Haldol Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μια φράση που την έχουν πει άπειρες γυναίκες στις τελευταίες δεκαετίες. Τι λέτε, υπάρχει εξήγηση; Ή απλά, ως δια μαγείας, το αντρικό πρότυπο έπαψε να υφίσταται (ή τέλος πάντων είναι σπάνιο); Το βλέπω στις παρέες μου. Λίγοι είναι "αρσενικά". Είναι όλοι υποτακτικοί, φοβούνται τι θα πουν και πως θα το πουν (μη παρεξηγηθεί κανείς), φοβούνται να πλησιάσουν μια κοπέλα, ενώ ακόμα κι αν εν τέλει την πλησιάσουν, "θα το κάψουν" επειδή απλά... δε φέρονται σαν αρσενικά. Φέρονται σαν εκπαιδευμένα σκυλάκια. Φοβούνται να διαφωνήσουν μαζί της, κάνουν πάντα ότι πει αυτή, δε παίρνουν πρωτοβουλίες ποτέ και για τίποτα... κλπ. Γιατί έγινε αυτό; Η προσωπική μου άποψη είναι ότι έφταιξε... η εξέλιξη. Ο πατέρας πήγαινε για δουλειά στο εργοστάσιο, στο γραφείο, οπουδήποτε τέλος πάντων, χωρίς όμως το γιο του. Ενώ παλιότερα τα -αρσενικά- παιδιά ακολουθούσαν τους πατεράς, στο χωράφι, οπουδήποτε. Και τα αγόρια; Μένουν και μεγαλώνουν... με τη μάνα. Ή ακόμα χειρότερα, με μια ξένη γυναίκα. Και σε τι μια γυναίκα είναι πραγματικά ΆΧΡΗΣΤΗ; Πολύ σωστά... στο να μάθει σε ένα αγόρι πως να είναι ΆΝΤΡΑΣ. Χωρίς κανένα αντρικό πρότυπο λοιπόν, το παιδί αντί να γίνει ένα σωστό αρσενικό, αφήνεται στα χέρια της μάνας και γίνεται... μια μικρή πριγκίπισσα. Συμφωνείτε με το σκεπτικό μου;
Lucifer Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Όχι. Μεγάλωσα με τη μάνα μου και όταν θέλω να χωθώ, τη δουλειά μου την κάνω. Νομίζω το πρόβλημα είναι τα επίκτητα πρότυπα αναφορικά με τους άνδρες. Αν οι τύπισσες που διαβάζουν κοσμο περιμένουν τον Σπαλιάρα νευροβιολόγο και οι άνδρες διαβάζουν νίτρο για να ξέρουν τι πρέπει να φορέσουν το βράδυ στο μπαρ, γενικά δεν. 11
Cossutius. Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Τίποτε, απλά ειναι θεμα έλλειψης αυτοπεποίθησης απ τους άντρες. Μπορει να το παίζουν ανεξάρτητες, οτι αυτές θέλουν να κυνηγουν, αλλά κατα βάθος σε όλες τις γυναικες αρεσει ο άντρας να κανει το πρώτο βήμα. Ε άμα κάθεσαι και δε κάνεις ένα βημα, να πλησιάσεις μια κοπέλα με ωραίο τρόπο που να δειχνεις πυγμή, ευγένεια (όχι σα λιχούδης ή με το ύφος του ζεν πρεμιέρ...το τελευταιο έχει επιτυχία μόνο αν είσαι αντικειμενικά ωραιος άντρας, οπότε εκεί, δείγμα μυαλού να έχεις, μπορεις να διαλέγεις και να σε διαλέγουν βέβαια.), και δε φοβάσαι την αποτυχια, το πιθανότερο είναι να κερδίσεις. Φυσικά παίζει ρόλο και η εξωτερικη εμφανιση (βασικο στοιχείο κακά τα ψέμματα, όσο και αν δε το παραδέχονται καποιες γυναίκες (ειναι σα να λέμε εμεις, οτι δε μας αρεσει να κοιτάμε κώλους) και το μυαλό που κουβαλάς.
Lucifer Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Είναι καταπληκτικό πάντως. Άνδρες γυναίκες κάνουν τα πάντα για να ανήκουν σε μια μάζα και μετά έχουν θέματα αυτοπεποίθησης επειδή δεν ξεχωρίζουν. 4
Cossutius. Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Ε δε φταίμε που ο άνθρωπος δεν ειναι μοναχικό ον 1
Lucifer Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δεν είναι θέμα μοναχικότητας. Μπερδεύουν την ανάγκη αποδοχής με την ανάγκη αναγνώρισης. Αγνή νοητική ανεπάρκεια είναι. 1
alex_000 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μια φράση που την έχουν πει άπειρες γυναίκες στις τελευταίες δεκαετίες. Ναι υπάρχει. Μην παιρνεις στα σοβαρά αυτά που ακους να λένε οι γυναίκες (και πολλοι αντρες). Ο κόσμος απλα το εχει χασει μονο μαλακιες ακους εξω 1
panosno1com Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Οι άνδρες φαίνονται στις πράξεις τους κυρίως . Το ότι αποτυγχάνουμε να πλησιάσουμε κάποια φταίει η εποχή μας ίσως , είναι πιο εύκολο να πείς έμμεσα πχ sms , fb και τέτοια, γεια σου τι κάνεις παρά να το πεις live . Επιπλέον τα πρότυπα που λανθασμένα υποδεικνύονται σε άντρες και γυναίκες πιθανολογώ φταίει ή και συντελεί στο παραπάνω γεγονός. Ακόμα πιστεύω ότι κάποιοι συνάνθρωποι μας δίνουν βάση στο «φαίνεσθαι» και όχι στο «είναι» με συνέπεια να παραμερίζονται οι ανθρώπινες αξίες ,οπότε γεννάται και το ερώτημα « ΜΑ που πήγαν οι γυναίκες»,όχι μόνο το ερώτημα του νήματος. Δεν θεωρώ το οτι αφήνεται στα χέρια της μάνας το παιδί γίνεται ...πριγκίπισσα, εξάλλου όλες οι μαμάδες που ενδιαφέρονται κλασσικά είναι υπερπροστατευτικές με τα παιδιά τους από ανέκαθεν ή ας μου επιτραπεί η έκφραση « ο καλός μπάτσος» με τον πατέρα συνήθως, όχι πάντα, να είναι ο...κακός! Ϊσως αυτό που λες πώς δε παίρνουν πρωτοβουλίες κλπ να είναι λόγω χαρακτήρα; ΝΑ φοβούνται να διαφωνήσουν από...ανασφάλεια μη χάσουν τη κοπέλα ,χαλάσουν τη σχέση; Βλέπουν τη σχέση ή τη κοπέλα ως κάτι εφήμερο ; Τελειώνοντας (διαβάζοντας και τη τελευταία παράγραφο σου) σκέφτομαι ότι η μητέρα και ο πατέρας δεν είναι ακριβώς η «ευθύνη» ή ο ρόλος τους να κάνουν άντρα τον γιο ή γυναίκα την κόρη παρά να δώσουν σωστές αρχές,αξίες ήθη ώστε ο γιος αργότερα ή η κόρη να γίνουν σωστοί άνθρωποι και παράλληλα άντρας και γυναίκα αντίστοιχα. 1
InfectedMushroom Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Προσφατο παράδειγμα.... της έστειλα λουλούδια στην καφετέρια που δούλευε... Με πέρασε για ψυχάκια... Χρειάστηκε να πάει ο κολλητός μου να της εξηγήσει , και μετά εγώ.... Όταν μια τόσο όμορφη πράξη , μεταφράζεται με φόβο ή κοροιδια με τις φίλες της , ε ναι , με συγχωρείς , αλλά μετά θα πάρουνε τα @@ μου... Και πολλες φορες που πας να μιλήσεις , σε περνάνε για μαλακα πέφτουλα... Και στο λέει ένας άνθρωπος που λατρευε το φλερτ.... 6
Sellers Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Το βλέπω στις παρέες μου. Λίγοι είναι "αρσενικά". Είναι όλοι υποτακτικοί, φοβούνται τι θα πουν και πως θα το πουν (μη παρεξηγηθεί κανείς), φοβούνται να πλησιάσουν μια κοπέλα, ενώ ακόμα κι αν εν τέλει την πλησιάσουν, "θα το κάψουν" επειδή απλά... δε φέρονται σαν αρσενικά. Φέρονται σαν εκπαιδευμένα σκυλάκια. Φοβούνται να διαφωνήσουν μαζί της, κάνουν πάντα ότι πει αυτή, δε παίρνουν πρωτοβουλίες ποτέ και για τίποτα... κλπ Δεν είναι η πλειοψηφία αυτό. Ούτε η μειοψηφία. Είναι απλά μια μερίδα των ανδρών έτσι. Οι ίδιοι που θα κολλήσουν και σε πολλά άλλα πράγματα, απλά ''διάλεξες'' αυτό να το ξεχωρίσεις απο τα υπόλοιπα και φάνηκε κάπως. Όσους ξέρω που είναι έτσι, δεν είναι μόνο στο θέμα ''γυναίκα'' έτσι αλλά σε πολλά θέματα γενικότερα. Άλλοι που είναι πιο φλου, είναι φλου και σε αυτό το θέμα.
zeniath Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Όσο χοντραίνει ο πληθυσμός τόσο πέφτει η αυτοπεποίθηση. Δεν ξέρω κανέναν σε σωστό σωματότυπο να είναι "κότα". Στο σωστό σωματότυπο δεν βάζω τους super-thin χλιμίτζουρες. Επίσης παλιά επειδή τα επαγγέλματα θέλανε περισσότερο χειρωνακτική εργασία ο άντρας γινόταν πιο "σκληρός" από την δυσκολία της δουλειάς και δεν κώλωνε να πάρει αυτό που ήθελε γιατί απλά, ζούσε την δυσκολία καθημερινά και το να μιλήσει σε μία γυναίκα του ήταν πολύ πιο εύκολο από την καθημερινότητά του. Τώρα έχεις όλους τους άντρες να έχουμε μεγαλώσει με τις τσόντες του ίντερνετ που με αυτά που βλέπουν και κοιτώντας μετά τον εαυτό τους, νομίζουν ότι είναι σε χειρότερη θέση (και από θέμα μεγέθους) με αποτέλεσμα να πέφτει η αυτοπεποίθησή τους. Από την άλλη έχεις την γυναίκα που πλέον δεν είναι αυτή που θα κάθεται στο σπίτι για να περιμένει τον κουβαλητή (ούτε μεγαλώνουν έτσι πλέον), που αφού βγάζει λεφτά, κάνει ότι θέλει χωρίς να ρωτάει κανένα, δεν έχει φόβο ότι "αν δεν παντρευτώ θα μείνω στο ράφι" που έχουν κατ' επέκταση μεγαλύτερες απαιτήσεις. Δεν θα κάτσει η γυναίκα πλέον να βάλει στην άκρη τα δικά της "θέλω" για να συμβαδίσει και με αυτά του άντρα ενώ παλιά το έκανε. Ο άντρας από την άλλη θα το κάνει, αλλά όταν το κάνει αυτό ξεκινάει να γίνεται ασεξουαλικός στα μάτια της γιατί χάνει την δυναμικότητα του Alpha Male οπότε κατ'επέκταση ευνουχίζεται γιατί βρίσκεται σε μια θέση όπου αν από την μία το παίξει "άντρας" η γυναίκα θα πει "με πνίγει με τις απαιτήσεις του" μιας και επειδή δεν είναι μαθημένος να το κάνει αυτό, θα το κάνει λάθος, και από την άλλη όταν ο άντρας κάνει ότι θέλει η γυναίκα θα την ξενερώσει γιατί θέλει να έχει ένα στιβαρό αρσενικό δίπλα της, όχι ένα κουτάβι που θα κάνει ότι του πει. Συμπέρασμα; Λείπει η αυτοπεποίθηση από τον άντρα που σε συνδυασμό με τον ευνουχισμό που προκαλούν εύκολα πλέον οι γυναίκες αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Όσο και να κράζουν τους κάγκουρες, ποτέ δεν τους είδα μπακούρια, όλο με γκόμενες που κάνουν ότι ζητήσουν οι άντρες είναι. Υ.Γ. Χειραφέτηση ήταν η λέξη που έψαχνα για τις γυναίκες 5
Ntinaras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 ολες αυτες τις παπαριες τις λενε κατι γκομενες ξινες απαλευτες που δε τους τη πεφτει κανεις,η τελως παντων δε τους τη πεφτει κανεις που να τους αρεσει.
InfectedMushroom Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Γιατί έγινε αυτό; Η προσωπική μου άποψη είναι ότι έφταιξε... η εξέλιξη. Ο πατέρας πήγαινε για δουλειά στο εργοστάσιο, στο γραφείο, οπουδήποτε τέλος πάντων, χωρίς όμως το γιο του. Ενώ παλιότερα τα -αρσενικά- παιδιά ακολουθούσαν τους πατεράς, στο χωράφι, οπουδήποτε. Και τα αγόρια; Μένουν και μεγαλώνουν... με τη μάνα. Ή ακόμα χειρότερα, με μια ξένη γυναίκα. Και σε τι μια γυναίκα είναι πραγματικά ΆΧΡΗΣΤΗ; Πολύ σωστά... στο να μάθει σε ένα αγόρι πως να είναι ΆΝΤΡΑΣ. Χωρίς κανένα αντρικό πρότυπο λοιπόν, το παιδί αντί να γίνει ένα σωστό αρσενικό, αφήνεται στα χέρια της μάνας και γίνεται... μια μικρή πριγκίπισσα. Συμφωνείτε με το σκεπτικό μου; Τo γάμησες !!!! Πραγματικά....... Το τράβηξες απο τα μαλλιά..... Δεν έχει ( κατα την γνώμη μου ) καμία λογική , και κανενα ψυχολογικό , κοινωνιολογικο ή ανθρωπιστικό υπόβαθρο αυτό που γράφεις....
zeniath Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Επίσης όσο το φλέρτ γίνεται μέσω facebook τι περιμένεις να γίνει. Αν δεν εκθέσεις τον εαυτό σου στην αποτυχία να νιώσεις πως είναι και το κάνεις από την ασφάλεια του ιντερνετ, ε ναι, χάθηκαν και οι άντρες και οι γυναίκες...
g_alkis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Οι γυναίκες φταίνε για όλα τα φαινόμενα μετροσέξουαλ, χέστηδων και "λίγων" αντρών. Έτσι τους ήθελαν για να έχουν κάτι να συζητήσουν, να σαχλαμαρίσουν, να πουν την κοτσάνα τους και να μην κριθούν αυστηρά. Ε τώρα που τους έκαναν όπως γούσταραν, ας τους φάνε στη μάπα και ας μην γκρινιάζουν. 100% δημιούργημα τους είναι. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις