Προς το περιεχόμενο

unknown filesystem rescue grub

kousman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα! τις 2 τελευταιες φορες που ανοιξα το λαπτοπ μου εβγαζε ενα error "an error occurred while mounting /media/sda2" πατουσα skip και εμπαινε κανονικα στα ubuntu .σημερα που μου το ξαναεβγαλε πατησα  manual recovery ο εξυπνος και εκει αρχισαν ολα! εκλεισα το λαπτοπ γιατι δεν ηξερα να κανω τιποτα και οταν το ξαναανοιξα μου εβγαλε αλλο error " unknown filesystem rescue grub" .μπηκα απο live cd να σωσω τουλαχιστον καποιες εργασιες αλλα δεν μπορουσα να βρω να το σκληρο που ηταν τα λινυχ .στο disk utility φαινεται ο partition αλλα δεν ξερω που ειναι για να βρω τα αρχεια που θελω, υπαρχει περιπτωση να διαγραφηκε? τι πρεπει να κανω να δω τουλαχιστον τα αρχεια μου? ή να επαναφερω το λαπτοπ και να ανοιξει ? με το repair απο το  dvd twn windows θα κανω δουλεια? τι αλλο μπορω να κανω? ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το /media/sdaX (οπου Χ ακεραιος αριθμος) συνηθως ειναι καποιος εξωτερικος δισκος/stick που εχει γινει mount στο /media.

Προφανως ειχες αφαιρεσει τον δισκο αυτον και για αυτο δεν μπορουσε να τον κανει mount κατα το boot.

Απο κει και περα δεν ξερω τι εκανε αυτο που εκανες , αν δεν δω εικονα των partitions να δω τι γινεται δεν μπορω να σου πω τιποτα σοβαρο...

ανοιξε καποιο partition software και ριξε ενα σκρινσοτ του παραθυρου του..αν ειναι ευκολο..

αλλος τροπος ειναι με fdisk -l , αλλα εχε υποψη σου οτι θα βγαλει μακρυναρι..αναλογως και ποσα partitions υπαρχουν...

ο,τι λεει hpfs/ntfs οπως καταλαβαινεις εχει να κανει με windows.

αυτο που σε ενδιαφερει ειναι το /dev/sda5 . Καντο mount καπου π.χ. /media/hdd

sudo mkdir /media/hdd

sudo mount /dev/sda5 /media/hdd

και μετα τραβα στον φακελο /media/hdd και δες τι υπαρχει εκει μεσα.Αν δεν κανω λαθος λογικα θα χει οοοοολα τα αρχεια του λινουξ.

Λογικα τα δικα σου θαναι στο /home/blabla/...  (μεσα στο /media/hdd)

EDIT : αν ολα πανε καλα και οντως δεις τα αρχεια του λινουξ , μπορεις να κανεις chroot /media/hdd για να "μπεις" στην εγκατασταση και να φτιαξεις το grub με κανα update-grub (ή update-grub2 , δεν εχω ιδεα ποιο απο τα 2 δουλευει :) )

μετα exit , umount /dev/sda5 και κανεις reboot να δεις τι καταφερες :)

σιγα σιγα γιατι ειμαι αρχαριος στα linux :mellow:   τρεχοντας την δευτερη εντολη sudo mount /dev/sda5 /media/hdd  μου λεει mount : you must specify the filesystem type .και ακομα πως τραβαω το φακελο που λες ?

edit : μηπως πρεπει να βαλω -t μετα το mount ?

Μην σκαλί ζεις τπτ στο δίσκο

http://www.insomnia.gr/topic/243211-%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-hard-disk-data-recovery/

και βάλε ένα data recovery να σωσεις ότι μπορείς

edit : μηπως πρεπει να βαλω -t μετα το mount ?

κανονικα δεν θα πρεπε...αυτο ειναι ενα δειγμα οτι το filesystem εχει γινει λιγο κωλος....επρεπε να το mount-αρει χωρις το -t

δοκιμασε και με mount -t ext4 /dev/sda5 /media/hdd και μετα τα υπολοιπα...και υποθετουμε οτι το filesystem ηταν ext4

η αλλη λυση ειναι του μαρτινωφ..και αναλογως ποσο μεγεθος εχει το sda5 περιμενεις μερικες ωρες να δεις αποτελεσματα :)

ubuntu@ubuntu:~/Desktop$ sudo mount -t ext4 /dev/sda5 /media/hdd
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda5,
       missing codepage or helper program, or other error
       In some cases useful info is found in syslog - try
       dmesg | tail  or so

μου βγαζει αυτο ...αμα δεν γινεται να δω τα αρχεια μου δεν πειραζει ..βρηκα back up αρχειων που με ηθελα σε αλλο partition.μπορω καπως να φτιαξω το grub ? υπαρχει καποιο tutorial?

ψάχνοντας  βρηκα αυτο https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair και το ετρεξα απο livecd .οταν εκανα επανεκκίνηση δεν μου εβγαλε να επιλεξω ubuntu-windows αλλα μπηκε κατευθειαν στα windows. διορθώνεται αυτο? να μπορω να μπω στα ubuntu? 

δεν υπάρχουν πλέον ubuntu, θες format/εγκατάσταση

για αυτό δεν ευθύνεται ότι έκανες τώρα με boot-repair αλλά αυτό που είχες κάνει πριν, έχεις χαλάσει το filesystem

Μην σκαλί ζεις τπτ στο δίσκο

http://www.insomnia.gr/topic/243211-%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-hard-disk-data-recovery/

και βάλε ένα data recovery να σωσεις ότι μπορείς

δλδ εδώ στον mphxths έγραφα ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...