dimitris2006 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Τις 60 εκατομμύρια άδειες χρήσεις σημείωσαν σε πωλήσεις τα Windows 8, λίγους μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία τους στον περασμένο Οκτώβριο. Τα στατιστικά παρουσίασε η Tami Reller στην έκθεση CES 2013 και όπως η ίδια αναφέρει περιλαμβάνουν και τις πωλήσεις του λειτουργικού συστήματος στους νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.“Τα Windows 8 είναι μια μεγάλη, φιλόδοξη αλλαγή¨ τονίζει η Reller αναφέροντας ότι οι πωλήσεις τους συμβαδίζουν με αυτές των Windows 7. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου η Microsoft είχε ήδη πουλήσει 40 εκατομμύρια άδειες του νέου της λειτουργικού συστήματος. Καθώς η νέα γενιά Windows είναι περισσότερο φιλική προς της συσκευές αφής, οι πωλήσεις τους θα μπορούσαν να ήταν πιο αυξημένες, εάν κυκλοφορούσαν στην αγορά περισσότεροι φορητοί υπολογιστές ή tablets που να τα υποστήριζαν. Αυτή τη βδομάδα στην έκθεση CES ανακοινώθηκαν αρκετές τέτοιες συσκευές, οι οποίες βέβαια δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμες στην αγορά άμεσα αλλά μετά από μερικούς μήνες. Όσον αφορά τις πωλήσεις των Windows 7, η Reller τονίζει ότι πάνω από το 90% των επιχειρήσεων με πάνω από 2.000 εργαζομένους χρησιμοποιούν την προηγούμενη πλατφόρμα της Microsoft. Ένα ακόμη στατιστικό που δημοσιεύτηκε είναι οι 100 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών στο Windows Store, ενώ δεν έγιναν σχόλια όσον αφορά τη φημολογία για κυκλοφορία ενός Surface ultrabook ή smartphone. Επίσης σε τρεις εβδομάδες λήγει η χρονική περίοδος διάθεσης των Windows 8 στην τιμή των 14.99€, και οι χρήστες θα καλούνται να πληρώσουν το ποσό των 39.99€ για την απόκτησή τους. Για το γεγονός αυτό οι πωλήσεις του λειτουργικού συστήματος αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο τις επόμενες μέρες, καθώς η εταιρεία δεν αναμένεται να επεκτείνει το χρόνο της προσφοράς. Site: http://www.zdnet.com/microsoft-60-million-windows-8-licenses-sold-to-date-7000009549/[/url]']zdnet.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nick789 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Τρέχω Windows 8, από το καλοκαίρι με τη release preview.Από την αρχή ξεκίνησα με την όρεξη "ανακάλυψη νέου λειτουργικού, νέα πράγματα, νέο περιβάλλον, νέα χρήση". Σε 1 μέρα μπορούσα να το χειριστώ με άνεση, και είχα μπει στη φιλοσοφία του. My point is, δεν είναι και τόσο δύσκολο αν πραγματικά κάτσεις και ασχοληθείς λίγο, και δε βαριέσαι. Και δεν έχω καμία touch συσκευή σπίτι μου (εκτός από το κινητό μου), ούτε tablet ούτε τίποτα τέτοιο. Μια χαρά μου φάνηκε η χρήση τους με το mouse & keyboard.Για μένα, η Microsoft κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η ενοποίηση των συσκευών, είναι (καλώς ή κακώς) το μέλλον. Για τη Microsoft, είναι θέμα στρατηγικής. Άργησε στο παιχνίδι των tablets και smartphones και εκμεταλλέυτηκε την κυριαρχία της στα desktop για να πάρει μερίδιο αγοράς. Αν έβγαζε λειτουργικό μόνο για tablets κλπ το είχε χαμένο το παιχνίδι από την αρχή, ενώ τώρα ευελπιστεί ο κόσμος να συνηθίσει το modern ui στο desktop του, ώστε όταν πάει να αγοράσει tablet/smartphone να δει ένα "γνώριμο" περιβάλλον και συνεπώς να είναι πιο εύκολη η αγορά του.Λογικό να δυσανασχέτισαν άτομα, καθώς τους "ξεβόλεψε", αλλά κάθε αρχή και δύσκολη λένε. Τα ίδια είχαν γίνει με το start button όταν είχε βγει, με το ribbon κλπ. Το modern ui ήρθε για να μείνει. Προσωπικά, εμένα μου αρέσει. Στα windows blue (9) υπάρχουν φήμες που λένε ότι το desktop θα γίνει πιο flat στα πρότυπα της start screen.Λογικό είναι τα 8 να μην πάνε τόσο καλά όσο τα 7. Μην ξεχνάτε ότι τα 7 βγήκαν μετά από τα "κακά" Vista, συν ότι άξιζαν σαν λειτουργικό. Τα 8 βγήκαν μετά από τα πολύ πετυχημένα 7, και έχουν σχετικά πολλές αλλαγές που ξεβολεύουν αν δεν κάτσεις να ασχοληθείς, αλλά σίγουρα αξίζουν σαν λειτουργικό. 26 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nhzt Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Συμφωνώ μαζί σου Νick789 , είναι θέμα συνήθειας . Εγώ τα χειρίστηκα απο pc του αδελφού μου και μου άρεσαν πολύ τα live tiles . Νομίζω ότι οι gadgetάκιδες θα τα γουστάρουν πολύ . Έχεις άμεση πληροφορία από ένα tile , μερικές φορές δεν χρειάζεται να ανοίξεις την εφαρμογή . Έχω windows phone και το βρήκα πολύ πρακτικό και λειτουργικό. Και γω πιστεύω ότι το μέλλον είναι windows . 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Avatar_GR Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Εγώ πάλι τα χρησιμοποιώ εδώ και 2 μήνες και ακόμα πιστεύω ότι είναι ελεεινά. Πάντως η Microsoft πρέπει να έχει δώσει πάρα πολλά λεφτά για την "διαφήμιση" της από σελίδες/φόρουμ στο ίντερνετ. Μία είδηση λέει ότι πάτωσαν σε πωλήσεις τα WIN8 και ότι είναι χειρότερα από τα Vista και ότι πέσαν οι πωλήσεις λάπτοπ/pc λόγο WIN8... και άλλη είδηση βγαίνει αμέσως μετά λέει πόσο φοβερά είναι τα WIN8 και πόσο πολύ τα προτιμάει ο κόσμος!!! Τι να πιστέψουμε άραγε;;;; 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apnet Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Ένα παρά ένα το πάει η μα με τις εκδόσεις του λειτουργικού της. Ένα καλό ένα μάπα. Αν κάνει κανείς τον υπολογισμό θα δεί ότι τα 8 δεν είναι η καλή της φορά. Ευτυχώς πάντοτε πηδούσα την έκδοση που έβγαινε "σκάρτη". Επιπλέον προσπαθούν να πείσουν πως τα 8 πέτυχαν μιας και έχουν πωλήσεις ανάλογες με των 7 από ότι λένε αλλά ξεχνάνε να προσθέσουν μία πάρα πολύ σημαντική παράμετρο. Την τιμή.... Τα 7 τα καλοπλήρωνες για να τα αγοράσεις ενώ τα 8 τα μοιράζει στην ουσία δωρεάν. Η διαφορά στην τιμή είναι 5πλάσια και αυτός είναι και ο λόγος που δεν έγινε τελείως κωμωδία το θέμα με τις πωλήσεις να γελάει ο κόσμος. Αγόρασαν λειτουργικό μέχρι και άτομα που ΠΟΤΕ δεν είχαν δώσει λεφτά για λειτουργικό της μα. Είναι λοιπόν τουλάχιστον άστοχο να συγκρίνουν πωλήσεις. Η ανάπτυξη και η συντήρηση 2 διαφορετικών λειτουργικών κοστίζει πολύ. Και η μα δεν είχε τη διαθεση/δυνατότητα να ανταποκριθεί στο κόστος. Προτίμησε λοιπόν να αρχίσει να "ενοποιεί" τα λειτουργικά για να γλιτώσει το κόστος και να μην χάσει την αγορά των κινητών. Ο λόγος που το έκανε δεν είναι τόσο για είναι γνώριμο το περιβάλλον στους χρήστες λοιπόν. Και υπάρχει και ένας ακόμα λόγος. Οι οθόνες αφής, οι οποίες πολύ σύντομα θα εισχωρήσουν περισσότερο ΚΑΙ στους υπολογιστές. Πιστεύω πως είναι δύσκολο να έχεις κοινό λειτουργικό σε κινητό και υπολογιστή το οποίο θα λειτουργεί εξίσου καλά και στα δύο και θα είναι εξίσου βολικό στη χρήση και στις δύο συσκευές. Ας δούμε όμως και τι θα κάνουν. Από απόσταση όμως γιατί τώρα είναι το beta-testing. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantelis21 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Τα έβαλα πριν λίγες μέρες στο laptop μου. Τα σιχάθηκα από την πρώτη στιγμή. Άσχημα, κακαίσθητα, και οι φήμες ότι είναι πιο ελαφριά απλά φήμες. Μόνη λύση τα προγράμματα που σου ξαναδίνουν ένα start button με search όπως των 7 και σου κρύβουν εντελώς το νέο interface... Εγώ προσωπικά άνετα θα δούλευα και με xp. Το λειτουργικό είναι για να αποτελεί μια ΕΛΑΦΡΙΑ βάση. Λειτουργικό είναι ρε παιδιά. Από κει και πέρα ελεύθερος ο χρήστης να επιλέξει τι αυτός θέλει σαν προγράμματα. Αν δε βαριόμουν να κάνω 2 φορμάτ την ίδια μέρα θα είχα ξαναβάλει αμέσως τα 7. Τώρα έχοντας τα κάνει σαν τα 7 και πάλι παρά τις προσπάθειες 7άρια δεν γίνονται, θα τα αφήσω μέχρι να ξεβαρεθώ... Πάντως κρίνοντας από την υποστήριξη των windows xp που ήταν πάνω από 10 χρόνια, πιστεύω πως και τα 7άρια μπορεί κάποιος άνετα να τα κρατήσει μέχρι να βγουν τα 9άρια αν αξίζουν και εκείνα. Δε θεωρώ ότι είναι θέμα touch δηλαδή ακόμα και το λάπτοπ μου να είχε touch screen δε θα άλλαζε κάτι για εμένα. Και φτάνει πια η ενοποίηση. Όχι δε χρειάζεται ούτε το smartphone να είναι 6 ίντσες και να τρέχει το full office λες και θα κάτσει κανείς να γράψει κειμενάρες με το εικονικό keyboard ούτε το tablet. Η μόνη ενοποίηση που χρειαζόταν είναι τα mail να κατεβαίνουν σε όλες τις συσκευές, τα office να ανοίγουν σωστά σε φορητές συσκευές και ως εκεί. Πράγματα απλά που κάνει και το android δωρεάν και σωστά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 κι εγώ τα έβαλα παντού, όχι γιατί είχα πρόβλημα με τα 7, αλλά γιατί να μην τα βάλω ; 30 ευρώ δίνω για ένα βράδυ στο σινεμά με τη γυναίκα. σιγά τα λάχανα.. όσον αφορά τη χρήση, δεν έχουν κάτι να παρουσιάσουν σε desktop χρήση πέρα από τον windows explorer με το ribbon και τη βελτιωμένη διαχείριση αρχείων. δουλεύω στο desktop στο 99,9% του χρόνου μου, άρα το Metro UI μου είναι αδιάφορο. Το office 2013 αν και έχει αρκετές βελτιώσεις έχει και πολλά κουλά. Αυτή η ασπρίλα για παράδειγμα σου θυμίζει δωμάτιο απομόνωσης σε τρελλάδικο...Και οι αλλαγές στους imap λογαριασμούς στο outlook. το στοίχημα για αυτούς είναι η ενοποίηση. δυστυχώς δεν μπορούσα να περιμένω για wp8 κινητό που να με καλύπτει, και πήρα το galaxy note II . Τώρα άμα βγει από xda κανένα rom wp8 για το note II , το έχω φορέσει αβλεπή. Είναι και το googleplay όμως ρε γαμώτο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mikegad Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 ας μην ήταν η προώθηση σε προνομιακή τιμή ,να δούμε πόσες άδειες θα είχε δώσει 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo78 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Eπιτέλους η Microsoft έκανε πραγματική αλλαγή. τόσα χρόνια την κράζαμε γιατί απλώς βελτίωνε ελαφρώς το προηγούμενο λειτουργικό (και αυτό όχι πάντα).Τώρα που έκανε την επανάσταση πάλι δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Αν ήταν το νέο λειτουργικό της apple θα μιλούσαν όλοι για το πως η apple πήγε 20 χρόνια μπροστά. Εγώ τα έχω 2 μήνες και ούτε θέλω να σκέφτομαι το πισογύρισμα. Απίστευτα σταθερά , ελαφριά , νέα πράγματα που κάνουν την καθημερινότητα παιχνιδάκι , και ένα νέο search σε όλους τους τομείς που είναι κορυφαίο, 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektor7 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 60 εκατομυρια μαζι με τις "δωρεαν" ενεργοποιησεις μεσο του wmc activation key ή χωρις αυτες? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orlox Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 ε καλα με 30 ευρω που τα δινει λογικο ειναι. Κανεις δεν θελει να "κλεβει". Αν η τιμη ειναι δικαια θα πουλησει. Τωρα σαν λειτουργικο πιστευω οτι καλο. Το metro UI ειναι gtp ομως Χωρις το classic shel παιζει να παιζαν τα νευρα μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billstamaniac Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 ως λειτουργικό είναι πολύ καλό ισως το καλυτερο που εχει βγάλει μεχρι τωρα . Τωρα οταν τα πουλάει 100+ ευρω μας κλεβει η m$ και ειναι κακια και να πάρουμε ολοι πειρατικά , όταν το δινει στα 30ε ειναι μουφα δεν πιανονται μερικοι πουθενα 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOTIOS1981 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 @mikegad Μισο να βρω το τηλεφωνο της MS να πω να ανεβασει την τιμη! Σου το δινει 30€ και σε χαλαει; Σου δινει την δυνατοτητα με ενα κοστος μικροτερο κι απο Game να εχεις Windows 8 Pro. Επισης το φθηνο δεν μου λεει κατι. Και το Linux ειναι δωρεαν αλλα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 αν και δεν χρησιμοποιώ ιδιαίτερα το νέο "start menu" όσο περισσότερο ασχολούμαι τόσο περισσότερο μου αρέσει... ίσως να φταίει βέβαια το γεγονός ότι είχα σκυλοβαρεθεί το "παλιό" τόσα χρόνια... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dungeon master Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 2 κουβέντες μόνο αντί για ακατάσχετη παπαρολογία, Α) 1,2 ΔΙΣ $ για προμότα έδωκαν, πόσα έβγαλαν κέρδος μέχρι τώρα, Β) να μας πουν και πόσα από τα 60 μύρια αφορούν προκάτ πισιά με άδεια που αγοράστηκε για ψίχουλα, ακαδημαϊκες άδειες, corp άδειες και γενικά σχεδόν τσαμπέ άδειες, ασε το 30ρι, πόσο είπαμε χρέωναν τα 7ρια στο launch (και όχι μόνο)? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα