PaokToTheBone Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Χαιρετω το forum ,εχω την παραπανω μητρικη και αντιμετωπιζω το παρακατω προβλημα. Η μητρικη postarei κανονικα αλλα οταν κανει veryfying dmi pool data μετα πεταει το μυνημα veryfying dram size και αρχιζει ενα restart loop...για 3-4 restart ως που μπαινει στα windows. Eιχα το f9a bios το οποιο ειναι beta.Αλλαξα μεσω @bios και εβαλα το f7.Χρησιμοποιησα το @bios γιατι οταν πηγαινα να το περασω με το qflash μου πετουσε error "Incorrect size".Εβαλα τα timings και τα subtimings των μνημων manually καθως ρυθμισα και την ταση τους. Eβαλα λοιπον το f7 και δουλευαν ολα ρολοι για μια βδομαδα.Οπου και παλι σημερα freezaran τα windows ,εκανα restart και εμφανιστηκε το ιδιο προβλημα.Ξαναπερασα το f9a bios και παλι ολα δουλευουν μια χαρα.Προφανως θα μου το ξανακανει φανταζομαι...Το θεμα ειναι μηπως ξερει κανεις τι χρειαζεται να κανω για να ξεπερασω αυτο το προβλημα. Σας ευχαριστω.
GothmogGr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Για τσέκαρε λίγο τους σκληρούς σου με το hard disk sentinel!
ninos30 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που σου "λύνει" προσωρινά το πρόβλημα είναι το BIOS reset και όχι το BIOS update (κάθε φορά που κάνεις update κάνει και reset παράλληλα). Κάνε δυο πραγματάκια: - Δες την μητρική σου για χαλασμένους πυκνωτές - Τσέκαρε τις μνήμες με Memtest
PaokToTheBone Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Για τσέκαρε λίγο τους σκληρούς σου με το hard disk sentinel! Αν και ειναι ολοκαινουργιος ο σκληρος θα το βαλω να τρεχει. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που σου "λύνει" προσωρινά το πρόβλημα είναι το BIOS reset και όχι το BIOS update (κάθε φορά που κάνεις update κάνει και reset παράλληλα). Κάνε δυο πραγματάκια: - Δες την μητρική σου για χαλασμένους πυκνωτές - Τσέκαρε τις μνήμες με Memtest Οχι,οταν κανω bios reset ισως "στρωσει" για μια ωρα ισως και οχι.Οταν περναω καινουριο bios τοτε "στρωνει" για περισσοτερο καιρο. Και οι μνημες επαιζαν οκ για πολυ μα παρα πολυ καιρο σε μια rampage 3 extreme.Θα τις checkarw και αυτες. Καποια αλλη ιδεα?
GothmogGr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που σου "λύνει" προσωρινά το πρόβλημα είναι το BIOS reset και όχι το BIOS update (κάθε φορά που κάνεις update κάνει και reset παράλληλα). Κάνε δυο πραγματάκια: - Δες την μητρική σου για χαλασμένους πυκνωτές - Τσέκαρε τις μνήμες με Memtest Αμα βγάλαν πρόβλημα οι solid made in Japan capacitors της ud7 ζητω που καηκαμε!
ninos30 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Καλά σωστό και αυτό, αλλά defective προϊόντα πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν... Και όσον αφορά τις μνήμες, πάντα να κρατάς μικρό καλάθι. Προσωπική πρόσφατη εμπειρία με το update-BIOS της μητρικής μου (AsRock Z77 Extreme4). Οι Win8 optimized εκδόσεις των Bios (τελευταίες 6) βγάζαν πρόβλημα με το το dual-channel με τις Vengeance που έχω. Με email στο support το αναγνώρισαν ως bug, με ευχαρίστησαν πολλάκις για το testing που τους έκανα και βγάλαν νέα έκδοση που το διόρθωνε, μόνο που πρέπει να σηκώσω λίγο την τάση (από 1.50 σε 1.60). Και τώρα που το σκέφτομαι, δεν κάνεις κι εσύ το ίδιο?... Από PSU πως είσαι?
PaokToTheBone Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Τις δουλευω με το X.M.P και οπως αναφερα , εχω περασει ολα τα timings οπως λεει,καθως και την ταση που ζηταει. Η μητρικη εδινε 1.52 v και εγω εδωσα 1.65 v. Tρεχει memtest εδω και αρκετη ωρα χωρις error.Ξερω οτι μπορει να χρειαστει και ωρες να τρεχει,αλλα εγω θα το αφησω μεχρι να φυγω για δουλεια.(αλλες 2 ωρες.) Σκεφτομαι να στειλω και e mail στην gigabyte.Εψαξα στο net και δεν ειδα καποια λυση...αλλα σαν προβλημα ειναι γνωστο σε gigabyte μητρικες.Οποτε ισως κατι ξερουν και με βοηθησουν.
ninos30 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Εννοείται να το κάνεις. Σαν αυτούς δεν ξέρει κανένας. Και συνήθως σε 1-2 μέρες σου απαντάνε
Δεινόσαυρος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Ο ninos δεν είναι και ο καταλληλότερος για να απαντάει σε αυτό το τοπικ. Διπλοτσέκαρε τις συμβουλές του.
ninos30 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Ασε μας ρε παλιοσαύρα στον πόνο μας με την κ...ομάδα που έχουμε... :cry: Επειδή είναι μΠαοκτσής δλδ. Μια χαρά το κόβω το παλικάρι 1
PaokToTheBone Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Και μαμω τα παιδια ειμαι... Εστειλα και mail στην gigabyte αν και αρχισα να πιστευω οτι ειναι οι μνημες.Θα αλλαξω προσωρινα με ενος φιλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα