blackdeagle Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Άμα κάποτε έβγαινε ένας πρωθυπουργός και σας έλεγε ας μου δώσει κάθε πολίτης 5 με 10 προτάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ελλάδας; Ποιες είναι αυτές οι προτάσεις; (κατα την γνώμη σας)
*nenya* Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Κράτος στο μίνιμουμ και laissez-faire. Ξέρω ότι ακούγονται ουτοπικά στην παρούσα φάση αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. 1
isay Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Η πρωτη μου πρόταση θα ηταν ενδελεχής ελεγχος και κρεμάλες για αρκετές περιπτώσεις. Για άλλες προτάσεις εχουμε συζητήσει σε αλλο topic. 3
mphxths Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Οτιδηποτε ενισχυει την ρευστοτητα στην αγορα...ωστε να κινειται το χρημα οδηγει στην αναπτυξη. Εγω αν ημουν πρωθυπουργος , θα επαιρνα μετρα σαν να μην χρωσταγα πουθενα. Δηλ νορμαλ μισθους(δωρα/επιδοματα κλπ) , νορμαλ συνταξεις , τονωση της επιχειρηματικοτητας , οχι 200 φορους στο κεφαλι και να μην ξερει ο επιχειρηματιας τι του ξημερωνει. Παταξη της φοροδιαφυγης και εισπραξη οφειλουμενων με συνοπτικες. Καταργηση μονιμοτητας των δημ. υπαλληλων , μεταφορα πλεοναζοντων υπαλληλων εκει που εχει ελλειψεις (και γινεται ομως..π.χ. διοικητικες θεσεις)...οσοι δεν εχουν τι να κανουν τον πουλο...προσληψη δημ. υπαλληλων σε νοσοκομεια/σχολεια/κλπ οπου χρειαζεται. Ελεγχος των παντων , δηλ μαιμου επιδοματα/συνταξεις/μισθους κλπ. Οποιος εφταιξε/εκλεψε/ζημιωσε το κρατος=δημοσιο χρημα...κατασχεση ολη της περιουσιας και στην μπουζου. Αποκρατικοποιησεις , ανοιγμα κλειστων επαγγελματων...Χτυπημα στις κλικες και στα μονωπωλια.. Κοινως μειωνεις τα εξοδα σου (λειτουργικα εξοδα δημοσιου) , μειωνεις την διαρροη εσοδων (φοροδιαφυγη/μαιμου πληρωμες) και προσπαθεις να αυξησεις τα εσοδα σου..με το να δωσεις ανεση οικονομικη στον λαο για να μπορει να σου επιστρεψει πισω χρημα (με φορους κλπ). Ειναι απλα μαθηματικα..αλλα επειδη παιζονται συμφεροντα και οι δικοι μας ειναι και λιγοψυχοι και δεν μπορουν να παρουν σοβαρες αποφασεις...δεν προκειται να γινει τιποτα απο ολα αυτα.... Τα χειροτερα επονται.... 2
opera Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Κάποιος που γνωρίζει στοιχειώδη οικονομικά και δε κοροϊδεύει το κόσμο θα γνώριζε ότι οι οικονομίες όλων των χωρών του πλανήτη είναι συγκοινωνούντα δοχεία και δε μπορείς να δεις τη μία οικονομία αλλά πάντα σε σχέση με τις υπόλοιπες. Για αυτό το λόγο η μόνη λύση είναι μια ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. http://www.youtube.com/watch?v=CbsRWW4Mfu0&feature=related
παπι Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δεν ειναι θεμα προτασεων, ειναι θεμα πολιτικης βουλησης. @opera Για ονομα του θεου και αλαχ,
viper2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Κάποιος που γνωρίζει στοιχειώδη οικονομικά και δε κοροϊδεύει το κόσμο θα γνώριζε ότι οι οικονομίες όλων των χωρών του πλανήτη είναι συγκοινωνούντα δοχεία και δε μπορείς να δεις τη μία οικονομία αλλά πάντα σε σχέση με τις υπόλοιπες. Για αυτό το λόγο η μόνη λύση είναι μια ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. http://www.youtube.com/watch?v=CbsRWW4Mfu0&feature=related the bartering economy is time consuming and destructive
tritonas00 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Yeap, αυτο στους ΔΥ που δεν παραγουν τιποτα και τα ξυνουν ολη μερα, ωστε παραδειγματιζονται οι υπολοιποι. Και επισης στους καναπεδο-χαραμοφαο-φραπεδο-νεο-ελληνες. 4
g_alkis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Περιμένουμε σε 2 τόπικ με ανυπομονησία τις προτάσεις του κλεκορ. 3
tehAllantin Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Yeap, αυτο στους ΔΥ που δεν παραγουν τιποτα και τα ξυνουν ολη μερα, ωστε παραδειγματιζονται οι υπολοιποι. Και επισης στους καναπεδο-χαραμοφαο-φραπεδο-νεο-ελληνες. Πληθυσμός Ελλάδας το 2021 = ? τότε;;
tritonas00 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Περιμένουμε σε 2 τόπικ με ανυπομονησία τις προτάσεις του κλεκορ. Οντως, εχω περιεργεια να δω τι προτασεις εχει ενας ΔΥ. 1
mphxths Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Κάποιος που γνωρίζει στοιχειώδη οικονομικά και δε κοροϊδεύει το κόσμο θα γνώριζε ότι οι οικονομίες όλων των χωρών του πλανήτη είναι συγκοινωνούντα δοχεία και δε μπορείς να δεις τη μία οικονομία αλλά πάντα σε σχέση με τις υπόλοιπες. Για αυτό το λόγο η μόνη λύση είναι μια ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. http://www.youtube.com/watch?v=CbsRWW4Mfu0&feature=related επειδη εγω ειμαι απλος ανθρωπος..τι παει να πει αχρηματη κοινωνια? θελω να αγορασω ενα μπροκολο...και θα δωσω π.χ. ενα μαρουλι?μια κοτα?μια ωρας υπηρεσια? ποιος θα καθορισει την ισοτιμια μεταξυ των ανταλλαξιμων ειδων/υπηρεσιων? Προφανως το χρημα μπηκε στην ζωη των κοινωνιων σαν ο κοινος παρονομαστης των συναλλαγων αντι να πεις οτι θελω μια κοτα για ενα μπροκολο...επειδη καποιος μπορει να μην εχει κοτα αλλα γελαδα..τοτε τι θα κανει ?θα κοψει ενα μπουτι απο την γελαδα? αυτο που γινεται με το χρημα ειναι οτι ολα εχουν μια αξια...κοτα = 5 ευρω , γελαδα = 15 ευρω μπροκολο = 3 ευρω κλπ και βασει αυτων κανεις τις συναλλαγες σου. Το χρημα δεν φταιει για την καταντια των οικονομιων...οι λειτουργοι του συστηματος φταινε.Γιατι φταινε?γιατι ειναι ανθρωποι και ως τετοιοι διαφθειρονται και ειναι απληστοι.... Το μεγαλυτερο μερος του παγκοσμιου χρηματος και οι εξουσιες των κρατων εχουν συσσωρευτει σε μια χουφτα ανθρωπους και απλα οι υπολοιποι λιωνουν να δουλευουν μια ζωη για να παραγουν πλουτο..για αυτην την χουφτα... Απλα ειναι τα πραγματα...Η ταινια "in time" ηταν πολυ περιγραφικη του προβληματος αυτου. 4
CROM271 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Πολλα θα εκανα. Επειδη βαριεμαι να τα γραψω θα πω το 1ο που θα εκανα, Ελεγχος σε ολες τις δημοσιες υπηρεσιες, ΔΕΚΟ, δημους, ΟΣΕ κλπ και αμεση απολυση του πλεοναζοντος-αχρηστου προσωπικου. Τουλαχιστον το 50% θα ειχε παρει ποδι.
KilliK Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 επανιδρυση κρατους. το να εισαι πρωθυπουργος δεν σημαινει οτι θα σε αφησει το Συστημα να κανεις οτι γουσταρεις. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα