Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση SSD σε iMac, στη Document (τιμες)

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παντα ηθελα εναν SSD στον iMac. Επειδη ειναι ενα μηχανημα που το προσεχω πολυ, θελω να γινει απο καποιον που ξερει να τον εγκαταστησει σωστα.

Εστειλα email στη Document αφου πρωτα επικοινωνησα τηλεφωνικα.

Στο email εγραψα:

"

Αξιότιμε κύριε/κυρία,

Επικοινώνησα τηλεφωνικά με το υποκατάστημα σας στη Γλυφάδα, σήμερα 14/09/2012, σχετικά με την αγορά και εγκατάσταση από το Service σας ενός Solid State Drive (SSD) στο σύστημα μου, το οποίο είναι ένας iMac 27” mid 2011 / SN: xxxxxxxxxxxx. Η συνάδελφος σας με παρέπεμψε σε εσάς, ώστε να μου πείτε κάποιες προσφορές καθώς να μου απαντήσετε και σε ένα αίτημα μου.

! Εκτός από τις προσφορές, αυτό που ζήτησα είναι, κατά την εγκατάσταση του SSD, να είμαι παρόν στο Service. Με αυτό το αίτημα, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να θίξω την αξιοπιστία του Service σας. Αντιλαμβάνομαι ότι στο Service είναι δύσκολο να είναι παρόν ο πελάτης, αφού είναι πιθανό να ενοχλεί τον τεχνικό με ερωτήσεις. Είναι προφανές ότι ζητώντας από το Service κάτι τέτοιο, δεσμεύομαι να μην ενοχλώ.

! Είμαι Apple χρήστης και έχω στη κατοχή μου iPhone 4, iPad 4G και iMac 27. Όπως θα γνωρίζετε οι Apple χρήστες δεν επαναπαύονται μόνο στην καλή λειτουργία των συσκευών τους. Η καλή ψυχολογία η οποία εξαρτάται και από το πως είναι το εσωτερικό μίας συσκευής και αν παραμένει αναλλοίωτο αυτό, είναι πολύ σημαντική.

! Θα σας παρακαλούσα τέλος αν το αίτημα μου γίνει δεκτό να μου πείτε τις διαθέσιμες προσφορές του καταστήματος σας για εγκατάσταση SSD.

! Χωρίς να είμαι παρόν δυστυχώς δεν θα προχωρήσω σε αγορά και εγκατάσταση SSD, αφού θεωρώ δικαίωμα μου, να είμαι παρόν στη διαδικασία, καθώς πρόκειται για δική μου περιουσία.

Με εκτιμιση,

"

Μου απαντησαν και οι τιμες ειναι παρακατω:

"Το κόστος για την προσθήκη SSD δίσκου στο μηχάνημά σας είναι: 

Α. Κόστος του δίσκου: 

SSD 128 GB SATA3, 199,00 €

SSD 256 GB SATA3, 390,00 €

B. Παρελκόμενα (που τοποθετούνται στο μηχάνημα και έρχονται από το Service) καλώδια,βάσεις κλπ…

Κόστος 59,00 €

Γ. Παροχή Υπηρεσίας (όταν γίνεται στον χώρο του Τεχνικού τμήματος – ΧΩΡΙΣ να μπορεί να υπάρχει η παρουσία του Πελάτη

Κόστος 60,00 € 

Η μόνη εναλλακτική που μπορεί να υπάρξει είναι να γίνει η εγκατάσταση στον χώρο σας, από Τεχνικό της Εταιρείας μας. 

Το κόστος της παροχής Υπηρεσίας, όμως, σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι 190,00 € 

Αν σας ενδιαφέρει μπορούμε να το προγραμματίσουμε. 

Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται κατάθεση του συνολικού ποσού σε Λογαριασμό Όψεως της Εταιρείας μας (κόστος δίσκου+παρελκόμενα+Παροχή Υπηρεσίας) και η επίσκεψη πογραμματίζεται εργάσιμες ώρες εντός 2 ημερών. "

Πως σας φαινεται η τιμη;

Το οτι πρεπει να πληρωσω απο πριν ανεξαρτητου αποτελεσματος, δεν μου καθεται καλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως κ να εχει, 320€ ή 450€ αν γινει στο χωρο σου ειναι πολλα λεφτα για εναν δισκο των 90€(βασικα ακομα λιγοτερο κοστιζει ο δισκος που θα βαλουν).

Σκεψου οτι 450€ κανει ενα αξιοπρεπες καινουριο μηχανημα ή 560€ κανει ενα mac mini.

Μηπως να δοκιμασεις και στην systemgraph που απο οτι ξερω σε αφηνει να διαλεξεις εσυ ssd ωστε να βαλεις τον δισκο της αρεσκειας σου , οποτε θα εχεις κ μικροτερο κοστος αγορας του ssd?

Επεξ/σία από haHa

Βασεις καλωδια 59???????απο χρυσο ειναι.ειναι απαραδεκτοι και κλεφτες.με 450 μπορεις να παρεις 3 ssd να βαλεις.Βρες κανα τεχνικο να στο βαλει και μην πας σ αυτους

εγω το εχω κανει μονος μου στου ξαδερφου μου....τα βρησκε πολλα τα λεφτα οποτε προχωρησαμε στην αγορα και μετα τοποθετηση

http://www.youtube.com/watch?v=VFbqAqoB_rE

βλεποντας το παθαινεις ενα εγκεφαλικο αλλα πιστεψε με δεν ειναι οπως φαινεται...

Νομίζω ότι τα χρήματα είναι πολλά και δεν εξηγούνται επαρκώς τα 59 για τα παρελκόμενα και μου φαίνεται τσιμπημένη η τιμή. Δεν έχει το κουτί του imac μέσα καλώδια / βάσεις; Φέρνουν μαζί τους αυτοί; Περίεργο.

Συνήθως όταν τέτοιες εργασίες γίνονται από τεχνικούς κοστίζουν γύρω στο 50αρικο (χωρίς ΦΠΑ φαντάζομαι) οπότε έχουμε και λέμε

κόστος σκληρού + εργατικά. Τα υπόλοιπα πρέπει να ελεγχθούν. Εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι οπότε πάω πάσο.

αστο φιλε μου...αν δεν ηταν apple δεν θα εβλεπες τετοιες τιμες......μας πιανουν για τα καλα μακακες......δεν υπαρχουν οι τιμες αυτες τι να λεμε....φτιαχνει tower που παιζει να ναι καλυτερο απο το imac με αυτα τα λεφτα .....οι τυποι δεν εχουν τον θεο τους.....

Και εγώ θα σου συνιστούσα να έκανες την εγκατάσταση μόνος σου. Υπομονή θέλει...

Δες εδώ αναλυτικότερα βιντεάκια http://eshop.macsales.com/installvideos/imac_mid_2011/

get nuts και κάντο μόνος σου. εχω κάνει 2 imac, δεν είναι πυρηνική φυσική.

ta parts όπως βάση καλώδια και τέτοια υπάρχουν στο ιντερνετ.

SSD της προτίμης σης σου.

εγώ στον έναν έχω βγάλει και το Drive για τον HDD με κάντι (αλλά το στήριξα λίγο μπακαλίστικα αλλά who cares;)

νομίζω τα τελευταία iMac έχουν 3 Sata3 connections. άρε raid που τους χρειάζεται.

get nuts και κάντο μόνος σου. εχω κάνει 2 imac, δεν είναι πυρηνική φυσική.

ta parts όπως βάση καλώδια και τέτοια υπάρχουν στο ιντερνετ.

SSD της προτίμης σης σου.

εγώ στον έναν έχω βγάλει και το Drive για τον HDD με κάντι (αλλά το στήριξα λίγο μπακαλίστικα αλλά who cares;)

νομίζω τα τελευταία iMac έχουν 3 Sata3 connections. άρε raid που τους χρειάζεται.

raid 0 με 3x vertex 4 ! Σε νιωθω !

Νομίζω ότι τα χρήματα είναι πολλά και δεν εξηγούνται επαρκώς τα 59 για τα παρελκόμενα και μου φαίνεται τσιμπημένη η τιμή. Δεν έχει το κουτί του imac μέσα καλώδια / βάσεις; Φέρνουν μαζί τους αυτοί; Περίεργο.

Το σασί του imac δεν περιλαμβάνει τη βάση για το δεύτερο δίσκο, ούτε το καλώδιο sata. Το αν αυτά θα έπρεπε να κοστολογούνται 59 ευρώ, είναι άλλη υπόθεση βέβαια.

Κατά τα άλλα, ο καθένας κοστολογεί τις γνώσεις και ικανότητες του όσο θεωρεί πως αξίζουν. Η document θεωρεί πως η εργασία του τεχνικού της κοστίζει 60 ευρώ. Αν συμφωνείς, τα πληρώνεις, αν όχι, κάνε το μόνος σου ή βρες κάποιον άλλον...

Στα περισσότερα συμφωνώ μαζί σου,και είναι έτσι όπως τα λες,αν δεν βάλουμε όμως ένα χεράκι όλοι μας με αλληλοστήριξη κ λίγο μετριοπάθεια πρέπει να είμαστε κ έτοιμοι να οδευσουμε τον δρόμο μόνοι μας και στο παρακάτω,και στα υπόλοιπα..

Στην Ελλάδα του 2012 είναι ανεπίτρεπτο πάντα κατά την δική μου γνώμη να κάθεσαι και να σφυρίζεις αδιάφορα.. γιατί πολύ απλά αυτό που συμβαίνει είναι ευθύνη όλων μας.. Εμένα εκτός από το καλώδιο και την βάση μου έκανε επίσης εντύπωση η διαφορά της επίσκεψης στο σπίτι.Εγώ προσωπικά θα έστελνα ένα email στην apple και θα ζητούσα να μου προτείνουν μια οικονομική λύση στην Ελλαδα γιατί ούτε αυτά τα χρήματα μπορώ κ θέλω να διαθέσω ούτε να βρεθώ εκτός εγγύησης.και ξέρω η θέλω να φαντάζομαι οτι με την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών ίσως παγκοσμίως θα έβρισκα λύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...