ICheats Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Ε... Βάλε ένα DVD καλέ, δεν χρειάζεται cd... ή βάλε το σε USB και κάνε boot με αυτό!! ό,τι θες κάνε βασικά! κοίτα, απλά αρχικά γράψτο κάπου ή βάλτο σε ένα usb και ρύθμισε στο bios να κάνει boot από usb και κάνε μετά εγκατάσταση! Θα σου πει σε μια στιγμή να το βάλεις alongside Windows που σημαίνει να το βάλεις μαζί με τα windows! Note: Μπορεί το bios σου να μην βλέπει με την καμία usb οπότε θα σου πρότεινα να το γράψεις σε ένα dvd! Ακυρο, τωρα προσπαθω να τρεξω το img στον υπολογιστη ετσι οπως ειναι. Θα γινεται δουλεια. Εξαλλου το Img χρειαζεται για clean install. Οκ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Πρωτον τα σιντι εχουν πεθανει εδω και 200 χρονια Δευτερον χρησιμοποιησε dvd Τριτον καλυτερα χρησιμοποιησε usb stick. Τα προγραμματα που χρησιμοποιουνται για να περασουμε μια διανομη σε usb stick ειναι καμποσα..και δεν κανουν ολα για ολες τις διανομες. Χρησιμοποιεις καποιο...αν δεις οτι δεν bootαρει η διανομη , γραφτο με αλλο προγραμμα...δοκιμη...και παει λεγοντας.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Me usb stick πως ακριβως το κανω bootable; Χρησιμοποιουσα το wintoflash, αλλα δε λειτουργει για linux διανομες.. Επισης, γιατι υπαρχει επιλογη που λεει " εγκατασταση του linux mint μονιμα στον υπολογιστη " ; Και οταν παω να το τρεξω μου βγαζει παραθυρο για κανονικο format με διαμορφωση δισκων κτλ, οπως δειχνει και στα tutorial video. Εγω τα linux mint τα εγκατεστησα μεσα απο τα windows7. Ετρεξα το image και επελεξα εγκατασταση mint μεσα απο τα windows7. Μου εβγαλε ενα πολυ απλο παραθυρο που διαλεγα ποσο χωρο θελω για τα mint και μεσα σε 2,3 λεπτα ειχε γινει ολη η δουλεια. Δεν εχω τα πληρη mint; Προσπαθησα να εγκαταστησω το chrome, απο το επισημο site, αλλα μου βγαζει σφαλμα; Δε γινεται; Μονο ο chromium υπαρχει; Προγραμματα κατεβαζω μονο απο τον διαχειριστη λογισμικου; Οχι απο το ιντερνετ; Στην εγκατασταση πακετων μου βρηκε 150 περιπου ενημερωσεις. Τι ειναι αυτα; Ενα ακομα προβλημα, δε μπορω να αλλαξω την ωρα, ειναι 2 ωρες πριν. Τι κανω; Και το τελευταιο που βρηκα, καθε φορα που μπαινω στα linux mint, μου ζηταει τον κωδικου του ασυρματου δικτυου, δεν υπαρχει επιλογη για αποθηκευση και αυτοματη εισοδο; Αυτα προς το παρον, κατ'αλλα πολυ ευχαριστημενος, ισως επειδη τα Mint εχουν ιδιο interface σχεδον με των windows. Παντως εαν καταλαβα καλα ανηκουν στα ubuntu, σωστα; Απο την αποψη οτι διαχειριζονται τα ιδια αρχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ εγκατάσταση μέσα από τα windows. Δεν είναι πρόγραμμα είναι λειτουργικό κανονικό και θέλει το δικό του filesystem για να δουλέψει. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ εγκατάσταση προγραμμάτων από σελίδες. Ότι θέλουμε μόνο από το κέντρο λογισμικού ή όπως αλλιώς το λέει. Αυτές είναι οι ενημερώσεις που μπορείς να κάνεις στον υπολογιστή σου όπως θα έκανες και με το windows update. Με την διαφορά ότι εδώ κάνουν update και όλα τα προγράμματα που έχεις εγκαταστήσει, αν φυσικά υπάρχει ενημέρωση και αν τα έχεις βάλει από το κέντρο λογισμικού. Επειδή δεν χρησιμοποιώ Mint δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτά αλλα είμαι σίγουρος ότι με ένα googlαρισμα θα τα λύσεις. Επίσης διάβασε αυτό και αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Me usb stick πως ακριβως το κανω bootable; Χρησιμοποιουσα το wintoflash, αλλα δε λειτουργει για linux διανομες.. Επισης, γιατι υπαρχει επιλογη που λεει " εγκατασταση του linux mint μονιμα στον υπολογιστη " ; Και οταν παω να το τρεξω μου βγαζει παραθυρο για κανονικο format με διαμορφωση δισκων κτλ, οπως δειχνει και στα tutorial video. Εγω τα linux mint τα εγκατεστησα μεσα απο τα windows7. Ετρεξα το image και επελεξα εγκατασταση mint μεσα απο τα windows7. Μου εβγαλε ενα πολυ απλο παραθυρο που διαλεγα ποσο χωρο θελω για τα mint και μεσα σε 2,3 λεπτα ειχε γινει ολη η δουλεια. Δεν εχω τα πληρη mint; Προσπαθησα να εγκαταστησω το chrome, απο το επισημο site, αλλα μου βγαζει σφαλμα; Δε γινεται; Μονο ο chromium υπαρχει; Προγραμματα κατεβαζω μονο απο τον διαχειριστη λογισμικου; Οχι απο το ιντερνετ; Στην εγκατασταση πακετων μου βρηκε 150 περιπου ενημερωσεις. Τι ειναι αυτα; Ενα ακομα προβλημα, δε μπορω να αλλαξω την ωρα, ειναι 2 ωρες πριν. Τι κανω; Και το τελευταιο που βρηκα, καθε φορα που μπαινω στα linux mint, μου ζηταει τον κωδικου του ασυρματου δικτυου, δεν υπαρχει επιλογη για αποθηκευση και αυτοματη εισοδο; Αυτα προς το παρον, κατ'αλλα πολυ ευχαριστημενος, ισως επειδη τα Mint εχουν ιδιο interface σχεδον με των windows. Παντως εαν καταλαβα καλα ανηκουν στα ubuntu, σωστα; Απο την αποψη οτι διαχειριζονται τα ιδια αρχεια. 1.Υπαρχουν διαφορα προγραμματα (unetbootin , win32diskimager , universal-usb-installer , multibootisos,linuxlive usb creator κλπ κλπ).Οποιο δουλεψει δουλεψε... 2.Οπως ειπε και ο μασκ , εγκατασταση μονιμη στον δισκο ειναι ο σωστος τροπος.Οχι μεσα απο τα windows. 3.O chrome στηριχθηκε στον chromium .Αρα μην σε χαλαει ο chromium.Γινεται να βαλεις και τον chrome αλλα ποιος ο λογος?Δεν μπορεις να ζησεις χωρις τα εικονιδια του και τους χρωματισμους του? 4.Στα windows οταν σου βγαζει οτι εχει ενημερωσεις , ρωτας στα φορουμ τι ειναι αυτες ή απλα τις κανεις ? 5.Φυσικα και μπορεις να αλλαξεις την ωρα , απο τις ρυθμισεις. 6.Προφανως και εχει να αποθηκευει τον κωδικο του ασυρματου.Κατι εκανες λαθος οταν το πρωτορυθμισες. 7.Μηπως να εμενες στα windows ?Γιατι απο οτι καταλαβαινω βαρεθηκες τα windows και θες ενα υποκαταστατο τους.Το λινουξ δυστυχως δεν ειναι υποκαταστατο των windows .Ειναι κατι διαφορετικο (και πιθανον πολυ καλυτερο) απο αυτα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICheats Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Me usb stick πως ακριβως το κανω bootable; Χρησιμοποιουσα το wintoflash, αλλα δε λειτουργει για linux διανομες.. Επισης, γιατι υπαρχει επιλογη που λεει " εγκατασταση του linux mint μονιμα στον υπολογιστη " ; Και οταν παω να το τρεξω μου βγαζει παραθυρο για κανονικο format με διαμορφωση δισκων κτλ, οπως δειχνει και στα tutorial video. Εγω τα linux mint τα εγκατεστησα μεσα απο τα windows7. Ετρεξα το image και επελεξα εγκατασταση mint μεσα απο τα windows7. Μου εβγαλε ενα πολυ απλο παραθυρο που διαλεγα ποσο χωρο θελω για τα mint και μεσα σε 2,3 λεπτα ειχε γινει ολη η δουλεια. Δεν εχω τα πληρη mint; Προσπαθησα να εγκαταστησω το chrome, απο το επισημο site, αλλα μου βγαζει σφαλμα; Δε γινεται; Μονο ο chromium υπαρχει; Προγραμματα κατεβαζω μονο απο τον διαχειριστη λογισμικου; Οχι απο το ιντερνετ; Στην εγκατασταση πακετων μου βρηκε 150 περιπου ενημερωσεις. Τι ειναι αυτα; Ενα ακομα προβλημα, δε μπορω να αλλαξω την ωρα, ειναι 2 ωρες πριν. Τι κανω; Και το τελευταιο που βρηκα, καθε φορα που μπαινω στα linux mint, μου ζηταει τον κωδικου του ασυρματου δικτυου, δεν υπαρχει επιλογη για αποθηκευση και αυτοματη εισοδο; Αυτα προς το παρον, κατ'αλλα πολυ ευχαριστημενος, ισως επειδη τα Mint εχουν ιδιο interface σχεδον με των windows. Παντως εαν καταλαβα καλα ανηκουν στα ubuntu, σωστα; Απο την αποψη οτι διαχειριζονται τα ιδια αρχεια. Όπως είπε και ο Mphxths απλά το τεστάρεις... Παίρνεις ένα πρόγραμμα και βλέπεις αν θα δουλέψει... Υπάρχει το κουμπί κανονικής εγκατάστασης γιατί σε αντίθεση με το τεστάρισμα από το livecd το εγκαθιστάς... (κανονική εγκατάσταση) Μην δυσκολεύεις τη ζωή σου, πάρε ένα dvd γράψε το πλήρες mint ή όπως λέγεται και κάνε boot με αυτό και εγκατέστησέ το! Αφού έχει windows στο ένα Partition βάλε τα μαζί με τα windows (dual boot) Όπως είπε και ο mask2011 δεν πρέπει να το βάζεις μέσω windows... άλλωστε πώς ξέρεις ότι δεν θα γίνει καμιά χαζομάρα από τα windows όταν τα εγκαθιστάς? Και μετά πώς ξέρεις ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το file system?? Τα windows χρησιμοποιούν ntfs και το mint ext(τάδε αριθμό)... Μπορείς να το κατεβάσεις το chrome το οποίο λέγεται chromium για linux και όχι (chrome) γιατί θα σου το κατεβάσει σε .deb πακέτο... Που σημαίνει ότι δεν έχεις πρόβλημα! Υπάρχει και στο software center... Τώρα το ότι σου έβγαλε ότι έχεις 150 updates δεν είναι τίποτα, είναι απλά ενημερώσεις που μπορείς να τις βάλεις άμα θες για να σου διορθωθούν bugs και άλλα.. Γι'αυτό υπάρχουν τα updates... όπως είπε και ο mask2011 είναι το ίδιο πράγμα με το windows update... Αν το έκανες στα windows θα ξέρεις τι κάνεις και εδώ! μην φοβάσαι να πειραματιστείς! Η ώρα ρυθμίζεται από τις ρυθμίσεις... Πώς το έκανες και στα windows? Το linux διαφέρει σε σοβαρά πράγματα από τα windows, όχι σε απλά... Τα απλά όπως η ρύθμιση της ώρας γίνεται από τις ρυθμίσεις... Ψάξε το λίγο! Το mint είναι λίγο σαν τα windows στο γραφικό περιβάλλον όντως... Επίσης το Mint είναι ubuntu based που με τη σειρά του είναι debian based... Αυτό είναι όλο... Γι'αυτό ξέρω γω, εγκαθιστάς πακέτα deb και όχι rpm πχ.. Αλλά από εκεί και πέρα δεν έχεις και κάποια καινούργια πακέτα... Ας πούμε στα windows υπάρχουν και τα zip και άλλα πολλά, ε, αυτά υπάρχουν και στο linux... Τώρα που μπήκες στο linux μην το αφήσεις.. Δούλεψέ το λίγο και μην φοβάσαι να πειραματιστείς.. Ασχολήσου και εσύ δεν είναι τίποτα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Επίσης το Mint είναι ubuntu based που με τη σειρά του είναι debian based... Αυτό είναι όλο... Γι'αυτό ξέρω γω, εγκαθιστάς πακέτα deb και όχι rpm πχ.. Δεν βαζουμε τα πατσαρισμενα deb του ubuntu στο debian. Tο ubuntu εχει ξεφυγει παρα πολυ απο debian. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICheats Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δεν βαζουμε τα πατσαρισμενα deb του ubuntu στο debian. Tο ubuntu εχει ξεφυγει παρα πολυ απο debian. όντως ναι, σωστά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Δεν βαζουμε τα πατσαρισμενα deb του ubuntu στο debian. Tο ubuntu εχει ξεφυγει παρα πολυ απο debian. Τι ακριβως εννοεις; Να προτιμησω ubuntu; Εχετε δικιο. Η εγκατασταση που εκανα μεσα απο τα windows λεγεται mint4win και το εγκαθιστα σαν προγραμμα στα windows. Το επιλεγω με ενα "ψευτικο" dual boot κατα την εκινηση του υπολογιστη. Για αυτο και χανονται οι ρυθμισεις, επειδη ειναι live session user. Κατεβασα και τον chrome στα linux, δε ξερω νομιζω οτι διαφερει απο τον chromium σε καποιες ρυθμισεις, εξαλλου εχει και την υποστηριξη της google, ψιλοκαλυτερο θα ειναι. Ρωταω για τις ενημερωσεις, γιατι καμμια απο αυτες δεν ειχε τον αριθμο 1 ( οτι ειναι δλδ τεσταρισμενες και απαραιτητες ) αλλα μερικες ειχαν 2 και οι περισσοτερες 3 ( οτι δλδ δεν εχουν τεσταριστει ), οποτε δεν ειμαι σιγουρος εαν πρεπει να γινουν. Αλλα απο την στιγμη που εχουν live session και δε προκειται να χαλασει τιποτα, θα τις κατεβασω ολες και θα πειραματιστω και με το τερματικο, για να αρχισω να μαθαινω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Αν θες να δεις πως είναι το Linux, δύο τρόποι υπάρχουν. 1) Βάζεις στα windows το virtualbox και εγκαθιστάς εκεί την διανομή που θες. 2) Κάνεις κανονική εγκατάσταση του λειτουργικού. Όλα τα υπόλοιπα δεν σου προσφέρουν απολύτως τίποτα ή ακόμα χειρότερα θα έχεις λανθασμένη εντύπωση για το linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Τι ακριβως εννοεις; Να προτιμησω ubuntu; Εχετε δικιο. Η εγκατασταση που εκανα μεσα απο τα windows λεγεται mint4win και το εγκαθιστα σαν προγραμμα στα windows. Το επιλεγω με ενα "ψευτικο" dual boot κατα την εκινηση του υπολογιστη. Για αυτο και χανονται οι ρυθμισεις, επειδη ειναι live session user. Κατεβασα και τον chrome στα linux, δε ξερω νομιζω οτι διαφερει απο τον chromium σε καποιες ρυθμισεις, εξαλλου εχει και την υποστηριξη της google, ψιλοκαλυτερο θα ειναι. Ρωταω για τις ενημερωσεις, γιατι καμμια απο αυτες δεν ειχε τον αριθμο 1 ( οτι ειναι δλδ τεσταρισμενες και απαραιτητες ) αλλα μερικες ειχαν 2 και οι περισσοτερες 3 ( οτι δλδ δεν εχουν τεσταριστει ), οποτε δεν ειμαι σιγουρος εαν πρεπει να γινουν. Αλλα απο την στιγμη που εχουν live session και δε προκειται να χαλασει τιποτα, θα τις κατεβασω ολες και θα πειραματιστω και με το τερματικο, για να αρχισω να μαθαινω! 1.Αυτο που εννοει ο τριτωνας ειναι οτι ενω το ubuntu ξεκινησε σαν μια παραλλαγη του debian , πλεον δεν εχει και μεγαλη σχεση μαζι του.Στην ουσια παιρνει πακετα για debian , τα τροποποιει και τα χρησιμοποιει.Πως να το πω , πλεον ubuntu - debian ειναι ασυμβατα μεταξυ τους. 2.wubi / mint4win δεν ξερω πως λειτουργουν , αλλα δεν πρεπει να ειναι live session..ειναι σαν εικονικη εγκατασταση που λογικα πρεπει να λειτουργει σαν κανονικο λειτουργικο και να σωζει ρυθμισεις...Απλα η εγκατασταση ειναι λιγο...περιεργη... 3.Ξαναλεω ο chrome , στηριχθηκε στον chromium.Δεν υπαρχει περιπτωση να σταματησει η υποστηριξη στον chromium.Μην σου πω οτι σε ορισμενες διανομες η εκδοση ειναι πιο μπροστα απο αυτην στα windows...Ασε τους φοβους σου απεξω 4.Τα νουμερακια που βαζει το λινουξ μιντ στις ενημερωσεις (1 ,2 ,3) δεν εχουν να κανουν με το αν εχουν τεσταριστει.Ημαρτον δηλ να σου εβγαζε ενημερωσεις που ηταν ατεσταριστες!!Εχουν να κανουν με την σημαντικοτητα.Ενα security fix ή bug θα παρει αριθμο 1 , ενω η καινουργια εκδοση του mozilla θα παρει 2 ή 3.Με λιγα λογια ο,τι ενημερωσεις βλεπεις..απλα τις περνας... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lexmark Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Σε όλα ναι εκτός το (4). Τα νούμερα έχουν να κάνουν με τον κίνδυνο των ενημερώσεων σε σχέση με το σύστημά σου. Σε χονδρική μετάφραση όμως από τη στιγμή που δεν έχεις ενεργοποιήσει τις ενημερώσεις κλάσεως 4 και 5 δεν θα έχεις πρόβλημα με τις υπόλοιπες (1-3) κατά 99%. Επίσης σε μια νέα εγκατάσταση θα βρεις πολύ περισσότερες ενημερώσεις με (3) παρά οποιεσδήποτε άλλες. Το Mint έχει πολύ καλό ελληνικό documentation, διάβασέ το από εδώ: http://www.linuxmint.com/documentation.php Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Ναι μαλακιες ελεγα Level 1 and Level 2 updates are risk-free and you should always apply them. Level 3updates “should be safe” but, although we recommend you take them, make sure youlook over them on the list of updates. If you experience a problem with a particular Level3 update, tell the Linux Mint development team so they can take measures to make thatupdate a Level 4 or a Level 5 so as to warn or even discourage others against applying it. δεν εχω δει ποτε μου 4 και 5 επιπεδο...συνηθως μεχρι 3 βλεπω..και συνηθως ειναι ακακες ενημερωσεις , απλα καλυπτουν τον πισινο τους. Και ο λογος ειναι "You can decide to make Level 4 and 5 “visible”" Στην ουσια ειναι το ποσο "bleeding edge" θες να το κανεις το linux mint σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Εβαλα τα Linux mint cinnamon 14. Μου κανει εντυπωση που αμεσως μπηκε στην επιφανεια εργασιας και εχει ηχο και εικονα κανονικα, χωρις να κανω εγκατασταση κανενα driver. Γιατι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Και windows 7/8 αν περασεις εχεις κατευθειαν επιφανεια εργασιας και ηχο...εκει γιατι δεν σου κανει εντυπωση ?? ΥΓ : για την καρτα γραφικων θα χρειαστει να περασεις οδηγο...γιατι τωρα εχει περασει τον "ανοιχτο"... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα