Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα φίλος μου με τράβηξε σε παρουσίαση της εν λόγω εταιρείας, περιττό να πω πως από το πρώτο δευτερόλεπτο φάνηκε πως πρόκειται για σχήμα Ponzi.

Ακόμα και κέρδη να μπορούν να βγάλουν κάποια από τα άτομα που "δουλεύουν" εκεί αυτό προέρχεται από λεφτά που κλέβουν(κατά την άποψή μου) από κατώτερα μέλη(που γράφουν οι ίδιοι)

Να μην τα πολυλογώ πιστεύω είστε familiar with the concept.

To ερώτημα μου είναι αν μπορεί να γίνει κάτι νομικά ώστε να εμποδιστεί τέτοιου είδους δραστηριότητα ,απάτη αν μου επιτρέπετε, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης που εύκολα κανείς θα βρεί πάτημα στις ελπίδες και στεναχώριες των ανθρώπων.

Edit: Αν το όνομα της εταιρείας θεωρηθεί διαφήμιση ευχαρίστως να σβηστεί απο κάποιον mod γιατί δεν αποσκοπώ σε καμία περίπτωση σε αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην ίδια μαμακία με τράβηξε φίλη μου εδώ στην Αθήνα πριν λίγες μέρες και μάλιστα δεν μου έλεγε περί τίνος πρόκειται, προκειμένου να βρεθούμε (εννοείται ότι αν το ήξερα δεν θα πήγαινα). Στο τσακ κρατήθηκα να μην την σκυλοβρίσω όταν είδα που με έφερε και απλά έκανα το μαμάκα μέχρι να τελειώσει η κλασσική παρουσίαση. Εννοείται μετά που τελείωσε τους έκλασα κανονικά και έφυγα. Μου έκανε εντύπωση που κάποιοι άλλοι όμως φάνηκε να τσίμπησαν (εκτός αν κάναν ό,τι και εγώ, αλλά δεν τους είδα να φεύγουν, ίσως ντρεπόντουσαν να πουν όχι και εκεί βασίζονται αυτοί). Δυστυχώς και εγώ νόμιζα ότι τέτοια συστήματα (πυραμίδες) ειχαν πεθάνει, αλλά να που ακόμα υπάρχουν θύματα. Και δυστυχώς θα υπάρχουν πάντα για κάτι τέτοιους επιτήδιους.

Βρήκα και αυτό:

http://www.eseap.org.gr/site/_gr/about/schemes.htm

Επεξ/σία από dhmhtrhs79
Δημοσ.

το κακο ειναι οτι εχουν τσιμπησει παρα πολλοι και ειδικα καποιοι φιλοι μου που το εχουν δει σαν τελαιυταια ευκαιρια να κανουν κατι στην ελλαδα και προσπαθουν να βαλουν πολλους μεσα.

Δημοσ.

Πρόσφατα φίλος μου με τράβηξε σε παρουσίαση της εν λόγω εταιρείας, περιττό να πω πως από το πρώτο δευτερόλεπτο φάνηκε πως πρόκειται για σχήμα Ponzi.

Υπάρχει ήδη μια ωραία συζήτηση περί του θέματος.

http://www.insomnia.gr/topic/456139-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9-worldventures/

...

To ερώτημα μου είναι αν μπορεί να γίνει κάτι νομικά ώστε να εμποδιστεί τέτοιου είδους δραστηριότητα ,απάτη αν μου επιτρέπετε, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης που εύκολα κανείς θα βρεί πάτημα στις ελπίδες και στεναχώριες των ανθρώπων.

...

Νομικά απο σένα ή απο κάποια επιτροπή εμπορίου; Το καλύτερο που εχεις να κάνεις ειναι να ενημερώνεις φίλους και γνωστούς για τις πυραμίδες.

Δημοσ.

συγκεκαλυμμένες πυραμίδες

πουλανε υπηρεσια -ταξιδια,αεροπορικα κτλ.- περα απο τις εγγραφες οποτε στα χαρτια ειναι νομιμοι.

--off the record.οποιος γραφτει απλα ειναι στοκος--

στο αλλο τοπικ οταν το ψαχνα το παρανομο ειναι οτι τα λεφτα ειναι μαυρα...

και νομιζω σε αλλο νομισμα

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πως μπορείτε να έχετε γνώμη εσείς ολοι για την εταίρία αυτήν άν δεν γινατε ποτέ μέλος?? Σας πληροφορώ λοιπόν οτι η συγκεκριμένη εταιρία λειτουργεί με διαδικο συστημα που καταριπτει τον "νομο" της πυραμίδας. Είμαι 3 μήνες μέλος και τα έσοδά μου διπλασιάστηκαν άμεσα και πάρα πολλά άτομα έχουν πληρωθεί γιατι πολύ απλά η εταιρία επιστρέφει το 65% του κέρδους πισω σε εμας που την διαφημίζουμε κάνοντας μέλη - πελατες. Δυστυχώς οι περισσότερες εταιρίες "κλασσικες" δίνουν εκατομμύρια σε ηδη εκατομμυριουχους  (ποδοσφαιριστες - celebrities ) για να βαλουν εναν αθλητικο παπουτσι η ενα μπλουζακι για να διαφημιστουν. Πολυ πιο κερδοφόρο για τους πελάτες απλα να διαφημισεις το προιον η την υπηρεσία που χρησιμοποιουν. Δεν μπορώ να ακουω τετοιες βλακείες απο την ώρα που αυτη η εταιρία μεγαλώνει τα παιδιά μου.... Τοσο απλα.....

• Like 1
Δημοσ.

τι να ναι τωρα αυτος ?leader που βλεπει πτωση στα κερδη του?

προς τους υπολοιπους:Μην κανετε καμμια μαλακια και δωσετε λεφτα σε αυτες τις βλακειες οσο απελπισμενοι και να στε...

http://www.insomnia.gr/topic/456139-καÏι-ÏολÏ-ÏεÏιεÏγο-ÏÏμβαινει-worldventures/page-7#entry5030375

Δημοσ.

Φιλε θελω να διπλασιασω και εγω τα εσοδα μου.... μπορεις να με βοηθησεις μιας και τωρα τα κονομησες?

Θα ημουν βλακας να χασω τετοια ευκαιρια.... ελπιζω να μην την δωσεις αλλου την ευκαιρια και να με βοηθησεις

Δημοσ.

Στο μεταξύ κάποιο καιρό πριν τους διαφήμισε το star στην ιστοσελίδα του και από κάτω είχαν γεμίσει με σχόλια τύπου 

"Who's crazy now?" 

Δημοσ.

Πως μπορείτε να έχετε γνώμη εσείς ολοι για την εταίρία αυτήν άν δεν γινατε ποτέ μέλος?? Σας πληροφορώ λοιπόν οτι η συγκεκριμένη εταιρία λειτουργεί με διαδικο συστημα που καταριπτει τον "νομο" της πυραμίδας. Είμαι 3 μήνες μέλος και τα έσοδά μου διπλασιάστηκαν άμεσα και πάρα πολλά άτομα έχουν πληρωθεί γιατι πολύ απλά η εταιρία επιστρέφει το 65% του κέρδους πισω σε εμας που την διαφημίζουμε κάνοντας μέλη - πελατες. Δυστυχώς οι περισσότερες εταιρίες "κλασσικες" δίνουν εκατομμύρια σε ηδη εκατομμυριουχους  (ποδοσφαιριστες - celebrities ) για να βαλουν εναν αθλητικο παπουτσι η ενα μπλουζακι για να διαφημιστουν. Πολυ πιο κερδοφόρο για τους πελάτες απλα να διαφημισεις το προιον η την υπηρεσία που χρησιμοποιουν. Δεν μπορώ να ακουω τετοιες βλακείες απο την ώρα που αυτη η εταιρία μεγαλώνει τα παιδιά μου.... Τοσο απλα.....

Ουτε ναρκωτικα εχω παρει, αλλα λεω πως ειναι κατι κακο!

Με το δικο σου σκεπτικο λοιπον, δεν θα επρεπε να εκφερω αποψη, επειδη δεν εχω παρει ναρκωτικα!

Την παλευεις? Τι επιχειρημα ειναι αυτο????

Και απο την αλλη συγκρινεις.....τι ακριβως? Εχεις δει κανεναν ποδοσφαιριστη ή κανεναν celebrity να πληρωνει πρωτα και μετα να παιρνει πισω απο τις πωλησεις?

Και παλι......τι επιχειρημα ειναι αυτο?

Δηλαδη για αλλη μια φορα, πιανετε ανθρωπους που δεν εχουν "που τη κεφαλη κλεινην", τους παραμυθιαζετε και ζητας και τα ρεστα απο πανω? Χρησιμοποιεις την αναγκη του αλλουνου για να βγαλεις χρηματα και θελεις να σου πουμε και μπραβο?

Εμεις δηλαδη που δουλευουμε και παλευουμε να τα βγαλουμε περα, ειμαστε ολοι ανεγκεφαλοι και εσεις εχετε πιασει τον παπα απο τα @@!

Ασε μας ρε φιλαρακι.......

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...