Προς το περιεχόμενο

Αγορα Gaming PC

Antwni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σου λέω ότι θα πληρώσεις κάτι πανάκριβα το οποίο στην επόμενή σου αναβάθμιση ή θα είναι στανταρ με όλες τις μητρικές ή δεν θα υπάρχει καν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην αρχή αναρωτιόμουνα τι σχέση μπορεί να έχει ο άκυρος πρόλογος που έκανες. Μετά είδα τα 32GB ram και μου λύθηκε η απορία.

Εσένα δλδ τώρα αυτό σε πείραξε. Το ότι έβαλε 3820 επεξεργαστή (με αντίστοιχη mobo) αντί 3770Κ μόνο και μόνο για να φτάσει το Budget (ενώ τρώει κεφαλιές στο Gaming από τον εν λόγω), σου κάθεται καλά δηλαδή?...

@Αntwni

Θα συνταχθώ με την γνώμη της Μεγάλης Σαύρας, και θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω την θέση του με την δική μου λογική/εμπειρία.

Αν προσπαθήσεις να "πιάσεις/φτάσεις" (catch up το λένε τα Αμερικανάκια) την τεχνολογία, τραβάς λάθος δρόμο. Δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Όσο γουάω και δυνατό μηχάνημα να κάνεις σήμερα ξοδεύοντας 5.000 ευρώ και όχι 2.000 όπως εσύ, σε 1-2 χρόνια από τώρα θα βγει το DX12 (ή οτιδήποτε άλλο όπως ένα σετ εντολών για 3d animation στον επεξεργαστή) και ξαφνικά θα είσαι outdated και ας έχεις αγοράσει σήμερα VGA που μαμάει και δέρνει από raw power ή CPU που να υπολογίζει την τροχιά του γαλαξία μας σε 1 δευτερόλεπτο. Δεν ξέρω πόσο μεγάλος είσαι, αλλά σίγουρα θα θυμούνται αυτοί που είχαν X1950/Χ2900 όταν ξαφνικά το DX10 τους πέταξε έξω, και καρτούλες όπως η 3850 τους έριχνε στα αυτιά, κι ας είχαν διπλάσια επεξεργαστική ισχύ. Για να μην θυμηθούμε και πιο πρόσφατα τα θηριάκια της πράσινης πλευράς GTX280-295 που ακόμα και σήμερα θα μπορούσανε να κάνουνε παπάδες! ;)

Έτσι είναι η βιομηχανία των Games/Hardware, και δεν μπορείς να την αλλάξεις. Πρέπει με έμμεσους τρόπους εσύ να αλλάζεις το PC σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν ψαχτείς με το HW, θα συνειδητοποιήσεις πόσο μας κοροϊδεύουν. Και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιαυτό. Μόλις εισαγάγανε το PCIeX3.0 και έρχεται η DDR4 οσονούπω (γιατί ΜΒ των 380 ευρώ διαβάζω...). Κι αν σου πω πως το AGP και το DDR θα μας κάλυπταν ακόμα και σήμερα από bandwidth θα το πίστευες? Αν διαβάσεις πέντε πράγματα θα το καταλάβεις. Κι όμως από τότε ήρθε το PCIeX 1.0->1.1->2.0->3.0 και τα ανάλογα στις μνήμες. Για να μην αναφέρω φυσικά το πόσο κακογραμμένα είναι τα σημερινά games/apps επίτηδες, και ότι αν τους δίναν την ελάχιστη προσοχή, HW πενταετίας θα μπορούσε να τα παίζει στο ΕΠΑΚΡΟ!!! Το 99% αυτών είναι ports από τις κονσόλες, και αν συγκρίνεις τις VGA που έχουν αυτές με τα θηρία που έχουμε στα PC μας θα βάλεις απλά τα κλάματα :mad:

Είμαστε καταναλωτές και ΠΡΕΠΕΙ να ξοδεύουμε είτε το θέλουμε είτε όχι. Κι εμείς οι Gamers ανήκουμε ακριβώς σε αυτήν την κατηγορία. Δεν το θέλουμε αλλά ΠΡΕΠΕΙ να ξοδέψουμε για να παίξουμε το Crysis3...

Τι θέλω να πω με όλα τα παραπάνω για να μην κουράζω αν και θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για αυτά. Υπάρχει ένα ποσό που μας πάει στο 95/97 % του maximum που μπορείς να πάρεις από ένα PC ανάλογα με την χρήση. Και από εκεί και πάνω είναι απλά "πεταμένα χρήματα". Σήμερα για gaming είναι ~1200 ευρώ. Είτε λοιπόν ξοδέψεις 1.200 ευρώ είτε 2.000, το αύριο θα το αντιμετωπίσεις με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο. Με τα επιπλέον 800€ δεν πρόκειται να αγοράσεις "χρόνια καλής λειτουργίας"/gaming στο PC σου όσο και να το θέλεις αυτό. ΕΚΕΙ κολλάει και αυτό που σου είπε ο Dino(saur) ότι πάρε κάτι ΠΟΛΥ καλό σήμερα και κράτα μια καβάτζα για αύριο (σε 1.0-1.5 χρόνο) ώστε να ξανακάνεις μια αναβάθμιση (νέα VGA?) τότε. Έχεις δει τι νούμερα έχουν κυκλοφορήσει για τις νέες ATI? Φαντάζομαι τα ανάλογα θα ισχύουν και για τις NVidia.

Υπάρχει όμως και η άλλη λογική. Του "εγώ παιδιά τα έχω τα φράγκα και θέλω να τα φάω"! ΜΑΖΙ σου 1.000.000 φορές να σε βοηθήσω να τα φας. Δέκα συνθέσεις θα σου βγάλω όχι μία. Και με XEON ή Opteron αν θέλεις. Απλά όταν διαβάζω ότι θέλεις να πάρεις μητρική των +350 ευρώ για να σε "τραβήξει περισσότερο στον χρόνο" μάλλον το έχεις πιάσει λάθος το θέμα, και από αυτό θέλω να σε αποτρέψω (και ο Dino και ο κάθε άλλος).

Τέλος, αν όντως θέλεις να τα ξοδέψεις τα 2.000 ευρώ, θα σου πρότεινα να μείνεις στο PC των 1.200-1.300 ευρώ που "περιέγραψα" παραπάνω και να πάρεις άλλες δύο οθόνες για EyeFinity/3dVision κια να γουστάρεις. Έτσι θα το καταλάβαινα ΠΟΛΥ περισσότερο...

Καλή τύχη σε ότι και να αποφασίσεις. Και πάνω απ' όλα καλορίζικο και καλοδούλευτο ;)

Υ.Γ.

Είναι γνωστό το ότι είμαι πολυλογάς :ph34r: Συγνώμη για το μεγάλο post

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 7

Τέλος, αν όντως θέλεις να τα ξοδέψεις τα 2.000 ευρώ, θα σου πρότεινα να μείνεις στο PC των 1.200-1.300 ευρώ που "περιέγραψα" παραπάνω και να πάρεις άλλες δύο οθόνες για EyeFinity/3dVision κια να γουστάρεις. Έτσι θα το καταλάβαινα ΠΟΛΥ περισσότερο...

Υ.Γ.

Είναι γνωστό το ότι είμαι πολυλογάς :ph34r: Συγνώμη για το μεγάλο post

Ωραια αναλυση, και θελω να σταθω στο τελευταιο.

Το eyefinity ειναι όντως πολυ καλη εμπειρια και απορω πως δε ο σκεφτηκε κανεις μας. Να που πρεπει να πανε τα 2000 ευρω. Με 2 7970 σε Crossfire.

Οταν βρω χρονο θα κανω μια τετοια συνθεση που το εχω και απορια ποσο παει.

• Like 1

Πόση ώρα εγραφες? :P

Ναι το καταλαβα οτι δεν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά!!

Οπότε παμε σε αυτη τη συνθεση(το σκέφτομαι για το κουτί) που ξεχασα να βαλω ψυχτρα(και βαριεμαι να ξανατραβαω φωτο παλι) αλλά θα μπει η hyper 212 μιας και δεν εχω διαβασει για την h100 και h80 καλά σχολια για τον θόρυβο!!

Edit:Ο ssd θα γίνει δώρο τα χριστούγεννα :P

Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρων που δείξατε!!

Εσπασε ρεκορ νομίζω αυτό το thread :ph34r:

post-148022-0-06114000-1351382006_thumb.png

• Like 1

Πόση ώρα εγραφες? :P

Ναι το καταλαβα οτι δεν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά!!

Οπότε παμε σε αυτη τη συνθεση(το σκέφτομαι για το κουτί) που ξεχασα να βαλω ψυχτρα(και βαριεμαι να ξανατραβαω φωτο παλι) αλλά θα μπει η hyper 212 μιας και δεν εχω διαβασει για την h100 και h80 καλά σχολια για τον θόρυβο!!

Edit:Ο ssd θα γίνει δώρο τα χριστούγεννα :P

Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρων που δείξατε!!

Εσπασε ρεκορ νομίζω αυτό το thread :ph34r:

Πολυ καλο συστημα καλοριζικο οταν σου ερθει. Τελικα η ιδεα για eyefinity πως σου φαινεται? Ψινεις gaming σε 3 οθονες?

Ευχαριστώ

Να σου πω την αλήθεια...δεν την καταλαβα :P

Να παίζω σε τρεις οθόνες??

Edit:Είδα βιντεο στο youtube...too much δεν είναι??

Ευχαριστώ

Να σου πω την αλήθεια...δεν την καταλαβα :P

Να παίζω σε τρεις οθόνες??

Edit:Είδα βιντεο στο youtube...too much δεν είναι??

Εξαρταται απο τα κεφια και το πορτοφολι σου ;)

Γιατί όχι ένα SLI/CF;

Είμαι και εγώ υπέρ των Single GPU, αλλά τα πράγματα πλέον φαίνεται να έχουν βελτιωθεί αρκετά όσον αφορά το Scaling, την συμβατότητα και το microstuttering.

στο μέλλον...τώρα δεν νομίζω να έχει διαφορά...

Ποια η διαφορά του sli απο το crossfire??

Εξαρταται απο τα κεφια και το πορτοφολι σου ;)

Τωρα όχι στο μέλλον μπορεί

στο μέλλον...τώρα δεν νομίζω να έχει διαφορά...

Ποια η διαφορά του sli απο το crossfire??

Sli ειναι οταν εχεις σε διαταξη δυο (ή περισσοτερες) καρτες της nvidia, ενω crossfire οταν εχεις σε διαταξη 2 (ή περισσοτερες) καρτες της amd..

Δεν είναι θέμα διαφοράς. Απλά για περισσότερη ισχύ.

SLI = nvidia

CF = ATi

Να κάτι τέτοιο που λέει ο φίλος... Απλά χαμός. :)

Με προλαβες για δεκατα του δευτερολεπτου :P

Πάντως φαίνονται καλές οι 7970. Αν αποφασίσει ο φίλος για multi GPU (SLI ή CF), ας το μελετήσουμε λίγο καλύτερα, μήπως βάλουμε κάποιο άλλο ζευγάρι.

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_hd_7970_crossfire_review,19.html

Δεν με ψήνει τώρα το eyefinity...

Μου φαίνετε παρα πολυ εφετζίδικο(αλλά οκ εχει διαφορά)...

Οκ παιδιά ευχαριστώ....αν ειναι στο μέλλον μπορει να παρω αλλη μια που θα πέσει και η τιμή της!!

Πάντως φαίνονται καλές οι 7970. Αν αποφασίσει ο φίλος για multi GPU (SLI ή CF), ας το μελετήσουμε λίγο καλύτερα, μήπως βάλουμε κάποιο άλλο ζευγάρι.

http://www.guru3d.co..._review,19.html

Γίνετε να βάλω 2ρη καρτα nvidia??αν εχω την 7970 ασπουμε...?Επίσης στο μέλλον θα μπορώ να βάλω την 690για δευτερη?

Δεν με ψήνει τώρα το eyefinity...

Μου φαίνετε παρα πολυ εφετζίδικο(αλλά οκ εχει διαφορά)...

Οκ παιδιά ευχαριστώ....αν ειναι στο μέλλον μπορει να παρω αλλη μια που θα πέσει και η τιμή της!!

Γίνετε να βάλω 2ρη καρτα nvidia??αν εχω την 7970 ασπουμε...?Επίσης στο μέλλον θα μπορώ να βάλω την 690για δευτερη?

Οχι.. ή θα εχεις 2 nvidia, ή δυο amd!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...