Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,έχω το εξης pc

intel q6600 2,4ghz

6gb ram

5770 1gb

300gb sata2

coolermaster 650W

με win7 pro 64bit

Εδώ και κάτι μήνες κάνει κάτι κουλά,αργεί σε υπερβολικό βαθμό να bootαρει είτε από restart είτε από boot.

Αργεί να ανοίξει τα προγράμματα ορισμένες φορές(όπως utorrent/paint/word όχι κανένα photoshop),λέμε για πολύ ώρα loading πράγμα που δεν έκανε,πριν 1 χρόνο δεν το έκανε αυτό σίγουρα.

Στα δε παιχνίδια (bf3 ή κάποιο άλλο πιο ελαφρύ,έχει πολύ αργό loading επίσης), το έκανα φορματ,αλλά πάλι τα ίδια.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό.Και το κάνει είτε όταν είναι πολύ ώρα ανοιχτό το pc είτε μόλις έχει ανοίξει.

Έβγαλα αυτό το printscreen για να δείτε.Πότε γκαζώνει την cpu πότε την ram.. [

Δοκίμασα μια μια τις ram δεν έγινε κάτι άλλο.Και υποψιάζομαι τον σκληρό.Αλλά χρειάζομαι τα φώτα σας,παρακαλώ πολύ.

και μια από τώρα που έκανα reboot,έκανε 6λεπτά για να μπορέσω να το κάνω αυτό εδώ...

pcuss.jpg

pcus2.jpg

Επεξ/σία από xtrmsnpr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Hard Disk sentinel και ποσταρε εδώ εικόνα να δουμε την κατασταση του σκληρού.

ναι το ξέχασα αυτό,ορίστε..

δεν μπορώ να καταλάβω..

(από θερμοκρασίες

sentusa.jpg

καλά είναι)

thermosg.jpg

Επεξ/σία από xtrmsnpr
Δημοσ.

εκεί στα 42C που λέει και το realtemp.Θα τρέξω το burntest να σας πω.Αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι με τις θερμοκρασίες,γιατί αν δεις στην 2η pic μετά το reboot πάλι το γκαζώνει..Αλλά βλέπουμε!

• Moderators
Δημοσ.

Η καθυστερηση παρατηρειται μολις ξεκιναει το loading των Windows ή ακομα και το POST ειναι αργο?

Επισης, στον task manager διακρινονται καποια picks. Τι ειναι?

Edit: Κανε ενα κοπο εαν θελεις να βαλεις σε spoilers τις pics, βοηθαει στην ευκολοτερη αναγνωση του thread.

Δημοσ.
Για μετρα λιγο θερμοκρασίες σε full load.... με intel burn test η occt η prime95

Επισης θερμοκρασίες καρτας δεν μας είπες!

το είχα βάλει αρχικά  για 10 φορές,αλλά μετά το γύρισα και το έτρεξα 1,πάνω από 80C δεν έπιασα,έκανα overwrite την εικόνα καταλάθος

intelbrn.jpg

Η καθυστερηση παρατηρειται μολις ξεκιναει το loading των Windows ή ακομα και το POST ειναι αργο?

Επισης, στον task manager διακρινονται καποια picks. Τι ειναι?

Edit: Κανε ενα κοπο εαν θελεις να βαλεις σε spoilers τις pics, βοηθαει στην ευκολοτερη αναγνωση του thread.

και το post αργεί σε σχέση με παλιά ναι.

Eμ αυτό είναι το ερώτημα,γιατί κάνει και αυτά τα spikes;

ΟΚ,το έφτιαξα,συγνώμη

• Moderators
Δημοσ.
και το post αργεί σε σχέση με παλιά ναι.
Mε live cd και safe mode? Εχει ιδια συμπεριφορα?
Eμ αυτό είναι το ερώτημα,γιατί κάνει και αυτά τα spikes;
Process explorer, βαλε τον κερσορα επανω στα spikes και δες τι τα προκαλει.
Δημοσ.

με live cd δεν έχω μπει.Σε safe mode δεν το έχω παρατηρήσει όσες φορές μπήκα που χρειάστηκε.

tskj.jpg

teamviewer available :-D

Δημοσ.
Οτι εχω γραψει εδω και τα links που δινω, πιστευω θα σε βοηθησουν αρκετα

Επισης μπορεις να μην εστιασεις μονο στο boot, αλλα και σε ενα γενικο Windows Performance Analysis

να διαβάσω και να δω αν έχει προβλήματα με το boot;Δεν κατάλαβα,γιαυτό σε ρωτάω.

• Moderators
Δημοσ.
να διαβάσω και να δω αν έχει προβλήματα με το boot;Δεν κατάλαβα,γιαυτό σε ρωτάω.

Προτεινω να παρεις ενα-δυο trace files (boot + μετεπειτα χρηση του συστηματος) τα οποια στη συνεχεια θα ψαξεις για οτιδηποτε περιεργο.Η ολη λογικη στηριζεται στο γεγονος πως σε safe mode εισαι οκ, ο process explorer δεν δειχνει κατι υποπτο και εισαι μετα απο format.

Σημειωση: Εαν εχεις προβλημα hardware (τυχαιο παραδειγμα: καποιος δισκος παει για φουντο και σε τυρανναει) τα παραπανω ισως να μην σε βοηθησουν τοσο.

Καθαρη απορια: Το χεις το προβλημα εδω και μηνες λες. Πως αντεχεις?

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω κάτι ιός είναι που το τυρανάει το μηχάνημα. Θα πρέπει να ανοίξει και να δει το κουτί του μέσα, κάποιος σκασμένος πυκνωτής μπορεί να την κάνει επίσης την δουλειά.

Δημοσ.

Ήταν 6μήνες το pc έτσι από φορματ.

Σήμερα έκανα φορματ,και έβαλα τα 8,ορίστε πως τα πάει τώρα:

pcer.jpg

Δεν είναι το μόνιμο μου pc,είναι αυτό που έχω στο πατρικό μου,και μιας και ήρθα τώρα είπα να το διορθώσω. :-D

Αν ήταν ιος,γιατί το συνέχισε και μετά το φορματ;

Αν η μητρική έχει πρόβλημα;Γιατί ήδη έχει αρχίσει και το ethernet δεν δίνει νετ..

Να έχει πχ χαλάσει το sata2 port?

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν βοηθάει,αλλά τώρα με τα  win8 έχω άλλο θέμα που δεν είχα καθόλου πριν.Μόλις μπω σε game, πχ arma2:oa το pc θα κάνει reboot μόνο του..Έψαξα και απενεργοποίησα την μια hdmi έξοδο για ήχο,που είχε φτιάξει η ati.Και τίποτα,πάλι τα ίδια.

Μας βοηθάει καθόλου βάσει το προηγούμενο που είχα πει;

(το memtest μου τα έδειξε καθαρά)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...