Προς το περιεχόμενο

στοιχεια ηλεκτρολογιας(οαεδ)

theodoros1997

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω μεινη στο παραπανω μαθημα μπωρειτε να μου πειτε καπιος αν ξερη τα ςος στο παραπανω η οτιδιποτε αλλο που μπορει να βοηθησει.(sorry για την ορθογραφια)ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω τι περιλαμβάνει το συγκεκριμένο βιβλίο, και δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου..

Εφ'όσον είναι στοιχεία ηλεκτρολογίας, νομίζω ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις νόμο Κουλόμπ, νόμο του Ωμ, συνδεσμολογίες αντιστάσεων, τους 2 νόμους του Κίρχοφ, τύπους ισχύος. Επίσης, πυκνότητα ρεύματος, αγωγιμότητα, βαθμό απόδοσης.

Βόηθα κι εσύ λίγο, ποιά κεφάλαια έχει το βιβλίο σου;

Λογικα θα εχετε καμια ασκηση που θα σου δινει αντισταση και ταση και θα πρεπει να βρεις την ισχυς..

Και μια που θα σου δινει την περιοδο και θα πρεπει να βρεις την συχνοτητα εναλλασομενου ρευματος

ειναι ένα μάθημα που οσο απλο είναι και κατανοητό (σε αντιθεση με το μεγαλο του αδερφο τα ηλεκτρονικα ισχυος που δεν εχουν αρχη και τελος) αν ο καθηγητής έχει ορεξη μπορει να το τραβήξει πολυ στη δυσκολία επιλυσης ενος κυκλώματος. οποτε η επιτυχία κρινεται στο να λύσεις πολλες ασκησεις. βεβαια σε σχολη οαεδ δε πιστευω οτι εχει ορεξη ο καθηγητης να γινει τσεκουρι χωρις να θελω να προσβαλλω την αξια της.

η γενικοτερη εικόνα των ασκησεων οπως προειπαν τα παιδια ειναι ενα κυκλωμα συνηθως οχι τοσο απλο οπου θα πρεπει εσυ με μια σειρα να βρεις καποιες αγνωστες μεταβλητες απο το ενα μερος του κυκλωματος (πχ ενα ρευμα ή μια ολικη αντισταση κλαδου-βροχου) και σιγα σιγα με τη λογικη να βρεις τον αγνωστο που σου ζητειτε σε ενα αλλο κλαδο του κυκλωματος. κατι κλασσικο πχ για να σου δωσω να καταλαβεις ειναι να σου δινεται σε ενα μερος του κυκλωματος μια ταση στα ακρα του βροχου και βρισκοντας τη συνολικη ωμικη αντισταση του να υπολογισεις το ρευμα που τον διαρρει και προχωρας παραπερα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...