CherryB Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Προφανώς CherryB και δεν έχεις δουλέψει επαγγελματικά με κάποιον πελάτη με αυτά που λες.. Τράβα πες στον πελάτη ααα δεν γίνεται αυτό και δεν γίνεται το άλλο.. Εσύ τι νομίζεις ότι είναι ένα CMS, να αλλάζω τα υπάρχοντα κείμενα.... Έχουν αλλάξει οι εποχές.. Δεν συνεχίζω... Υ.Γ. Μιχάλη συγγνώμη εάν σε έθιξα, ζητώ δημόσια συγγνώμη δεν είχα τέτοιο σκοπό... Έχω δουλέψει και με καλούς και με κακούς πελάτες και με πολλά CMS και με καλά και με κακά αποτελέσματα. Εάν είναι να κάθομαι να γκρινιάζω για το κάθετι που δεν έχει το κάθε CMS δε θα έκανα ποτέ τίποτα. Οι πελάτες εάν θέλουν κάτι έξτρα δεν τους λες δε γίνεται... Δεν υπάρχει το "ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ"! Αυτό που κάνεις είναι να βρεις τρόπο να το κάνεις και να επεκτέινεις τις λειτουργίες του εκάστοτε CMS on-demand. Όχι όμως να μου δίνει ένα σκασμό επιλογές με το καλημέρα. Αυτό είναι αντιπαραγωγικό και νομίζω ότι ούτε ο πελάτης θέλει να έχεις ένα διαχειριστικό περιβάλλον με 1000 επιλογές και να κάθετε να μαθαίνει με τις ώρες ένα σύνθετο και πολύπλοκο back-end. Τότε θα σου πεί ο πελάτης, καλά κρασιά και όποιος εδω μέσα έχει την εμπειρία θα στο επαληθεύσει. Ο πελάτης θέλει με 5 click να κάνει 100 πράγματα αλλά να είναι εντελώς απλά ή να το κάνεις εσύ άμεσα. Απαντώ λοιπόν πως δε νομίζω ότι εσύ έχεις μεγάλη εμπειρία με πελάτες ή προφανώς πέτυχες όλους τους "ψαγμένους" και ήταν θετικοί και ότι τους πλάσαρες το μάθανε έτσι απλά... Τι να πω υπάρχουν και οι τυχεροί! Οπότε Μιχάλη σε πιστεύω ότι οι πελάτες σου καλήφθηκαν κατα 90%+. Τα πολλά φρου φρου είναι λόγια του αέρα... Εγώ επέλεξα το ALPHA CMS γιατί έχει και ένα framework. Μιχάλη το δικό σου έχει και framework ή αποτελεί απλά ένα stand-alone CMS? Εάν το κάνεις ποτέ ανοικτού κώδικα σφύρα!
Uberalles_gr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Αααααααα το ALPHA CMS!!! Κατάλαβα...... Είπα δεν θα το συνεχίσω αλλά δεν κρατήθηκα.. Υ.Γ. Μπορείς να έχεις δικαιώματα στους χρήστες που φτιάνχεις για το τι θα βλέπει στο backend.. Ιδέες λέω...
CherryB Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 ...και αυτό είναι πολύ ωραίο: Tango CMS - http://tangocms.org/
javavall Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 ALPHA CMS δαγκωτό!!!! Δεν έπρεπε καν να παραθέσεις τα υπόλοιπα!!
mixalis8 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Ο πελάτης θέλει με 5 click να κάνει 100 πράγματα αλλά να είναι εντελώς απλά ή να το κάνεις εσύ άμεσα. Πάνω σε αυτό βασίστηκα και έκανα κάτι απλό. Οι περισσότεροι πελάτες αγοράζουν ένα δυναμικό σιτε και όταν έρθει η ώρα να περάσουν ένα απλό αρθρο σε παίρνουν τηλέφωνο να το κάνεις εσύ!!! Πάντως από αυτά που είπες αν μπορεί να κάνει... ναι.. μπορεί να τα κάνει... εκτός από τα χρώματα και το Lightbox και αυτό γιατί το CMS μου είναι μόνο backend!!! Και όντως δεν θα το έλεγα CMS γιατί δεν έχει τις δυνατότητες ενός full CMS.... αλλά δεν ξέρω και πως αλλιώς να το πώ... Mitsos μήπως? (Γιατί να θέλεις να έχει ένα πολύχρωμο μενού?? Λίγο καγκούρικο δεν είναι? Αν το θέλει έτσι ο πελάτης... θα του πώ.... "εγώ μαλακίες δεν κάνω")
Uberalles_gr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Εγώ που έχω και μια εμπειρία παραπάνω από έναν πελάτη αυτά δεν τα είδα στο CMS και δεν ήξερα πως να βάλω μια νέα κατηογρία στο μενού, σε την θέση την θέλω και που πάω και βάζω το κείμενο... Άρα αυτό με το απλό και 5 click το ξεχνάμε. Επίσης, δεν είπα πολύχρωμο μενού αλλά την δυνατότητα να αλλάζει το χρώμα του μενου. Δηλαδή, το χρώμα θα είναι μπλε και όταν πας από πάνω να γίνεται πορτοκαλί. Μην λέτε άλλα από αυτά που λέει κάποιος.... Επίσης, μεγάλο ρόλο έχει και πως θα τον εκπαιδεύσεις εσύ τον πελάτη σου.Επομένως εάν είναι απλό το backend θα το καταλάνει και εύκολα ο πελάτης. Τεσπα.. Όπως είπα καλό μεν για αρχή αλλά θέλει πολύ πολύ δουλειά....
ΠάρηςΓ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Πάνω σε αυτό βασίστηκα και έκανα κάτι απλό. Οι περισσότεροι πελάτες αγοράζουν ένα δυναμικό σιτε και όταν έρθει η ώρα να περάσουν ένα απλό αρθρο σε παίρνουν τηλέφωνο να το κάνεις εσύ!!! Πάντως από αυτά που είπες αν μπορεί να κάνει... ναι.. μπορεί να τα κάνει... εκτός από τα χρώματα και το Lightbox και αυτό γιατί το CMS μου είναι μόνο backend!!! Και όντως δεν θα το έλεγα CMS γιατί δεν έχει τις δυνατότητες ενός full CMS.... αλλά δεν ξέρω και πως αλλιώς να το πώ... Mitsos μήπως? (Γιατί να θέλεις να έχει ένα πολύχρωμο μενού?? Λίγο καγκούρικο δεν είναι? Αν το θέλει έτσι ο πελάτης... θα του πώ.... "εγώ μαλακίες δεν κάνω") Μιχάλη μερικά σχολια για το cms. Μου αρεσει ως cms απλα μερικά πραγματα που πιστευω πως θελουν βελτίωση: Στα table να μπορεις να μπεις με κλικ πανω στο καθε τι και οχι να χρειαζεται το μολυβι δεξια.. Επισης τα δεξια μπορεις να τα καταργήσεις κ να τα εχεις μονο στο hover , η με αλλο τροπο. θεωρειται κακό ux να εχεις τα ιδια πραγτματα σε καθε row..Αν δεις και το wordpress τα εχει ετσι. Ενα μενου top ισως βολευε για να μη χρειαζεται να πας στο dashboard συνεχεια.(Αυτο που υπαρχει ηδη απλα να εχει πιο πολλα μαζεμενα ομως) Τελος τα label στις form να εχουν for attribute ωστε οταν τα πατας να σε πανε στο αντιστοιχο...
mixalis8 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Ευχαριστώ Πάρη για τις επισημάνσεις. Επίσης θέλω να πω πως το CMS μου το έχω για να το χρησιμοποιώ μόνο εγώ. Δεν πρόκειτε να μπω στην διαδικασία να το κάνω open source. Ότι feature έχει είναι από τις εκάστοτε ανάγκες του πελάτη. Απλά τα τελευταία χρόνια σπάνια προσθέτω κάτι καινούργιο (ριζική αλλαγή). Δεν είπα ότι έχει τα πάντα και ούτε προκειται... Δεν πρόκειτε να ανταγωνιστώ wordpress κτλ... είναι βλακία να το πιστεύω αυτό. Απλά όταν κάνω κάποιο site για ένα πελάτη δεν γίνεται κάθε φορά να γράφω τα ίδια. Γι'αυτό και ότι κάνω ξέρω μόνο εγώ να το συντηρώ (από θέμα κώδικα). Προς το παρόν πάντως κανένας πελάτης δεν έχει παραπονεθεί και αυτό είναι θετικό. Όποιος ζητάει κάτι καινούργιο το προσθέτω με έναν τρόπο έτσι ώστε να είναι παραμετροποιήσιμο. Και τέλος εννοείτε πως είναι εύκολο μόνο για κάποιον που έχει εξοικιωθεί. Δεν περιμένω κανέναν από εσας να μπει στο νόημα του CMS μου χωρίς να του εξηγήσω το παραμικρό. Όση εμπειρία και να έχει πάνω στο θέμα CMS. Και ότι έδωσα το link δεν είναι για να παινευτώ ότι έχω το καλύτερο CMS... αλλά ακριβώς για αυτή την συζήτηση... ανταλλαγή ιδεών... (Όντως το χρώμα των links (hover) είναι καλή ιδέα και θα το προσθέσω όπως και το hover σε κάθε row) Thanks anyway.... 1
parsifal Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Άντε πάλι! Λοιπόν, κύριοι: Επειδή ενδέχεται να υπάρχουν μέλη που θέλουν να συζητήσουν σοβαρά για το ενδιαφέρον θέμα («ελαφριά CMS») που ετέθη, προειδοποιώ ότι θα εφαρμοστεί με aggresive μέσα (έως permaban) προστασία του θέματος έναντι κλειδώματος και τυχόν troll-οθελητών αστειατόρων. Όσοι δε θέλουν να συμμετάσχουν ουσιαστικά στη συζήτηση, καλύτερα να μην ποστάρουν καθόλου, γιατί η πιθανότερη κατάληξη θα είναι το ban. Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. 1
CherryB Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2012 Εγώ δε γελάω σοβαρά το δοκίμασα. Δε ξέρω τι έχει παιχτεί εδώ αλλά μια φορά δε κάνω πλάκα, πέρα από τα σχόλια, μια χαρά είναι το tool.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα