Rn. Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 παιδια καλησπερα.ειμαι στα 18 και σκεφτομαι του χρονου να αγορασω αυτοκινητο.συγκεκριμενα ενα civic πριν του 95 κοντα στα 1500 ευρω 1600 κυβικα.τα λεφτα εγω τα εχω απο οικονομιες κτλπ. αλλα δεν θα εχω εισοδημα.εκτος απο ασφαλειες τελη κτλπ τι παιζει με τα τεκμηρια?γινεται να το εχω στο ονομα μου χωρις εισοδημα και αν ναι τι πληρωνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 καλυτερα παρε καποιο μεχρι 1356cc γιατι η διαφορα στα τελη ειναι τεραστια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rn. Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 το θεμα δεν ειναι στα τελη κτλπ το θμα ειναι αν μπορω να ειμαι κατοχος ιχ αυτων των κυβικων χωρις εισοδημα και ποσο θα στοιχησει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Το αφορολογητο ηταν στα 9000 ευρω αν θυμαμαι καλα (για τους κατω των 30).Αν δεν κανω λαθος,δεν γινεται διαχωρισμός μεταξυ τερκμακτου και πραγματικου εισοδηματος και τα 1600cc εχουν τεκμήριο 4200 ευρω...οποτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 το θεμα δεν ειναι στα τελη κτλπ το θμα ειναι αν μπορω να ειμαι κατοχος ιχ αυτων των κυβικων χωρις εισοδημα και ποσο θα στοιχησει? Ως κάτοχος αυτ/του, είσαι υποχρεωμένος να κάνεις δήλωση του χρόνου και, εάν δεν έχεις εισόδημα θα φορολογηθείς με το τεκμαρτό εισόδημα. Επειδή τα φορολογικά αλλάζουν συνεχώς, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείς ένα φοροτεχνικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 το θεμα δεν ειναι στα τελη κτλπ το θμα ειναι αν μπορω να ειμαι κατοχος ιχ αυτων των κυβικων χωρις εισοδημα και ποσο θα στοιχησει? Ως κάτοχος αυτ/του, είσαι υποχρεωμένος να κάνεις δήλωση του χρόνου και, εάν δεν έχεις εισόδημα θα φορολογηθείς με το τεκμαρτό εισόδημα. Επειδή τα φορολογικά αλλάζουν συνεχώς, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείς ένα φοροτεχνικό. Όντως αυτο παρελειψα να το αναφέρω, το αυτοκίνητο δηλώνεται κανονικά στο Ε1,ασχέτως αν έχεις εισόδημα ή οχι.Μέχρι πέρυσι πάντως, φιλικό πρόσωπο/long term-άνεργος, δεν χρειάστηκε να πληρώσει κατι όντας 29. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 νομίζω το τεκμήριο διαβίωσης είναι 3000 ευρώ το χρόνο μόνο και μόνο για να έχεις δικαίωμα να αναπνέεις στην ελληνική επικράτεια. κι ας είσαι άστεγος !!! υποχρεούσαι να κάνεις δήλωση μόλις κλείσεις τα 18 (στο νέο φορολογικό είναι αυτή η νέα αρχιδιά των ανεπάγγελτων ηλιθίων).. από εκεί και πέρα, αθροίζονται και τα υπόλοιπα τεκμήρια. για τα τεκμήρια αυτοκινήτων δες εδώ : http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/109353.asp αν είναι πάνω από δεκαετία για 1600 κυβικά είναι 3200 (6400 - 50% ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epir21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Να ρωτήσω και εγώ εδω μιάς και στο Auto/Moto δεν βλέπω απάντηση , έχω μια παρόμοια απορία. Ειμαι φοιτητής, δεν έχω εισόδημα, ασφάλεια εχω του πανεπιστημίου (ο θεός να την κάνει ). Τώρα οπου να ναι θα αγοράσω μηχανη καινούρια 150 cc (με τιμή αν παίζει ρόλο στα 2.790). Θέλω να την πάρω στο ονομά μου όπως και άδεια,ασφάλεια κτλπ. Γίνεται;Θα πρέπει να έχω εισόδημα; Θα πρέπει να κάνω φορολογική δήλωση ακόμα και μηδενική; νομίζω κάτω απο κάποια cc μπορώ να το κάνω χωρίς φορολογική, απλα αυτά πλεον αλλάζουν συνέχεια για αυτό και ρωτάω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fonzi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 παιδια καλησπερα.ειμαι στα 18 και σκεφτομαι του χρονου να αγορασω αυτοκινητο.συγκεκριμενα ενα civic πριν του 95 κοντα στα 1500 ευρω 1600 κυβικα.τα λεφτα εγω τα εχω απο οικονομιες κτλπ. αλλα δεν θα εχω εισοδημα.εκτος απο ασφαλειες τελη κτλπ τι παιζει με τα τεκμηρια?γινεται να το εχω στο ονομα μου χωρις εισοδημα και αν ναι τι πληρωνω? Σε ενδιαφέρουν 2 τεκμήρια: Το τεκμήριο αγοράς (που τα βρήκες και το αγόρασες) και το τεκμήριο που γράφουν οι φίλοι παραπάνω και αφορά το τεκμαρτό εισόδημα λόγω ιδιοκτησίας ΙΧ Για το πρώτο οι γονείς συνήθως έκαναν γονική δωρεά πχ 1500 ευρώ και κατέβαλαν τον όποιο σχετικό φόρο... Ρώτα όμως καλύτερα φοροτεχνικό διότι όλα αλλάζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Να ρωτήσω και εγώ εδω μιάς και στο Auto/Moto δεν βλέπω απάντηση , έχω μια παρόμοια απορία. Ειμαι φοιτητής, δεν έχω εισόδημα, ασφάλεια εχω του πανεπιστημίου (ο θεός να την κάνει ). Τώρα οπου να ναι θα αγοράσω μηχανη καινούρια 150 cc (με τιμή αν παίζει ρόλο στα 2.790). Θέλω να την πάρω στο ονομά μου όπως και άδεια,ασφάλεια κτλπ. Γίνεται;Θα πρέπει να έχω εισόδημα; Θα πρέπει να κάνω φορολογική δήλωση ακόμα και μηδενική; νομίζω κάτω απο κάποια cc μπορώ να το κάνω χωρίς φορολογική, απλα αυτά πλεον αλλάζουν συνέχεια για αυτό και ρωτάω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Οι μοτοσυκλέτες ΔΕΝ έχουν τεκμήριο και ΔΕΝ μπαίνουν στη φορολογική δήλωση. Ούτε είναι υποχρεωτικό να συμπεριλάβεις στη φορολογική σου δήλωση το τιμολόγιο αγοράς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα