Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω αγοράσει το TP-Link TL-MR3220 και έχω στήσει ασύρματο wifi 3G.

To έχω τοποθετήσει στον 1ο όροφο.

Πριν τοποθετήσω κεραία τηλεόρασης είχα καλούτσικο σήμα σε διπλανό σπίτι σε απόσταση 15-20μ. άμεσης οπτικής επαφής.

Τώρα αφού τοποθέτησα κεραία πιάνει μόνο στο μπαλκόνι. Επίσης ακριβώς από κάτω στο ισόγειο δεν πιάνει παρά σε ορισμένα σημεία (σίγουρα παίζει ρόλο η πλάκα και όλοι οι τοίχοι που παρεμβάλλονται).

Σκέφτομαι να βάλω μία κεραία σαν αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612423 γιατί

έχει 5dbi κατευθυντική από τη μάνα του.

Θα βοηθήσει ή τζάμπα κόπος?

Δημοσ.

Η αύξηση (μέχρι ενός σημείου φυσικά) του κέρδους της κεραίας βοηθάει αλλά εξαρτάται και από τη διαρρύθμιση. Έχω την εντύπωση ότι κερδίζεις σε οριζόντια εμβέλεια οπότε σε πάνω-κάτω όροφο που είναι το δικό σου δεν ξέρω αν θα βοηθήσει αλλά περίμενε να δεις τι θα πει και κάποιος άλλος γιατί μπορεί να τα θυμάμαι λάθος.

Εγώ άλλαξα κεραία στο router του αδερφού μου για να πιάνει μεταξύ δύο διπλανών μονοκατοικιών. Είχα δέσει αναγκαστικά utp μαζί με συρματόσχοινο που πήγαινε από το ένα σπίτι μέσω της αυλής στο άλλο γιατί με τη μανίσια κεραία (2dbi) του router δεν έπιανε καθόλου σήμα. Με την νέα κεραία πιάνει τζάμι.

Αν δεν την βιάζεσαι, στο ebay θα βρεις πολύ φτηνές τιμές.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ακόμα δεν έχω τοποθετήσει την κεραία, την περιμένω...

Όταν βρέχει παρατηρώ ότι υπάρχει εξασθένηση του σήματος...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μήπως είναι καλύτερο να τοποθετήσω εξωτερική κεραία ή πάλι δεν θα έχω σίγουρα καλό σήμα μέσα λόγω πιθανόν αντανακλάσεων?

Δημοσ.

Έχω βρει adapter για που βγάζει 2 male connectors για να βάλεις 2 κεραίες σε ένα ρούτερ με μία υποδοχή.

Δηλαδή κάτι τέτοιο:

http://www.ebay.com/itm/RP-SMA-male-to-two-RP-SMA-female-triple-T-in-series-RF-adapter-connector-3-way-/220952708051?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3371cec3d3

Θα βοηθήσουν 2 κεραίες?

Δημοσ.

σε ποια ρούτερ μπαίνει η μεγαλύτερη εξωτερική κεραία?

γιατί στο δικό μου (thomson TG585 V8) δεν ξεβιδώνει η κεραία του για να βάλω πιο δυνατή...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...