Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!

Παιδια εχω ενα παραξενο προβλημα με τον σκληρο δισκο μου ειναι Seagate δεν 8υμαμαι πιο συνγκεκριμενο μοντελο ειναι 500 gb...

Τον ειχα στο πσ μου και δουλευε μια χαρα οσ που μια μερα πηγα να ανοιξω τν υπολογιστη και δεν ανοιγε και μου ελεγε ntldr missing  κατι ετσι και δεν ανοιγε τελος τον εβαλα σαν εξωτερικο και δεν το διαβαζει το πσ ενω ακουγετε κανονικα σαν να δουλευει βοηθηστε με αν ξερετε γιατι εχω πολλα αρχεια που 8ελω σε αυτο τον δισκο.... :unsure:

Δημοσ.

Άσε το "NTLDR is missing" μήνυμα κατά μέρος τώρα και ξανασύνδεσέ τον εσωτερικά τον δίσκο και μπες στο BIOS setup και δες αν φαίνεται εκεί.

...διότι αφού επιβεβαίωσες ότι είναι της σειράς "7200.11", παίζει τρελά να έχει μπρικάρει (=χαλάσει) το firmware του σκληρού (γνωστότατο παγκοσμίως ζήτημα που προέκυψε προ 3ετίας και έσκισε πολύ κόσμο).

Πρακτικά σημαίνει ότι τα αρχεία σου είναι σε...δύσκολη θέση - ή έστω ότι δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα το να ξαναέχεις πρόσβαση σε αυτά...

Τεσπα τσέκαρε τί γίνεται στο BIOS setup και τα ξαναλέμε.

Δημοσ.

Άσε το "NTLDR is missing" μήνυμα κατά μέρος τώρα και ξανασύνδεσέ τον εσωτερικά τον δίσκο και μπες στο BIOS setup και δες αν φαίνεται εκεί.

...διότι αφού επιβεβαίωσες ότι είναι της σειράς "7200.11", παίζει τρελά να έχει μπρικάρει (=χαλάσει) το firmware του σκληρού (γνωστότατο παγκοσμίως ζήτημα που προέκυψε προ 3ετίας και έσκισε πολύ κόσμο).

Πρακτικά σημαίνει ότι τα αρχεία σου είναι σε...δύσκολη θέση - ή έστω ότι δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα το να ξαναέχεις πρόσβαση σε αυτά...

Τεσπα τσέκαρε τί γίνεται στο BIOS setup και τα ξαναλέμε.

φιλε δυστυχως το εκανα και αυτο και δεν τον αναγνωριζει... δεν τον εμφανιζει καν τωρα δλδ τελιωσαν ολα δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα? :fear:

Δημοσ.

...οπότε δες πάνω στο αυτοκόλλητο την firmware version, και σύγκρινέ την με αυτές που θα βρεις στο Γκουγκλ ως τις προβληματικές (γκούγκλαρε "7200.11 bad firmware list". Θα βρεις διάφορα αποτελέσματα - στα περισσότερα θα έχουν και τη λίστα).

Αν ΕΙΝΑΙ μέσα σε αυτή και το δικό σου firmware, μας λες και τα ξαναλέμε

(..σε κάθε περίπτωση, το ότι δεν αναγνωρίζεται από το BIOS ο σκληρός, είτε είναι θέμα firmware τελικά - είτε έχει πάθει ζημιά η πλακέτα του, σε βάζει σε παλούκι διαδικασία....Σκέψου εάν ΕΙΝΑΙ σημαντικά τ' αρχεία, γιατί αν ξαναβρίσκονται, αν πχ είναι ταινίες που μπορείς να ξανακατεβάσεις, καλύτερα να διαλέξεις αυτόν τον δρόμο από τώρα...).

* γράψε μια και το πλήρες μοντέλο, που αρχίζει με "ST3500..." κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

...οπότε δες πάνω στο αυτοκόλλητο την firmware version, και σύγκρινέ την με αυτές που θα βρεις στο Γκουγκλ ως τις προβληματικές (γκούγκλαρε "7200.11 bad firmware list". Θα βρεις διάφορα αποτελέσματα - στα περισσότερα θα έχουν και τη λίστα).

(..σε κάθε περίπτωση, το ότι δεν αναγνωρίζεται από το BIOS ο σκληρός, είτε είναι θέμα firmware τελικά - είτε έχει πάθει ζημιά η πλακέτα του, σε βάζει σε παλούκι διαδικασία....Σκέψου εάν ΕΙΝΑΙ σημαντικά τ' αρχεία, γιατί αν ξαναβρίσκονται, αν πχ είναι ταινίες που μπορείς να ξανακατεβάσεις, καλύτερα να διαλέξεις αυτόν τον δρόμο από τώρα...).

φιλε αυτο γραφει STX-ST3500320AS δεν βρικα κατι  νομιζω οτι δεν ειναι κοιταξε εδω  http://www.dslreports.com/forum/r19580014-Heads-up-some-Seagate-720011-shipped-with-bad-firmware...φιλε εχω πολλα προσοπικα πραγματα σε αυτο τον δισκο δυστιχος δεν μπορω να τα κατεβασω...τωρα τι κανουμε?

φιλε τελικα το βρικα ειναι μεσα στην λιστα  http://www.techpowerup.com/82331/Seagate-Offers-Firmware-Fix-for-All-Problematic-Barracuda-7200.11-Hard-Drives.html?cp=3

Δημοσ.

Λοιπόν : επειδή έχω μια υποψία (κοιτώντας τη λίστα που βρήκες) ότι "ταυτοποίησες" το ΜΟΝΤΕΛΟ του ΔΙΣΚΟΥ και όχι την έκδοση firmware που είπα, διευκρίνησέ το μου.

Για παράδειγμα, επάνω στο αυτοκόλλητο του δίσκου, κάπου γράφει "Firmware SD81"; Ή κάποια άλλη έκδοση; 

Δεύτερον : ΥΠΟΜΟΝΗ, διότι όπως είπα και πριν, έχεις μπει ήδη σε περιπέτειες, όπως και να 'χει (αφού θέλεις οπωσδήποτε τα αρχεία) (...επίσης, γι' ΑΥΤΟ φροντίζουμε και ΠΑΝΤΑ/ΕΓΚΑΙΡΑ κρατάμε αντίγραφα των σημαντικών αρχείων, είτε σε άλλο δίσκο, είτε σε δισκάκαι DVD...ΠΑΡΕ το μάθημα και μην το ξεχνάς από 'δω και πέρα...). Το λέω επειδή διακρίνω "άγχος" (λογικό είναι βέβαια), και σα να περιμένεις "γρηγορη λύση". ΔΕΝ παίζει αυτό....

Τρίτον : Ανάλογα το πώς θ' απαντήσεις στην πρώτη παράγραφο (περί firmware), θα δούμε πώς θα το πάμε παρακάτω...

Δημοσ.

Λοιπόν : επειδή έχω μια υποψία (κοιτώντας τη λίστα που βρήκες) ότι "ταυτοποίησες" το ΜΟΝΤΕΛΟ του ΔΙΣΚΟΥ και όχι την έκδοση firmware που είπα, διευκρίνησέ το μου.

Για παράδειγμα, επάνω στο αυτοκόλλητο του δίσκου, κάπου γράφει "Firmware SD81"; Ή κάποια άλλη έκδοση; 

Δεύτερον : ΥΠΟΜΟΝΗ, διότι όπως είπα και πριν, έχεις μπει ήδη σε περιπέτειες, όπως και να 'χει (αφού θέλεις οπωσδήποτε τα αρχεία) (...επίσης, γι' ΑΥΤΟ φροντίζουμε και ΠΑΝΤΑ/ΕΓΚΑΙΡΑ κρατάμε αντίγραφα των σημαντικών αρχείων, είτε σε άλλο δίσκο, είτε σε δισκάκαι DVD...ΠΑΡΕ το μάθημα και μην το ξεχνάς από 'δω και πέρα...). Το λέω επειδή διακρίνω "άγχος" (λογικό είναι βέβαια), και σα να περιμένεις "γρηγορη λύση". ΔΕΝ παίζει αυτό....

Τρίτον : Ανάλογα το πώς θ' απαντήσεις στην πρώτη παράγραφο (περί firmware), θα δούμε πώς θα το πάμε παρακάτω...

φιλε να σε καλα που με βοηθας...ειναι SD15

Δημοσ.

...να 'σαι κι εσύ καλά, αλλά για την ώρα απλά σου..."συμπαραστέκομαι" περισσότερο, παρά "βοηθάω"...Με την έννοια ότι "πραγματική βοήθεια" θα ήταν να ξαναέχεις τα αρχεία σου - το οποίο, θέλω να ξανατονίσω (για να μην έχεις τρελές ελπίδες...) ότι θα είναι ΔΥΣΚΟΛΟ, ΑΝ κατορθωθεί...

Τεσπα, όπως είχα πει και πριν, υπομονή παν' απ' όλα (μπορεί και να πάρει καιρό μέχρι να βρεθεί άκρη). Κι αν δεν παίρνεις απάντηση κάτι σήμερα, πιθανώς θα την έχεις αύριο κτλ...ΟΚ;

- - - - - - -

Κατά τ' άλλα, πάμε στις μέχρι τώρα διαπιστώσεις : ο δίσκος σου ΕΧΕΙ ένα από τα "προβληματικά" firmwares (ή τουλάχιστον έτσι αναφέρεται στο αυτοκόλλητό του. Πιθανότατα θα είναι αυτό το firmware του, και δεν θα του έχει γίνει κάποιο update πριν φτάσει στα χέρια σου, χωρίς να το ξέρεις. Βασικά, αν τον αγόρασες πριν 2-3 χρόνια, ολοκαίνουριο από μαγαζί, ή έστω με τον υπολογιστή μαζί, από μαγαζί πάντα, το πιθανότερο είναι να ΜΗΝ του είχε γίνει update. Θα δεις παρακάτω γιατί τ' αναφέρω όλ' αυτά που πιθανώς σε ζαλίζουν...), δηλαδή το SD15 που είπες.

Οι δίσκοι λοιπόν της σειράς 7200.11 (καλό είναι να ξέρεις για την "ασθένεια την οποία μάχεσαι". ΠΟΛΥ καλό για την ακρίβεια...), είχαν ένα firmware (=πρόγραμα σε τσιπάκι της πλακέτας του δίσκου) το οποίο σε κάποια φάση "τα έπαιζε". Αργά ή γρήγορα, ήταν δεδομένο ότι θα τα παίξει. Μέσα σε ώρες, μέρες, βδομάδες, μήνες, χρόνια - πάντως ΘΑ τα έπαιζε : Έχει να κάνει με κάτι υπολογισμούς που γίνονται κατά την εκκίνηση του συστήματός σου, που σε τυχαία φάση γίνονται κουκουρούκου και ο δίσκος γίνεται κάτι σαν...αυτιστικό παιδί που κλείνεται στον κόσμο του). Μεγάλο σφάλμα της εταιρίας παραγωγής, και είχε γίνει σάλος πριν χρόνια, καθώς πρόλαβε να πουληθεί μεγάλος αριθμός τέτοιων δίσκων. Η οποία "γρήγορα" πάντως εξέδωσε ένα firmware update, το οποίο έπρεπε να εκτελέσει ο χρήστης ΠΡΙΝ "κολλήσει" ο δίσκος. ΜΕΤΑ που θα κολλούσε, η μόνη λύση θα ήταν επέμβαση με ειδικό τρόπο κι εξοπλισμό στο σχετικό τσιπάκι που είπαμε, ώστε να επαναπρογραμματιστεί για να μπορέσει να ξαναγίνει αναγνώσιμος ο δίσκος, καθώς τα αρχεία είναι στη θέση τους.

Μέχρι εδώ, το ιστορικό.

Στην περίπτωσή σου, αν ΟΝΤΩΣ το τσιπάκι έχει το "κακό" SD15 (και δεν του είχε κάνει το update πχ κάποιος που σου πούλησε τον δίσκο πριν στον πουλήσει), τότε αφ' ενός μεν ξέρουμε τουλάχιστον σε ποιόν δρόμο είμαστε - αφ' ετέρου δεν το 'χουμε και σίγουρο ότι το firmware είναι που έχει πάθει την ζημιά : μπορεί κάλλιστα να έχει πάθει κάποια άλλη, άσχετη με το firmware, ζημιά, η πλακέτα του δίσκου. Σε αυτό το σημείο, μπάινει το ζήτημα "εγγύηση". Έχεις...; Αν ναι, καλό είναι αυτό. Διότι η Seagate αναλάμβαΝΕ (πρόσεξε τα κεφαλαία...) την αποκατάσταση του. Δεν ξέρω όμως τί κάνει ΣΗΜΕΡΑ πια...

Ίσως δεν θυμάσαι/δεν ξέρεις/δεν ασχολήθηκες ποτέ με την εγγύησή του; Ίσως υπάρχει διέξοδος : γκούγκλαρε για "seagate warranty", θα βγεις σε σελίδα όπου υπάρχει ένας οδηγός όπου βάζοντας το serial number (S/N) του δίσκου (το βρίσκεις στο αυτοκόλλητο), αποφαίνεται η εταιρία εάν ΕΙΝΑΙ εν ισχύ η εγγύησή ΤΗΣ - άσχετα από πού τον αγόρασες. Τσέκαρέ το, κι αν είναι σε ισχύ, καλό είναι αυτό.

