και στις χώρες που το τρώνε , το τρων ψιλο-ωμό . Προς Ηγουμενίτσα μεριά αν είσαι ή βρείς κάποιον δικτυωμένο , μπορεί να βρείς τρόπο να αγοράσεις , δεδομένου οτι η Ηγουμενίτσα είναι το μεγάλο κέντρο απο το οποίο φεύγουν τα άλογα προς την Ιταλία . Το παραπανω ειναι για την Ελλαδα φανταζομαι ετσι; Σε πολλες στην Ευρωπη ειναι δημοφιλεστατο, δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο εκει. Εχουνε φαει γνωστοι και φιλοι στο εξωτερικο κρεας αλογου, μου ειπανε πως τους αρεσε πολυ και θα ηθελα να δοκιμασω. Οι περισσοτεροι το περιγραφουνε σαν υψηλης ποιοτητας μοσχαρισιο κρεας, κατι μαλλον σπανιο και ακριβο στις μερες μας. Καλη ιδεα αυτη για Ηγουμενιτσα, σε ευχαριστω! Εχω εγω. Ποσο θελεις? Εμπορευεσαι αλογισιο κρεας και τηρεις ολες τις απαραιτητες και νομικες προυποθεσεις; Εχεις καποια επιχειρηση πχ; 2
bluesattack Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Αμαρτια.Τετοιο ομορφο εξυπνο και χρησιμο ζωο. 4
archsatan Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Φιλος πανε στα μακρο κατα 95% θα βρεις, εχει οτι σχεδον κρεας θες, κατεψυγμενο βεβαια.
The_Judas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Καλή ιδέα...παλιότερα είχα δει ακόμη και κρέας κροκοδείλου στο μάκρο.
Toufas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Αμαρτια.Τετοιο ομορφο εξυπνο και χρησιμο ζωο. ε ναι επειδη τα γουρουνια ειναι χαζα ζωα... 6
Getta Robo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Αμαρτια Δεν ειναι αμαρτια βαση των δικων μου ιδεολογιων και πιστευω, εξυπνο Πως υπολογιζεις εσυ την νοημοσυνη των αλογων; Εχεις καποιο συγκεκριμενο πχ τροπο; Επισης, τρεφεσαι μονο με "χαζα" πλασματα; Αληθεια, ποια ειναι αυτα αν επιτρεπεται; χρησιμο Αν δεν κανω λαθος, η κυριοτερη χρηση του στην Ελλαδα ειναι για αγωνες. Τζογος δηλαδη. Κατι που ακραια απεχθανομαι. Δεν μπορω να δω κατι χρησιμο σε αυτο. ομορφο Θα συμφωνησω εδω μαζι σου. Αυτες οι μπριτζολες αλογου πχ μου φαινοντε πανεμορφες. Φιλος πανε στα μακρο κατα 95% θα βρεις, εχει οτι σχεδον κρεας θες, κατεψυγμενο βεβαια. Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για την εντος θεματος απαντηση σου, ειχα παει, πριν λιγα χρονια βεβαια οπου οντως ειχα βρει κρεας αλογου, εισαγομενο ωστοσο και σε τραγικα υψηλη τιμη. Στο μεταξυ μου ειχε πει μια κοπελα, οτι τα τραυματισμενα αλογα απο τους αγωνες στην Ελλαδα τα κανουνε σκυλοτροφη, μα καλα ενας εγχωριος παραγωγος κρεατος αλογου προς τους ανθρωπου δεν υπαρχει; Νομιζω πως ειχα διαβασει κατι αρκετα χρονια πριν αλλα δεν θυμαμαι.. Υγ. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63786873 15.000 σφαξαμε συμφωνα με το αρθρο το 2009. Ποιος στο καλο τα τρωει τοσα χρονια;
Getta Robo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 δοκίμασε και στα ικεα Οπως γραφω παραπανω, αυτα εαν ηρθανε, ητανε μοσχαρισιος κιμας αναμιγμενος με καποια (μαλλον) μικρο ποσοτητα κρεας αλογου. Δεν ηταν κρεας αλογου καθεαυτου. Επισης θα ηθελα πχ να παρω καμια μπριζολα να ψησω ας πουμε, και οχι κατεργασμενο κιμα. Τελος, τα κεφτεδακια των IKEA αποσυρθηκαν.
firewalker Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Τα άλογα αγώνων δεν είναι βρώσιμα. Είναι τίγκα στα φάρμακα. Δεν ξέρω καν αν μπορούν να γίνουν ζωοτροφή. 2
Toufas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Εγω απορω γιατι σκιζουν τα βρακια τους μερικοι με το κρεας αλογου... 1000 φορες αλογο παρα MRM 1
Cossutius. Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2013 Εδω ρε Τουφα άλλοι σκιζουν τα βρακιά τους για μερικους που πάνε και χοροπηδανε στο κέντρο της Αθήνας,,,το κρέας αλόγου μας πείραξε? Οσο για το θέμα, δε ξέρω που βρισκει κανεις κρέας αλογου αλλά έχω την εντύπωση (μπορει να κάνω και λάθος), οτι ειναι παράνομο στη χώρα μας. Και οκ γενικά δεν το έχουμε στο τραπέζι μας. Προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα να φάω ένα γλυκύτατο γουρουνάκι το οποίο ειναι επίσης πανέξυπνο...αλλά το άλογο..ξέρεις τωρα, έχουμε αυτό το στερεότυπο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα