Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θα ήθελα μια βοήθεια όσον αφορά την αγορά οθόνης Η/Υ.

Προσωπικά είχα την Samsung SyncMaster 930BF με την οποία ήμουν απόλυτα ευχαριστιμένη αλλα όλα κάποια στιγμή φτάνουν στο τέλος τους ^^ Μου κάικε και θέλω να αγοράσω μια άλλη μέχρι 150 ευρώ κατα προτίμηση LG ή Samsung. Βασικά αυτή που είχα μου άρεσε γιατί ήταν τετραγωνισμένη και όχι μακρόστενη.. όπως οι περισσότερες που δε με ενθουσιάζει ιδιαίτερα αυτός ο τύπος οθόνης οπότε οτι πιο τετραγωνισμένο έχουμε... :P καλοδεχούμενο...!

Επίσης με ενδιαφέρει να είναι απο 19' ή ακόμα καλύτερα και μεγαλύτερη. Κυρίως ασχολούμαι με απαιτητικά παιχνίδια και βλέπω ταινίες οπότε υπάρχει ανάγκη καλής απεικόνισης :)

Ευχαριστώ εκ των προταίρων!

Δημοσ.

Οθόνη 4:3 ή τετραγωνισμένη οπως, λες δεν αξίζει να αγορασεις και ειδικά στα λεφτά που δίνεις. Και όταν ασχολείσαι όπως λες με παιχνίδια σύγχρονα και ταινίες μια οθόνη 16:9 είναι μονόδρομος. Εγώ θα σου πρότεινα να πας σε ενα κατάστημα με οθονες και να σου δείξουν μια LG IPS και θα καταλάβεις διαφορά κυρίως στα χρώματα. Και εγώ μια παλια CRT 17' είχα και πήρα μια LG IPS 226V με 140€ και δεν έχει καμία σχέσει.

Δημοσ.

Συμφωνώ κι επαυξάνω για 16:9 και για LG IPS = εγγύηση 0 καμμένων pixels.

@ ΝΒestgirl

Μια 22άρα LED IPS και καμία σχέση με αυτή που ήδη έχεις. Θα πάθεις πλάκα με τη ποιότητα και της γωνίες θέασης. Μιλώ κι εγώ εξ ιδίας εμπειρίας! ;)

https://www.skroutz.gr/s/2093419/LG-IPS224V.html

Δημοσ.

:/ Πολύ μακρόστενη δεν είναι αυτή; Ή απλά έτσι φαίνεται; Είμαι προσωρινά με δανική μακρόστενη και δε τη μπορώ καθόλου ! :fear:

Έστω ας μην έχει τέλεια ανάλυση αλλα να είναι κοντά σε αυτή που είχα και ήμουν πολύ ευχαριστημένη αλλα να είναι τετραγωνισμένη :P

Δημοσ.
Επίσης με ενδιαφέρει να είναι απο 19' ή ακόμα καλύτερα και μεγαλύτερη. Κυρίως ασχολούμαι με απαιτητικά παιχνίδια και βλέπω ταινίες οπότε υπάρχει ανάγκη καλής απεικόνισης :)

Αυτά δεν πάνε μαζί με τίποτα, πίστεψέ μας!!! :devil:

Η συγκεκριμένη LG στις 22'' είναι ότι καλύτερο για τη χρήση που τη θέλεις και για τα χρήματα που διαθέτεις.

Επίσης, δεν αξίζει ΚΑΘΟΛΟΥ να δώσεις περί τα 150€ για οθόνη 19'' με ανάλυση 1280x1024 ή 1440x900, τη στιγμή που με τα ίδια χρήματα παίρνεις IPS FullHD 1920x1080!!!

Ποια ακριβώς είναι η δανεική ''μακρόστενη'' :P την οποία έχεις τώρα?

Δημοσ.

έλεος πια με τις IPS και τις γωνίες θέασης,λες και κάποιος θα κάτσει να παίξει ή να δει ταινία σε 178°/178°

ούτε καν στις μισές είμαι σίγουρος ότι δεν κάθεστε

άσε που οι φτηνιάρικες είναι και ψευτο IPS

• Super Moderators
Δημοσ.

το θέμα όμως είναι ότι έχουν πιο σωστή χρωματική απόδοση κι από μπροστά, όχι μόνο στις γωνίες που υστερούν τα TN Panels...

Δημοσ.

όλα είναι σχετικά και το τι θέλει να δει το μάτι σου,να σου πω την αλήθεια μετά το καλιμπράρισμα που έκανα στην s27a950d έχω καταφέρει να πλησιάσω τα χρώματα της μικρής hp 2475w

το πάνελ της samsung το θεωρώ ένα από τα καλύτερα TN που έχουν βγει με φοβερά χρώματα ακόμα και στα presets που έχει δίχως καλιμπράρισμα

Δημοσ.

Λοιπόν η δανική που έχω είναι η HYUNDAI n90wa, πάντως και πάλι :( πήγα στον Κωτσόβολο να δώ και απο κοντά και είχε μερικές LG και μερικές Sumsung όλες μακρόστενες :( Δε μου άρεσαν καθόλου :/ Όλες οι LG είχαν ένα μουντό, αν μπορώ να το πώ έτσι, χρώμα σε αντίθεση με τις Sumsung που ηταν όλες πολύ φωτεινές με ζωντανά χρώματα κλπ.  έστω ας ανέβουμε στα 200-250 ευρώ αν υπάρχει κάτι όσο πιο κοντά σε τετραγωνισμένο :P και Sumsung

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω ότι θα βρεις κάτι άλλο από μακρόστενες πλέον...

Εξάλλου, νομίζω πως απλά είναι θέμα συνήθειας. Το 16:9/10 δεν έχει βγει έτσι από το πουθενά. Είναι το φυσιολογικό που κοιτάζουν τα μάτια μας RL. Κάνε ένα πείραμα: Κοίτα απέναντι ευθεία σε έναν τοίχο και παρατήρησε πόσο περισσότερη οπτική γωνία έχεις στο πλάτος, απ' ότι στο ύψος.

Θα την συνηθίσεις και μετά θα είναι πολύ καλύτερα ;)

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.
έλεος πια με τις IPS και τις γωνίες θέασης,λες και κάποιος θα κάτσει να παίξει ή να δει ταινία σε 178°/178°

ούτε καν στις μισές είμαι σίγουρος ότι δεν κάθεστε

Σχετικά με τις γωνίες θέασης, το σημείο στο οποίο «υποφέρουν» έντονα οι περισσότερες TN, είναι η θέαση υπό γωνία ως προς τον οριζόντιο και όχι ως προς τον κάθετο άξονα. 24άρα TN έχω κι εγώ (LG W2453V) εδώ και κάνα τριάρι χρόνια, την οποία, όσο ακόμα δε βγάζει βλάβες, δεν έχω σκοπό να την αλλάξω.

Αυτό που εύκολα διαπιστώνω, είναι ότι ακόμα κι εντελώς απ' το πλάι αν την κοιτάξω, η διαφορές που βλέπω είναι ανεπαίσθητες. Αν όμως ... γλιστρήσω λίγο στην καρέκλα μου και φτάσω να τη βλέπω από λίγο μόνο χαμηλότερα, η κατάσταση είναι επιεικώς χάλια: Σκοτείνιασμα, θαμπάδα, είδωλα και άλλα τέτοια όμορφα!

Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο, όταν θα την αλλάξω, δε θα πάρω ξανά TN. Τότε που την αγόρασα βέβαια, τα καλύτερα panels, ήταν ακόμα πολύ ακριβά για 'μένα. Αγοράζοντας σήμερα όμως, πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να προτιμήσει κάποιος TN, παρά μόνο αν δίνει πρωταρχική σημασία στο αισθητικό κομμάτι (σχεδίαση τής συσκευής) και οι IPS που βρίσκει και μπορεί να πάρει δεν του αρέσουν.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...