RTouris Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα στο φόρουμ! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την έως τώρα εμπειρία μου σχετικά με το μόνιτορ του θέματος..Πρόσφατα και μετά από πολλή μελέτη reviews, ανάλυση τεχνικών χαρακτηριστικών σχετικά με τις IPS, τις γωνίες θέασης (178/178) και τους χρόνους απόκρισης 5ms (grey-to-grey) αγόρασα από το eshop το εν λόγω μόνιτορ. Δυστυχώς μετά από δύο σχεδόν ημέρες "συμβίωσης" θα αναγκαστώ να το επιστρέψω καθότι είμαι πεπεισμένος πως πρόκειται είτε για ελαττωματικό μοντέλο, ή για ελαττωματική σειρά γενικότερα. Συγκεκριμένα παρατηρείται -όπως βλέπετε και εσείς στις φώτος (windows)- με την χρήση μαύρου, αλλά και σκούρου background έντονη φωτεινότητα με παράλληλη χρωματική ανομοιογένεια της διάταξης της σε όλο το δεξί τμήμα της οθόνης, κατάσταση η οποία σε κανονική γωνία κλίσης του χρήστη με την οθόνη φαίνεται εντονότατα στο κάτω δεξί και λιγότερο ίσως στο επάνω δεξί τμήμα αυτής. Η οθόνη δοκιμάστηκε με σύνδεση DVI-D, 2 διαφορετικά καλώδια, 2 διαφορετικές κάρτες γραφικών, καθώς και με σύνδεση D-SUB (VGA) στην εγγενή της ανάλυση 1920x1080. Παράλληλα το laptop μου (MacBookPro 15.4''), καθώς και το 27'' (IPS) iMac ΔΕΝ παρουσιάζουν το φαινόμενο ούτε κατά το ελάχιστο πράγμα που με οδηγεί να συμπεράνω πως το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ελαττωματικό. Συνημμένες παρακάτω βλέπετε τρεις (3) φωτογραφίες που δείχνουν την οθόνη υπό γωνία κλίσης με τον κατακόρυφο άξονα στις 90, 70, 50 μοίρες αντίστοιχα. Για άμεση σύγκριση αμέσως παρακάτω παραθέτω ακόμα τρεις (3) φωτογραφίες που δείχνουν την οθόνη του iMac 27'' (IPS επίσης) που χρησιμοποιώ στο γραφείο μου υπό τις ίδιες γωνίες θέασης... ...θα ήθελα την γνώμη σας.. Δημήτρης [edit] θα σας κρατήσω ενήμερους σχετικά με τα νεότερα από το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας [/edit]
sotiris25s Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Καλημερα φιλε διαβασα σε καποια σαιτ οτι πρεπει να αλλαξεις το input: PC γιατι ερχετε καθορισμενο σε AV. Ισως κανει καποια αλλαγη δεν ξερω απλα παρηγγειλα και γω την ιδια οθονη και γιαυτο ειμαι ενημερος!
guido Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 και να την αλλάξεις λίγο ως πολύ θα το κάνει και η νέα. Και οι IPS της DELL το κάνουν. για αρχή χαμήλωσε την φωτεινότητα. δες στο tftcentral για προτιμώμενο calibration και αν μετα σε νορμαλ καθημερινό φωτισμό και χρήση ειναι ευδιάκριτο και ενοχλεί ζήτα αλλαγή. στην πρωτη φωτό πάντως, αν μιλάμε για τελειως σκοτάδι στο δωμάτιο, και υψηλή φωτεινότητα οθόνης, νορμαλ επιπεδα μου φαινεται το backlight. στην δευτερη και τρίτη ειναι ips glow. αν στο κανει μονο απο "ψηλά" και οχι απο γωνίες θέασης στο υψος της οθόνης ειναι οκ, αλλιως μαλλον εχει tinting Δες την δικιά μου Dell στην φωτό κάτω. Περα απο την πρωτη φορα που το κοιταξα σε συνθηκες σκοτους κτλ και εβγαλα και την φωτό δεν το ξανα παρατήρησα. http://imageshack.us/photo/my-images/94/backek.jpg/
Ntinaras Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 και η δικη μου 2311 με το ιδιο πανελ ετσι ειναι. 1
RTouris Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μου φαίνεται δύσκολο να δεχτώ πως προ 6ετίας 15.4'' LCD του MacBookPro καθώς και η προ 3ετίας 27'' LCD LED IPS του iMac δεν εμφανίζουν καθόλου ή σε πολύ μικρότερο βαθμό το φαινόμενο...επίσης στην περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει θα ήθελα να ρίξτε μια δεύτερη ματιά στη διαφορετικότητα της απόχρωσης στο αριστερό τμήμα (θερμό λευκό) σε σχέση με το δεξί τμήμα (ψυχρό λευκό)... ...από την άλλη πλευρά το πρόβλημα γίνεται ολοένα εντονότερο στις περιοχές που "προσβάλλονται" από το φαινόμενο καθώς δεν υπάρχει η δεδομένη ευκρίνεια αριθμών και συμβόλων σε μαύρο background (εφαρμογές AutoCAD κλπ). Όπως και να έχει εν τέλει αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η οδός με την on-site αντικατάσταση που προσφέρει η LG Ελλάδας, αφού διαφορετικά η οθόνη θα έπρεπε να σταλεί στο eshop Αθήνας για τεχνικό έλεγχο κλπ κάτι που θα καθυστερούσε σαφώς την όλη διαδικασία..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 καλή τύχη μέχρι να βρεις οθόνη που δεν το κάνει αυτό... 1
RTouris Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 ThReSh οθόνη που να μην το κάνει αυτό έχω βρεί όπως μπορείς να δεις σύμφωνα με τις συνημμένες εικόνες 4, 5, 6...το παράξενο είναι πως γενικώς θεωρείται ότι η συμπεριφορά των σύμφωνα με τις φωτο 1, 2, 3 είναι φυσιολογική...κατ' εμέ δεν είναι, να δούμε τι θα πει και το σέρβις της LG :/ Πάντως θα μου επιτρέψετε να πω ότι οι εικόνες που βλέπω στα 1-3 παραπέμπουν σε "παιδικές" αρρώστιες των TFT LCD και σε καμία περίπτωση "premium" IPS LED display με αρχική τιμή διάθεσης στην αγορά ~€200
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 εννοώ οθόνη IPS234V, όχι γενικά οθόνη ανεξαρτήτως μοντέλου και μάρκας, μην μου συγκρίνεις το φτηνό LG με την 27αρα του iMac που κανονικά πουλιέται κοντά στο 1000ρικο... sorry αλλά τα 200 euro (πλέον 160) δεν θεωρούνται "premium" για IPS, είναι το low end...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 δεν είναι και ακριβώς "ψέμα" πάντως μιας κι η LG δεν βγάζει ακριβά monitors με IPS...
Johnny Em Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Ωχ!! Πάνω που ήμουν έτοιμος αν πω ότι αγοράζω και εγώ αυτή την οθόνη ήρθα και διάβασα αυτό το θέμα!! RTouris: είχες κάποιο νέο από την LG HEllas? τί είπαν απο το σέρβις; Έχετε να προτείνεται κάποια άλλη οθόνη, με IPS panel για ημιεπαγκελματική χρήση (AutoCAD, Photoshop, 3DsMAx k.a...) σε αυτό το badjet πάνω κάτω; (~200Ε)
Pokemon640 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Επειδή δουλειά μου είναι το σχεδιαστήριο, και κατά καιρούς έχουμε δει πολλά. Τα iMac όπως είναι αναμενόμενο, είναι πολύ ποιο προσεγμένα σε αυτό το θέμα και το έχεις δει και μόνος. Όπως επίσης, αν αγοράσεις μια apple cinema 27άρα, θα δεις μόνος σου ότι κτυπάει στο πάτωμα την Dell 27άρα για πρωϊνό. Αν όντως ασχολείσαι επαγγελματικά σε αυτό το κομμάτι (γραφικά, εκτυπώσεις κλπ) και θες την καλύτερη οθόνη με τη καλύτερη ακρίβεια στα χρώματα και στην ομοιομορφία. Τότε μονόδρομος είναι η Eizo (και η NEC). Κρατάει 10ετία άνετα, είσαι ήσυχος, κάνεις εγγυημένη δουλειά. Το αν θα αγοράσεις Eizo Coloredge η NEC Spectraview των 1000-3000Ευρώ+ η μια Eizo Flexscan/Foris. Εξαρτάται από εσένα. Οι συγκεκριμένες οθόνες τα βγάζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους και κάνεις γρήγορα απόσβεση ειδικά αν έχεις φόρτο Πάντως δεν θέλω να ειρωνευτώ αλλά διαβάζω κάτι απίστευτα post που ζητάνε μια οθόνη να κάνει καφέ και να μην έχει κανένα πρόβλημα με μπάτζετ 200Ευρώ. Και εγώ θέλω να πηγαίνω Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 5Ευρώ, γίνεται; αμφιβάλω εξίσου!
Johnny Em Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Pokemon640: Μιας και απ οτι φαίνεται έχεις κάποια εμπειρία στο χώρο, τι θα πρότεινες σε κάποιον ο οποίος θέλει και πρέπει να πάρει μια οθόνη γι αυτή την χρήση, αλλά δεν έχει ούτε το άμεσο badjet ούτε και τον απαιτούμενο φόρτο, για να αποσβέσει την αγορά μιας καλής - ακριβής λύσης; Πάνω στην συγκεκριμένη οθόνη του θέματος έχεις να πεις κάτι; Και για το πρόβλημα που λέει ο φίλος RTouris ότι του παρουσίασε; Και φυσικά δεν αντιλέγω (και μακάρι να μπορούσα να την αγόραζα αυτή την στιγμή), ότι μια επένδυση σε μια οθόνη της κατηγορίας που προ ανέφερες είναι χαμένα λεφτά ή κόπος!!
Pokemon640 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2012 Τα προβλήματα που παρουσίασε ήταν πολύ αναμενόμενα, επειδή έχω και γνωστό μου ηλεκτρονικό που επισκευάζει τηλεοράσεις/monitor, στις LG γίνεται πραγματικά πανικός! Η χαμηλότερη σε τιμή, και με καλή ομοιομορφία λευκού/μαύρου είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/389677/Eizo-FlexScan-EV2315W.html Ποιο κάτω σε τιμή ψάξε NEC με CCFL backlight (αντί LED).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα