Προς το περιεχόμενο

FIFA 13 : PRO CLUB // "insomniacs"

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινάω εδώ νέο topic για το online club "insomniacs" στο FIFA13 / PC

1. Ας γράψουμε εδώ θέσεις που παίζει ο καθένας και ποιος άλλος ενδιαφέρεται για ΣΟΒΑΡΟ club, δηλαδή να κρατάει την θέση του στον αγώνα και όχι να βγαίνουμε 10 επίθεση.

2. Επίσης δεν παίζει ρόλο πότε μπορεί να παίζει ο καθένας, καλό είναι πάντως βραδινές ώρες αργά ώστε να μην περιοριζόμαστε από δουλειές και άλλα πράγματα. Πχ. Μετά τις 9 το βράδυ μέχρι πρωίας όποιοι θελήσουν, δεν θα περιορίζεται το κλαμπ ντε και καλά να παίζουν όλοι. Απλά νομίζω καλό θα ήταν να υπάρχει ένα μίνιμουν 5-6 παιχτών Online.

3. Θεωρώ ότι την κάθε θέση μπορούμε να την παίξουμε ολοκληρωτικά. Πχ. εγώ είμαι CAM όπως και άλλοι, αλλά παίζω άνετα και MC, ML, MR και όλα τα MIDFIELD. Σε δεύτερο ρόλο επιθετικά μια χαρά επίσης μπορώ. Αυτά.

4. Προτείνω ως σύστημα το 3-4-2-1 το οποίο αν και δεν του φαίνεται είναι πολύ ισορροπημένο. Προτείνετε και εσείς αν είναι. Πάντως και μερικοί έξτρα θα χρειαστούν που θα μπορούν να παίζουν φυσικά γιατί συχνά δεν θα μπορούν κάποιοι (σίγουρο και δεδομένο).

5. Όποιος ενδιαφέρεται με κάνει add στο origin (georgekant) και ψάχνει το club "insomniacs" και με το join που θα κάνει θα μπει (είναι ανοιχτό για friends μου) και αν θέλει γράφει και εδώ δυο πράγματα για να υπάρχει μια καταχώρηση.

6. Τέλος καλό είναι επειδή είναι αρχή να κάνουμε λίγο προπόνηση τους παίχτες μας, θα τσεκάρω και για φιλικά ματς με το club πως γίνεται.

Λοιπόν μέχρι στιγμής είμαστε ήδη 13.

AthensFinest (επιθετικός - semi pro lever - backup/team)

cartman7gr (backup/team)

rebellion (μέσος - Eurochampion13 στο origin)

tugito (μέσος - georgekant στο origin)

kapami08

nikosk22

nzeppos (αμυντικός)

polonosgr

INDI4N0S (μέσος δεξιά)

christos93 (sarc10acab)

tpals12

ItsMeGeorge (δεξί μπακ - αμυντικός - rilbur7 στο origin)

BLuE_PaNtHeR (MaGIC_ChEeTaH στο origin)

rasmio (αποχώρησε)

extras : όποιος θέλει μπορεί να κατεβάσει το manual του fifa 13 από το http://www.ea.com/so.../manuals/fifa13

Επεξ/σία από tugito
  • Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτο το 3-4-2-1 καλό ακουγεται γιατι εχεις πολλους παιχτες στο κεντρο .

Ομως για μενα πρπει να καθορισετε τι Στυλ ποδοσφαιρου θα προσπαθησει να παιξει αυτη η ομαδα για να το ξερουν ολοι οι παιχτες και να προσαρμοζονται..Σφιχτη αμυνα και αντεπιθεσεις ή πολλες κοντινες πασσες και κατοχη μπαλας?

Εμενα μαρεσει το 4-3-3 με ενα κλασικο αμυντικο χαφ και δυο εσωτερικοςυ μεσου μπροστα του που ομως ειναι απαιτητικο γιατι ολοι πρπει να τρεχουν να μαρκαρουν αλλα και να δημιουργουν..

Οπως εγραψα και στο αλλο θεμα :

Σε 4-3-3 (με ένα κλασικο αμυντικο χαφ) παζω ως ενας απο τους δυο εσωτερικοςυ μεσους (Playmaker) ,όμως γενικα επειδη μαρεσει το στυλ Μουτινιο και Τσαβι (ΕξαροΟχταροΔέκαρα) προσπαθω να τρεχω πανω κατω να μαρκαρω να σπαω τη μπαλα δεξια αριστερα ή και πισω οταν χρειαζεται.. γενικα πολλες πασσες και πιεση. Δεν με ενδιαφερει να σκοραρω τοσο πολυ οσο να δημιουργουνται οι καταλληλες προυποθεσεις και να παιζετε ποδοσφαιρικο παιχνιδι και οχι arcade...

Ομως μπορω να παιξω και σαν κλασικο αμυντικο χαφ ή κλασικο δεκαρι ή ακόμα και σα Στοπερ στην άμυνα (άλλωστε το πρωτο πραγμα που ειχα μαθει στο fifa (11) ήταν να παιζω αμυνα..

Δεν αποδιδω τοσο καλα σε θεσεις επιθετικου , εξτρεμ , τερματοφυλακα και ακραιων αμυντικων.

Δημοσ.

χαίρετε

λοιπόν εγώ είμαι ο rasmio στο origin και παίζω είτε ως 10αρι ή 8αρι είτε ως εξτρέμ

συμφωνώ με 4-3-3 και αφού είμαστε πολλοί μέσοι ήδη, μπορώ να παίξω σαν εξτρέμ

προτιμώ παιχνίδι κατοχής με πολλές πάσες και πολύ καλή κυκλοφορία παρά τις αντεπιθέσεις

Δημοσ.

Το στυλ προτείνω να είναι passing game με το νου στις πτέρυγες για τρεξίματα αλλά και με ένα - δύο να βγαίνουν επιθετικά κρεσέντο. Βασικά πανω κάτω ένα ισορροπημένο barcelona style. Σαν 3-4-3 λειτουργεί ουσιαστικά, κάτι πολύ κοντινό στο 4-3-3 που λες αλλά με κοντινές αποστάσεις και ακραίους μέσους έτοιμους για επίθεση. Μου έχει δουλέψει άψογα και το προτείνω λόγο του ότι μπορούν να προσαρμοστούν όλοι σε αυτό (Passing game, κοντινες αποστασεις, περισσότερη ασφάλεια).

Και το 4-3-3 είναι καλό αλλά πολύ δύσκολο αν εμείς με τρεις συμπαθητικούς μέσους μπλέξουμε με ομάδα που ξέρει καλά και έχει περισσότερους στο κέντρο.

Εμένα δεν με ενδιαφέρει πάντως να πω την αλήθεια, κάθε σύστημα εξαρτάται πως θα το παίξουμε. Μέσα είμαι!

Εφόσον δύο μέχρι στιγμής προτείνετε 4-3-3. :)

Δημοσ.

Στο 4-4-2 εγώ παίζω αριστερό μπακ αν και πρακτικά μπορώ να καλύψω όλες τις θέσεις της άμυνας. Ακόμα και δεξί μπακ, αφού είμαι δεξιοπόδαρος :P Τώρα στα συστήματα που θέλετε να δοκιμάσετε με 3 κεντρικούς αμυντικούς φαντάζομαι ότι συνήθως θα παίζω πίσω, οπότε κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Το στυλ προτείνω να είναι passing game με το νου στις πτέρυγες για τρεξίματα αλλά και με ένα - δύο να βγαίνουν επιθετικά κρεσέντο. Βασικά πανω κάτω ένα ισορροπημένο barcelona style. Σαν 3-4-3 λειτουργεί ουσιαστικά, κάτι πολύ κοντινό στο 4-3-3 που λες αλλά με κοντινές αποστάσεις και ακραίους μέσους έτοιμους για επίθεση. Μου έχει δουλέψει άψογα και το προτείνω λόγο του ότι μπορούν να προσαρμοστούν όλοι σε αυτό (Passing game, κοντινες αποστασεις, περισσότερη ασφάλεια).

Και το 4-3-3 είναι καλό αλλά πολύ δύσκολο αν εμείς με τρεις συμπαθητικούς μέσους μπλέξουμε με ομάδα που ξέρει καλά και έχει περισσότερους στο κέντρο.

Εμένα δεν με ενδιαφέρει πάντως να πω την αλήθεια, κάθε σύστημα εξαρτάται πως θα το παίξουμε. Μέσα είμαι!

Εφόσον δύο μέχρι στιγμής προτείνετε 4-3-3. :)

3-4-3 ουσιαστικα ειναι το συστημα της μπαρτσα σε φαση επιθεσης . (μενουν συνηθως τρεις πισω για να ανεβαινουν τα ακραια μπακ. ) γενικα ειναι πολυ εξυπνο συστημα και οπως λες παραλλαγη του 4-3-3 που και αυτο το εχει αποθεωσει η μπαρτσα.

αν παμε σε (προσπαθεια για) ποδοσφαιρο κατοχης με πασσες θα χρειαστει αρκετη προπονηση γιατι ειναι και θεμα αυτοματισμων. σιγουρα η σφιχτη αμυνα με αντεπιθεσεις ειναι πιο ευκολο πραγμα αν και το να παιζεις καλη αμυνα θελει και αυτο προπονηση και ταλεντο..

για μενα παντως πρεπει να ξεκθαριστει σε ολους τους παιχετς οτι ειναι πολυ σημαντικο το πρεσσαρισμα. ετσι οταν χανει ενας επιθετικος τη μπαλα αμεσως να γυρναει πισω να πρεσαρει το ιδιο και τα εξτρεμ..και αν μαθουμε το ομαδικο επιθετικο πρεσσινγκ τοτε θα μπορεσουμε να παιξουμε μπαλα κατοχης..αλλιως αναγκαστικα εκ των πραγματων αν δεν εχεις καλο passing game και pressing παιζεις πισω και αμυντικα γιατι σε κλεινει ο αντιπαλος ή στην καλυτερη υπαρχει μοιρασμενη κατοχη. Γιαυτο για μενα δεν ειναι θεμα ποσους παιχτες εχεις στο κεντρο αλλά ποσοι γυρνανε και στο κεντρο.. να αμυνεται δηλαδη ολη η ομαδα μαζι και οργανωμενα και να κοιτανε ολοι να δινουν στηριγματα (γυρνωντας και πισω και μη περιμενοτνας μονο μπροστα τη μπαλα να τους ερθει..) για να βγαινουν οι πασσες τα ενα δυο και τα τριγωνακια (οι κοντινες γραμμες που λες)

Δημοσ.

Εννοείτε το Pressing μέχρι το επόμενο επίπεδο (επιθετικός να γυρίζει μέχρι και μέση να μαρκάρει και πάει λέγοντας) είναι απαραίτητο. Γενικά όλοι να παίζουμε στο μήκος κύματος : pressing, επιστροφές (μέχρι ενός σημείου, τα βελάκια του παιχνιδιού βοηθάνε αρκετά, δηλαδή εμένα συχνά με γυρίζουν μέχρι dmc περιοχή), passing game με το νου ανοιχτό για κινητικότητα ακραίων και για πιθανότητες ένα δύο αν είμαστε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Πράγμα που σημαίνει ότι καλό είναι και να ξέρουμε όλοι στην ομάδα καλά να χρησιμοποιούμε και τον χάρτη ο οποίος βοηθάει πολύ. Άλλοι βέβαια επιλέγουν εντελώς wide κάμερα, ο καθένας ότι τον βολεύει.

update : πρόσθεσα τις θέσεις μας στο αρχικό post.

update : είμαστε ήδη 9!!!

Δημοσ.

τα βελάκια βοηθάνε πολύ στο να κρατάμε θέσεις

ο επιθετικός για μένα πρέπει να γυρνάει πολύ λίγο και γενικά πρέπει να βρούμε κάποιον που να ξέρει dribbles

μία για να αποφύγει έναν αμυντικό χρειάζεται, όχι υπερβολές

όπως το βλέπω θα είμαι LW για να κόβω μέσα ή να βγάζω σέντρα -όταν χρειάζεται- έχω ήδη trait "early crosser" οπότε θα βοηθήσει

τέλος γυρνούσα συνέχεια στην ομάδα που ήμουν για να βοηθήσω στο overlapping

αυτά

αφού είμαστε ήδη 9 μπορούμε να αρχίσουμε και από σήμερα το απόγευμα τα φιλικά!!

:)

Δημοσ.

Λοιπόν έψαξα για φιλικά δεν είδα να γίνεται.

Οπότε είτε ξεκινάμε όπως είμαστε όποιοι θέλουν και όποτε θέλουν, είτε απλά παίζουμε λίγο μόνοι μας με τους pro μας για να ανέβουν. Δεν νομίζω πάντως ότι χρειάζεται, εμένα ο pro είναι στο 77 και έχω παίξει καμιά 4άρα online random και δεν είχα πρόβλημα, φέτος δηλαδή το έχουν αλλάξει, δεν παίζουν τόσο ρόλο τα στατιστικά όσο το να παίζεις μπάλα μυαλωμένα.

Από εκεί και πέρα αναμένω και γνώμες, μπορεί κάποιοι πχ. να είναι υπερ του να ανεβάσουμε λίγο τους pro για 2-3 μέρες και να παίξουμε μετά. ότι θέλετε.

επίσης είμαστε 9 αλλά ετοιμοπόλεμοι μάλλον οι 6 γιατί ένας είναι νέος στο pro club αν και φοβερός στο h2h, και γενικά είναι 2-3 άτομα στην αρχή τους.

Εγώ θα μπω τώρα λίγο γιατί πρέπει να κάνω δουλειές και θα ξαναμπώ βράδυ αργά. Όσοι είστε μέσα αν το ψήνουμε παίζουμε ένα ματς να πάρουμε την βάπτιση. Μιλάμε και με origin φυσικά όποιος θέλει.

Δημοσ.

εγώ είμαι υπέρ του να ξεκινήσουμε

τα στατιστηκά ανεβαίνουν μόνο μέσω drop in ή pro clubs, όχι στο career

πάντως για συστήματα τελικά μόνο αν παίξουμε θα τα βρούμε

αυτά

περιμένω αργά το βράδυ αν είναι για ματς

Δημοσ.

εγώ είμαι υπέρ του να ξεκινήσουμε

τα στατιστηκά ανεβαίνουν μόνο μέσω drop in ή pro clubs, όχι στο career

πάντως για συστήματα τελικά μόνο αν παίξουμε θα τα βρούμε

αυτά

περιμένω αργά το βράδυ αν είναι για ματς

Συμφωνώ. Θα μπω αργότερα και όσοι είμαστε παίζουμε. Προτείνω να δοκιμάσουμε πρώτα 3-4-2-1 γιατί είμαστε πολλοί μέσοι. Και στην πορεία δοκιμάζουμε 4-3-3 αλλά για 4 αμυντικούς καλό είναι να έρθουν κανα δύο αμυντικοί ακόμα. Αν συμφωνείτε...

Δημοσ.

συμφωνώ απλά το πιο δύσκολο -τουλάχιστον για μένα- στο FIFA 13 είναι η άμυνα

και αν έχουμε πραγματικούς αμυντικούς και όχι 1 user που θα χειρίζεται το ANY όπως λέγεται στα Pro Clubs,

δηλαδή όλους τους "ελεύθερους" παίχτες, θα χρειαστεί πολύ προπόνηση-πολλά ματς για να ανταπεξέλθουν

αρχίζουμε όσοι είμαστε μέσα και το βλέπουμε

Δημοσ.

Μα που είναι ο στρατηγός;

(γω αργώ πολύ να το πάρω το παιχνίδι,αλλά στα προηγούμενα be a pro, έπαιζα μέσος κυρίως ή άλλον σε άμυνα,αν αυτό σας βοηθάει για το μέλλον όταν με το καλό έρθω.

Δημοσ.

Σήμερα δεν μπορέσαμε να παίξουμε. Αύριο αν θέλετε γράψτε εδώ μια ώρα να βρεθούμε (όσοι μπορούν) στο club (πατάς play match).

Εγώ προτείνω αύριο στις 10 το βράδυ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...