nickts1 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Ό,τι λέει ο τίτλος. Έχω ένα παλιό pc με μονοπύρηνο AMD επεξεργαστή και μητρική με 939 socket, συγκεκριμένα την Asus A8N-VM. Tελευταία έχω κάνει κάποιες αναβαθμίσεις σε κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό, με το σκεπτικό να ανέβει μεν η απόδοση του ήδη υπάρχοντος pc, αλλά τα καινούρια parts να μπορούν να μπουν και σε ένα νέο σύστημα σε 1-2 χρόνια. Με την ίδια λογική σκέφτομαι να προσθέσω και έναν SSD (ο υπάρχων σκληρός είναι 80gb sata). Θα αξίζει μια τέτοια κίνηση; Φοβάμαι μήπως από πλευράς τιμής είναι νωρίς για αγορά SSD και σε κάνα χρόνο εχει 40€ ο 120gb πχ, και δεύτερον μήπως η διαφορά που θα δω είναι πολύ μικρή λόγω παλαιότητας του συστήματος. Ποια η γνώμη σας;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Πόση ram έχεις και ποιά windows τρέχεις?
άδικος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Γνώμη μου είναι πως όχι. Καλύτερα να δώσεις 10€ για 1 ακόμα 80άρη sata και να τους βάλεις σε raid 0 & να φτάσεις τις μέγιστες επιδόσεις (περίπου) παρά να δώσεις τόσα λεφτά για ένα δίσκο που σε 2 χρόνια πάλι παλιός θα είναι.
άδικος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δεινόσαυρε γιατί προεξοφλείς τα windows ως λειτουργικό;
nickts1 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Προς το παρόν 1,5gb και windows xp. Πρόκειται να πάρω από ένα φίλο 1gb μνήμη ακόμα και σκέφτομαι να κάνω format και να βάλω τα win7.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Εφόσον έχεις ήδη sata δίσκο, εκτιμώ ότι δεν αξίζει η αγορά ssd γι αυτό το μηχάνημα την δεδομένη χρονικη στιγμή. Τα win 7 δεν θα σου τα πρότεινα επίσης, δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεις το μηχάνημα. Θεωρητικά ο ssd πάντα βοηθάει, γιατί ο δίσκος είναι το πλέον αργό κομμάτι του συστήματος. Αλλά με τον μονοπύρηνο amd, ειδικά αν είναι και κάποιος sempron, θα συναγωνίζονται γι αυτόν τον τίτλο. Απολυτος δεν είμαι, μπορεί και να σε βοηθήσει λίγο, αλλά εγώ δεν θα το έκανα. Δεινόσαυρε γιατί προεξοφλείς τα windows ως λειτουργικό; Εγώ δεν προεξοφλώ τίποτα, το 92% των χρηστών το προεξοφλεί.
άδικος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Το ξέρω φίλε, "χαμένη από χέρι" ήταν η ερώτηση
nickts1 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 O επεξεργαστής είναι ο Athlon 3200+. Υπάρχει μια περίπτωση (τζαμπέ πάντα) να τον αλλάξω με τον Athlon X2 3800+. Aλλάζει κάτι αυτό στα δεδομένα; Τα win7 γιατί δεν ενδείκνυνται; Θα πέσουν οι επιδόσεις;
άδικος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Όχι δεν αλλάζει ιδιαίτερα. Σκέψου την εναλλακτική που σου πρότεινα. Θα δεις άλλον αέρα στον υπολογιστή σου. W7 δεν ενδείκνυνται λόγω ανεπαρκούς μνήμης για αρχή.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 O επεξεργαστής είναι ο Athlon 3200+. Υπάρχει μια περίπτωση (τζαμπέ πάντα) να τον αλλάξω με τον Athlon X2 3800+. Aλλάζει κάτι αυτό στα δεδομένα; Τα win7 γιατί δεν ενδείκνυνται; Θα πέσουν οι επιδόσεις; Κατ εμέ τα αλλάζει, ναι. Αλλά και πάλι είναι θέμα κόστους. Να δώσεις 90 ευρώ για να βάλεις ssd σε αυτό το μηχανημα? Με αυτο περίπου το ποσό κάνεις ολική αναβάθμιση σε celeron g530, 1155 μητρική και 4gb ddr3 ram και έχεις τελείως διαφορετικό μηχάνημα. Τα win 7 σε αυτό το μηχάνημα δεν θα σου προσφέρουν κάτι, αντιθέτως θα κάνουν πιο αργό το pc. Δεν βρίσκω καποιο λόγο να τα βάλεις. Το aero, έτσι κι αλλιώς, κλειστό θα το έχεις.
άδικος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ πάλι πιστεύω θα δει πιο εμφανή διαφορά με μεγαλύτερο throughtput από τους δίσκους του παρά από γρηγορότερο επεξεργαστή. Εκτός βέβαια & αν επιδίδεται σε video authoring εργασίες & cpu demanding tasks εν γένει.
nickts1 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Το raid που ανέφερες δεν έχω ιδέα τι είναι...θα το ψάξω. Οπότε μένω με τα xp για λειτουργικό ή μήπως να κοιτάξω για 8 που έχω ακούσει ότι είναι πιο ελαφριά από τα 7;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις τα 8. Με τον διπύρηνο και 2.5GB μνήμη, εκτιμώ ότι θα πηγαίνουν καλά. Αν δεν αλλάξεις κάτι, μείνε στα xp.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ πάλι πιστεύω θα δει πιο εμφανή διαφορά με μεγαλύτερο throughtput από τους δίσκους του παρά από γρηγορότερο επεξεργαστή. Εκτός βέβαια & αν επιδίδεται σε video authoring εργασίες & cpu demanding tasks εν γένει. πιο πολύ θα τον ενοχλεί όμως ο επεξεργαστής, ειδικά αν το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι το 2ο και το 1ο είναι αρκετά πιο πρόσφατο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα