Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

κατ΄αρχάς, τα έξοδα εκτελωνισμού υπολογίζονται στο σύνολο της αξίας + μεταφορικά.

Τα 31€ είναι μάλλον ΦΠΑ και τέλη ΕΛΤΑ.

Εάν δεν παραλάβεις θα επιστρέψει το δέμα στον πωλητή αλλά θα χάσεις μάλλον τα χρήματά σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

κατ΄αρχάς, τα έξοδα εκτελωνισμού υπολογίζονται στο σύνολο της αξίας + μεταφορικά.

Τα 31€ είναι μάλλον ΦΠΑ και τέλη ΕΛΤΑ.

Εάν δεν παραλάβεις θα επιστρέψει το δέμα στον πωλητή αλλά θα χάσεις μάλλον τα χρήματά σου.

Το σκέφτηκα και αυτό ότι υπολογίζεται αντικείμενο+μεταφορικά ο φόρος αλλά και πάλι μου φαίνεται ακραίος ο φόρος.

Να το διαπραγματευτώ με το τελωνείο με κάποιο τρόπο είναι ανέκδοτο;

Μου ήρθε σήμερα ειδοποίηση να πληρώσω 21,46€ τελωνείο αλλά δεν μου αναφέρουν για πιο αντικείμενο είναι, το μόνο που αναγράφουν είναι έναν αριθμό UG000004356GR. Εν το μεταξύ καμία παραγγελία μου δεν έχει φτάσει στο ταχυδρομείο της περιοχής μου. Τι λέτε;

Μου ήρθε σήμερα ειδοποίηση να πληρώσω 21,46€ τελωνείο αλλά δεν μου αναφέρουν για πιο αντικείμενο είναι, το μόνο που αναγράφουν είναι έναν αριθμό UG000004356GR. Εν το μεταξύ καμία παραγγελία μου δεν έχει φτάσει στο ταχυδρομείο της περιοχής μου. Τι λέτε;

Ti tracking ειναι αυτο? 

Ti tracking ειναι αυτο?

Δεν έχω ιδέα. Πάντως δεν ταιριάζει με κανένα από τις παραγγελίες μου. Να πάω την Δευτέρα να τους ρωτήσω; Γίνεται να δω τι είναι πριν την πληρωμή; Έστω το κουτί.

Δεν έχω ιδέα. Πάντως δεν ταιριάζει με κανένα από τις παραγγελίες μου. Να πάω την Δευτέρα να τους ρωτήσω; Γίνεται να δω τι είναι πριν την πληρωμή; Έστω το κουτί.

Στης 'γειτονιάς' σου το ταχυδρομείο είναι ? Αν ναι πάρε το κατάστημα τηλ, να σου διαβάσουν τι γράφει πάνω το κουτί...πρέπει να έχει Description. Πάρε τα ΕΛΤΑ και ρώτα τους ποιο ειναι το τηλ. διαλογής της περιοχής σου και το τηλέφωνο

Στης 'γειτονιάς' σου το ταχυδρομείο είναι ? Αν ναι πάρε το κατάστημα τηλ, να σου διαβάσουν τι γράφει πάνω το κουτί...πρέπει να έχει Description. Πάρε τα ΕΛΤΑ και ρώτα τους ποιο ειναι το τηλ. διαλογής της περιοχής σου και το τηλέφωνο

Ναι στην γειτονιά μου είναι. Θα τους ρωτήσω την Δευτέρα. Μακάρι να βρω άκρη. Θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη.

Ναι στην γειτονιά μου είναι. Θα τους ρωτήσω την Δευτέρα. Μακάρι να βρω άκρη. Θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη.

Και σήμερα μπορείς....ακόμα νωρίς είναι.

Έχω ένα δέμα κολλημένο εδώ ξέρει κανείς γιατί από ότι έχω καταλάβει θα πληρώσω τελωνείο είναι κινητό αξίας 45€ αλλά γιατί είναι έτσι κολλημένο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κωδικός Αντικειμένου:

RH024230737TR

Αναζήτηση

Κωδικός Αντικειμένου: RH024230737TR

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση

25/7/2017, 08:22:39 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> ΥΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

20/7/2017, 06:17:04 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

28/6/2017, 12:47:00 ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

28/6/2017, 10:24:00 ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Έχω ένα δέμα κολλημένο εδώ ξέρει κανείς γιατί από ότι έχω καταλάβει θα πληρώσω τελωνείο είναι κινητό αξίας 45€ αλλά γιατί είναι έτσι κολλημένο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ακριβώς τα ίδια και γω, κινητό 45€, χθες έφτασε Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ).

Λογικά θα πάρει μερικές μέρες για να εκτελωνιστει. Απλά περιμένουμε...Άλλοι αν δεν κάνω λάθος άλλοι κολλήσανε 20 μέρες εκεί, από Αθήνα. Αλλά επειδή εμείς είμαστε Θεσ/νίκη, μάλλον θα έχουν λιγότερα άτομα στη 'σειρά' οπότε λογικά θα τελειώσουμε γρηγορότερα......το 'κουστούμι' να δούμε τώρα πόσο θα είναι

Οχι βεβαια , απλα θα μεινει στα αζητητα το δεμα και σε κανενα χρονο θα φοραει τους φακους σου καποιος τελωνης ή δικος του ..

Το θεμα ειναι γιατι χρεωθηκες 31€

Το θεμα ειναι γιατι χρεωθηκες 31€

Είπαμε δεν υπάρχει λογική...Ο Σπόκ θα είχε βγάλει αφρούς με αυτά που γίνονται εδώ...και μετά απορούν γιατί η ΧΑ είναι 3ο κόμμα. Αφού θέλουν ξύλο.....Αυτό δεν είναι 'αφού τη δουλειά του κάνει'...αυτό είναι ανεξέλεγκτη ληστεία.

• Like 1

• Moderators

Καλημέρα παιδια

Αγόρασα φακούς γυαλιων ηλίου μέσω eBay από Αμερική για κατι παλιά γυαλιά που ξέθαψα. 30 ευρώ οι φακοί και 11 ευρώ τα μεταφορικά. Στάλθηκαν με usps κ ήρθαν με ΕΛΤΑ. Πήγα Σημερα στο ταχυδρομείο και μου λένε 31 ευρώ φόρους για να πάρω το δέμα!

Δεν είχα χρήματα μαζί μου κ δεν παρέλαβα.

Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω ένα λογικό ποσο αλλά είναι δυνατόν σε 30 ευρώ αντικείμενο να έχω 31 ευρώ φόρους;

Αν δεν παραλάβω ξέρετε τι γίνεται; υπάρχει περίπτωση να περνάνε στο αφμ αυτά τα 31 ευρώ φόροι;

Sorry αν ρωτάω βλακείες απλα δεν το γνωρίζω το θέμα καθόλου!

Στα 41 ευρώ το ΦΠΑ είναι 9,84 +15 τα ελτά έπρεπε χονδρικά να ζητήσουν 25 ευρώ,

Επομένως ο τελωνειακός χρέωσε ότι ήθελε στο ΦΠΑ υποθέτω) δυστηχως από όσο ξέρω δεν παίζει να αλλάξει η τιμή (η για να το θέσουμε καλύτερα δεν σε συμφέρει γιατί ζητάνε 10 αν δεν κάνω λάθος για να παραδώσουν το δέμα σε δικό σου εκτελωνιστη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

27/6 παραγγελία από Αμερική θήκη για iPad αξίας 40 δολαρίων, 20/7 μπήκε τελωνείο και σήμερα 28/7 παρέλαβα και είδα αυτό το τραγελαφικό.  :blink:  :huh: 

post-354195-0-86488200-1501245284_thumb.jpg

Τα τσακάλια του τελωνείου χρέωσαν μια θήκη για iPad ως κινητό τηλέφωνο αξίας 100 ευρώ. Και να πω ότι υπήρχε κινητό με αυτή την ονομασια να πω οκ παρεξήγηση, αλλά ούτε καν τα 25 εκατοστά ύψος δεν τους προβλημάτισε. Βεβαίως ζήτησαν εξτραδάκι 39 ευρώ, 24 ευρώ δασμοί και 15 ευρώ τέλος διαχείρισης δασμών.

Να τους τραβήξω μία καταγγελία ΕΕΤΤ απευθείας? Η γελοιότητα τους έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν ξέρω κατα πόσο αξίζει να μπω στην διαδικασία επανυπολογισμού δασμών για 10-20 ευρώ που θα πάρει κανα 2 μήνες γιατί αναγκαστικά θα πρέπει να αγοράσω μια άλλη θήκη για να κάνω την δουλειά μου στο μεταξύ.

SaveSave

SaveSave

Επεξ/σία από cf2233
  • Like 3

27/6 παραγγελία από Αμερική θήκη για iPad αξίας 40 δολαρίων, 20/7 μπήκε τελωνείο και σήμερα 28/7 παρέλαβα και είδα αυτό το τραγελαφικό.  :blink:  :huh: 

attachicon.gifIMG_4381.jpg

Τα τσακάλια του τελωνείου χρέωσαν μια θήκη για iPad ως κινητό τηλέφωνο. Και να πω ότι υπήρχε κινητό με αυτή την ονομασια να πω οκ παρεξήγηση, αλλά ούτε καν τα 25 εκατοστά ύψος δεν τους προβλημάτισε. Βεβαίως ζήτησαν εξτραδάκι 39 ευρώ.

Να τους τραβήξω μία καταγγελία ΕΕΤΤ απευθείας? Η γελοιότητα τους έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν ξέρω κατα πόσο αξίζει να μπω στην διαδικασία επανυπολογισμού δασμών για 10-20 ευρώ που θα πάρει κανα 2 μήνες γιατί αναγκαστικά θα πρέπει να αγοράσω μια άλλη θήκη για να κάνω την δουλειά μου στο μεταξύ.

SaveSave

Η φώτο δε φαινεται....η θήκη έκανε 40$ ? wtf τι θήκη ήταν αυτή ?

Εννοείται η καταγγελία....μόνο αν πέσουν βροχή θα γίνει κάτι με αυτήν την περίπτωσαρα με τα ΕΛΤΑ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...