Αν μάλιστα, έχεις την απόδειξη αγοράς (αν τον είχες πάρει "σκέτο" τον δίσκο, και δεν ήταν "μέρος συστήματος που αγόρασες"), ΙΣΩΣ και να απλουστεύονται τα πράγματα, καθώς μπορείς ν' απευθυνθείς στο μαγαζί που τον πήρες και να φροντίσουν ΑΥΤΟΙ να πάει ο δίσκος στην Seagate, να "επιδιορθωθεί", και να επιστρέψει (ίσως σε 1 - ίσως σε 2 μήνες όλο αυτό) με τα αρχεία σου χωρίς να χρεωθείς μάλιστα τίποτε...

Μια δεύτερη επιλογή είναι να προσπαθήσεις να έρθεις σε επικοινωνία (μέσω "προσωπικού μηνύματος" για παράδειγμα) με το μέλος grgz που θα βρεις στο ADSLgr.com (νομίζω ότι έχει και εδώ στο Insomnia λογαριασμό, αλλά ούτε αν είναι το ίδιο το ψευδώνυμο θυμάμαι - ούτε εάν είναι το ίδιο τακτικός επισκέπτης εδώ, όπως εκεί...). Για να επικοινωνήσεις, χρειάζεται να κάνεις λογαριασμό εκεί, και μετά αρκεί να γκουγκλάρεις "grgz προφίλ adslgr.com" για αν βρεις τη σελίδα του προφίλ του ώστε να του στείλεις μήνυμα...Τί το θες αυτό το παληκάρι; Έχει βοηθήσει αρκετό κόσμο, απ' όσο γνωρίζω, και αφιλοκερδώς μάλιστα, να "ζωντανέψει" τον δίσκο του. ΑΝ καταφέρεις να έρθεις σε επικοινωνία, και αν είσαι Αττική ειδικά, θα συναντηθείτε, και σε ελάχιστο χρόνο ο δίσκος θα είναι οκ, καθώς έχει τον εξοπλισμό που χρειάζεται (μια ειδική πλακέτα και κάτι σχετικά καλώδια) για αν μπορέσει να συνδεθεί με τον..."αυτιστικό" δίσκο και να του..."πει" να..."συνέρθει" (...βασικά θα "μπεί" στο firmware και θα του κάνει το update).

Προσωπικά νομίζω ότι αξίζει -ειδικά αν είσαι Αττική- να δοκιμάσεις πρώτα αυτήν την οδό. Κι αν για κάποιον λόγο δεν παίζει, θα σου μένει το ψάξιμο να βρεις άκρη μέσω εταιριών και μέσω Seagate (κι αν τυχόν ο δίσκος έχει κι άλλο πρόβλημα, τρέχα-γύρευε μετά, ενώ τουλάχιστον το παιδί που είπα θα στο πει μια κι έξω και τέλος).

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΑ και ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ το ποστ αυτό, κάνε και μία αντιγραφή σε αρχείο κειμένου ("Word" ας πούμε) να το έχεις πρόχειρο - μη σου πω να το μάθεις "απ' έξω", και ΑΠΑΝΤΑ μου/σχολίασε σε όσα ΡΩΤΗΣΑ ή θέλεις από μόνος να σχολιάσεις. Επιδή μου πήρε ώρα να το γράψω όλο αυτό, καλό θα ήταν να.."σεβαστείς τον κόπο μου", και όντως να το διαβάσεις ΚΑΛΑ και να απαντήσεις στο παραμικρό ερώτημα που έθεσα...

Κι εδώ είμαστε, για τυχόν περαιτέρω.

• Like 2
Δημοσ.

φιλε σε ευχαριστο πολυ για τον χρονο σου το μονο προβλημα οτι δεν εχω εγγηση εχει τελιωσει δλδ δεν μπορουμε μου λες τωρα να κανουμε κατι εμεις και υπαρχει μονο μια διεξοδος να το παρω στο e-shop....φιλε αυτο που εγραψες ειναι πολυ ενδιαφερων και εχει πολλα πραγματα που δεν ηξερα για τιν SEAGATE και αυτο διχνει οτι ασχολι8ικες να σε καλα και παλι...ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ Seagate μονο WD εχω ενα αλλο δισκο ειναι πολυ καλος..α και κατι αλλο ποσα 8α μου κοστισει να μου τον επιδιωρ8οσουν εκει στην e-shop?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...