DarkNemessis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπον παιδια καλησπερα, ειμαι καινουργιος στο φορουμ, και εχω ενα προβληματακι.. Πριν 2 χρονια αγορασα ,ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ τοτε, το πρωτο μου pc, που παρολο που οι πιο εμπηροι στο θεμα φιλοι μου, μου λεγανε να παρω σταθερο pc, εγω πειρα λαπτοπ -.- Στην αρχη, που δεν το ηθελα για πολλα ζορια, το εβρισκα πολυ καλο, αλλα στη συνεχεια αρχισε να μου κολλαει.. Με λιγα λογια δεν μπορω να παιξω παιχνιδι χωρις να κολλησει.. (δεν μιλαω για απλα παιχνιδακια στο internet αλλα για NFS Hot Persuit, Drakensang και λοιπα παιχνιδια τετοιου τυπου..) Επισης, μερικες φορες αμα ζωρισω καπως το λαπτοπ, αρχιζει κ κολλαει και στο Youtube.. Το λαπτοπ ειναι ενα Fujitsu LIFEBOOK και συγκεκριμενα πρεπει να'ναι αυτο (λεω ΠΡΕΠΕΙ, γιατι δεν ειμαι σιγουρος για το μοντελο) : http://www.skroutz.gr/s/287538/Fujitsu-LifeBook-AH530-AH530MRYB2GR.html (στο λινκ θα δειτε οτι φοραει CPU Intel Core Pentium Double Core.. για το Double Core δεν ειμαι σιγουρος, γιατι το λαπτοπ μου εχει ενα αυτοκολλητακι που λεει Intel Pentium Inside, οποτε δεν ξερω τι ακριβως φοραει :/ ) Για να μπω λοιπον στο ψητο, θα ηθελα να μου πειτε αν και τι αναβαθμισεις μπορω να κανω ωστε το εργαλειακι μου να μην σερνεται.. Φυσικα δεν θελω να ξυλωθω, οποτε θα ηθελα να μου βρειτε μια οικονομικη ΑΛΛΑ καλη λυση.. Εγω σκεφτομαι να αλλαξω CPU σε i5 της Intel.. Τι λετε? Αν το κανω θελει και αλλα σκαλισματα μετα? Δηλαδη πρεπει να αλλαξω και motherboard κλπ κλπ? Ποια ειναι η δικη σας αποψη? *Παρακαλω, θα ηθελα μια συντομη απαντηση Ευχαριστω εκ των προτερων !!!
Thanos1972 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν μπορεις να κανεις τιποτα φιλε μου.το πολυ πολυ καμια μνημη να προσθεσεις,κανεναν ssd και αμα αλλαζει η καρτα γραφικων οπου και παλι δεν θα μπορεις να βαλεις καποια δυνατη.Βασικα εαν δεν μας πεις ακριβως ποιο ειναι το μοντελο... αλλα να κρατας μικρο καλαθι.κατα πασα πιθανοτητα δεν μπορεις να κανεις τιποτα. κατεβασε το cpuz και πες μας ποιον επεξεργαστη εχει και ποια καρτα γραφικων.
liakjim Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν μπορεις να κανεις τιποτα http://www.notebookcheck.net/Intel-Pentium-P6100-Notebook-Processor.37083.0.html Η καρτα γραφικων ουσιαστικα δεν υπαρχει , ειναι τμημα του επεξεργαστη κ ειναι εντελως ανεπαρκης για παιχνιδια . Πουλα τον ή κρατα τον κ παρε καποιον καινουργιο. Με 500-600Ε υπαρχουν πολυ αξιολογα μηχανακια.
DarkNemessis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια και ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! Τωρα ειναι σιγουρο οτι δεν μπορω να κανω κατι για το λαπτοπακι? Πφφφ... Αμα βαλω ρε παιδια τον i5 επεξεργαστη απο την i5 εκδοση του λαπτοπ μου ?? Δεν θα δω βελτιωση στο θεμα του lag? Παντως, αμα δεν υπαρχει περιπτωση να καλυτερεψει, ας παρω εναν σταθερο γιατι με τοσο lag θα παθουνε τιποτα τα νευρα μου Αμα δεν γινεται τιποτα με τον i5, μπορειτε να μου προτινετε ενα καλο εργαλειακι με 500-600€ που λεει ο φιλος liakjim?? ******ps. Τι ειναι ρε παιδια το cpuz που λετε και πως το κατεβαζω?****** :-) Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2012 από DarkNemessis
vaggospat13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 καταρχην δες στην πισω μερια το ακριβες μοντελο για να ξερουμε i5 δεν μπαινει στο λαπτοπ σου . για τα παιχνιδια τωρα που δεν παιζουν ευθυνεται η καρτα γραφικων αν παρεις υπολογιστη με i5 χωρις καλη καρτα γραφικων παλι θα εχεις θεμα με τα παιχνίδια
DarkNemessis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπον, τελικα το λαπτοπ (συφωνα με το καρτελακι απο κατω) ειναι το AH530.. (Model:AH530 λεει ) Τωρα, γιατι δεν μπορει να μπει ο i5 στο λαπτοπ αφου βγαινει και σε i5 εκδοση? Μηπως λογω χωρου? Οσο για την καρτα γραφικων, εγω νομιζα οτι ειναι υπευθυνη για τα γραφικα και οχι για να μη σερνεται το pc.. Για αυτη τη δουλεια νομιζα οτι ειναι η CPU.. Τελος παντων, μπορω να βαλω καποιον επεξεργαστη απο τα αλλα λαπτοπ της fujitsu με καλυτερη καρτα γραφικων και γιατι οχι και επεξεργαστη η ακομα και να παρω κατι απο τις διαφορες εταιριες (Intel κλπ ) αν βγαζουν για λαπτοπ ?
liakjim Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπερα παιδια και ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! Τωρα ειναι σιγουρο οτι δεν μπορω να κανω κατι για το λαπτοπακι? Πφφφ... Αμα βαλω ρε παιδια τον i5 επεξεργαστη απο την i5 εκδοση του λαπτοπ μου ?? Δεν θα δω βελτιωση στο θεμα του lag? Παντως, αμα δεν υπαρχει περιπτωση να καλυτερεψει, ας παρω εναν σταθερο γιατι με τοσο lag θα παθουνε τιποτα τα νευρα μου Αμα δεν γινεται τιποτα με τον i5, μπορειτε να μου προτινετε ενα καλο εργαλειακι με 500-600€ που λεει ο φιλος liakjim?? ******ps. Τι ειναι ρε παιδια το cpuz που λετε και πως το κατεβαζω?****** :-) Ισως κ να τον παιρνει τον i5 , αρκει να εχεις τον 1ης γενιας (πχ http://www.notebookcheck.com/Intel-Core-i5-460M-Notebook-Prozessor.35992.0.html) διοτι ανηκει στην ιδια οικογενεια cpu (arrandale) κ μπαινει στο ιδιο socket (pga988) , αλλα κ παλι με ελλειψη ικανης καρτας γραφικων δεν θα παιξεις παιχνιδια. Τωρα ξεκαθαρισε με τον εαυτο σου αν θες σταθερο ή φορητο , τις ακριβεις απαιτησεις σου κ θεσε ερωτημα στο καταλληλο section (εδω ή στους σταθερους) To cpu-z απο εδω http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html , δειχνει πληροφοριες για τον φορητο σου.
DarkNemessis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Αααα πολυ ωραια! Θα ανοιξω και ενα θεματακι για σταθερο.. Παντως στον φορητο μου δεν μπορω να φορεσω μια καλη καρτα γραφικων?
DarkNemessis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι ε? Πφφφφ Ουτε να βαλω επεξεργαστη με ενσωματωμενη καλυτερη καρτα γραφικων μπορω ε? Τελος παντων ανοιγω και ενα θεματακι στους σταθερους και βλεπουμε..
DarkNemessis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 To topic για νεο σταθερο PC μπορειτε να το δειτε εδω http://www.insomnia....νέο-σταθερό-pc/ οποτε οποιος ξερει (παρα πολυ πιστευω ) ας με βοηθισει Eπισης, δεν μπορω να φορεσω στο λαπτοπ μου τιποτα απο το Razer Blade ε? (ξερω χαζη ερωτηση αλλα δεν βλαπτει αν ρωτησω ) Ακομη, μπορετε να μου εξηγισετε λιγο παραπανω γιατι δεν μπορω να φορεσω καλυτερη καρτα γραφικων στο λαπτοπ μου? Αν χρειαζεται μπορω να αλλαξω και CPU οποτε πιο το προβλημα? Μηπως ειναι θεμα χωρου η motherboard ?
vaggospat13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 οι φορητοι δεν μπορουν να αναβαθμιστουν οπως οι σταθεροι τα μονα που μπορεις να αλλαξεις ειναι μνημες και σκληρους και σε λιγες περιπτωσεις επεξεργαστή αν υποστηριζει το Chipset αλλα υπαρχει μεγαλη περιπτωση να μην στον βλεπει το bios οι καρτες γραφικων ειναι συνηθως κολημενες στην μητρικη οποτε ξεχνα το το οτι κολαει το πισι σημαίνει οτι πρεπει να του κανεις φορματ (εκτος αν εχει καποιο θεμα με το σκληρο-bad sectors) δεν ειναι δα και τοσο χαλια να μην μπορει να εκτελεσει καθημερινες εργασιες παιχνιδια με ενσωματωμενη καρτα γραφικων δεν παιζεις
liakjim Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 οι φορητοι δεν μπορουν να αναβαθμιστουν Όχι όλοι , αλλα σίγουρα οι περισσότεροι . Sent from my iPod touch using Insomnia
vaggospat13 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Όχι όλοι , αλλα σίγουρα οι περισσότεροι . Sent from my iPod touch using Insomnia εγραψα "οι φορητοι δεν μπορουν να αναβαθμιστουν οπως οι σταθεροι"
liakjim Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 εγραψα "οι φορητοι δεν μπορουν να αναβαθμιστουν οπως οι σταθεροι" Ναι σωστά . Βέβαια απο την άλλη όταν πας να αναβαθμισεις τον σταθερο (ποιο πολυ στην intel αναφέρομαι ) , πρέπει να αλλάξεις cpu+gpu+mobo δηλαδή κ παλι αυξημένο κόστος . Sent from my iPod touch using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα