LOVExVOTKA Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Γεια σας παιδια. Εχω μια μνημη Site: RAM αλλα σκευτηkα ,αφου η μητρηκη μου εχει 1 dual channel, να αγορασω μια ακομη ιδια μνημη και να ολοκληρωσω το dual.. το ερωτημα ομως ειναι αμα μπορω να βαλω την σηγκεκρημενη μνημη να δουλεψει ως dual, η πρεπει να αγορασω αλλες μνημες που να υποστηριζουν την dual λειτουργεια ? (το ρωτω αυτο γιατι ειδα καθως εψαχνα οτι υπαρχει ξεχωριστη κατηγορια τετοιων μνημων και οτι το συγκεκριμενο μοντελο δεν υπηρχε στη λιστα των υποστηριζωμενων μνημων). Σας ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις σας και για το ενδιαφερον σας
antonl Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Η λειτουργεί dual channel θα πρέπει να υποστηρίζεται απ τη μητρική (σχεδόν όλες οι μητρικές των τελευταίων 6-7 χρόνων υποστηρίζουν), δεν εξαρτάται απ τη μνήμη. Για να ενεργοποιηθεί σε σένα, θες μια ακόμα μνήμη DDR3 των 4GB. Ιδανικά προτείνεται να ναι όμοια με την πρώτη αλλά πρακτικά συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν είναι διαφορετικής συχνότητας, θα συγχρονιστούν κι οι με την πιο αργή. Πάντως μην περιμένεις να καταλάβεις κάποια διαφορά στην ταχύτητα με το dual channel. Η όποια διαφορά θα οφείλεται απ την αύξηση της ποσότητας της μνήμης, αν κάτι τέτοιο σου χρειάζεται. 2
LOVExVOTKA Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 A ευχαριστω ..δηαλδη μονο απ την μνημη θα δω την αλλγη και οχι απο θεμα συγχνοτητας (απο μνημη ειναι τετλεια απλα θα αγοραζα μια ακομη μονο και μονο για το θεμα dual λειτουργειας) να πω την αλλθεια δεν πολυ καταλαβα αυτο με το dual channel δηλαδη τι ακριβως ειναι και τι διαφιρα εχει απο το single channel :/
antonl Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Με το dual channel η συχνότητα της μνήμης δεν αλλάζει αλλά διπλασιάζεται το bandwidth της, ο ρυθμός με τον οποίο μπορεί να μεταφέρει δεδομένα. Όπως σου είπα, στην πράξη αυτή η αλλαγή περνά απαρατήρητη σε κάποιον που κάνει μια normal χρήση του υπολογιστή. Απλά επειδή ούτως ή άλλως το dual channel υπάρχει, κατά την αγορά του pc, παίρνουμε τις μνήμες σε ζευγάρια συνήθως. 2
LOVExVOTKA Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Αχα ευχαριστώ πολύ και κατάλαβα απλά τον υπολογιστή τον έφτιαξα μόνος μου και ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με κάτι τέτοιο και το είχα σίγουρο πως θα γινόταν λάθη σαν αυτό πχ και σαν κάνα δύο αλλά ψιλολεπτομερήες...
salonika91 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Επησεις για να λειτουργησει το dual channel πρεπει τα 2 dimmakia ram που θα εχεις πανο στην μητρικη να ειναι σε θεσεις με ιδιο χρωμα. Δηλ αν η μητρικη σου εχει 4 Slots για ram με την σειρα: ασπρο,μπλε,ασπρο,μπλε για να δουλεψει το dual πρεπει να τις βαλεις και τις 2 στα ασπρα Slot ή και τις 2 στα μπλε 1
LOVExVOTKA Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Επησεις για να λειτουργησει το dual channel πρεπει τα 2 dimmakia ram που θα εχεις πανο στην μητρικη να ειναι σε θεσεις με ιδιο χρωμα. Δηλ αν η μητρικη σου εχει 4 Slots για ram με την σειρα: ασπρο,μπλε,ασπρο,μπλε για να δουλεψει το dual πρεπει να τις βαλεις και τις 2 στα ασπρα Slot ή και τις 2 στα μπλε Αυτο το ξέρω αλλά εμένα η μητρική μου έχει 2 θήκες άρα δεν υπάρχει πρόβλημα περί αυτού..
ninos30 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2012 Η λειτουργεί dual channel θα πρέπει να υποστηρίζεται απ τη μητρική (σχεδόν όλες οι μητρικές των τελευταίων 6-7 χρόνων υποστηρίζουν), δεν εξαρτάται απ τη μνήμη. Για να ενεργοποιηθεί σε σένα, θες μια ακόμα μνήμη DDR3 των 4GB. Ιδανικά προτείνεται να ναι όμοια με την πρώτη αλλά πρακτικά συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν είναι διαφορετικής συχνότητας, θα συγχρονιστούν κι οι με την πιο αργή. Πάντως μην περιμένεις να καταλάβεις κάποια διαφορά στην ταχύτητα με το dual channel. Η όποια διαφορά θα οφείλεται απ την αύξηση της ποσότητας της μνήμης, αν κάτι τέτοιο σου χρειάζεται. +1. Περιττό το post μου αφού με κάλυψε απόλυτα η απάντηση του antonl, απλά ήθελα να τονίσω κι εγώ το επισημασμένο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα