Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα!ανοιξα ενα toshiba satellite p 500 -16f βαση αυτου του βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=-0i9fMB7kfE για να το καθαρισω και να αλλαξω παστα γιατι ειχα προβλημα θερμοκρασιας.το θεμα ειναι οτι μετα που το εκλεισα και πατησα για να ανοιξει το λαπτοπ εκλεισε μετα απο καποια δευτερολεπτα! το ανεμιστηρακι ακούστηκε να δουλευει πολυ γρηγορα και μετα εκλεισε! τι μπορει να εγινε? μηπως δεν συνδεσα κατι σωστα ? ή καηκε τιποτα ? ευχαριστω!

Δημοσ.

γενικα δεν αφηνε περιθωρια να συνδεσω καποιο κονεκτορα σε διαφορετικο σημειο γιατι τα καλωδια ειναι πολυ μικρα,..μηπως δεν "κουμπωσα" καποιο κονεκτορα σωστα λες ε? να καηκε τιποτα ? η κανενα βραχυκυκλωμα παιζει?,

Δημοσ.

Ναι ακούγεται σαν βραχυκύκλωμα(μπορεί να μην είναι όμως). Λύστο ξανά και προσεχτικά δες αν μπαίνει κάτι πιο μέσα ή έξω. Έλυσες τελειως την ψύκτρα πάνω από τον επεξεργαστή? Υπάρχει περίπτωση να μην έχει κουμπώσει καλά και να κλείνει απευθείας.

Δημοσ.

ναι την ελυσα εντελως και της εβαλα παστα!θα το λυσω ξανα μπας και εκανα καμια βλακεια! υπαρχει περιπτωση να φταει κατι με την παστα?

Δημοσ.

ναι την ελυσα εντελως και της εβαλα παστα!θα το λυσω ξανα μπας και εκανα καμια βλακεια! υπαρχει περιπτωση να φταει κατι με την παστα?

Μπορεί , arctic silver έβαλες? Κάποιο παιδί στο forum ανέφερε ότι είναι αγώγιμη (δηλαδή κάνει βραχυκυκλώματα) και για αυτό δεν ενδείκνυται για κάρτες γραφικών.(Από ότι ξέρω οι επεξεργαστές δεν έχουνε τσιπάκια στο πάνω μέρος με exposed κυκλώματα).

Να σε ρωτήσω κάτι.(Δεν είδα το βίντεο). Η ψύκτρα είχε thermal pads πάνω? (Είναι σαν μικρα μαξιλαράκια φαντάσου κολλημένα που μεταφέρουνε θερμότητα , απλά τα χρησιμοποιούν κατά κόρων σε λάπτοπ για την ψύξης επεξεργαστή/κάρτας γραφικών chipset). Αν το έβγαλες υπάρχει περίπτωση να κάνεις βλάβη και για αυτό κλείνει.(Το thermal pad υπάρχει επειδή είναι πιο χοντρό σαν υλικό και το βάζουνε ώστε να καλύπτουνε αποστάσεις ψύκτρας με τσιπάκι).

Δημοσ.

στον επεξεργαστη και στην καρτα γραφικων εβαλα arctic silver..σε καποια σημεια ειχε thermal pad και την αντικατέστησα με thermal pad παλι..στην καρτα γραφικων ειχε αλλοιωθεί και πιστευα οτι ειχε arctic silver και γιαυτο του ξαναεβαλα... ειναι διαφορετικη η χρηση τους δηλαδη (arctic silver με thermal pad)? μηπως ετσι οπως εβαλα την παστα(arctic silver) εμεινε σε κανενα τσιπακι κ προκαλει βραχυκυκλωμα?

Δημοσ.

στον επεξεργαστη και στην καρτα γραφικων εβαλα arctic silver..σε καποια σημεια ειχε thermal pad και την αντικατέστησα με thermal pad παλι..στην καρτα γραφικων ειχε αλλοιωθεί και πιστευα οτι ειχε arctic silver και γιαυτο του ξαναεβαλα... ειναι διαφορετικη η χρηση τους δηλαδη (arctic silver με thermal pad)? μηπως ετσι οπως εβαλα την παστα(arctic silver) εμεινε σε κανενα τσιπακι κ προκαλει βραχυκυκλωμα?

Πιθανότατα. Αν είχε στην κάρτα γραφικών είχε αλλοιωθεί το Thermal pad και έβαλες arctic silver? (Δεν το κατάλαβα έτσι όπως το έγραψες για αυτό ρωτάω)Αυτό μπορεί να είναι και το πρόβλημα. Αν και όπως είπα η Arctic Silver δεν ενδείκνυται για κάρτες γραφικών λόγω ότι είναι αγώγιμη.

Δημοσ.

H Arctic Silver 5 μπορεί εύκολα να βραχυκυκλώσει τους ακροδέκτες ενός SMD.Επισυνάπτω φωτογραφία από chipset κάρτας γραφικών με SMDs πάνω του που μπορεί να βραχυκυκλώσουν, αν φτάσει εκεί η ηλεκτρικά αγώγιμη πάστα!

post-191278-0-01369700-1351693704_thumb.jpg

Δημοσ.

ναι αυτο εννοουσα ! τι μου προτείνεις να κανω? υπαρχει καποια παστα που ενδεικνυται για καρτα γραφικων? ή μπορω να βαλω το thermal pad για να ειμαι σιγουρος?υπαρχει περιπτωση να χαλασε η καρτα γραφικων?(μου εδειχνε πληροφορια στην οθονη μεχρι να κλεισει)

Δημοσ.

Παρε την Arctic Ceramique και θα΄σαι μια χαρα.Αν ομως ειχε thermal pad πρεπει να ξαναβαλεις thermal pad γιατι ειναι πιο παχυ και με την παστα συνηθως δε καλυπτεται καλα το κενο με αποτελεσμα να καιγεται λιγο καιρο μετα η καρτα γραφικων.Για thermal pads δες εδω

https://www.skroutz....ase=thermal pad

Καλο ειναι να μη ξαναβαλεις το ιδιο χρησιμοποιημενο thermal pad.

Δημοσ.

ναι αυτο εννοουσα ! τι μου προτείνεις να κανω? υπαρχει καποια παστα που ενδεικνυται για καρτα γραφικων? ή μπορω να βαλω το thermal pad για να ειμαι σιγουρος?υπαρχει περιπτωση να χαλασε η καρτα γραφικων?(μου εδειχνε πληροφορια στην οθονη μεχρι να κλεισει)

Ναι είναι νόμος όπου υπάρχει thermal pad βάζεις/αντικαθιστάς thermal pad. Θα σου συνιστούσα να πάρεις Thermal pad να το αντικαταστήσεις με την artic silver. Θέλει καθάρισμα η Arctic Silver καλό. Για την artic silver υπάρχει ειδικό υγρό που την καθαρίζεις αν και εγώ από καθάρισμα πάστας χρησιμοποιούσα οινόπνευμα. Και μην ξαναβάλεις σε λειτουργία το λάπτοπ μέχρι να βάλεις Thermal pad.

H εξήγηση είναι απλή , η κάρτα ανεβάζει απότομα θερμοκρασία γιατί δεν πατάει καλά στην ψύκτρα και για αυτό σου κλείνει το λάπτοπ.

Δημοσ.

το θεμα ειναι πως θα μαθω αν ειχε thermal pad ή οχι? να το ξαναανοιξω, να καθαρισω για τυχον παστα στα τσιπακια και να τσεκαρω αν δουλευει αλλιως να βαλω thermal pad ? σας εχω πρηξει αλλα υπαρχει διαφορα μεταξυ thermal pad ή arctic silver στο θεμα βραχυκλωματος ή μονο στο οτι δεν καλυπτει το κενο?και αν δεν καλυπτει το κενο με την arctic silver θα υπαρξει προβλημα στο μελλον ή και τωρα, να φανταστω θεμα θερμοκρασιας?

Δημοσ.

Υπάρχει διαφορά γιατί η arctic silver δεν καλύπτει το κενό μεταξύ της ψύκτρας και της κάρτα γραφικών. Το thermal pad επειδή είναι πιο χοντρό καλύπτει αυτό το κενό και έτσι η κάρτα ψύχεται. Με μόνο την artic silver δεν γίνεται τίποτα πρέπει να βάλεις πολύ που δεν ενδείκνυται.

Αν είχε thermal pad δεν το θυμάσαι? θα πρέπει να το αφαίρεσες για να βάλεις την arctic silver. Και αν είχε thermal pad θα έχει ένα σημαδάκι πάνω στην περιοχή σαν μικρο τετραγωνάκι. Αν δεν καλύπτει το κενό ναι θα έχεις πρόβλημα θερμοκρασίας και για αυτό δεν ανοίγει μάλλον το λάπτοπ σου τώρα.

Από έναν γρήγορο έλεγχο που έκανα μάλλον είχε Thermal pad Στην κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

ναι ειχε τετραγωνο σημαδακι στο ψυχτρα που κολλαει πανω στην καρτα γραφικων ...πανω στην καρτα δεν φαινοταν γιατι ειχε αλλοιωθεί αρκετα ...κουραζω αλλα επειδη ειναι σχετικα καινουργιο το λαπτοπ (2 ετων) μην κανω βλακεια και χαλασει.

χαζη ερωτηση αλλα εστω οτι ειχε arctic silver και βαλω thermal pad θα υπαρξει και παλι προβλημα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...