Προς το περιεχόμενο

RAID 0 SSD προβλημα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρεται, εχω 2 x 120gb ssd σε RAID 0. Συνειδητοποιησα οτι απο τα 240 gb που υποτιθεται εχω μου εμφανιζει τα 212. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Τοσα πολλα GB χανονται σε RAID? Δεν εννοω οτι μου λειπουν gb απο την υπαρχον χωρητικοτητα για να μη μπερδευομαστε (δηλαδη δεν εχει να κανει με τα windows/pagefile/hybernation): μου δειχνει εξαρχης τον C:/ ως 212 gb. Τι συμβαινει? ευχαριστω

Δημοσ.

Δεν έχασες χώρο. Απλά τα 120GB αναγραφόμενης χωρητικότητας στην πραγματικότητα είναι 111. Κι αυτό γιατί γίνεται στρογυλλοποίηση με τις δυνάμεις του 10 αλλά στην πραγματικότητα 1 byte = 8 bit και όχι 10. Συνακόλουθα 1GB = 1024 MB κοκ. H αναγραφόμενη χωρητικότητα σε όλους τους δίσκους βασίζεται στο 1GB = 1000MB. Ο 60αρης είναι 55GB, o 120αρης 111, ο 180αρης της υπογραφής μου 167. Όλα αυτά άσχετα με το raid.

Δημοσ.

Και εμένα με 2 60άρηδες, σε 128κ stripe raid0, μου βγάζει 111G. Μου φαίνεται, όμως οτι σου "τρώει" παράταυτα 10g. Δες μήπως υπάρχει κανα καινούργιο firmware.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν τρώει τόσα, αλλά δεν μου βγαίνει από τα νούμερα, καθώς εξηγούνται με τις στρογγυλοποιήσεις. Ένα άλλο παράδειγμα από την αντίθετη σκοπιά είναι η μέτρηση στην χωρητικότητα της μνήμης. Αγοράζουμε 8GB αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουμε 8000MB αλλά 8192.

*Αμελητέο αλλά στους δίσκους πρέπει να υπολογίζουμε και τα 100MB που δεσμεύουν τα win ως system partition.

Δημοσ.

Με τις στρογγυλοποιήσεις θα βγαίναν 111x2=222 (όχι 212). Έχω δει συστήματα να έχουν +-1G απο αυτή τη τιμή, αλλά ποτε 10G λιγότερα.

Δημοσ.

Mήπως εννοείς το trim να υποστηριχτεί σε raid, στα w7? To raid, μια χαρά υποστηρίζεται :-D

• Super Moderators
Δημοσ.

Mήπως εννοείς το trim να υποστηριχτεί σε raid, στα w7? To raid, μια χαρά υποστηρίζεται :-D

για trim σε raid θέλουμε όμως Intel Chipset 7 series και κάποια άλλα πραγματάκια...

Δημοσ.

Δεν έχασες χώρο. Απλά τα 120GB αναγραφόμενης χωρητικότητας στην πραγματικότητα είναι 111. Κι αυτό γιατί γίνεται στρογυλλοποίηση με τις δυνάμεις του 10 αλλά στην πραγματικότητα 1 byte = 8 bit και όχι 10. Συνακόλουθα 1GB = 1024 MB κοκ. H αναγραφόμενη χωρητικότητα σε όλους τους δίσκους βασίζεται στο 1GB = 1000MB. Ο 60αρης είναι 55GB, o 120αρης 111, ο 180αρης της υπογραφής μου 167. Όλα αυτά άσχετα με το raid.

Πραγματικα ειναι 120gb .....

Ή οπως γραφει και στο δικο μου 119.926.681.600 bytes ....

Δημοσ.

οποτε τι κανω? :D ναι σιγουρα καπου τρωει 10 giga...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...