Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους! Ο υπολογιστης του αδερφου μου εχει το εξης harware: cpu: i7 3770K, mobo: asrock Z77 extreme4, gpu: sapphire 6870 (αλλα συντομα θα αναβαθμιστει), psu: TT thoughpower 1500W, ssd: osz agility 3 120gb, hdd: WD 1TB, ram: 8gb kingstor xyperX. και θελουμε να αγορασουμε ενα ups για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο απο διακοπες ρευματος κ.λ.π. ΔΕΝ εχω ιδεα απο ups, και θα ηθελα τη βοηθεια σας για την επιλογη καποιου αξιοπρεπους.. Επειδη ΔΕΝ γνωριζω ουτε απο τιμες που κειμενομαστε, το budjet δεν μπορω να το προσδιορισω εξ'αρχης.. Απλα θα ηθελα την πιο καλη και ταυτοχρονα οικονομικη επιλογη που να καλυπτει τις αναγκες του υπολογιστη.. Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη!

Επεξ/σία από GP7
Δημοσ.

Παιδιά, επείδή έχω δει 4-5 Threads να ανοίγουν για αγορά UPS, πρέπει να καταλάβουμε την πραγματική χρήση ενός τέτοιου.

To UPS έχει καθαρά επαγγελματικό πρσανατολισμό. Αφορά κάποιον που αν του κλείσει ο υπολογιστής ενώ δουλεύει θα χάσει χρήματα. Οπότε πρέπει να έχει 3-5 λεπτά στην διάθεσή του ώστε να κλείσει σωστά την δουλειά που έκανε και να μην την χάσει. Και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χωράνε τσιγκουνιές. Οπότε τα APC (και άλλα ανάλογα του είδους) αποτελούν μονόδρομο. Λύσεις τύπου Mustek ή αναλόγων αποτελούν ημίμετρα

Αν πρόκειται όμως απλά για έναν οικιακό υπολογιστή (ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές), που απλά θέλουμε να τον προστατέψουμε από τις υπερτάσεις που ακολουθούν τις διακοπές ρεύματος, τότε ένα καλό πολύμπριζο των 15-20 ευρώ κάνει άνετα την δουλειά του. Πάλι δεν θα τσιγκουνευτούμε εδώ και θα επιλέξουμε ένα APC πχ http://www.you.gr/b2...1428D6D6627398C

Δημοσ.

Για να πω την αληθεια, μολις ειδα οτι το προτεινομενο ups ειναι στα 300+ σαν κατι να αλλαξε μεσα μου.. :P Απλα επειδη δεν θα μπορουσαμε να διαθεσουμε με τιποτα τοσο πολλα χρηματα.. Με το πολυμπριζο δηλαδη δεν θα εχω θεματα για την προστασια που το χρειαζομαι? Ρωταω επειδη εχω ηδη στην κατοχη μου αυτο: http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=72E4959F892D9F4E92684427AC232E04&pa=9EA90FB7ACFE454DA1428D6D6627398C αλλα δεν ξερω αν επαρκει..

Δημοσ.

To κόστος για το UPS ανέβηκε εκεί ψηλα γιατί όταν ζητάς UPS κάποιος πρέπει να σου προτείνει ένα που να σε καλύπτει για κάποια λεπτά με το PC ΟΝ. Αν το ήθελες μόνο για προστασία θα μπορούσες να πάρεις:

- Οποιοδήποτε stand-by ups (ακόμα και 500VA ανώνυμο) που θα σε προστάτευε από την υπέρταση. Βέβαια η χρήση του θα ήταν ακριβώς η ίδια με το πολύμπριζο που ήδη έχεις

- Οποιοδήποτε Kine Interactive UPS, με την ίδια λογική με παραπάνω, που θα σε προστάτευε και από την χαμηλή τάση (Undervoltage) κάτι που δεν το κάνει το πολύμπριζο ασφαλείας/stand-by UPS. Βέβαια τα καλά τροφοδοτικά (και τέτοιο έχεις εσύ) δεν κινδυνεύουν από κάτι τέτοιο και το πολύ-πολύ να κλείσει το PC στα καλά καθούμενα ενώ οι λάμπες του σπιτιού θα είναι ανοικτές (σπάνιο φαινόμενο)

Δημοσ.

Ευχαριστω και για την πολυπλευρη ενημερωση! Οποτε τα "μαζεμενα" χρηματα που προοριζονταν για ups θα "επενδυθουν" σε μια καλυτερη καρτα γραφικων σε λιγους μηνες (μιας και η 6870 καλα κρατει μεχρι την κυκλοφορια της σειρας 8)..

Δημοσ.

Εγω θα ηθελα ενα ups απλα κατι καλο αλλα οχι πανω απο 140 ευρω..αυτο λεω.Μπορει καποιος να μου προτεινει κατι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...