Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και 3 οθόνες να βάλεις στο μέλλον αν δεν παίζεις παιχνίδια εξακολουθεί να είναι υπερβολή η 670

Για τους ssd είμαι υπερ μια λύσης 256 GB παρά 2χ 128 gb .

Ακόμα είναι σε πειραματικό στάδιο το TRIM sto raid.

Δεν χρειάζεται υγρό αζωτο για να φτάσεις τον 3770κ στα 4,5 . Προς θεού... Καλή μητρική και καλή ψυχτα είναι βασικά και RAM ακολούθως

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

CPU Intel® Core™ i7-3770K (x1)= 325,00 € είσαι σίγουρος ότι θα χρειαστείς το HT?

CPU COOLER NOCTUA NH-D14 (x1)= 75,00 €

THERMAL Arctic Silver® 5 & Arctic Silver® ArctiClean™ (x1)= 15,00 € Aυτή που έχει πάνω η noctua είναι καλύτερη

MOTHERBOARD ASUS P8Z77-V PRO (x1)= 205,00 € Θα κάνεις o/c ?

RAM G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) 1600 (PC3 12800) F3-1600C9D-16GXM (x2)= 210,00 € υπερβολή εκτός αν κάνεις επαγγελματικά video rendering σε hd αρχεία...και πάλι δεν

SSD Intel® SSD 520 Series (180GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 25nm, MLC) (x2)= 330,00 € έναν samsung στα 240 gb και είσαι top

HDD WD RE4 1 TB SATA Hard Drives ( WD1003FBYX) (x2)= 230,00 € το software raid δεν το εμπιστεύομαι με τίποτα και τα 230 euro για 2τερα είναι κάπως ακριβούτσικα :)

GPU ASUS GTX 670 DirectCU II GTX670-DC2T-2GD5 (x1)= 445,00 €

MONITOR Dell UltraSharp U2412M (x1)= 245,00 €

AUDIO CARD ASUS Xonar Essence STX (x1)= 170,00 € τσάμπα λεφτά.Αν σκοπεύεις να πάρεις ένα αξιόλογο ηχοσύστημα (αν διαθέτεις άλλα τόσα λεφτά για το ηχοσύστημα) ,πάς σε external dac)

SPEAKERS Logitech Speaker System Z906 (x1)= 275,00 €

(CASE Cooler Master HAF X (x1)= 190,00 € κοίτα τα corsair

CASE FAN Cooler Master MegaFlow 200 Red LED Silent Fan (x1)= 15,00 €

)BR RW DRIVE ASUS BW-12B1LT (x1)= 135,00 €

έχω ένα ,άδικα τα λεφτά που έδωσα

DVD RW DRIVE ASUS DRW-24B5ST (x1)= 20,00 €

PSU CORSAIR HX Series HX850 850 Watt 80 PLUS® Gold Certified Modular (x1)= 165,00 €

SURGE ARREST APC PF8VNT3-GR Performance Surge Arrest 8 (x1)= 40,00 €

KEYBOARD Razer BlackWidow Stealth Edition (x1)= 80,00 €

MOUSE Logitech Performance Mouse MX (x1)= 70,00 €

Δημοσ.

Αχρηστες αγορές:

Καρτα ηχου

32GB ram

Δεκτά

BR-RE

Καταλαβαίνω αυτό που λες. Θα ανταπαντούσα ότι πιθανόν να το χρειαστώ σε 1-2 χρόνια -όταν θα εξαπλωθεί η τεχνολογία- αλλά θα μου απαντήσεις "αγόρασέ το όταν και αν χρειαστεί"

GTX670 για μη gamer?

Έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου την αγορά 1-2 επιπλέον monitor σε βάθος 3ετίας

Να τονίσω εδώ ότι το monitor που έβαλα είναι 1200p IPS.

Οι SSD ειναι πισω απο τους Vertex 4 και Crucial M4

Τροφοδοτικο δες το AX750

Σκληροι με τιποτα RE4. Μονο λεφτα ζητανε (ακου 230 ευρω για 2ΤΒ....!)

Εδώ δεν μπορώ να πω κάτι χωρίς να το ψάξω παραπάνω. Σύντομα :P

Να σε ρωτήσω μόνο, τους Black της WD τους θεωρείς την αμέσως καλύτερη επιλογή μετά από RE4 ?

Να κοιταξεις οπωσδηποτε για CPU ψυκτρα και να αντικαταστησεις ολα τα ανεμιστηρια του haf-x με αθορυβα.

Σημαντικότατο tip για το haf-x που ίσως με οδηγήσει να πάρω άλλο case. Για ψύκτρα cpu, έχω συμπεριλάβει την NOCTUA NH-D14, δεν την θεωρείς αξιόπιστή? Θέλω να χωράνε και οι G.SKill από κάτω... Επίσης αντιπαθώ τα liquid cooling συστήματα

• Moderators
Δημοσ.

Ναι οι Black αξιζουν, εκτος εαν τους βρισκεις και αυτους 200+ ευρω τα 2TΒ...

Για +1 οθονη σε ικανοποιει ακομα και η φθηνοτερη vga, ενω για +2 θελεις καποια με 3 εξοδους και eyefinity 3 (πιθανον να υπαρχουν και με κατω απο 100-120 ευρω).

Για το x1200 στις οθονες συμφωνω και επαυξανω. Τετοια monitors προτιμησα κι εγω.

Οσο για την ψυκτρα, ειναι απλα η κορυφαια, απλα με ολα αυτα την ξεχασα :)

Επειδη κι εγω εχω Ripjaws, στη Megahalems χωρεσαν οριακα κατω απο τον ανεμιστηρα, πιθανον στην NH και σε συνδυασμο με τη μητρικη που θα επιλεξεις να βρισκουν σε κανα heatpipe ή να πρεπει να βαλεις τον εναν ανεμιστηρα λιγο πιο ψηλα. Κοιταξε το στη λιστα συμβατοτητας της NH.

PS: Δες και το ΑΧ750. 750W ειναι υπερβολικα, αρκετα και για 2xGTX670...! Fully modular, 7 χρονια εγγυηση και σκαει και το fan. ;)

http://www.corsair.c...wer-supply.html

• Like 1
Δημοσ.

Πω πω... 9 το πρωί έπρεπε να το είχα ανοίξει το topic όχι μισή ώρα πριν σχολάσω :P

Anyway, διάβασα πάρα πολύ χρήσιμα πράγματα. Να ξέρετε ότι τις έχω διαβάσει όλες τις συμβουλές και ευχαριστώ πολύ για όλες. Οι περισσότεροι κινείστε σε σχετικά ίδιες συμβουλές.

Λογικές μου ακούγονται οι :

• μισή ram
  • άλλοι δίσκοι (ssd & hdd)
  • πέταμα κάρτα ήχου

Τείνω να απορρίψω την:

• φθηνότερη gpu

και να σκεφτώ σοβαρά το σενάριο tripple monitor που είχα απορρίψει λόγω κόστους. Επί αυτού όμως, διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά σε 3x IPS monitor δεν θα αρκεί 1 gtx 670 για 1080p στην κάθε μία.

Επί των 3x monitor πάνω σε gtx 670 λοιπόν θα ήθελα κι άλλες συμβουλές αν δεν βαριέστε.

Φταίω και εγώ που δεν ανέφερα εξ αρχής ότι:

• overclocking θα κάνω αλλά ως τα 4.4 (εκτός ευχάριστου απροόπτου) καθώς δεν συμπαθώ τα liquid cooling
  • gamer δεν είμαι αλλά 2-3 φορές τον χρόνο βάζω μια κάρτα στο wow και περνάω τα σαββατοκύριακα

Επειδη κι εγω εχω Ripjaws, στη Megahalems χωρεσαν οριακα κατω απο τον ανεμιστηρα, πιθανον στην NH και σε συνδυασμο με τη μητρικη που θα επιλεξεις να βρισκουν σε κανα heatpipe ή να πρεπει να βαλεις τον εναν ανεμιστηρα λιγο πιο ψηλα. Κοιταξε το στη λιστα συμβατοτητας της NH.

Στην λίστα συμβατότητας δεν πρόλαβα να κοιτάξω, αλλά είδα κάπου ένα screenshot από την mobo που έβαλα, με τις G.SKill και την εν λόγω ψύκτρα και είχε 1 δάχτυλο χώρο. Επίσης είδα ένα review όπου έβγαλαν 1 ανεμιστήρα από την ψύκτρα και έχασαν μετά βίας 5%.

Θα συνεχίσω το ψάξιμο και θα επιστρέψω σύντομα με αλλαγές (ελπίζω σε 1-2 ώρες).

Και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Δημοσ.

Για PSU υπάρχει και αυτό που θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια:

Enermax 650W Revolution87+

Επίσης για cooler, με την Thermalright Archon δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τις μνήμες και είναι μόνο μισό κλiκ πίσω από τις Silver Arrow/NH-D14. Για τα 4.4 και cooler των 30-40 ευρώ σου κάνει

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν φίλτατοι, έλαβα πολύ σοβαρά υπόψιν τις συμβουλές σας και έκανα κάποιες διαφοροποιήσεις.

Ακολουθεί η καινούργια σύνθεση. Έβαλα με bold τις κατηγορίες όπου υπάρχουν αλλαγές και από κάτω τους με πράσινο χρώμα το part που αλλάχθηκε.

CPU Intel® Core™ i7-3770K (x1)= 325,00 €

CPU COOLER NOCTUA NH-D14 (x1)= 75,00 €

THERMAL -

(Arctic Silver® 5 & Arctic Silver® ArctiClean™ (x1)= 15,00 € )

MOTHERBOARD ASUS P8Z77-V PRO (x1)= 205,00 €

RAM G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) 1600 (PC3 12800) F3-1600C9D-16GXM (x1)= 105,00 €

(G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) 1600 (PC3 12800) F3-1600C9D-16GXM (x2)= 210,00 € )

SSD Samsung 830 Series 256GB MZ-7PC256B (x1)= 210,00€

(Intel® SSD 520 Series (180GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 25nm, MLC) (x2)= 330,00 € )

HDD Western Digital Caviar Black 1TB (WD1002FAEX) (x1)=115,00€

(WD RE4 1 TB SATA Hard Drives ( WD1003FBYX) (x2)= 230,00 €)

GPU ASUS GTX 670 DirectCU II GTX670-DC2T-2GD5 (x1)= 445,00 €

MONITOR Dell UltraSharp U2412M (x3)= 735,00 €

(Dell UltraSharp U2412M (x1)= 245,00 € )

AUDIO CARD -

(ASUS Xonar Essence STX (x1)= 170,00 €)

SPEAKERS Logitech Speaker System Z906 (x1)= 275,00 €

CASE Thermaltake Armor Revo Black (x1)= 165,00€

(Cooler Master HAF X (x1)= 190,00 € )

CASE FAN Cooler Master MegaFlow 200 Red LED Silent Fan (x1)= 15,00 €

BR COMBO DRIVE LG CH10LS20 (x1)= 60,00 €

(ASUS BW-12B1LT (x1)= 135,00 €)

DVD RW DRIVE -

(ASUS DRW-24B5ST (x1)= 20,00 €)

PSU CORSAIR AX850 — 80 PLUS® Gold Certified Fully-Modular Power Supply (x1)= 190,00 €

(CORSAIR HX Series HX850 850 Watt 80 PLUS® Gold Certified Modular (x1)= 165,00 €)

SURGE ARREST APC PF8VNT3-GR Performance Surge Arrest 8 (x1)= 40,00 €

KEYBOARD Razer BlackWidow Stealth Edition (x1)= 80,00 €

MOUSE Logitech Performance Mouse MX (x1)= 70,00 €

Το νέο κόστος (τιμές skroutz.gr) ανέρχεται στα 3095€. Χωρίς το Φ.Π.Α.: 2515€ :D

Όπως βλέπετε, οι αλλαγές είναι ουκ ολίγες. Συνοπτικά:

• Πείστηκα πλήρως ότι η πάστα της Noctua είναι καλύτερη από την Arctic Silver και έτσι αφαίρεσα την τελευταία.

• Από τα 32GB RAM πήγα στα 16GB

• Ξέχασα τελείως την πιθανότητα RAID, είτε στους SSD είτε στους HDD καθώς θα μου καθυστερούν το bootάρισμα και μου την δίνει. Ίσως στο μέλλον. Προς το παρόν από 2 SSD 360GB σύνολο πήγα στον 1 SSD 256GB σύνολο.

• Από 2 HDD 2Τ σύνολο αλλά προορισμένους για RAID 1, πήγα σε 1 HDD 1T.
    Σημειωτέον δε πως ανακάλυψα ότι οι 2 Western Digital RE4 που είχα βάλει ήταν μόλις SATA II 3 Gb/s.

• Αύξησα τα monitor από 1 σε 3.
    Θα ήθελα την άποψή σας για το κατά πόσο η GTX 670 TOP θα κουμαντάρει 3 IPS monitor με συνολική ανάλυση 5670x1200. Επίσης, πιστεύετε ότι επαρκούν οι έξοδοί της κάρτας? (λογικά ναι, με τα 2 DVI και το 1 HDMI που μετατρέπεται άμεσα σε DVI μιας και τα monitor δεν έχουν HDMI). Όταν πέσει η κάρτα στα 200€ ίσως πάρω άλλη μία για SLI :P

• Έβγαλα εντελώς την κάρτα ήχου καθώς με πείσατε και με το παραπάνω ότι αρκεί η on board, ειδικά από την στιγμή που βγάζει optical.

• Άλλαξα το κουτί μιας και με παρακινήσατε πολλοί και πήγα σε ένα Thermaltake (έχω το x-aser 3 εδώ και 8 χρόνια και το μόνο παράπονο είναι ότι -γιατί άραγε :P - άρχισαν να ακούγονται τα ανεμιστηράκια). Δεν πρόσθεσα όμως τα optional fan που δεν έχει το κουτί, καθώς δεν είμαι σίγουρος για την επιλογή μου ακόμα.
    Και εδώ θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι καλύτερο, με έμφαση πρωτίστως στο air flow, έπειτα στην εργονομία και τέλος στον θόρυβο (δεδομένου ότι τα ανεμιστηράκια αλλάζουν).

• Έβγαλα το Blu Ray Recorder και το DVD Recorder και έβαλα ένα Blu Ray Combo με light scribe (το επιθυμώ).

• Έβαλα το AX τροφοδοτικό το οποίο απορώ και εγώ ο ίδιος πως δεν είχα βάλει εξ αρχής.

Ελπίζω η πολύ ωραία μας συζήτηση να συνεχιστεί και να φτάσουμε σε ένα σύστημα που κατά κοινή ομολογία θα αξίζει τα λεφτά του.

P.S.: Το βάζω και ως update στο αρχικό post.

• Like 1
Δημοσ.

Αν και έχεις ένα ολόκληρο κατεβατό, θα κάνω 2-3 παρατηρήσεις:

- Το SATAIII δεν έχει κανένα αντίκτυπο στους μηχανικούς δίσκους, οπότε δεν αποτελεί κριτήριο για την επιλογή σου

- Η 670 είναι μια πολύ δυνατή κάρτα αλλά έχει λίγη μνήμη. Θα πρέπει να πας σε 7970 ή να ψάξεις να βρεις κάτι σπάνιες εκδόσεις των 670/680 με 4GB αλλά και μεγάλο κόστος. Τα 5760 θέλουν μνήμη

- Συνεχίζω να έχω σοβαρές αντιρρήσεις για το κουτί σου

Κατά τα άλλα, έχεις διαλέξει καλά πράγματα. Είμαι ο πρώτος που φωνάζει για πολύ καλά τροφοδοτικά, απλά δεν μου κάθονται τα σχεδόν 200 ευρώ για Corsair... Δεν λέω πάρα πολύ καλά είναι, η Seasonic τα φτιάχνει τα ΑΧ αλλα...

EDIT

Να μια 670 με 4GB

http://www.amazon.co.uk/EVGA-GTX-Graphics-Card-Backplate/dp/B0087ZSJRQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1346788010&sr=8-1

Δημοσ.

Πολλα τα χρηματα που θελεις να δωσεις για μενα το καλυτερο θα ηταν να φτιαξεις ενα συστημα το οποιο να ειναι value for money... ειδικα για το θεμα compiling κτλ...οι επεξεργαστες πλεον ειναι ....ατρωτοι εδω με εναν cor 2 duo kai 8gb ραμ σπερνει το μηχανημα για προγραμματισμο ... Αλλα παρολαυτα αν γουσταρεις τρελες καταστασεις η συνθεση σου ειναι Κεραυνος...Εγω παντως με το ιδιο σκεπτικο επενδυσα σε εναν i52500K 8gbram ssd samsung (64+ 128gb ) ΑΤΙ 7850 (2GB DDR5 256bit interface) και ενα τροφοδοτικο corsair 750w...κουτι ενα μικρο ελαφρυ και ποιοτικο με καλους ανεμηστηρες και την ψυκτρα τη μαμα για το cpu...Αποτελεσμα...Απιστευτα γρηγορο μηχανημα αθορυβο και αξιοπιστο ...πανω απο ολα ο ssd κανει την διαφορα στην ολη εμπειρια. Τωρα τρελα συστηματα....αξιζουν τα χρηματα τους μονο για παιχνιδομηχανες και επαγγελματικο video editing.... Καλη αγορα φιλε !

Δημοσ.

- Το SATAIII δεν έχει κανένα αντίκτυπο στους μηχανικούς δίσκους, οπότε δεν αποτελεί κριτήριο για την επιλογή σου

Ναι το γνωρίζω αλλά δεν βρίσκω λόγο να μην το έχουν οι RE4 Western Digital και να το έχουν οι Black .

- Συνεχίζω να έχω σοβαρές αντιρρήσεις για το κουτί σου

Και εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Είναι πολλά τα € αλλά και πολλά τα feature του! Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις :)

- Η 670 είναι μια πολύ δυνατή κάρτα αλλά έχει λίγη μνήμη. Θα πρέπει να πας σε 7970 ή να ψάξεις να βρεις κάτι σπάνιες εκδόσεις των 670/680 με 4GB αλλά και μεγάλο κόστος. Τα 5760 θέλουν μνήμη

Να μια 670 με 4GB

http://www.amazon.co...46788010&sr=8-1

Το ξαναδιάβασα αυτό και αλλού ότι θέλει μνήμη και δυστυχώς ενδέχεται να ισχύει. Αν και δεν έχω 3x120Hz monitors για να πώ ότι είναι τόσο ανάγκη, τι να πω... Προφανώς όταν λέμε ότι έχει λίγη μνήμη δεν μιλάμε για normal χρήση αλλά για απαίτηση top επιδόσεων, ή κάνω λάθως?

Από EVGA δεν έχω εμπειρία και δεν ξέρω αν μπορώ να την εμπιστευτώ για gpu. Άσε που δεν την βρίσκω πουθενά.

Πολλα τα χρηματα που θελεις να δωσεις για μενα το καλυτερο θα ηταν να φτιαξεις ενα συστημα το οποιο να ειναι value for money...

Είναι πολλά, όντως. Αλλά από τα 3100€ τα 1200€ είναι καθαρά στα περιφερειακά. Και εύκολα μπορώ να πω ότι άλλα 300 απαιτήθηκαν για την υποστήριξη των περιφερειακών αυτών και μόνο (όπως τα 450€ της GTX 670 και τα 205€ της motherboard, έναντι πιο απλών parts με λιγότερα features).

Δημοσ.

Και εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Είναι πολλά τα € αλλά και πολλά τα feature του! Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις :)

Αυτό σου κάνει?

NZXT Phantom 3.0 Full tower με όλα τα καλούδια. Πολλά κλικ πάνω από αυτό που έβαλες και πιο φθηνό. Από τα αγαπημένα παντού. Στο έβαλα γιατί και το Armor που έβαλες είναι full.

Υπάρχουν και οι κλασσικές λύσεις από Corsair/Antec, σε midi όμως

Το ξαναδιάβασα αυτό και αλλού ότι θέλει μνήμη και δυστυχώς ενδέχεται να ισχύει. Αν και δεν έχω 3x120Hz monitors για να πώ ότι είναι τόσο ανάγκη, τι να πω... Προφανώς όταν λέμε ότι έχει λίγη μνήμη δεν μιλάμε για normal χρήση αλλά για απαίτηση top επιδόσεων, ή κάνω λάθως?

Μιλάω πάντα για gaming και NVidia 3d Surround. Δηλαδή να παίζεις το παιχνίδι και στις 3 οθόνες συγχρόνως. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση είναι πέραν του δέοντως αρκετή. Και τα 120Ηz δεν παίζουν ρόλο. Η ανάλυση παίζει

Από EVGA δεν έχω εμπειρία και δεν ξέρω αν μπορώ να την εμπιστευτώ για gpu. Άσε που δεν την βρίσκω πουθενά.

H EVGA είναι από τις καλύτερες εταιρίες κατασκευής NVidia VGAs. Έχει φτιάξει και το περιβόητο EVGA Precision για να κλοκάρεις τις NV κάρτες (όλες όχι μόνο EVGA). Το αντίστοιχο MSI Afterburner δηλαδή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Ότι σου βάζω από Αμαζον είναι με δωρεάν μεταφορικά Ελλάδα. Τελική τιμή αυτή που βλέπεις. Οπότε δεν χρειάζεται να τα βρεις και εδώ

EDIT

Sorry, ξέχασα το κόλπο με τα τιμολόγια...

Δημοσ.

Καλησπερα φιλε!

Εγω θα σου προτεινα,εαν οντος χρειαζεσαι να κανεις 20 builds μεσα σε 8 ωρες,να πας σε 6-πυρηνο cpu π.χ. Intel core i7-3930k!

Εκει να δεις ταχυτητα!!!

Βεβαια εγω στη θεση σου θα πηγενα σε Intel Xeon Οκταπυρηνο!!!

Βεβαια ξεχνας το overclocking αλλα μιλαμε για οχταπυρηνο ο οποιος φυσικα ακομα και μετα απο 3 χρονια θα θεωρηται πολυ καλο κομματι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...