Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα γιατι κανεις δεν του λεει οτι δεν χρειαζεται να παρει 140€ μητρικη ενω μπορει να κανει την δουλεια του και με μια των 80-100€?? Πολυ καλη η συνθεση του Dyno,πηγαινε σε αυτη και θα εισαι αρχοντας.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

H τελευταια συνθεση ειναι στην καλυτερη περιπτωση στα 860 Ε.. Αν πρεπει να κοψεις απο καπου, κατα τη γνωμη μου ειναι απο την ψυκτρα.. Στησε πρωτα ολοκληρο το συστημα σου, μεινε για λιγο καιρο με τη stock ψυκτρα, και μολις μαζεψεις καποια χρηματα στην ακρη παρε τοτε μια καλη aftermarket..

Δημοσ.

H τελευταια συνθεση ειναι στην καλυτερη περιπτωση στα 860 Ε.. Αν πρεπει να κοψεις απο καπου, κατα τη γνωμη μου ειναι απο την ψυκτρα.. Στησε πρωτα ολοκληρο το συστημα σου, μεινε για λιγο καιρο με τη stock ψυκτρα, και μολις μαζεψεις καποια χρηματα στην ακρη παρε τοτε μια καλη aftermarket..

Έχεις δίκιο. Επίσης ένας παράγοντας που δεν υπολόγισα είναι τα μεταφορικά που και αυτά ανεβάζουν τιμή. Έτσι κάνω μια έρευνα μόνο απο Αθήνα και θα ποστάρω τι βρήκα. Επίσης πρέπει να βρώ και αυτά που είναι διαθέσιμα, γιατί υποψιάζομαι το "κατόπιν συννενόησης".

Δεν θα του βάλω τώρα ssd και ψήκτρα, βλέπουμε αργότερα ...

Δημοσ.

Eνημερωτικα τελειως παιδες οι Η100 Η80 και Η60 κατα ενα μεγαλο ποσοστο εχουν προβληματικες αντλιες και τρεχει πολυς κοσμος με rma προτιμηστε τις νεοτερες Η100i κτλ η καποια αλλη μαρκα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, κατέληξα στα εξής, παίρνοντας υπ'οψη και την προτεραιότητα απο μαγαζια στην αθηνα.

-Δεν θα βάλω τώρα SSD & ψύκτρα ή υδρόψυξη

-Θα πάρω μητρική γύρω στα 150 αλλα όχι παραπάνω. Οι τρείς τύποι οπωσδήποτε θα είναι μία απο τις:

ή Gigabyte Socket AM3+ GA-990FXA-UD3 (μειονέκτημα τα 7Ε+ μτφρ = 146Ε)

ή Asus M5A99FX Pro R2.0 AM3+990FX (δεν εχω μτφρκα =152Ε)

ή Asus Socket AM3+ Sabertooth 990FX (153Ε +μτφρικά =160E, άρα αυτή απορρίπτεται, εκτός εάν βρεθεί σε καλύτερη τιμή που μάλλον φαίνεται αδύνατο).

-Θα πάρω κάρτα γραφικών nvidia για το Cuda

-Θα βάλω το κουτί Corsair CARBIDE SERIES 300R που αυτό με οδηγεί απαραίτητα σε μνήμες low profile εάν θέλω αργότερα να βάλω υδρόψυξη. (Φαίνεται να υπάρχει δυσκολία να το βρώ αυτό το κουτί απο Αθήνα).

Επομένως:

1. Κουτί: Corsair CARBIDE SERIES 300R 88Ε απο okcomputer ή απο computerbeast

2. Τροφοδοτικό: Thermaltake Berlin 630W 80PLUS 56Ε απο computerbeast

3. Μητρική : Μία απο τις παραπάνω (146Ε η gigabyte, 152Ε η asus) υπολογίζω το πιο μεγαλο ποσό : 152 Ε απο computerbeast ή απο visionstudio

4. Επεξεργαστής: AMD FX 8320 173Ε απο mgmanager

5. Κάρτα γραφικών: Gigabyte GV-N660OC-2GD 224Ε απο mgmanager

6. Μνήμες: Corsair Vengeance 8GB kit (2x4GB) DDR3 1600MHz Low Profile 44Ε απο mgmanager

7. DVD: LG GH24NS95 19Ε απο mgmanager

ΣΥΝΟΛΟ: 756Ε, πώς σας φαίνεται;

Σημείωση: Μου πηρε 40 λεπτα να κάνω το πόστ !

Επεξ/σία από dazeman
Δημοσ.

Μα γιατί ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο -_-

Εκτός αν εννοείς ότι είναι πολλά τα 150, οπότε ναι πράγματι είναι αλλά θέλω μια μητρική καλής ποιότητας, σύγχρονη και με αρκετα καλούδια ώστε να μην χρειαστεί να την αλλάξω σύντομα. Δεν είμαι γνώστης αλλά απ' ότι έγραψε ο millenium εάν πάω για gigabyte να πάρω ud3. Απ' ότι ειδα η GA-990FXA-UD3 διαφέρει απο την GA-990FXA-D3 στο ότι έχει e-sata και 2 usb 3.0 παραπάνω που μπορώ να έχω στο front panel. Κατα τα άλλα αυτά έχεις προτείνει κι εσύ, έτσι δεν είναι;

Επίσης είδα στο site της gigabyte διαφορετικές κάρτες με τον ίδιο τύπο αλλά διαφορετικά revisions.

GA-990FXA-UD3 (rev. 1.0), GA-990FXA-UD3 (rev. 1.1), GA-990FXA-UD3 (rev. 1.2).

Αναρωτιέμαι ποιές διαφορές έχουν, γιατί απο χαρακτηριστικά ίδιες τις βλέπω. Π.χ. εδώ η GA-990FXA-UD3 (rev. 1.1) φαίνεται ίδια με την GA-990FXA-UD3 (rev. 1.0). Ποιές είναι οι διαφορές κι αν είναι σημαντικές γιατί τα μαγαζιά αναφέρουν μόνο τον τύπο ;

Δημοσ.

Ευχαριστώ Millenium. Χωρίς να γνωρίζω πολλά απο hardware υπολογιστών, επειδή όμως συνυπάρχω με υπολογιστές για πολλά χρόνια και επι πολλές ώρες τη μέρα και στη δουλειά μου και στο σπίτι, προτιμώ να έχω κάτι ποιοτικό (όσο μπορώ να πληρώσω εννοείται).

Πάντως απ'ότι βλέπω οι αναθεωρημένες εκδόσεις της Gigabyte είναι καλύτερες κάρτες. Tα e-shops δεν γράφουν την έκδοση οπότε μάλλον σε όποια πέσεις ε;

Απο τη σύνθεση που γράφω παραπάνω καμμιά επισήμανση; Στην περίπτωση που αντί για amd 8320 πήγαινα σε i5 3570 νομίζω θα ήταν ακριβότερα, αλλά θα ήταν καλύτερα ;

Δημοσ.

Να ρωτησεις αν εχουν νεωτερο revision γιατι εχει βελτιωσεις.

Ειναι καλυτερος ο 3570 ναι αλλα ειναι και κλειδωμενος,δεν παιρνει overclock.Για υδροψυξη που σκεφτεσαι σε ενδιαφερουν ξεκλειδωτοι,αναμεσα σε ivy i5 και vishera FX 83xx υπερτερουν οι δευτεροι για τετοια χρηση.

Δημοσ.

Νομίζω ο 3570Κ Ivy Bridge είναι ξεκλείδωτος. το k αυτό δεν σημαίνει; Κι είναι και 22 nano, και υποστηρίζει και pci-express 3 σωστά;

Δημοσ.

Για ΟC πας σε Vishera ή στον 3570Κ. Εχω την εντυπωση πως αν εξαιρεσεις το 3d rendering (το οποιο ευνοεί την πολυνηματικη επεξεργασια) ο i5 υπερτερει, και πρεπει και να δεχεται πιο καλο OC καθως καταναλωνει λιγοτερο ρευμα και ετσι ανεβαζει μικροτερες θερμοκρασιες, αν και υπολοιπεται σε αυτο το κομματι απο την προηγουμενη γενια i5. Βεβαια ειναι και ακριβότερος απο τον 8320, οποτε για καποιον που παλευει να μεινει εντος budget δεν ειμαι σιγουρος για το ποιος αποτελει καλυτερη επιλογη.

Δημοσ.

Οι vishera κλοκαρουν καλυτερα αποδεδειγμενα απο ivy κυριως της λαμογιας που χει κανει η intel με τον heatspreader.Οι FX επισης λογω 8 νηματων με τον καιρο θα ανεβαζουν επιδοσεις οσο οι εφαρμογες γινονται περισσοτερο πολυνηματικες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...