Προς το περιεχόμενο

Αγορα νεου router,Netgear vs D-link

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αποφασισα να αλλαξω το παλιο μου ρουτερ που εχει αρχισει να μου κανει καποια νερα,βρισκομαι αναμεσα σε καποια ρουτερ και θα ηθελα την γνωμη σας για ποιο ειναι προτιμοτερο(πριν το αναφερει καποιος δεν σκοπευω να παρω ενα 2700vg και να να το αναβαθμισω)

Αυτα τα οποια σκεφτομαι ειναi τα εξης

Netgear DGN1000

Netgear DGN2200

D-Link 2640b

D-Link 2740b

D-Link 2750b

Δεν εχω καποια προσωπικη εμπειρια με προιοντα αυτων των 2 εταιριων οποτε ποια θεωρειτε καλυτερα;

Τα μοντελα που διαθετουν πολλες κεραιες(DGN2200,2740/2750)προσφερουν κατι παραπανω περα απο τα 300mbps εναντι των αλλων(πχ καλυτερη εμβελεια,καλυτερο software/hardware ως πιο ακριβα μοντελα) η οχι;

Η χρηση που κανω ειναι λιγο απο ολα,browsing,p2p,gaming χωρις να θελω να στησω καποι ιδιαιτερο home network

Ευχαριστω εκ των προτερων

Επεξ/σία από Nevyn
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παμε να τα δουμε ενα - ενα.

DGN1000:

Φοραει τσιπακι Infineon και εχει μολις 16MB RAM.

Οποτε απορριπτεται.

DGN2200:

Eχει δυο εκδοσεις, V1 και V3.

Απο αυτες τις δυο, καλυτερη εκδοση ειναι η V3 που φοραει Broadcom 6328.

Και οι δυο εκδοσεις φορανε Broadcom wifi.

2640B:

Εχει τουλαχιστον 3 εκδοσεις, Β2, B3, E1.

Απο αυτες τις τρεις, καλυτερη εκδοση ειναι η E1 που φοραει Broadcom 6328 και εχει Atheros wifi.

2740B:

Εχει 3 εκδοσεις, C(2-3), E1 και F1

Απο αυτες τις τρεις, καλυτερη εκδοση ειναι η F1 που φοραει Broadcom 6328 και εχει Atheros wifi.

2750B:

Εχει δυο εκδοσεις, Β και Τ.

Η Β φοραει Broadcom 6328 και εχει Atheros wifi.

Ουσιαστικα ειναι το 2740Β με USB port.

Η Τ δεν πρεπει να κυκλοφορει στην Ελλαδα αλλα και να κυκλοφορει, απεφυγε την καθως δεν υπαρχουν στοιχεια για αυτην.

----------------------------------------------------------------------------

Προσωπικη μου αποψη ειναι να παρεις το 2750Β, εκδοση B.

Ο συνδιασμος Broadcom chip + Atheros wifi ειναι ιδανικος, και θα μεινεις ευχαριστημενος με την αποδοση του.

Οσο για τις κεραιες, ολα τα N300 εχουν 2 ή 3 κεραιες, μια κεραια δεν ειναι αρκετη.

-----------------------------------------------------------------------------

Edit:

Να και δυο εικονες απο τα Web UI της Netgear και της D-Link.

Ισως σε βοηθησουν να αποφασισεις πιο ευκολα, αν εισαι μεταξυ D-Link και Netgear.

Του 2200 την βρηκα στο google, του 2750Β ειναι δικη μου.

(Tο 2740Β F1 εχω αλλα παιρνει και το firmware του 2750Β.)

Ενδεχεται να μην ειναι ακριβως ετσι μιας και εχω περασει Αυστραλιανο firmware, και αν το παρεις θα το παρεις με Ευρωπαικο firmware οποτε τα "ΤR-069", "Power Management" και "Budget Quota" μαλλον θα απουσιαζουν. Κατα τ'αλλα η D-Link αυτο το Interface εχει σχεδον σε ολα τα προιοντα της.

dgn2200.jpg

2750b.png

Επεξ/σία από corrupted
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου,υποθετω οι εκδοσεις των μοντελων αναφερονται πανω στα κουτια τους;

Υπαρχει αλλος τροπος να τις δω αν θελω να αγορασω κατι απο ενα e-shop;

Υ.Γ.Παρεπιπτοντως υπαρχει καποιο site που αναφερει τα chip και το λοιπο hardware των διαφορων ρουτερ;

Επεξ/σία από Nevyn
Δημοσ.

Στα D-Link η εκδοση αναγραφεται στο κουτι.

Για τα Netgear δεν ξερω.

Επισης τα D-Link εχουν τις περισσοτερες φορες διαφορές στην εμφανιση αναλογα με την εκδοση, αλλα μην βασιζεσαι σε αυτο γιατι μπορει η φωτογραφια που εχει μπει στο ταδε e-shop να μην αντιστοιχεί στην εκδοση.

Αν κανεις αγορα απο e-shop ρωτησε τους τι γραφει το κουτι αν το εχουν διαθεσιμο στο καταστημα, αλλιως ζητα τους να ρωτησουν τον προμηθευτη τους. Μονο ετσι θα ξερεις τι αγοραζεις.

Υ.Γ.Παρεπιπτοντως υπαρχει καποιο site που αναφερει τα chip και το λοιπο hardware των διαφορων ρουτερ;

Εγω χρησιμοποιω σαν βασικη πηγη αυτα:

http://wiki.openwrt.org/toh/start

http://www.wikidevi.com/wiki/Main_Page

Και για οτι δεν υπαρχει εκει, το ψαχνω απο το google...

Δημοσ.

αυτο που ειπε ο corrupted προσεχε το.Μπορει να εχουν κανει πολλες παραλαβες οποτε να υπαρχουν πολλες διαθεσιμες εκδοσεις παλιες και καινουριες σε ενα καταστημα.η φωτο ειναι τελειως εικονικη την εχω πατησει με καρτα γραφικων που εψαχνα το αρχικο Revision.υπαρχει και το vigor 2710n αλλα πας σε αρκετα λεφτα μετα... και δεν ξερω αν θες να δωσεις τοσα οπως και σε netgear περα απο τα 2 καπως απλα 1000 και 2200 υπαρχουν και μεγαλυτερα 3500,3700

Δημοσ.

Αγορασε καποιο απο τα d-link που προτεινε ο corρupted.(τις σωστες version οχι τα αλλα)

Βαλε το ποιο καινουργιο firmware απο αυτο το site -http://www.dlink-forum.info/forumdisplay.php?fid=10

Mε το 2640 e1 (firmware 2.03) ειχα online 14 μερες 2 pc to ενα κατεβαζε torrents + rapidshare και εγω επαιζα games diablo 3, call of duty 4, hon,hol, warcraft 3(μετα εγινε διακοπη ρευματος).

Στις επιλογες firewall μπορεις να τα ενεργοποιισεις ολα αφοβα εκτοs του syn atack (χανεισ πακετα στα games+ se torrents ) και μη συνδεσεις pc στη lan 1( χανει την mac adress της καρτας δικτυου επειδη με τα καινουργια firmware η lan 1 χρησιμοπιειται για wan port και καπου μπερδευεται)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσα ειναι Broadcom 6328 και αναλογα το firmware, τα αναγνωριζει η εκδοση 8.07 του DMT και μπορεις να κανεις login σε αυτα, αλλα δεν μπορεις να πειραξεις το SNR και σε μενα τουλαχιστον δεν εμφανιζει download/upload speed.

@boombastik:

To πιο νεο firmware δεν ειναι παντα και το καλυτερο και μπορει να εχει προβληματα.

Για παραδειγμα εβαλα πριν απο λιγο το 2.03 firmware στο δικο μου και ειδα πως φαινονται ανοιχτα τα ports στο Internet (ssh, telnet και http). Και ας εχω το firewall ενεργοποιημενο. Βεβαια στα "σωστα" firmwares, τα ports δεν βγαινουν εξω ακομα και να μην τρεχει το firewall.

open_ports.png

Οποτε προσεξε το αυτο.

Το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις σε καθε νεο firmware που βαζεις, ειναι να τσεκαρεις αν βγαινουν εξω στο Internet τα ports...

Επεξ/σία από corrupted
Δημοσ.

Το ιδιο πραγμα κανει, αφηνει εκτεθειμενα τα ports που κανονικα στο "Remote Management" ειναι ανοιχτα μονο για το LAN. Αν το δικο σου firmware 2.03 για το 2640Β δεν σου βγαζει τετοιο θεμα, εισαι OK.

Δημοσ.

δεν μου αρέσει να γίνομαι κουραστικός αλλά αν δεν ξέρω κάτι θέλω να το μαθαίνω σωστά! :-D

έχω μια λίστα με τα ακόλουθα modem router και θα ήθελα από την εμπειρία σας να μου πείτε πιο από αυτά παίζει με dmt και πιο από αυτά μπορείς να πειράξεις το snr.

1. WIRELESS ROUTER ADSL2+ Annex A D-LINK DSL-2740B  F1

2. Draytek Vigor 2700VG unlock

3. Micronet SP3368

4. Thomson TG585 V8

Δημοσ.

v8 thomson οσο ξερω δεν παιζει.micronet δεν θα το αγοραζα καν σαν μαρκα.για το vigor κατι ελεγαν οτι δεν παιζει.τα netgear καποια παιζουν.αν πας για netgear μιλα με τον davemurray.

corrupted ας μεινουν και 2-3 Ports ανοιχτα.δεν χαθηκε  ο κοσμος:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...