SakafliaC Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Πριν λίγο ξαφνικά το pc freezαρε τελείως.Πάλεψε μόνο του με κάτι black screen, μετά μου βγαλε μήνυμα ότι τσεκάρει τους δίσκους και τώρα εδώ και κανένα τέταρτο έχει βγάλει ένα μήνυμα attempting repairs και κάτι κάνει.Απ το tower ακούγεται ένας ήχος σα σφύριγμα.Βοήθεια κανείς?
zioscx Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Κάτι επιπλέον που υπάρχει τόσο σε laptops όσο και σε desktop οθόνες είναι να έχει χαλάει το inverter τους (μετατροπέας απο συνεχές σε συναιχές), σε αυτή τη περίπτωση δέ δειχνει τίποτα η οθόνη απο μακριά μα άν το φώς του δωματίου είναι πολύ χαμηλό και δείτε απο πολύ κοντά θα φανεί πολύ χαμηλωμένα η επιφάνεια εργασία σας....σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να ανοιχτεί η οθόνη και να αλαχτεί το inverter. Και κάτι άλλο κλασικό στο να ανοίγει ο υπολογιστής μα να μή δίχνει τίποτα στην οθόνη (αυτό συνηθως λόγω υπερθέρμανσης της κάρτας γραφικών) δοκιμάστε πρώτα σε εξωτερική οθόνη, άν δίχνει δεν είναι πρόβλημα της κάρτας γραφικών.... άν όντως μετά απο αυτό δεν ανοίγει η οθόνη κατά το άνοιγμα του υπολογιστή πρέπει να βγεί η κάρτα γραφικών πάνω απο το motherboard απο έμπειρο ηλεκτρονικό και να γίνει reballing εκ νέου όπου ξαναμπαίνει η σωστή ποσότητα καλάι κάτω απο το κάθε pin και με ειδικό μηχάνημα επανατοποθετήτε πάλι στη θέση της. Για κάποιον που δεν είναι ειδικός είναι καλό να μή το κάνει εκτώς άν δέ τον νοιάζει. Είναι ρίσκο άν δεν ξέρεις τί ακριβώς πρέπει να κάνεις με τις θερμοκρασίες που ανεβάζεις την απόσταση που πρέπει να έχεις κάθε στιγμή και τους ελέγχουν που πρέπει να γίνουν στο τέλος ώστε να μήν sortάρεις κάτι γιατί οι αποστάσεις είναι πάρα πολύ μικρές Ενας άλλος απλός λόγος να μην ανάβει το laptop είναι απλά να μήν εχει κάποιος το σωστό τροφωδοτικό υπάρχουν διάφορα αναλόγως των watts, << Πριν λίγο ξαφνικά το pc freezαρε τελείως.Πάλεψε μόνο του με κάτι black screen, μετά μου βγαλε μήνυμα ότι τσεκάρει τους δίσκους και τώρα εδώ και κανένα τέταρτο έχει βγάλει ένα μήνυμα attempting repairs και κάτι κάνει.Απ το tower ακούγεται ένας ήχος σα σφύριγμα.Βοήθεια κανείς? >> τα μόνα κινούμενα μέρη ενός desktop είναι τα ανεμιστηράκιακαι ο δίσκος...βγάλε τη ψυκτρα άλαξε τη πάστα του επεξεργαστή και καθάρησε όλα τα ανεμηστηράκια σου. ο δίσκος είναι κινούμενο μα μόνο άν ακούγετε απο αυτόν ο ήχος (σαν τικ τικ τικ...) ή (σαν γχγχγχγχγγχγχγχ) συνέχεια συμαίνει ότι ή πάει να τα κακαρώσει ή ήδη τα κακάρωσει απότε θέλει και αλαγή...η 1η περίπτωση είναι επειδή έχει ηλεκτρομαγνιτικό εσωτερικό πρόβλημα (όχι στη πλακέτα του) και στη 2η περίπωση οι κεφαλές φθήρουν τον ίδιο το δίσκο και άν τύχει να τον ανοίξεις (που δέ θα το συμβούλευα άν δέ το ξαναέκανες) θα δείς τουλάχιστον μια γραμμή (ομοιόμορφη γρατζουνιά) πάνω του. Αυτά! 1
