Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστω ολα τα παιδια για την βοηθεια.

@matrixxx Μενω κεντρο και εδω ανοιγουν γραμματα και λογαρισμους ποσο μαλλον ενα πακετο.Προτιμω να περιμενω στο ταχυδρομειο παρα τον ταχυδρομο στην εισοδο.

Τα δέματα και τα συστημένα, συνήθως δίνονται απο άλλους κισέδες που είναι μόνο για αυτή τη δουλειά και δεν έχουν το κόσμο των ταμείων που είναι για τις υπόλοιπες δουλειές που  κάνεις στο ταχυδρομείο.

Δημοσ.

Οχι απαραιτητα.. Πολλα ταχυδρομια δε λειτουργουν ετσι. Το μονο που σε αφηνει στανταρ με προτεραιοτητα, ειναι αν πας για καποια κινηση για το Ταχυδρομικο Ταμιευτηριο. Σ ολες τις αλλες περιπτωσεις ειναι θεμα διεθυντη και πως τα διαχωριζει αυτος.

Δημοσ.

Μια ερωτηση για οποιον γνωριζει να βοηθησει. Εχω μαζεψει να παρω για το μισο σοϊ κατι πραγματα απ το sport-direct. η Αξια ειναι 313 λιρες Αγγλιας. σε ευρω τα υπολογιζω με μετατροπεα, 384.80€. Να τονισω οτι ειναι η τελικη αξια, μαζι με τα μεταφορικα.

Οταν παω να πληρωσω μεσω paypal, η αξια που χρεωνομαι ειναι αντι για 385 (ας πουμε χοντρικα) γυρω στα 400 και κατι ακομα.

Αυτο για ποιο λογο συμβαινει? λογω συναλλαγματος? Επειδη δεν το χω πληρωσει ακομα, πως μπορω να αποφυγω αυτα τα 15€?

Δημοσ.

Μια ερωτηση για οποιον γνωριζει να βοηθησει. Εχω μαζεψει να παρω για το μισο σοϊ κατι πραγματα απ το sport-direct. η Αξια ειναι 313 λιρες Αγγλιας. σε ευρω τα υπολογιζω με μετατροπεα, 384.80€. Να τονισω οτι ειναι η τελικη αξια, μαζι με τα μεταφορικα.

Οταν παω να πληρωσω μεσω paypal, η αξια που χρεωνομαι ειναι αντι για 385 (ας πουμε χοντρικα) γυρω στα 400 και κατι ακομα.

Αυτο για ποιο λογο συμβαινει? λογω συναλλαγματος? Επειδη δεν το χω πληρωσει ακομα, πως μπορω να αποφυγω αυτα τα 15€?

Στο paypal βαλε να πληρωσεις σε λιρες. Να πηγαινει αυτοματα η πληρωμη στο νομισμα του πωλητη. (ακριβως δε θυμαμαι που πας..)

Δημοσ.

Εβαλα ως προτιμομενο, αρχικο μου νομισμα τις λιρες. ετσι θα ναι οκ?

ή να πληρωσω κατ ευθειαν χωρις paypal? το φοβαμε αυτο το 2ο λιγακι, αν και βλεπω οτι ειναι οκ το sport direct και το χουν επιλεξει πολλοι.

Δημοσ.

τα μεταφορικά τα υπολόγισες είναι γύρω στις 15 λίρες αν θυμάμαι καλά ....

Δημοσ.

Εβαλα ως προτιμομενο, αρχικο μου νομισμα τις λιρες. ετσι θα ναι οκ?

ή να πληρωσω κατ ευθειαν χωρις paypal? το φοβαμε αυτο το 2ο λιγακι, αν και βλεπω οτι ειναι οκ το sport direct και το χουν επιλεξει πολλοι.

Μπορει και να ειναι, αλλα εγω εχω την επιλογη να γυριζει αυτοματα στο νομισμα του πωλητη. Τσεκαρε και ρωτα και στο Topic του SportDirrect που εχουμε εδω.

Δημοσ.

Με βαση ισοτιμια που πληρωσα χθες απο citibank, πληρωσα 1,285 περιου τη λιρα, οποτε εχει να κανει καθαρα με την ισοτιμια που πουλαει καθε τραπεζα

Δημοσ.

Να βρισκαμε αυτο πως γινεται καλα θα ηταν γιατι κι εγω τωρα το γυρισα σε δολλαρια και ειναι ευκολο να το ξεχασεις.. Παντως την προμηθεια μετατροπης συναλλαγματος δεν την γλυτωνουμε τελειως θα την πληρωσουμε στην πιστωτικη ετσι κι αλλιως.

Ο κανόνας είναι ότι αγοράζουμε στο νόμισμα της χώρας που βρίσκεται το κατάστημα ή σε δολλάρια εάν από το ebay και αναγράφεται αυτό το νόμισμα, δηλαδή δεν επιτρέπουμε να λειτουργεί ο μετατροπέας που έχει το κατάστημα (πχ Amazon) γιατί η ισοτιμία είναι σε βάρος του αγοραστή.

Προμήθεια στην τράπεζά μας πληρώνουμε μόνο όταν αγοράζουμε από τρίτες χώρες.

Δημοσ.

παιδιά πάντα κρατά προμήθεια. είτε θα την πληρώσει στην τράπεζα, είτε στο paypal. Έτσι και εγώ κλείσαμε για τον αδερφό μου ένα δωμάτιο στο λονδίνο και έβγαινε δεν θυμάμαι πόσες λύρες που αντιστοιχούσαν σε 228 ευρώ. αν αφήναμε το paypal na κάνει την μετατροπή, έβγαινε 236 περίπου ευρώ. πληρώσαμε σε λύρες και τελικά η τράπεζα του κράτησε μετά 7 ευρώ επιπλέον κ πλήρωσε 235~ ευρώ. την μετατροπή από λύρα σε ευρώ, την πληρώνεις.

Δημοσ.

παιδιά πάντα κρατά προμήθεια. είτε θα την πληρώσει στην τράπεζα, είτε στο paypal. Έτσι και εγώ κλείσαμε για τον αδερφό μου ένα δωμάτιο στο λονδίνο και έβγαινε δεν θυμάμαι πόσες λύρες που αντιστοιχούσαν σε 228 ευρώ. αν αφήναμε το paypal na κάνει την μετατροπή, έβγαινε 236 περίπου ευρώ. πληρώσαμε σε λύρες και τελικά η τράπεζα του κράτησε μετά 7 ευρώ επιπλέον κ πλήρωσε 235~ ευρώ. την μετατροπή από λύρα σε ευρώ, την πληρώνεις.

Κάπου μπερδεύουμε αυτό το θέμα, χρησιμοποιώντας, ίσως λανθασμένα, μερικές λέξεις.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι όταν αγοράζουμε αντικείμενα ή υπηρεσίες και πληρώνουμε σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα, εκτός ευρώ, η κάρτα μας θα χρεωθεί αφενός με την τρέχουσα ισοτιμία, κατά την ημέρα της μετατροπής, αφετέρου με έξοδα συναλλάγματος, αφού το νόμισμα που πληρώσαμε μετατράπηκε σε ευρώ. Ίσως, αυτό το ποσόν (έξοδα συναλλάγματος) θεωρείται ως προμήθεια.

Το θέμα που μας ενδιαφέρει είναι εάν το συνολικό ποσόν που χρεωνόμαστε τελικά, για μια αγορά μας, από ένα κατάστημα που έχει τη δυνατότητα μετατροπής νομίσματος, είναι το μικρότερο από τις δύο λύσεις: α) πληρωμή στο ξένο νόμισμα συν το ποσόν που θα χρεώσει η τράπεζα ως έξοδα συναλλάγματος και β) πληρωμή σε ευρώ, με την ισοτιμία του καταστήματος.

Δημοσ.

Κάπου μπερδεύουμε αυτό το θέμα, χρησιμοποιώντας, ίσως λανθασμένα, μερικές λέξεις.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι όταν αγοράζουμε αντικείμενα ή υπηρεσίες και πληρώνουμε σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα, εκτός ευρώ, η κάρτα μας θα χρεωθεί αφενός με την τρέχουσα ισοτιμία, κατά την ημέρα της μετατροπής, αφετέρου με έξοδα συναλλάγματος, αφού το νόμισμα που πληρώσαμε μετατράπηκε σε ευρώ. Ίσως, αυτό το ποσόν (έξοδα συναλλάγματος) θεωρείται ως προμήθεια.

Το θέμα που μας ενδιαφέρει είναι εάν το συνολικό ποσόν που χρεωνόμαστε τελικά, για μια αγορά μας, από ένα κατάστημα που έχει τη δυνατότητα μετατροπής νομίσματος, είναι το μικρότερο από τις δύο λύσεις: α) πληρωμή στο ξένο νόμισμα συν το ποσόν που θα χρεώσει η τράπεζα ως έξοδα συναλλάγματος και β) πληρωμή σε ευρώ, με την ισοτιμία του καταστήματος.

Aυτό προσπαθώ να πω. ότι ναι μεν, πληρώνεις την λύρα πιο φθηνά επειδή σχεδόν πάντα paypal και το site, έχουν ακριβότερη ισοτιμία σε σχέση με την τράπεζα, αλλά το ποσό της προμήθειας (αυτά που σε χρεώνουν για την μετατροπή από το ένα νόμισμα στο άλλο) θα τα πληρώσεις με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Απλά στην περίπτωση που πληρώνεις την προμήθεια στην τράπεζα, θα πρέπει να ξέρεις εκ των προτέρων, τι προμήθεια κρατάει η τράπεζα σου για την μετατροπή για να δεις αν τελικά σε συμφέρει να κάνει την μετατροπή το site, το paypal ή η τράπεζα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...