Latency Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 ψάχνω μνήμη RAM 8GB , δεν θέλω να αγοράσω 2χ4 γιατί θέλω να έχω την δυνατότητα στο μέλλον να το πάω 32GB, 1, τι γνώμη έχετε για αυτό, είναι καλύτερο 1 μνήμη 8GB από τι 2 των 4GB? (λογικά όταν έχεις 2 και ζορίζεις το σύστημα, δεν έχει ένα Delay στο Data sharing between 2 memorys)? 2. τι να προσέξω, εξηγήστε μου λίγο το Latency, πρέπει να είναι μικρό? τι νούμερα παίζουν σήμερα? 3. αυτό εδώ λέει? http://www.you.gr/b2...DC5850EF747CE53 ή αυτό εδώ? http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=E1CA84C8EC5A14F197DF1CC1DEEF978D&pa=2E4C2FDB42B72747ADC5850EF747CE53 ποιο λέτε (το 2ο είναι ακριβό, αν οι διαφορά με το 1ο είναι ελάχιστη ας μην τα δώσω τζάμπα τα 30ε παραπάνω, γιατί θα αγοράσω και άλλα πράγματα εκτός της RAM Και θα μου πάει...)
ninos30 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Αν σε είχα δίπλα μου ίσως και να έβρισκα το κουράγιο να σου εξηγήσω. Από εδώ θα σου πω απλά, όλαααααααα αυτά που σκέφτεσαι απλά να τα ξεχάσεις. Ανήκουν σε μια άλλη εποχή όπου το 1-2% που έδιναν οι γρήγορες μνήμες μετρούσαν. Τώρα είναι μια σταγόνα στον Ωκεανό. Εκτός αν ασχολείσαι με extreme OCing και δεν μας το είπες. Βέβαια εκεί θα έψαχνες ένα hand-picked 2x2GB (μάλλον 2x1) σετάκι και όχι 32GB που διαβάζω και τσαταλιάζομαι... Θα πάρεις τις πιο φθηνές 1600αρες (με κουβέρτες) που θα βρεις και είσαι μια χαρά. πχ το CL9 που έχουν μάλλον οι πρώτες Kingston που έβαλες με το CL10 που έχουν αυτές και η διαφορά των 40+ ευρώ, είναι απλά για γέλια (και για κλάματα). Και θα σου πω κι ένα νέο που ΙΣΩΣ να μην το ξέρεις. Η πολλή RAM κάνει τον υπολογιστή μας πιο αργό και όχι πιο γρήγορο (ιδίως όταν μιλάμε για πολλά sticks). Βοηθάει μόνο όταν χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προγράμματα που την χρειάζονται πχ video/photo editing. Αλήθεια γιατί θέλεις πολλή και γρήγορη μνήμη? Y.Γ. Αν παρ' όλα αυτά θέλεις να διαβάσεις, ορίστε: http://www.hardwares...-RAM-Timings/26 Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2012 από ninos30 1
antonl Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Αν δεν ασχολείσαι σοβαρά με το benchmarking δε νομίζω πως αξίζει ν ασχοληθείς με τα timings (όσο μικρότερα, τόσο καλύτερα). Είτε 8άρες είτε 9άρες είτε 10άρες, διαφορά στις επιδόσεις των εφαρμογών δε θα δεις με το μάτι. Επίσης δε θ αντιμετωπίσεις πρόβλημα είτε με 1x8GB είτε με 2x4GB. Ναι, θεωρητικά (ίσως και πρακτικά) ζορίζεται λίγο παραπάνω ο controller αλλά δε θα χει κάποια συνέπεια το γεγονός αυτό, εκτός κι αν σκοπεύεις να κάνεις extreme o/cing στις RAM. Εσύ ξέρεις καλύτερα τη χρήση που κάνεις στο pc αλλά τα 32GB μου φαίνονται υπερβολικά ακόμα κι αν μιλάμε για ορίζοντα 3ετίας (προσωπική άποψη). Αν σηκώνεις 3-4 virtual machines, πάσο. Η βασική διαφορά για μένα στις μνήμες που παραθέτεις είναι ότι το ύψος των Vengeance μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποια μεγαλούτσικη ψύκτρα.
Latency Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 τελικά κατέληξα σε 4GB each RAM, για την ώρα θα του βάλω 2Χ4 , μετά θα του βάλω άλλα 2χ4 απλά να το fullarw (4χ4=16ΓΒ) πιστεύω ότι 8ΓΒ είναι καλά, αφού όμως είναι τόσο φθηνές ας το γεμίσω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα