ninos30 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατί ρε να μην ισχύει Αυτά δεν επηρεάζονται από το "κλίμα" (και δεν εννοώ τον καιρό) της Ελλάδας. Εσωτερικός αισθητήρας είναι και αν τον φτάσει θα κλείσει για να μην καεί.
MoviemakerGr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 H tCase απ'οτι ξέρω είναι η load θερμοκρασία του επεξεργαστή. ο υπολογιστής θα σβήσει σίγουρα μετά τους 80+ και όχι στους 61.. Η εξωτερική θερμοκρασία έχει σημαντική συμμετοχή γιατί είναι διαφορετικό να ψυχεις με 10 και διαφορετικό με 40..
ninos30 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μισό γιατί νομίζω τα ίδια λέμε. TCase max είναι η θερμοκρασία στο IHS (Integrated heat spreader) στην μεταλλική επιφάνεια (καπάκι) του επεξεργαστή με άλλα λόγια (από τν κάτω πλευρά). Έχει παρατηρηθεί πως η διαφορά μεταξύ Core Temp και TCase είναι ~12 βαθμούς και όχι ~20 που λες. Άντε 15 σου λέω. Ας υποθέσουμε για χάρην του λόγου ότι είναι 20. Όταν idle είναι στους 51-56, under load δηλαδή δεν θα χτυπήσει 80?!!! Παρεμπιπτόντως η βίβλος της εποχής για C2D μιλάει για 5 βαθμούς διαφορά μεταξύ Tcase and TJunction (το core temp που λέμε). Όποιος έχει κουράγιο καλό διάβασμα. Εγώ κάποτε το είχα κάνει Υ.Γ. Όλα αυτά φυσικά αν υποθέσουμε πως τα Temp Readings είναι σωστά
mimis13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 μαγκες έδωσα 20 ευρώ, πήρα μια ψύχτρα σαν γουρούνι είναι και χόραγε ίσα ίσα εκεί γύρω και έχω idle στους 52 max και φουλ λειτουργία στους 64 με ζοριλίδικα προγράμματα. extract από συμπιεσμένο 9 γίγα, το μάνατζερ και τον browser... δεν τα έκανα ποτέ και τα τρία μαζί γιατί θα κολλούσε το σύμπαν έλεγα. το έκανα και ήταν μια χαρά... ευχαριστώ πάντως γι όλα... προφανώς η παλιά ψύχτρα δεν κούμπωνε καλά όπως είπε ο φίλος πιο πάνω, πήρα άλλη με εύκολο κούμπωμα και τσουπ στα ίσια του... σας ευχαριστώ πολύ όλους. τις παραπάνω συστάσεις δεν τις τολμάω λόγω του φόβου μου μην κάνω βλακεία και πειράξω κάτι τώρα που σταθεριποιήθηκε η αηδία που λέω για μηχάνημα. 1
vfragos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Η πάστα σίγουρα πρέπει να απλωθεί; Έχω την εντύπωση ότι το σωστό είναι να βάλουμε μια ποσότητα στο κέντρο και απλώνεται με την τοποθέτηση της ψυκτρας. Sent from my iPad using Insomnia
kosegdit Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Η πάστα σίγουρα πρέπει να απλωθεί; Έχω την εντύπωση ότι το σωστό είναι να βάλουμε μια ποσότητα στο κέντρο και απλώνεται με την τοποθέτηση της ψυκτρας. Sent from my iPad using Insomnia Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να εφαρμόσεις την πάστα και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι αυτό είναι σωστό και αυτό λάθος. Στην τελική εξαρτάται και από τον επεξεργαστή, όσο κουλό και αν σου ακούγεται. Οπότε δοκιμάζεις και καταλήγεις τι σε βολεύει εσένα και τι σου δίνει καλύτερα αποτελέσματα.
MoviemakerGr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Η πάστα σίγουρα πρέπει να απλωθεί; Έχω την εντύπωση ότι το σωστό είναι να βάλουμε μια ποσότητα στο κέντρο και απλώνεται με την τοποθέτηση της ψυκτρας. Sent from my iPad using Insomnia Αν δεις πως είναι κατανεμημένη η πάστα και σε ποσότητα κ σε έκταση σε μια ολοκαίνουρια ψήκτρα θα έχεις ακριβώς την απάντηση που ψάχνεις καθώς και μόλις την αφαιρέσεις για πρώτη φορά πάλι θα δεις το αποτύπωμα που αφήνει.το άπλωμα το κάνουμε για να ελέγξουμε την ποσότητα καλύτερα και γιατί αν πάει και λίγο πιο άκρη κακό δεν κάνει. Εκτός αυτού υπάρχουν after market ψήκτρες που αγγίζουν σε άλλη έκταση τον επεξεργαστή άρα το να απλώνεις την πάστα είναι ένας σίγουρος και ασφαλής τρόπος.
antonl Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Για το tcase πάντως να μην αγχώνεσαι. Είχα αυτόν και σε idle ήταν για μια 6ετιά+ αγκαλιά με τους 60C. Ακόμα μια χαρά είναι. Κάποτε είχα ψάξει να δω τι σημαίνει τούτο αλλά ούτε που θυμάμαι αυτή τη στιγμή (τα λέει μάλλον ο ninos30 παραπάνω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα