Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα πρωτότυπο μέτρο σκέφτεται έχει στα «σκαριά» το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να αναγκάσει τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης (καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες) να εκδίδουν αποδείξεις.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο εάν δεν προσκομίζεται απόδειξη λιανικής, ο πελάτης να μην έχει υποχρέωση να πληρώσει κανένα ποσό σε χώρους εστίασης!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς σχετικά με το θέμα των τιμοκαταλόγων στους χώρους εστίασης και αναψυχής, στόχος είναι η δημιουργία ένας τιμοκαταλόγου με τρεις στήλες.

«Δεν θα γράφει μόνο το ποσοστό του ΦΠΑ, θα γράφει και το αξιακό ποσό γιατί επειδή δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη εμπέδωση στον καταναλωτή του πόσο είναι ο φόρος που καταβάλει για αυτές τις αγορές έχει δημιουργήσει μια χαλαρότητα στο να ζητάμε την απόδειξη. Σκεφτόμαστε να μπει και μια υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ότι αν δεν προσκομίζεται απόδειξη να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό. Νομίζω ότι και ο κόσμος του εμπορίου και της αγοράς θα εκτιμήσει αυτή την απλοποίηση και θα μετακυλίσει το όφελος που αποκτά στις τελικές τιμές».

Παράλληλα, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για την επίλυση ενός θέματος, που δεν λειτουργεί ακόμη στη μορφή που πρέπει, και αφορά την ενοποίηση του ελέγχου και του κυρωτικού συστήματος, ενώ για την «προτιμολόγηση» ανέφερε:

«Εργασίες υδραυλικών ή ηλεκτρολόγων που παρέχονται στα σπίτια δεν μπορεί να είναι σε μια αοριστία και σε μια κατάσταση που είναι μόνο παθογένεια για τα δημόσια οικονομικά. Αυτό βοηθάει σιγά-σιγά να αποκτήσουμε μια άλλη κουλτούρα δηλαδή, να αρχίσουμε να έχουμε αίσθηση του κόστους.

Καλα ετσι και γινει κατι τετοιο εχει να πεσει πολυ γελιο.

Πηγη : http://newpost.gr/post/160331/ypoyrgeio-anaptyksis-den-soy-kovoyn-apodeiksi-feygeis-apo-to-magazi-xoris-na-pliroseis/

• Like 1
  • Απαντ. 436
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πολυ θα το γουσταρα. εχω βαρεθει να πηγαινω σε εστιατορια και να γινομαι ενοχλητικος για να μου φερουν αποδειξη...

παντα το μπακαλοχαρτο παραγγελιας!

• Like 4
Δημοσ.

Εγω να δεις ποσο χαλιεμαι που κανενας δεν μου κοβει αποδειξη και παντα την ζηταω.... μακαρι να μην ειναι αρβυλα η ειδηση

• Like 3
Δημοσ.

Πας με παρεα σε καφετερια-μπαρ και ξεκινας να πινεις. Σε καθε γυρα σουτ φερνει αποδειξη. Μετα απο 5-6 γυρες χανεις 1-2 αποδειξεις ειτε καταλαθος ειτε σκοπιμα. Ζητας λογαριασμο, και τους λες οτι ειχες 3 γυρες (γιατι τοσες αποδειξεις εχεις), ενω ο σερβιτορος ειναι σιγουρος οτι σου εφερε 5 γυρες. Επιμενεις οτι δεν εφερε στις 2 τελευταιες αποδειξη οποτε αρνεισαι να πληρωσεις...

Ωραιο μετρο, το περιμενω με ανυπομονησια...

Οτι ναναι.

• Like 10
Δημοσ.

Πουρναρα

Αν η απόδειξη έχει χτυπηθεί, μπορει να βρεθεί μέσω ελέγχου της μηχανης, ακόμα και αν ο πελάτης την έχει πετάξει επίτηδες.

Αν οι μάγκες της παραπάνω ιστοριας πάνε να κανουν μπινια, μπορουν εύκολα να καταλήξουν στα δικαστήρια.

Διαδικαστικά ειναι τα προβλήματα εδω, τυπου:

-Εφυγα γιατι δε μου εδινε απόδειξη.

-Αφου την έκοψε ο μαγαζάτορας ωρα 3 και 5

-Ναι αλλα εγω έφυγα στις 3 και δε μου την έδινε μέχρι τοτε και τωρα θέλει να με κατηγορήσει.

Ασε να δουμε αν θα το εφαρμοσουν και πως.

• Like 5
Δημοσ.

Πουρναρα

Αν η απόδειξη έχει χτυπηθεί, μπορει να βρεθεί μέσω ελέγχου της μηχανης, ακόμα και αν ο πελάτης την έχει πετάξει επίτηδες.

Αν οι μάγκες της παραπάνω ιστοριας πάνε να κανουν μπινια, μπορουν εύκολα να καταλήξουν στα δικαστήρια.

Διαδικαστικά ειναι τα προβλήματα εδω, τυπου:

-Εφυγα γιατι δε μου εδινε απόδειξη.

-Αφου την έκοψε ο μαγαζάτορας ωρα 3 και 5

-Ναι αλλα εγω έφυγα στις 3 και δε μου την έδινε μέχρι τοτε και τωρα θέλει να με κατηγορήσει.

Ασε να δουμε αν θα το εφαρμοσουν και πως.

Ανωνυμη αποδειξη; Πλακα κανεις; Πας σε καφετερια με 50 τραπεζια απ' εξω και καμμια 15αρια μεσα, 300 πελατες σε καθε γεμισμα, μαγαζι που μπορει να χτυπαει και 1000 αποδειξεις τη μερα και θα ερθει καποιος να μου πει οτι η ταδε αποδειξη (που δεν εχω), ειναι δικη μου; Ουτε στο ονειρο του.

Δημοσ.

Ανωνυμη αποδειξη; Πλακα κανεις; Πας σε καφετερια με 50 τραπεζια απ' εξω και καμμια 15αρια μεσα, 300 πελατες σε καθε γεμισμα, μαγαζι που μπορει να χτυπαει και 1000 αποδειξεις τη μερα και θα ερθει καποιος να μου πει οτι η ταδε αποδειξη (που δεν εχω), ειναι δικη μου; Ουτε στο ονειρο του.

Α, και το θεμα της ωρας ξεχνα το. Καμμια ταμειακη δεν εχει καριβη ωρα, λογω του οτι απαγορευεται να ρυθμιστει απο τον μαγαζατορα παρα μονο απο τεχνικο, και λογω του οτι δεν ελλαζει για χειμωνα καλοκαιρι, και λογω του οτι καθε φορα που κοβεται αποδειξη το ρολοι "κολλαει" για καποια εστω miliseconds με αποτελεσμα ταμειακες 2-3 χρονων να ειναι πανω απο μια μιαμιση ωρα λαθος.

Δημοσ.

χαχαχαχα.

Μα δεν τιθετε θέμα ανώνυμης.

Εγω νόμιζα οτι οι αποδείξεις θα ειναι πλέον στο όνομα του πελάτη

Αν συνεχισουν με τον ιδιο τρόπο, το μέτρο όντως θα ειναι γελίο.

Δε το συζηταω καν.

Δημοσ.

Πας με παρεα σε καφετερια-μπαρ και ξεκινας να πινεις. Σε καθε γυρα σουτ φερνει αποδειξη. Μετα απο 5-6 γυρες χανεις 1-2 αποδειξεις ειτε καταλαθος ειτε σκοπιμα. Ζητας λογαριασμο, και τους λες οτι ειχες 3 γυρες (γιατι τοσες αποδειξεις εχεις), ενω ο σερβιτορος ειναι σιγουρος οτι σου εφερε 5 γυρες. Επιμενεις οτι δεν εφερε στις 2 τελευταιες αποδειξη οποτε αρνεισαι να πληρωσεις...

Οτι ναναι.

Ωραίος ως Ελληνας, διαβάζει τον υποψήφιο νόμο και σκέφτεται με την μία το work around;p

• Like 7
Δημοσ.

Οτι ναναι.

Υποτίθεται ότι πριν πάρεις την απόδειξη έχεις πληρώσει στον σερβιτόρο/α το πόσο που γράφει η απόδειξη

Δημοσ.

Φαμφάρες από δημοσιογράφους παπαγαλάκια. Άλλο πράγμα αν θα αναγράφεται στον τιμοκατάλογο ξεχωριστά και το ποσό του ΦΠΑ που θα πληρώνει ο πελάτης για κάθε συνολικό ποσό, άλλα πράγμα αυτό που ειπώθηκε να μην πληρώνει ο πελάτης αν δεν πάρει απόδειξη. Δεν παίζει να εφαρμοστεί.

Δημοσ.

Επίσης σε πολλές περιπτώσεις, πρώτα πληρώνεις και μετά αναμένεις να σου κόψουν απόδειξη. πχ ας πούμε σε βενζινάδικο. Εκεί τι γίνεται?

Τι γίνεται αν στο διάστημα που θα κάνει να μου φέρει την απόδειξη εγώ φύγω λέγοντας πως δεν μου έκοψε απόδειξη?

Βασικά δεν στέκει το όλο εγχείρημα. Κλασσική κίνηση εντυπωσιασμού. Στην αρχή μπορεί να την διαβάζεις και να λες wow, αλλά μετά αν την σκεφτείς στην πράξη, δεν υφίσταται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...