Angelcrow Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Συμπτώματα σε υπολογιστή 3 με 7 ετών1. Αργούν τα υsb η δεν υπάρχει καλη απόκριση.2. Μειωμένη απόδοση σκληρού δίσκου ενώ είναι υγιής3. Μειωμένη απόδοση internet-δικτύου η ηχου onboard,internal, external4. Μειωμένη απόκριση πληκτρολογίου η mouse ps2 η USB5. Μειωμένη απόδοση σε γραφικά6 Μεμονωμένα φρεζαρίσματα υπολογιστή σε παιχνίδια, ιστοσελίδες, βίντεο, YouTube κτλ.7. Τυχαία bsod που αφορούν κάρτα γραφικών, σύστημα αρχείων,διαχείριση μνήμης, κάρτα ήχου, κάρτα δικτύου ενώ μεμονωμένα τα επιμέρους στοιχεία δουλεύουν κανονικά μετά από έλεγχο με stress test η με τοποθέτηση τους σε άλλο υπολογιστη η ακόμα και μετά από φορματ και καθαρή εγκατάσταση οδηγων8.Συνεχή η μεμονωμένα restart υπολογιστή ενώ οι θερμοκρασίες επεξεργαστή και κάρτας γραφικών είναι χαμηλές και το τροφοδοτικό είναι υγείες.09. Bios error και recovery για τους τυχερούς του dual biosΣυμβαίνουν όλα αυτά ταυτόχρονα η μεμονωμένα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όλο πιο συχνά με το πέρασμα του χρόνου.Το όλο πρόβλημα αφορα τη μητρική και έχει να κάνει με τη ψύξη των εξής chips Nortbridge & Southbridge or Super I/O στη καλύτερη περίπτωση.Πέρα από τη ψύξη του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών πρέπει να αλλάζουμε και σε αυτά θερμαγωγικη παστα αν όχι κάθε χρόνο τουλάχιστον κάθε διετία με τριετία και να εξασφαλίσουμε και σε αυτά καλη ροή αέρα.Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα Moffett στα οποία αλλάζουμε thermal pads εφόσον έχουν ψυξτρα.Επίσης να ξέρετε ότι σε σπίτι μανιωδους καπνιστού τις ψυκτρες τις μπουγαδιαζουμε πχ βουτάμε σε ισοπροπιλικη αλκοόλη κα φυσικά τις στεγνώνουμε πριν τις ξανατοποθετισουμε.Αυτά έζησα εγώ με την μητρική μου am2+ το τελευταίο εξάμηνο. Τα έκανα όλα (αγορά τροφοδοτικού gold, format και ξανα format, αλλαγή κάρτας γραφικών, τοποθέτηση άλλης κάρτας δικτύου, τοποθέτηση άλλης κάρτας ήχου). Όλα αυτά στο coolermaster 912+ στο οποίο έχω ανεμιστήρες παντού και άρτιο cable management. Σκονη φυσικά 0.Έκανα τα πάντα εκτός του να αλλάξω θερμαγωγικη παστα στα δυο αυτά τσιπακια και ταλαιπωρήθηκαν μέχρι να βρω τη λύση τυχαία σε ένα ξένο forum. Ευτυχώς δεν κάηκε η μητρική. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2016 από Angelcrow 1
labakis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Να κάνω μια επισήμανση που αφορά περίεργες τάσεις στη mobo και φριζαρίσματα υπολογιστή το καλώδιο τροφοδοσίας το αλλάζουμε συχνά λόγω το ότι παρουσιάζουν υπερπήδηση από την φάση στη γείωση ¨το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο προσπαθώντας να βάλω το καλώδιο vga στη κάρτα γραφικών "
Rotokritos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα έχω ένα turbox ( p151hm) laptop,είχα πρόβλημα στην motherboard(καμενο κάποιο τσιπ-τρανζιστορ ή πυκνωτής μου είπαν,δεν άναβε εμπας περιπτωση ) επισκευάστηκε,τώρα το αναβω ,και σβήνει ,θερμοκρασίες δεν βλέπω να ανεβάζει ,αυτό π θέλω να καταλάβω,είναι πρόβλημα softeware η hardware?? Ευχαριστώ εκ το προτέρων Υ.γ ας με βοηθήσει κάποιος
ntin4 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 απο χθες εχω κοληματα στο pc μου,γενικα ολες οι εργασιες γινονται πιο αργα απ οτι συνηθως,στα games υπαρχουν συνεχομενα μικροκολληματα,πιθανον να ειναι καποιος ιος;αν οχι τι κυριως πρεπει να ελενξω,επεξεργαστη και μνημες;μνημες ειμαι σε διαδικασια αναβαθμισης,θα αγορασω αλλες ετσι κι αλλιως,παλιο pc ειναι αλλα μια χαρα ετρεχε.
SpirosZ68 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Τσεκαρε πρωτα τις θερμοκρασιες και μετα κανε ενα σκαν για ιους
Marley Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 καλησπερα. συγνωμη αν ειμαι οφτοπικ αλλα για να μην ανοιξω νεο θεμα ποσταρω εδω. εχω ενα usb stick turbo-x μονιμως στο λαπτοπ. ξερετε πως μπορω να το κλειδωσω με κωδικο ωστε να εχω μονο εγω προσβαση στα αρχεια του? ευχαριστω προκαταβολικα
giorgosmcmc Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Μπορει καποιος να μου πει αν ειναι φυσιολογικο οταν ειμαι μεσα στα bios να ζεστενεται περισοτερο ο επεξεργαστης? Απο 30-35 που ειναι σε idle ή με απλες λειτουργεις browsing κτλπ οταν ειμαι στα bios το 35 με 45 το εχει στο τσεπακι, γιατι ετσι?
benign Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Γιατι στο bios λειτουργει συνεχως στην στοκ συxνοτητα,ενω μεσα στα windows, η συχνοτητα του πεφτει για εξοικονομηση ενεργειας και προσαρμοζεται αναλογα το τι κανεις. Αν π.χ. βλεπεις απλα ενα video μπορει ο επεξεργαστης σου να πεσει και κατω απο 2 GHz. 1
giorgosmcmc Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Παιζω σε led tv 40'' 59-60hz, οταν εχω off το vsync με τα γραφικα στα ultra σε 1080p πιανω μεχρι και 120 fps στο fraps σε πολλα παιχνιδια, πως ειναι δυνατον οταν ενεργοποιω το vsync ειτε να πεφτουν τα fps στα 30 ειτε να εχω τραγικα frame drops (το δευτερο πιο σπανια) και μονο οταν παιζω σε windowed mode να πιανω σταθερο 60αρι με vsync? Βασικο ερωτημα που οσο και αν γκουγκλαρα ακρη δε βρηκα, οσο χαμηλοτερα hz ειναι η tv ή το monitor που παιζεις τοσο περισοτερο θα μειωσει την αποδοση του game οταν εχεις ενεργοποιημενο το vsync αρα θα εχεις και λιγοτερα fps, ισχυει κατι τετοιο?
spartiatis1982 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2016 https://www.facebook.com/Pc-fantasy-411735885572918/?notif_t=page_fan¬if_id=1466179404478105
afairesths Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 αυτο σημαινει οτι η ραμ τρεχει στα 800;;; ενω ειναι 1600... https://snag.gy/yzD8nO.jpg
olimpiakos 7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 αυτο σημαινει οτι η ραμ τρεχει στα 800;;; ενω ειναι 1600... https://snag.gy/yzD8nO.jpg Ειναι ddr δηλαδη double data rate.. βαλε 800 επι 2. μας βγαινει 1600.. εισαι οκ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα