Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας.... :-D

οπως λεει και ο τιτλος ηρθε μαλλον η ωρα μου για την πρακτικη μου...

και οταν λεω μαλλον ειναι γιατι εχω και το διλημμα του στρατου...

ειμαι ομως 60-40% υπερ της πρακτικης πρωτα...

το θεμα ειναι πως και που??

δηλαδη οκ παιρνω πρακτικη...!!

τι κανω? αρχιζω και παιρνω τηλ μια μια τις εταιρειες? :-(

ψαχνω για αγγελιες απο το νετ?

εδω θελω να πω πως ειμαι απο το τει πατρας αλλα την πρακτικη μου θα την κανω στην αθηνα..

εχω ακουσει οτι αμα θελει καποιος μπορει και η ιδια η σχολη να σου βρει αλλα δεν ξερω αν μπορει σε αλλη περιοχη εκτως απο εκει που εδρευει δηλαδη να μου βρει για αθηνα!!

οσο αφορα τον τομεα θα με ενδιαφερει πιο πολυ κατι σε φωτοβολταικα και μηχανες αλλα ειμαι ανοικτος σε ολα! θα θελα και εσεις να μου πειτε εμπειριες σε πρακτικες που εχετε κανει σε αυτο τον τομεα που και αν σας αρεσε και αν τελικα σας κρατησαν!

και την αποψη σας σχετικα με το κανω πρωτα στρατο και μετα πρακτικη!

τελευταιο και λιγοτερο σημαντικο τα χρηματα που παιρνεις γιατι δεν εχω καταλαβει τι γινεται..

ολο ακους οτι δινει καποια το εσπα και καποια ο εργοδοτης δεν ξερω..!

οποιος θελει ας μου πει την γνωμη του!

ευχαριστω εκ των προτερων!

καλη συνεχεια διακοπων ευχομαι! B)

Δημοσ.

Παλιότερα θα σου έλεγα πρώτα στρατό και μετά πρακτική γιατί έπαιζε να σε κρατήσουν μόνιμα τώρα πια λόγω της κατάστασης αυτό δεν ισχύει.

Τώρα για να κανεις πρακτική όταν έρθει η ώρα θα κάνετε μια συνάντηση εσύ και όλοι οι άλλοι που θα κάνουν πρακτική και με τον υπέθυνο της σχολης σου και εκεί θα σου βρούν αυτοί που θα κανεις.

Αν όμως έχεις γνωστό να σε πάρει τότε λες ότι εγώ θα κάνω πρακτική εκεί.

Επίσης αν δεν βρείς μπορείς να πας στο δημόσιο πχ ΟΤΕ, ΟΣΕ, Μετρό κλπ, εγώ έκανα πρακτική στον ΟΣΕ ας πούμε γιατί δεν έβρισκα κάπου αλλου.

Δημοσ.

Καλησπερα ...

Καταρχην γεια να σε κρατησουν πρεπει να εχεις τελειωσει το φανταρικο...

Εγω εκανα πρακτικη και τωρα θα παω στρατο..αλλα δεν ειχα αλλη επιλογη γιατι απο την σχολη μας ειχαν χωρισει σε παλιο προγραμμα και καινουργιο και αν ακολουθουσε το παλιο σου λεγανε σε ενα χρονο πρεπει να τελειωσεις την σχολη ..ετσι εκανα την πρακτικη και τελειωσα στα 4,5 χρονια...

Τμημα Μηχανολογιας.

Εκανα πρακτικη μεσω ΕΣΠΑ σε τεχνικο γραφειο που ασχολουνταν με φωτοβολταικα παρκα, σκεπες, συναργεμους, κλειστα κυκλωματα παρακολουθησεις και πυρασφαλεια ...αυτα που ειδα ηταν πολλα...εμαθα και μερικα πραγματα..

Πληρωνομουν με το εσπα 340 καθε μηνα ...Αλλα δεδουλευμενα..δηλαδη πληρωνομουν το Νοεμβριο για τον Οκτωβριο...

Αυτος ειχα μαθει οτι πληρωνε τους παλιους που ειχε καθε μηνα...αλλα με ολα αυτα που γινονται εμενα μονο στο τελος με ειχε δωσει 150 ευρω..

Σε συμβουλευω να πας να ρωτησεις στο γραφειο πρακτικης της σχολης σου εχει πολλες αναρτημενες αγγελιες...

Και καλυτερα ημοσιο φορεα..ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑ αν μπορεις...Εγω επαιρνα 340 και φιλου μου που εκανα εκει επαιρνα τα διπλασια καπου 640...οτι αλλο θες ρωταμε..

Δημοσ.

Καλησπερα ...

Καταρχην γεια να σε κρατησουν πρεπει να εχεις τελειωσει το φανταρικο...

Εγω εκανα πρακτικη και τωρα θα παω στρατο..αλλα δεν ειχα αλλη επιλογη γιατι απο την σχολη μας ειχαν χωρισει σε παλιο προγραμμα και καινουργιο και αν ακολουθουσε το παλιο σου λεγανε σε ενα χρονο πρεπει να τελειωσεις την σχολη ..ετσι εκανα την πρακτικη και τελειωσα στα 4,5 χρονια...

Τμημα Μηχανολογιας.

Εκανα πρακτικη μεσω ΕΣΠΑ σε τεχνικο γραφειο που ασχολουνταν με φωτοβολταικα παρκα, σκεπες, συναργεμους, κλειστα κυκλωματα παρακολουθησεις και πυρασφαλεια ...αυτα που ειδα ηταν πολλα...εμαθα και μερικα πραγματα..

Πληρωνομουν με το εσπα 340 καθε μηνα ...Αλλα δεδουλευμενα..δηλαδη πληρωνομουν το Νοεμβριο για τον Οκτωβριο...

Αυτος ειχα μαθει οτι πληρωνε τους παλιους που ειχε καθε μηνα...αλλα με ολα αυτα που γινονται εμενα μονο στο τελος με ειχε δωσει 150 ευρω..

Σε συμβουλευω να πας να ρωτησεις στο γραφειο πρακτικης της σχολης σου εχει πολλες αναρτημενες αγγελιες...

Και καλυτερα ημοσιο φορεα..ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑ αν μπορεις...Εγω επαιρνα 340 και φιλου μου που εκανα εκει επαιρνα τα διπλασια καπου 640...οτι αλλο θες ρωταμε..

καταλαβα ευχαριστω για τις πληροφοριες...!!! εσυ την πρακτικη απο την σχολη σου την βρηκες?

Μπορουν...

Εμενα με ελεγε μια καθηγητρια οτι εχει γνωστους στα γιαννενα και αν θελω να παω...

α καλο αυτο....!! ωραια γιατι δεν θελω να πας στα τυφλα!!

αν παιρνει πρακτικες ο οσε ακομα εχω γνωστο και μαλλον μπορω αμα θελω να παω...

αλλα δεν ξερω! γενικα θελω να μαθω 5 πραγματα εκει που θα παω..

Δημοσ.

πριν ποσο καιρο εκανες πρακτικη στον οσε?

πως σου φανηκε τι ακριβως εκανες?

μπορουν δηλαδη να μου βρουν πρακτικη σε αλλη πολη?

Εκανα το 2008-2009.

Ηταν ωραια αυτο που εκανα ηταν να πηγαινω με τους εργατες και να βλεπω τι κανουν αν ηθελα εκανα και εγω καμια δουλεια αλλα οχι πολλα πολλα γιατι απαγορευοταν απο το νομο για προληψη ατυχηματος κλπ.

Η πρακτικη ειναι 6 μηνες οπου και να τη κανεις και ναι μπορεις να κανεις οπου θες ειχα φιλο απο ηουμενιτσα που εκανε πρακτικη αθηνα.

Αλλα θα πρεπει να εχεις δικο σου σπιτη αλλιως δεν συμφερει.

Δημοσ.

1) Πρακτική μετά το στρατό. Εκτός ότι υπάρχουν έστω και λίγες πιθανότητες να σε κρατήσουν, επιπλέον δεν "αποκόβεσαι" απο τις επαγγελματικές γνωριμίες που κάνεις. Γιατί κατά τη διάρκεια πρακτικής εργασίας μπορείς να γνωρίσεις άλλον εργοδότη.

2) Ασφαλώς και μπορείς να κάνεις πρακτική στην Αθήνα. Μάλιστα ψάξε και μέσω του ΤΕΙ Πειραιά που έχει ανάλογο τμήμα.

3) Το 50% πρακτικής χρηματοδοτείται μέσω ΟΑΕΔ ή ΕΣΠΑ. Στον ΟΑΕΔ σου δίνει όλα τα λεφτά ο εργοδότης τη τελευταία μέρα μήνα. Και μετά παίρνει το 50% από τον ΟΑΕΔ, το ελληνικό κράτος δηλαδή. Μέσω ΕΣΠΑ σου δίνει το 50% ο εργοδότης και μετά από 1-2 μήνες όπως είπε συμφοιτής παίρνεις το υπόλοιπο μέσω ΕΣΠΑ. Από ότι ακούω τελευταία παίζει σχεδόν αποκλειστικά το ΕΣΠΑ για ευνόητους λόγους...Γιατί το ΕΣΠΑ είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα οικονομικής στήριξης.

4) Σύμφωνα με τη νομοθεσία στη πρακτική εργασία δίνεται το 80% βασικού μισθού ανειδίκευτου εργάτη. Από ότι θυμάμαι τώρα ο βασικός μίσθος είναι 560 ευρώ. Οπότε κάνεις τον υπολογισμό και βλέπεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...