An_Gel Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 καλησπερα σε ολους...θα ηθελα να με βοηθησετε να συνδεσω το router endsl-4r5g encore με τη θυρα ethernet που εχω στο δωματιο μου καθως μενω σε εστεια...να επισημανω οτι το κεντρο δικτυου παρεχει ιντερνετ στον πρωτο υπολογιστη που θα συνδεθει με την θυρα!!!
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 ειναι adsl router Οποτε δεν νομιζω να το καταφερεις να το κανεις.αμα θες δοκιμασε να του δωσεις την Ip που σου δινει η εστια οταν κουμπωσεις πανω το Pc και να κλεισεις τον dhcp.αλλα δεν νομιζω να παιξει αφου λες οτι δινει μονο σε ενα pc.εκει θα χρειαστεις ρουτερ ωστε να κανει δευτερο Nat και να σου δινει μετα εσενα απο πισω αλλες ip απο αλλο δικτυο
An_Gel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 βασικα του δωσα την ip που μου δινει η εστεια αν και αλλαζει συνεχως, εκλεισα τον dhcp,εβαλα και τα DNS στον router σε μη αυτοματη ρυθμιση και συνδεθηκα αλλα εκανε διακοπες μεχρι που αποσυνδεθηκε εντελως...εκανα μια επανεκκινηση στον προσαρμογεα και χαθηκαν ολα...εβγαλε ip 169...μπλα μπλα μπλα...καμια λυση??? το χουν κανει και αλλοι σε αλλα δωματια και πιστευω και αυτοι adsl ρουτερ χρησιμοποιουν προφανως!!!
An_Gel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 ξαναπροσπαθησα πριν λιγο και εγινε το ιδιο πραγμα...πηρε κανονικα τις ρυθμισεις και συνδεθηκα για λιγο...απο κει και περα αρχισε παλι να κανει διακοπες ανα 20 δευτερολεπτα περιπου!!! δε γινεται καποια λυση θα υπαρχει...
Luciddream Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) ναι υπάρχει λύση να πάρεις ένα switch π.χ https://www.skroutz.gr/s/313517/TP-LINK-5-port-Unmanaged-10-100M-Desktop-Switch.html Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2013 από Luciddream
poulinos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 luci δεν μπορει να βαλει switch.μαλλον εχουν ορισει τον dhcp να δινει μονο μια Ip η να κλειδωνει στην πρωτη Mac που βλεπει.πιθανοτατα οι αλλοι θα πρεπει να εχουν βαλει router και οχι adsl router.πιο φτηνος ειναι ο ρουτερ απο τον adsl router και το λογικο ειναι να πηρε καποιος απλο ρουτερ.αν δεν πετυχε ετσι τοτε απλα δεν αφηνει να μπει δευτερο pc.
An_Gel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 ευχαριστω ρε παιδια αν και θα το ψαξω και λιγο με τους υπολοιπους εδω για το τι παιζει...
Luciddream Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 luci δεν μπορει να βαλει switch.μαλλον εχουν ορισει τον dhcp να δινει μονο μια Ip η να κλειδωνει στην πρωτη Mac που βλεπει.πιθανοτατα οι αλλοι θα πρεπει να εχουν βαλει router και οχι adsl router.πιο φτηνος ειναι ο ρουτερ απο τον adsl router και το λογικο ειναι να πηρε καποιος απλο ρουτερ.αν δεν πετυχε ετσι τοτε απλα δεν αφηνει να μπει δευτερο pc. βασικά, έχεις δίκιο. δεν ξέρω γιατι αλλα είχα μπερδέψει οτι το switch μπορεί να κάνει τέτοια δουλειά... ενα απλο ρουτερ ενοούσα. κάτι τέτοιο δηλαδή: http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=49225
An_Gel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 το οτι συνδέθηκα δεν παίζει ρόλο δηλαδή??? και απλά να πρέπει να φτιάξω κάποια ρύθμιση για να μην κανει αυτή τη διακοπή που ανέφερα... :/
Luciddream Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 μάλλον ειναι ενεργοποιημένο το Auto IP γιαυτο σου δίνει την 169. κτλπ... λέω εγώ τώρα. βγάλε κανα screenshot απο τις ρυθμίσεις του ρουτερ μπας και βγάλουμε άκρη... επίσης telnet access εχεις? αν έχεις λογικά κάτι θα γίνεται έστω και με το ζόρι. αν σου δίνει 169. κτλ δεν μπορεί να ρουτάρει τα πακέτα παίζουν μόνο σε lan απο όσο ξέρω
An_Gel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 δεν πειραζει ρε φιλε...καποια ακρη θα βγαλω με παιδια απο δω που το χουν επιχειρησει!!! ευχαριστω για τον χρονο σας...
poulinos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 ευχαριστω ρε παιδια αν και θα το ψαξω και λιγο με τους υπολοιπους εδω για το τι παιζει... λογικα ρουτερ θα εχουν βασικά, έχεις δίκιο. δεν ξέρω γιατι αλλα είχα μπερδέψει οτι το switch μπορεί να κάνει τέτοια δουλειά... ενα απλο ρουτερ ενοούσα. κάτι τέτοιο δηλαδή: http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=49225 απλα δεν εχει νοημα να παρει wired router.σκοπος ειναι να μπορει να παρει και ασυρματα οποτε θελει ενα wireless router. το οτι συνδέθηκα δεν παίζει ρόλο δηλαδή??? και απλά να πρέπει να φτιάξω κάποια ρύθμιση για να μην κανει αυτή τη διακοπή που ανέφερα... :/ μαλον κατι μπερδευει για αυτο οι διακοπες.αν αφηνει μια mac address να συνδεθει οταν βλεπει την δευτερη μπορει να ριχνει μετα απο λιγο την πρωτη.δεν ξερω τι προστασια εχουν βαλει.η μπορει να εχουν βαλει μια Ip ανα πορτα του δικου τους switch. παντως με βαση αυτα που εγραψες πιο πανω τα εχεις κανει σωστα.εδωσες στο adsl router σου μια ip (αυτην που επαιρνε το Pc soy) Και εκλεισεις τον dhcp.τιποτα αλλο δεν θελει.αρκει να εισαι σιγουρος οτι εχεις κλεισει τον dhcp ωστε να σου δωσει αυτος της εστιας. μάλλον ειναι ενεργοποιημένο το Auto IP γιαυτο σου δίνει την 169. κτλπ... λέω εγώ τώρα. βγάλε κανα screenshot απο τις ρυθμίσεις του ρουτερ μπας και βγάλουμε άκρη... επίσης telnet access εχεις? αν έχεις λογικά κάτι θα γίνεται έστω και με το ζόρι. αν σου δίνει 169. κτλ δεν μπορεί να ρουτάρει τα πακέτα παίζουν μόνο σε lan απο όσο ξέρω 169 θα παρει οταν δεν μπορει να του δωσει κανενα ρουτερ ip σαν να εχει κλειστο τον dhcp και να περιμενει να παρει ip.οποτε αφου δεν παιρνει του δινει στο τελος μια 169.ειναι τι περιορισμο εχουν βαλει στις εστιες.στις περισσοτερες πεφτει περιορισμος σε Mac Και σε ip ανα port και σε αλλες αμα σε δουν με wireless router διοτι ετσι στην ουσια περνας τον περιορισμο σου κοβουν λιγο τον κωλ....
An_Gel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 ναι αυτον τον περιορισμο προσπαθω και εγω να αποφυγω και πιστευω οτι υπαρχει τροπος οπως καποια ρυθμιση στον ρουτερ για την MAC γτ καπου ειδα deny και allow...τελοσπαντων!!! σας ευχαριστω πολυ παιδια!!!
poulinos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 αυτο το Mac filtering που λες ειναι στον δικο σου ρουτερ και το εχεις στο allow.δεν εχει καμια σχεση με τον ρουτερ/switch που εχει η εστια και επισης κατα 99 τις 100 ειναι για το wireless κομματι του δικου σου adsl router.συνηθως το Mac filtering παιζει στο wifi στα περισσοτερα ρουτερ.ελαχιστα εχουν επιλογη για το Lan κομματι αλλα τελος παντων δεν σε αφορα σε κατι.εσυ το εχεις ειτε allow all ειτε disabled τελειως.αλλα οπως ειπα αυτο εχει να κανει με σενα και οχι με το mac filtering στο ρουτερ της εστιας.
An_Gel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 αχα καταλαβα...λεω να αρχισω παλι να πειραματιζομαι!!! καλο σας βραδυυυυ!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα