Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγω παντως, εξακολουθω να μην καταλαβαινω, ποιος ειναι ο ρολος του ΔΟΑΤΑΠ,
οταν μιλαμε για 'κρατικα' πανεπιστημια, χωρών της Ευρωπαϊκης Ένωσης.
Γιατι να ειναι για χωρες εκτος ΕΕ, το καταλαβαινω.
Να ειναι για καθε λογης ιδιωτικα πανεπιστημια, παλι το καταλαβαινω.
Αλλα για κρατικα πανεπιστημια χωρων-μελων της ΕΕ, δεν καταλαβαινω (λογικα), το ρολο του ελεγχου και της ισοτιμιας.

Οπως καταργηθηκαν τα τελωνεια για εντος ΕΕ, ετσι και για την τριτοβαθμια εκπ/ση το θεωρω τελειως στρεβλό.

Εκτος απο ειδικες περιπτωσεις (πχ νομικη, τεχνικες ειδικοτητες) που πρεπει να εχουν καποια 'προσαρμογη' στα ελληνικα δεδομενα-νομοθεσια, για τα λοιπα αντικειμενα που δεν εχει σχεση αν τα σπουδαζεις στην Ελλαδα ή ΕΕ, δεν βλεπω λογο υπαρξης, παρα μονο για λογους συμφεροντων, εαπ κλπ.
Πειτε κι εσεις.

Δημοσ.

Το ΔΟΑΤΑΠ δίνει αναγνώριση ΚΑΙ ισοτιμία .Ίσως αυτός είναι ο ρόλος του. Eγώ έδωσα 180 ευρώ για την αναγνώριση και δεν έβαλα τικ και στο κουτί (δεν μου έκοψε) για να μου δώσει και την αντιστοιχία του βαθμού.Θέλουν άλλα 50 ευρώ για αυτό.

Μα ρε φίλε, γιατί να μην θέλω από την αρχή και τον βαθμό μου μαζί;Δεν θα έπρεπε μαζί με την αναγνώριση να δίνεις και τον βαθμό μαζί; Είναι δυνατόν να υπάρξει κάποιος με μεταπτυχιακό από το εξωτερικό και να μην θέλει και βαθμολογική αντιστοιχία;Ήμαρτον, βρήκαν τρόπο να βγάλουν λεφτά.

Δημοσ.
H διαφορά είναι στα έτη φοίτησης.

Τα ιδρύματα της αλλοδαπής έχουν κατά βάση 3ετή φοίτηση. Εμείς έχουμε 4ετη. Δεν θεωρούνται ισότιμα. Συνήθως κάποιος με μπατσελορ στο εξωτερικό και master παίρνει απλη ισοτιμία προπτυχιακού, ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις χρωστάει και μαθήματα!
Δημοσ.

Όπως τα λέει παραπάνω ο pontez2 για τα έτη φοίτησης.

Προ 15ετίας με το (τότε) ΔΙΚΑΤΣΑ, νυν ΔΟΑΤΑΠ.

Όπως μας τα λέγανε τότε, 2 οι ενέργειες αναγνώρισης από πλευράς τους: αντίστοιχος τίτλος και ισότιμος τίτλος

Η αντιστοιχία δινόταν/αναγνωριζόταν αυτόματα (όχι χρονικά, εγώ παρέλαβα το φάκελο μου μετά από...2 χρόνια από την κατάθεση) σε οποιοδήποτε τίτλο σπουδών από πανεπιστημιακό ίδρυμα του εξωτερικού εντός ΕΕ. Άρα στο bachelor & master ήμουν ΟΚ.

Στο θέμα του ισότιμου τίτλου, το master θεωρείτο ένα full έτος (κι ας ήταν 9 μήνες) κανένα πρόβλημα. Στο bachelor όμως, η φοίτηση μου ήταν 3 τριετής, σε αντίθεση με τα ελληνικά πανεπιστήμια που είναι/ήταν (έχω χάσει επεισόδια) τετραετής.

Λόγω διαφοράς ετών φοίτησης δεν μου αναγνωριζόταν ο τίτλος ως ισότιμος. Όταν ρώτησα τι κανω για αυτό, μου απάντησαν ότι πρέπει να δώσω εξετάσεις σε 3-4 μαθήματα εδώ για να αναγνωριστεί ως ισότιμος. Ποια η διαφορά/όφελος δικό μου στην μελλοντική επαγγελματική μου σταδιοδρομία δίνοντας αυτά τα μαθήματα? μου απάντησαν ότι έτσι θα πληρώ τις προϋποθέσεις για πρόσληψη στον δημόσιο τομέα. Οπότε τους είπα adios amigos και έκτοτε το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ/ΕΛΛΗΝΟΜΠΟΥΡΔΕΛΟΕΥΡΩΚΑΝΑΛΙ είναι μια μακρινή ανάμνηση.

Δημοσ.

Μην το ψάχνεις... Ούτε εγώ το έψαξα εκ βαθέων. Στην πράξη, στον ιδιωτικό τομέα αναγνωρίζονται οι τίτλοι σπουδών μου και ουδέποτε συνάντησα πρόβλημα. Οπότε (συμπεραίνω εγώ) ότι η αντιστοιχία αφορά προαπαιτούμενο πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η αναγνώριση ισοτιμίας (με τα πρόσθετα μαθήματα) για τον δημόσιο. Σωστό ή λάθος αυτό, είναι μια άλλη ιστορία.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αυτη η στρεβλωση με την 'λειψη'/μη αναγνωριση μεταπτυχιακων απο χωρες της ΕΕ, ενω κοντευουμε στο 2020, 40 ολοκληρα χρονια εντος ΕΕ, θα πρεπει καποτε να σταματήσει....αλλα δεν ξερω αν πρεπει να ειμαι αισιοδοξος ή απαισιόδοξος...

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το 2014 έγινε αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της αντιστοιχίας. Το θέμα είναι αναδρομικά μπορεί να υπάρξουν αλλαγές ή απλά πήραν πουλο όλοι οι υπόλοιποι;

http://www.esos.gr/arthra/isotimies-ptyxivn-pms/eidhseis/tropopoihuhke-o-tropos-ypologismoy-apo-ton-d-o-a-t-a-p-ths-baumologikhs-antistoixias-titlvn-apo-omotagh-idrymata-ths-allodaphs-pros-titloys-apo-aei-hmedaphs

Επίσης ήθελα να ρωτησω εάν κάποιος έχει κάνει μόνο πράξης αναγνώρισης ισοτιμίας και όχι αντίστοιχιας μπορεί να κάνει πραξη αντιστοιχίας σε δεύτερο χρόνο ή πρέπει να είχε γίνει εξαρχής μαζί με την ισοτιμία ;

Το ΔΟΑΤΑΠ δίνει αναγνώριση ΚΑΙ ισοτιμία .Ίσως αυτός είναι ο ρόλος του. Eγώ έδωσα 180 ευρώ για την αναγνώριση και δεν έβαλα τικ και στο κουτί (δεν μου έκοψε) για να μου δώσει και την αντιστοιχία του βαθμού.Θέλουν άλλα 50 ευρώ για αυτό.

Μα ρε φίλε, γιατί να μην θέλω από την αρχή και τον βαθμό μου μαζί;Δεν θα έπρεπε μαζί με την αναγνώριση να δίνεις και τον βαθμό μαζί; Είναι δυνατόν να υπάρξει κάποιος με μεταπτυχιακό από το εξωτερικό και να μην θέλει και βαθμολογική αντιστοιχία;Ήμαρτον, βρήκαν τρόπο να βγάλουν λεφτά.

Και εγώ αυτό σκέφτηκα και είπα γιατί.να δώσω αλλά 50 ευρώ για την αντιστοιχία;

Και τώρα ίσως την χρειάζομαι. Αλλά έχω πάρει το μεταπτυχιακό μου το 2008. Και το 2014 άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού της αντιστοιχίας. Άρα μήπως καλά έκανα τελικά;

Δημοσ.

Το 2014 έγινε αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της αντιστοιχίας. Το θέμα είναι αναδρομικά μπορεί να υπάρξουν αλλαγές ή απλά πήραν πουλο όλοι οι υπόλοιποι;

http://www.esos.gr/arthra/isotimies-ptyxivn-pms/eidhseis/tropopoihuhke-o-tropos-ypologismoy-apo-ton-d-o-a-t-a-p-ths-baumologikhs-antistoixias-titlvn-apo-omotagh-idrymata-ths-allodaphs-pros-titloys-apo-aei-hmedaphs

Επίσης ήθελα να ρωτησω εάν κάποιος έχει κάνει μόνο πράξης αναγνώρισης ισοτιμίας και όχι αντίστοιχιας μπορεί να κάνει πραξη αντιστοιχίας σε δεύτερο χρόνο ή πρέπει να είχε γίνει εξαρχής μαζί με την ισοτιμία ;

Και εγώ αυτό σκέφτηκα και είπα γιατί.να δώσω αλλά 50 ευρώ για την αντιστοιχία;

Και τώρα ίσως την χρειάζομαι. Αλλά έχω πάρει το μεταπτυχιακό μου το 2008. Και το 2014 άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού της αντιστοιχίας. Άρα μήπως καλά έκανα τελικά;

Πω,τι μου θύμησες.Η απόλυτη φρίκη.Ακόμα θυμάμαι τις λέξεις ''αξιολογικός χαρακτηρισμός'' στο memo της δικηγόρου μου κ πετάω καντήλες.Έκανα ολόκληρη διαδικασία για να βγεί ο αξιολογικός χαρακτηρισμός ως άριστα επειδή είχαν έναν κουλό αλγόριθμο που μου έβγαζε το Distinction ως ''λιαν καλώς''.

Τεσπά,αν τότε ίσχυε και για τα πτυχία μου αυτό που ισχύει από το 2014 και μετά θα είχα αποφύγει εκείνο το τρέξιμο άρα υποθέτω είναι πιο δίκαιο το σημερινό σύστημα.

Δημοσ.

αντι να προσαρμοστεί η Ελλάδα στην Ευρώπη (συμφωνια της Μπολονια), θελουμε να προσαρμοστεί η Ευρώπη στην Ελλάδα...

το καταλαβαινω υπαρχουν πολλοι καθηγητες στην ελλαδα και θα πρεπει να απασχοληθουν,

στην δικη μου σχολη-παιζει να χρειαζοταν λεω γω αντε 2,5 χρονια-υπολοιπα μαθηματα,κατα την γνωμη μου απλα υπηρχαν για να υπαρχουν και στο τελος κυνηγαμε την ουρα μας-

τα 4 χρονια-πιστευω ειναι αχρηαστα και κουραστικα για αρκετες σχολες σημερα-

επισης θυμαμαι για σουηδια παλια το χα ψαξει,-τ0 09

συμπληρωσα μια αιτηση για πλακα σε ενα site που ελεγε για αναγνωριση-

και μου εστειλαν ταχυδρομικως γραμμα ( αιτηση και δικαιολογητικα)-θα πρεπει να δω να ελεγε για πληρωμη-αλλα δεν νομιζω

Δημοσ.

επισης θυμαμαι για σουηδια παλια το χα ψαξει,-τ0 09

συμπληρωσα μια αιτηση για πλακα σε ενα site που ελεγε για αναγνωριση-

και μου εστειλαν ταχυδρομικως γραμμα ( αιτηση και δικαιολογητικα)-θα πρεπει να δω να ελεγε για πληρωμη-αλλα δεν νομιζω

Ποιο site? Υπαρχει αλλος φορεας που να κανει αναγνωριση, περα απο τον ΔΟΑΤΑΠ?

Δημοσ.

Ποιο site? Υπαρχει αλλος φορεας που να κανει αναγνωριση, περα απο τον ΔΟΑΤΑΠ?

για αντιστοιχη υπερεσια στην Σουηδι μιλαω,

https://www.uhr.se/en/start/recognition-of-foreign-qualifications/

τελικα εχει αλλαξει το design και το ονομα της σελιδας,αλλα η ουσια ειναι η ιδια-

επισης δεν πληρωνεισ αν δεν κανω λαθος

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ελπιζω καποια στιγμη, εκει στις Βρυξελλες να ασχοληθουν και με αυτο το καυτο θεμα.
Ή εχεις ΕΕ, ή δεν εχεις.
Δεν νοειται καν διαδικασια 'αναγνωρισης' πτυχιων, αναμεσα σε κρατικα ευρωπαϊκα πανεπιστημια.
Το θεωρω παντελως παρωχημενη, αναχρονιστικη, απαρχαιωμενη διαδικασια, επαναλαμβανω, εφοσον μιλαμε για τιτλους που απονεμονται απο κρατικα πανεπιστημια μελων της ΕΕ.
Πιστευω καποια στιγμη, να τους στριμωξουν ολους αγρια εδω απο τις Βρυξελλες, και να παψει αυτο το θεατρο του παραλογου. Γιατι μονοι μας να βαλουμε σειρα σε αυτο το θεμα, δεν υπαρχει περιπτωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...