anrim27 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Γεια σας. Εχω αυτη την μητρικη msi 785gm-e51 και πηρα πριν λιγες ημερες αυτο τον ssd samsung 830 128gb. Εκανα την αλλαγη μεσα απο το BIOS απο IDE -->σε AHCI και εκανα την εγκατασταση των windows 7 64bit home sp1. Μετα απο λιγες μερες , ετρεξα για πρωτη φορα το hdsentinel και μου εδειχνε οτι το trim δεν ειναι ενεργοποιημενο Τρεχοντας το crystaldiskinfo πηρα αυτο Ειναι ενεργοποιημενο το trim ή οχι? Προσπαθησα να το ελεγξω με την εντολη "fsutil behavior query disabledeletenotify" σε cmd αλλα εμφανιζεται ενα εικονιδιο το οποιο ακαριαια κλεινει χωρις να προλαβω να δω τιποτα.
AiWaaa Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 ειναι ενεργοποιημένο. το λειτουργικό εχει σχέση με το τριμ και όχι το hardware. Επίσης άκυρο πότε πρόλαβες σε 2 μέρες να γράψεις 100 gb ?
anrim27 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Εγω δηλαδη δεν χρειαζεται να κανω κατι? ...κι αυτο που λεει το hdsentinel οτι δεν ειναι ενεργοποιημενο το trim και οτι για να το ενεργοποιησω πρεπει να κανω upgrade στα 1)operating system ή 2)disk controller ή 3)drivers του controller να τα αγνοησω? Και αυτο που λεει για performance 80%??? Περι των 100GB:2 φορες εκανα format και 2-3 φορες ετρεξα κατι ATTO και crystal disk mark και μεζευτηκανε για πλακα...
AiWaaa Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 εγω απο το disk info βλέπω οτι τρέχει κανονικά. τι ταχύτητες παιρνεις ? μην τον λιώνεις και στα benchmark δεν κανει
anrim27 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2012 Με το ATTO οι ταχυτητες ειναι αυτες(sata 2 εχει η μητρικη)
anrim27 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Αυτο που λεει το disk info ειναι οτι λειτουργει το trim ή οτι υποστηριζεται η λειτουργια του trim (...που σημαινει οτι "θα μπορουσε" να λειτουργησει)?
ati8assos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2012 Δοκίμασε να κάνεις αυτό το τεστ που δείχνει όχι μόνο ότι υποστηρίζεται και είναι ενεργοποιημένο αλλά και ότι λειτουργεί. Description of an easy TRIM test method
anrim27 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Σε ευχαριστω πολυ ati8assos. Το δοκιμασα το test και το trim τελικα δεν λειτουργει. Εχει να προτεινει κατι καποιος?Γιατι να μην λειτουργει???
EddieObscurant Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δεν έχεις περάσει τους drivers για τον controller της μητρικής. Κατέβασε το απο εδώ http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx#2 το chipset driver, Λογικά το raid driver δεν χρειάζεται. 1
anrim27 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Πωωω...,να σαι καλα φιλε μου. Σε ευχαριστω παρα πολυ! Αυτο ηταν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα