Προς το περιεχόμενο

Εγγυηση "απο την εταιρεία"

vagelisda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο όρος lifetime εγγύηση δεν αναφέρεται στην δική μας ζωή... δηλαδή αν χαλάσει η μνήμη σε 50 χρόνια μην περιμένεις να στην αλλάξουν  :-D

Αναφέρεται στην διάρκεια παραγωγής (ή "ζωής") του προϊόντος από το εργοστάσιο. Πρακτικά διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Συνήθως είναι 5-10 χρόνια.

Όσον αφορά την εγγύηση από την εταιρεία, υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες στο εξωτερικό που δέχονται να το κάνουν με βάση τον σειριακό αριθμό. Συνήθως οι εταιρείες παραγωγής σκλ.δίσκων και  μνημών το δέχονται αυτό. Εννοείται πως δεν αγοράζουμε κάτι χωρίς να το εξακριβώσουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι όλοι απατεώνες, ούτε όλοι θέλουν να σε πιάσουν "κώτσο".

Εχεις όμως εν μέρει δίκιο.

Πχ, για ραμ, ειναι πανεύκολο να ελεγξεις/ενεργοποιήσεις την lifetime εγγυηση, πχ της μαμας corsair.

Για τους δίσκους δε, ακόμη πιο έυκολο. Πετάς ενα S/N και ολα ομορφα. Ετσι εδωσα πισω εγώ ραπτορα που ειχα χάσει την αποδειξη του.

Τώρα, οτι κυκλοφορεί αρκετό hardware που καποιοι το δοκιμάζουν και του πουλάνε, είναι άλλο θέμα. Αλλα απ'τη στιγμή που εστω κι ετσι μπορεί να ελεγθεί οτι ισχύει η εγγυηση της μαμας εταιρίας, που κολλάς; Εγώ πουθενα, αρκεί φυσικα να ειναι η τιμή η ανάλογη...

Κατα τ'αλλα κι εγώ μπορώ σήμερα να πουλήσω την 7950 με αποδειξη που εχω 2 μηνών, αλλα να την εχω ανοιξει να αλλάξω παστα οπως λες, να εχασα 3 βίδες, να γρατζούνισα το pcb και παει λεογντας..

Εφόσον με το σκεπτικό σου εχεις αποδειξη στα χέρια σου, αν χρειαστείς rma, θα πάρεις το 3το το μακρύτερο...

Που καταλήγουμε λοιπόν;;; Οτι πρεπει να ειμαστε ολοι σωστοί στο ιντερντετικό μας αλισβερίσι. Και ολα τα υπόλοιπα ειναι να χαμε να λεγαμε.

Παράδειγμα προσωπικα. Αγορασα 5970 χωρίς χαρτιά χωρίς τπτ. Ο πωλητής μου ειπε 6 μηνες εγγυηση δικη μου. Η καρτα καηκε σε 2 μερες. Τη πήρε πίσω, εστειλε τα χρήματα δίχως 2η κουβέντα.

Και δε μιλάμε για 20-30ε, έτσι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...