Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σκέφτομαι κι εγώ συχνά έτσι για το ΜπλαΜπλα. Μετά με ρωτάω "τι ήταν πιο ποιοτικό, συγκεκριμένα, στο παλιό ΜπλαΜπλα που δεν είναι στο τωρινό;" και δε βρίσκω απάντηση και καταλήγω πως μάλλον χρήστες μου λείπουν και όχι εποχές. Και σκέφτομαι πως κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεται και ένας χωρισμένος.

• Like 11
Δημοσ.

ναι λειπουνε ωραιες μπλαμπλικες "πενες", δεν κανω πλακα.

αλλο ξεκινησα να γραφω περι του σφαλματος του op να καταληγει να κανει αυτο που κατηγορει την φαση δηλαδη του "εεε, βαριεμαι που βαριεμαι, ας ανοιξω ενα τοπικ με θεμα αμαν αυτοι που βαριουνται και ανοιγουνε τοπικ" αλλα με καλυψε* ο lucifer με το "διλημμα"

οι γερμανοτσολιαδεςμαθεις του φορουμ θα μπορουσανε να βαλουνε τσιτατα τυπου "Wovon man nicht reden kann, darüber muss man schweigen"

Και γω θα θελα να ανοιξω τετοια ωρα ακυρο θεμα που εχω αυπνιες αλλα, το ποναω το φυλλομετρημα που απαιτει το μπλα-μπλα ...

*καλυψε οχι μονο θεματικα, αλλα και την οχι τοσο ενδιαφερουσα τροχια που ακολουθησα

3o και τελευταιο edit: μολις σε ξαναδιαβασα insomniak. ωραια τα λες αληθεια, απλα δεν αλλαζω κατι

Δημοσ.

Την τελευταία τριετία έχουν αποχωρήσει πολλοί χρήστες που έκαναν και δημιουργούσαν ποιοτικές συζητήσεις, και η κίνηση στο μπλά-μπλά έχει αντικατασταθεί απο άτομα που ποστάρουν σχεδόν αποκλειστικά μόνο σε αυτό το section με ορέξεις αποκλειστικά για trolling και χαβαλέ, χωρίς καμία διάθεση για ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων. Ακόμα και σοβαρότερα θέματα (π.χ το προχθεσινό με τις απεργίες), καταστρέφονται εξαιτίας τέτοιων χρηστών.

Γενικά όλη η φάση έχει μεταλλαχθεί σε μια κατάσταση φθηνών memes και καφενειακού τύπου συζητήσεων, που θυμίζουν τοίχο του Facebook.

• Like 7
Δημοσ.

Farfetched αλλα...

Μηπως λογω κρισης; εννοω οτι μεχρι και τα αναλαφρα κωστοπουλικα χρονια ηθελες ως κασκα οξυγονου μια σοβαρη και ενδιαφερουσα συζητηση. Τωρα με την κοινωνικοοικονομικη κριση ειναι μεγαλη πολυτελεια μετα απο τοσο προβληματισμο και βαρια συζητηση και αντιπαραθεση σε θεματα που μας αγγιζουν αμεσα (ελλειψη χρηματων πια ισουται με πολλους αστεγους, φιλους που μεταναστευουν, μαθητες που κρυωνουνε κτλ) να αποφευγουμε την ευκαιρια για λιγο κανιβαλισμο.

Εαν καποιος ξεκινησει παραπονα για την ευαισθησια του, πχ μπορει ειλικρινα να προβληματιζεται για εξαφανιση ειδους χελωνας καρετα-καρετα και νευριαζει που κοβει το κρατος τα σχετικα κονδυλια αλλα ξερει οτι δεν εχει νοημα να το κουβεντιασει δημοσια (ενα θρεντ που προσωπικα θα προσπερνουσα) γιατι θ ακουσει εξαγριωμενους να λενε οτι του παππου του δεν φτανει πια η συνταξη ουτε για νοικι οποτε...

Λαικιστικη προσεγγιση αλλα στην αρχαια αθηνα οταν τα προβληματα ητανε λυμενα (οκ, με ανορθοδοξο για τα σημερινα δεδομενα τροπο πχ σκλαβοι) πιστευω γινοτανε ευκολοτερα οι ενδιαφερουσες συζητησεις

• Like 4
Δημοσ.

Με ξενιζει λιγο ολο αυτο, ειδικα απο τον ιδιο τον insomiak.

Ο λογος ειναι οτι εμενα προσωπικα (για αυτο μαι με ξενιζει), ειναι οτι αποδεχομαι οτι μεγαλωνω, και παραλληλα ενσωματωνονται νεα παιδια τα οποια ισως να μην εχουν τις ιδιες σκεψεις με εμας,

Σιγουρα καποιες εξαρσεις σαν τα σημερινοχτεσινοπροχθεσινα, με το τι θα γινει τελικα με τη γκομενα που μας αφησε μετα απο 5,5 χρονια μεροκαματο να ειναι ασχημες, αλλα σε γενικες γραμμες, πιστευω οτι το μπλα μπλα αυτο ηταν και αυτο εξακολουθει να ειναι.

Σας ευχαριστω που με διαβασατε, αν καταφερα και τα εγραψα σωστα μετα απο ν+2 τσιπουρα

Δημοσ.

Tsifotis, πιστεύω οτι ειδικότερα τώρα λόγω της κρίσης θα έπρεπε να δημιουργούνται περισσότερα κοινονικοπολιτικά θέματα και να γίνεται σοβαρότερος διάλογος και ανάλυση των διαφόρων ζητημάτων. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Ίσα-ίσα που στην προ-κρίσης εποχή που είχαμε "λυμένα" όλα μας τα ζητήματα, υπήρχε περισσότερη σταρχιδοσύνη και μεγαλύτερη διάθεση για χαβαλέ και τρόλινγκ. Μπορεί αυτό να μην αποτυπώνονταν εδώ, όπου όντως το επίπεδο ήταν υψηλότερο και η κατάσταση πιο "formal", αλλά τουλάχιστον στον έξω κόσμο αυτό συμβαίνει. Πλέον έχει πολιτικοποιηθεί και έχει αποκτήσει άποψη και ενδιαφέρον για τα πολιτικά δρώμενα του τόπου, μέχρι και ο τελευταίος ανίδεος.

Δημοσ.

Αμα δεις τα σχετικα θρεντς (κρισης) εχουνε τον ατελειωτο. 

Επισης ειναι και κατι αλλο. Αμβλυνεται το κοινο.

Καποτε τα παλια χρονια οταν τα αυτοκινητα ητανε λιγα οσοι ειχανε το αντιμετωπιζανε το πραγμα πιο προσωπικα. Αποκαλουνταν οδηγοι. Ανηκανε σε μια κοινοτητα με ενα τοσο καθοριστικο αντικειμενο στην ζωη τους. Ειχανε κωδικες επικοινωνιας και αγραφους κανονες, γνωσεις και μερακι γυρω απο το αντικειμενο, οπως το μαστορεμα. Σημερα ενας οδηγος αυτοκινητου μπορει να ειναι οποιοσδηποτε.

Καποτε (τελη 90s) ολο το ιντερνετ ητανε ενα ινσομνια. Οσοι ειμασταν ονλαην ειχαμε καποια ομοιογενεια. Δεν υπηρχανε καγκουρες (το πιο καγκουρε ητανε οι χακερς σε τεκνο φαση αλλα κι αυτοι εννοειται πιανανε τις νερντικες αναφορες. Εαν καποιος ειχε 28.8 modem σημαινει οτι ηξερε το peppas.fsn.net ή αργοτερα τις φαρσες του φουσεκη (ισως ειναι χαζα τα παραδειγματα, οκ)

Σημερα καλως η κακως οπως εγω οδηγαω δεν σημαινει οτι ειμαι ενθουσιωδης του αντικειμενου, ετσι και προσβαση στο πιο μεγαλο φορουμ της ελλαδος δεν εχουνε ανθρωποι που αναγκαστικα περασανε απο καποιο φιλτρο...

Φλυραω (ενεκα πραγματικης αυπνιας, thank you insomnia) αλλα ακομα θελω να πιστευω οτι παραμενει λιγο ψωροψαγμενη γωνια το ινσομνια (ε δεν ειναι και το facebook)

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ να θέσω μια άλλη ερώτηση. Η κατάντια αυτού του σέκτιον υπάρχει όντως ή είναι δημιούργημα στο μυαλό κάποιων που αναπολούν άλλες εποχές έτσι όπως οι ίδιοι τις θυμούνται;

Διότι εγώ δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο που περιγράφεται εδώ.(εκτός αν εννοούμε πριν 4-5 χρόνια, τότε δεν ξέρω) Θα έλεγα μάλιστα το αντίθετο, ότι έχουν μειωθεί αρκετά εδώ και κανα χρόνο από τα γνωστά όμως μέλη οι επιθέσεις, οι απαξιώσεις και η καζούρα. Ανοίγουνε θέματα που προσφέρονται για πλάκα, και συνήθως δεν φτάνουνε καν 2η σελίδα, ενώ θα ορκιζόμουνα ότι αν άνοιγαν πριν 1,5-2 χρόνια θα γινόταν της τρελής και τουλάχιστον 3 σελίδες μέσα σε λίγες ώρες. Δεν ξέρω αν αποδίδεται στην ψυχολογία του κόσμου λόγω κρίσης αλλά για το τελευταίο συμπέρασμα, το ότι υπάρχει δηλαδή αισθητά μειωμένη διάθεση, είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν είναι η ιδέα μου.

Επίσης αυτό το τόπικ ανοίχθηκε λόγω της χθεσινοπροχθεσινής έξαρσης των τρολοτόπικ, κάτι που είναι πολύ μεμονωμένο περιστατικό κατά την γνώμη μου καθώς είχαμε καιρό να δούμε τέτοιο καταιγισμό. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι ο αριθμός των των υπεύθυνων τρολ σίγουρα είναι μικρότερος από των αριθμό των τρολοτόπικ που ανοίχθηκαν.

Μια άλλη ερώτηση τώρα, από εδώ και στο εξής ο οπ θα σταματήσει να σπαμάρει όπως έχει κάνει σε πολύ μεγάλο κατά καιρούς βαθμό τον προηγούμενο καιρό/μήνες/χρόνια ;

• Like 1
Δημοσ.

Εγω πάντως που είμαι απο το 2009 πάντα έτσι το θυμάμαι το Μπλα Μπλα.

Κατα την άποψη μου ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι τομείς του insomnia απο "Νέα Συστήματα - Αναβαθμίσεις" μέχρι τον "Κινηματογράφο και Τηλεόραση" και την "Μουσική" είναι 100 επίπεδα πάνω απο τα περισσότερα φόρουμ στην Ελλάδα.

Σε αυτό πιστεύω συνεισφέρει και το ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ γιατι αντί να έρθει ο καραγκ@!@ σε ένα καλό θέμα σε έναν άλλο τομέα και να πεί ότι μ@!#@@ του κατέβει και να το καταστρέψει, έρχεται στο Μπλα Μπλα και ανοίγει θέμα.

Άρα εγω θεωρώ μια χαρά κάνει την δουλειά του.

• Like 8
Δημοσ.

Αν και νέο μέλος σε αυτό το φόρουμ,αλλά παλιό σε άλλα,έχω παρατηρήσει ότι δέν υπάρχει σωστή διαχείριση!Εχω διαβάσει μέχρι και διαχειριστή να γράφει αισχρολογίες! Ωπότε μην το ψάχνεις...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Σε ενα φορουμ με 200 χιλιαδες μελη, πιστευει κανεις οτι θα μπορουσαν να εκλειψουν τετοιες φασεις τρολαρισματος ?

Η μηπως πιστευει κανεις οτι ολοι εχουν τα ιδια χομπι, γουστα και κολληματα στην τεχνολογια ?

Εδω βλεπεις σε αλλα φορουμ με πολυ λιγοτερα μελη και γινονται τα εκτροπα .......

Μου αρεσει το επιπεδο εδω αλλα μερικες φορες αυτη η σοβαροτητα δεν παλευεται.....

Πολυς κοσμος χρησιμοποιει το νετ ως μεσον φθηνης διασκεδασης και αυτο ειναι το ζητουμενο, που πρεπει να κατανοησουμε ολοι

Αλλωστε και το κομματι του "μπλα μπλα" αυτο τον σκοπο θα πρεπει να εχει φανταζομαι, ωστε τα υπολοιπα κομματια του φορουμ να παραμενουν σοβαρα και "καθαρα"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...