Προς το περιεχόμενο

turbo-x laptops (?)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηθελα να ρωτησω..
Γιατι τα laptop της turbo-x λεγεται πως ειναι τοσο κακης κατασκευης??

Εχω ακουσει πολλα, αλλα μιας και εχω τετοιο laptop, ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα..

Ευχαριστω εκ των πρωτερων!

Δημοσ.

Να (προσ)εύχεσαι να μην έχεις κάποιο πρόβλημα , εκτός εγγύησης .. 

Δεν εννοώ για σκληρό δίσκο και μνήμες .... που είναι εύκολα να βρεθούν / αλλαχθούν 

Δημοσ.

Ηθελα να ρωτησω..

Γιατι τα laptop της turbo-x λεγεται πως ειναι τοσο κακης κατασκευης??

Εχω ακουσει πολλα, αλλα μιας και εχω τετοιο laptop, ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα..

Ευχαριστω εκ των πρωτερων!

και εγω το ιδιο. Ο πατερας μου εχει laptop 5ετιας turbo-x. Με κανενα προβλημα και με καλυτερη οθονη απο τα περισσοτερα που βλεπω σημερα (15ρα 1680χ1050)

Ισως ημασταν τυχεροι αλλα σιγουρα ειναι και θεμα προκαταληψης. Αν χαλασει το HP και το Sony δεν μπορει να φταιει η μαρκα γιατι ειναι επωνυμα. Αν χαλασει το turbo-x ομως φταιει γιατι ειναι φτηνιαρικο

Δημοσ.

Κι εγώ το ίδιο.

Είχα πάρει ένα πριν ένα χρόνο, κάπως βιαστικά ομολογουμένως διότι δεν είχα καιρό να ψάξω,

και δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα ως τώρα, ποτέ.

Ωστόσο, τα μηχανήματα αυτά, εξαιρουμένης της μέτριας ή ενίοτε κακής ποιότητας στο φινίρισμα

(που δεν είναι και το κύριο ζητούμενο), έχουν γενικά μέτριας ποιότητας τροφοδοτικά και αυτό είναι

που προξενεί συνήθως την ανεπανόρθωτη ζημιά (δίνουν "ότι νά 'ναι" ρεύματα στην μητρική και μπορεί

να την κάψουν).

Πέραν αυτών, αν φέρεσαι σωστά στο μηχάνημα, δεν έχει περισσότερες πιθανότητες να χαλάσει από

τις επώνυμες μάρκες.

-

Δημοσ.

έχουν γενικά μέτριας ποιότητας τροφοδοτικά και αυτό είναι

που προξενεί συνήθως την ανεπανόρθωτη ζημιά (δίνουν "ότι νά 'ναι" ρεύματα στην μητρική και μπορεί

να την κάψουν).

Ανυποστατο...τα "γενικα" και "συνηθως" απο που τα ξερεις???

Να (προσ)εύχεσαι να μην έχεις κάποιο πρόβλημα , εκτός εγγύησης .. 

Ενω στα επωνυμα στα φτιαχνουν τσαμπε εκτος εγγυησης...

Δημοσ.

Αν θέλετε να είσαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικότεροι φτιάξτε ενα poll ..

Το να υπάρχουν και ευχαριστημένοι κ δυσαρεστημένοι πελάτες είναι φυσιολογικό το θέμα είναι πόσοι είναι από την κάθε πλευρά..

Οι αντεγκλήσεις και τα επιχειρήματα δεν βοηθάνε γιατί απλά ο καθένας έχει την δική του εμπειρία που φυσιολογικά θα υποστηρίξει.

• Like 1
Δημοσ.

Ανυποστατο...τα "γενικα" και "συνηθως" απο που τα ξερεις???

Μου το είπε τεχνικός σε τμήμα επισκευής εταιρίας, ειδικός στο ζήτημα, όταν τον ρώτησα για το δικό μου.

Μου είπε ότι τα περισσότερα turboX που έρχονται για επισκευή έχουν καμμένη μητρική (άρα δεν επισκευάζονται)

και ότι αυτό οφείλεται σε αναξιόπιστα τροφοδοτικά που δίνουν τάσεις/ρεύματα εκτός των ορίων ανοχής.

Tο μόνο άλλο κατασκευαστικό πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει είναι τυχόν κακές κολλήσεις στη μητρική που

την καθιστούν ευπαθή σε θερμοκρασιακούς παράγοντες (απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές κλπ).

Αλλά η κύρια αιτία βλαβών είναι το κακό τροφοδοτικό.

Όλες οι υπόλοιπες αστοχίες είναι το ίδιο πιθανές σε όλα τα μηχανήματα, το ότι είναι turboX δεν έχει σχέση...

-

Δημοσ.

Απλά πράγματα. Άσε το τι θα σου γράψουμε εμείς εδώ. Κάνε μια αναζήτηση με τη λέξη «πλαίσιο» και άλλη μια με τη λέξη «turbo-x» εδώ μέσα. Δες πόσα θέματα επαινούν αυτή την «εταιρία» και πόσα είναι με παράπονα. Και μπορείς να ξεκινήσεις και από το παρακάτω:

http://www.insomnia.gr/topic/474209-προβλημα-με-εγγυηση-καρτας-γραφικων-πλαισιο/?p=52136355

• Like 1
Δημοσ.

Απλά πράγματα. Άσε το τι θα σου γράψουμε εμείς εδώ. Κάνε μια αναζήτηση με τη λέξη «πλαίσιο» και άλλη μια με τη λέξη «turbo-x» εδώ μέσα. Δες πόσα θέματα επαινούν αυτή την «εταιρία» και πόσα είναι με παράπονα. Και μπορείς να ξεκινήσεις και από το παρακάτω:

http://www.insomnia.gr/topic/474209-προβλημα-με-εγγυηση-καρτας-γραφικων-πλαισιο/?p=52136355

Τι σχεση εχει η πολιτικη της εκαστοτε εταιριας (σε αυτο το τοπικ δεν την εξεταζουμε), με τα επωνυμα (πχ εδω msi) / ανωνυμα προιοντα? Κοπηκες στην εκθεση (εκτος θεματος -> εδω εξεταζουμε τον δεικτη βλαβων φορητων Turbo-X).

Μου το είπε τεχνικός σε τμήμα επισκευής εταιρίας, ειδικός στο ζήτημα, όταν τον ρώτησα για το δικό μου.

Μου είπε ότι τα περισσότερα turboX που έρχονται για επισκευή έχουν καμμένη μητρική (άρα δεν επισκευάζονται)

και ότι αυτό οφείλεται σε αναξιόπιστα τροφοδοτικά που δίνουν τάσεις/ρεύματα εκτός των ορίων ανοχής.

Tο μόνο άλλο κατασκευαστικό πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει είναι τυχόν κακές κολλήσεις στη μητρική που

την καθιστούν ευπαθή σε θερμοκρασιακούς παράγοντες (απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές κλπ).

Αλλά η κύρια αιτία βλαβών είναι το κακό τροφοδοτικό.

Όλες οι υπόλοιπες αστοχίες είναι το ίδιο πιθανές σε όλα τα μηχανήματα, το ότι είναι turboX δεν έχει σχέση...

-

Παρολο που "τα μου 'πε ο ταδε που ξερει τα ταδε " δεν τα λαμβανω υποψη (σε ολους τους τομεις της ζωης μου) ας πουμε πως ειναι αληθεια , τοτε θα επρεπε ολα τα forum στον πλανητη γη να σφυζουν απο καμμενες μητρικες λογω τροφοδοτικων σε φορητους Clevo...

Y.Γ. Για μενα παραγοντα Χ αποτελουν καποια εντελως ανωνυμα/αγνωστα σασι που φερνουν τωρα τελευταια πχ

1. http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-notebook/laptop/Turbo-X-SC-II-i532-650-2VRAM-Win8.htm

και

2. http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-notebook/laptop/Turbo-X-HC-II-i532-650-2VRAM-Win8.htm

που δεν ειναι Clevo κ παρολο που δεχομαι πως σαν εμφανιση/πλαστικα ειναι αθλια , δεν γνωριζω αν ειναι αξιοπιστα.

Δημοσ.

Αν πάρω το Dell "X" laptop και δω ότι έχω πρόβλημα, το στέλνω στην Dell, αν δεν μπορώ να εμπιστευτώ το μαγαζί ότι θα κάνει σωστή δουλειά (με ότι συνεπάγεται αυτό). Αν πάρω το Tuvlo-X, που θα το στείλω, αν έχει πρόβλημα, και πως θα κοιμάμαι τα βράδια μέχρι να το πάρω πίσω; :)

Όχι ευχαριστώ! Δεν θα πάρω! Προτιμώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια μου ;)

Δημοσ.

Απο οσα εχω πιασει ολα εχουν κακη ποιοτητα πλαστικα, αθλιο touch pad και πολυ κακες οθονες ειδικα ως προς τις γωνιεσ θεασης. Στα συν θα εβαζα το σχετικα γρηγορο σερβις κ την ευκολη παραμετροποιηση κατα την παραγγελια. Οπως κ να εχει προσωπικα δεν τα εμπιστευομαι.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...