Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον, ενδιαφερομαι για το συγκεκριμενο λαπτοπ της Lenovo

http://www.mgmanager...21/el/pid/8955/

Το προβλημα ειναι, πως το MgManager (μαγαζι με καλη φημη απ'οτι ακουω), αναγραφει την GPU ως NVIDIA GT 660M 2GB, η οποια.... ειναι ανυπαρκτη.

Το λαπτοπ, ανηκει στην σειρα Y580 της Lenovo και ολα αυτα τα λαπτοπ ερχονται με την GPU GTX 660M οχι με σκετη GT (η οποια δεν υπαρχει ετσι και αλλιως).

Tο επισημο ελληνικο site της Lenovo κανει το ιδιο πραγμα με το MgManager στην ονομασια της GPU, ενω αντιθετα το αμερικανικο την αναγραφει ως GTX 660M, το ιδιο και ολα τα αλλα ελληνικα και ξενα καταστηματα πχ

http://www.mrcheap.g...roduct_id=57094

http://www.grab-it.g...5.6-hd-led.html

http://www.mywestnet...00&pid=00126249

Απο την αλλη, η πιο ακριβη εκδοση αναγραφεται κανονικα και σωστα, οπως θα επρεπε... http://www.mgmanager...82/el/pid/8953/

Όλοι, ελληνες και ξενοι, παρατηρουν πως το συγκεκριμενο λαπτοπ ερχεται με την GTX 660M, ενω μονο το MgManager και η ελληνικη ιστοσελιδα της Lenovo παραλείπουν το (ζωτικής σημασίας) Χ στην ονομασια.

Προκεται για τυπογραφικο λάθος; Έχει κανεις το συγκεκριμενο λαπτοπ και μπορεί να βοηθήσει;

Αν και ειμαι σχεδον σίγουρος οτι προκειται για μια απλή παράληψη, δεν αντέχω την σκέψη οτι θα έρθει το λαπτοπ και θα βρω μέσα GPU αλλα λογια ν'αγαπιομαστε. Απ'οτι ακουω το MgManager ειναι αξιοπιστο αλλα και πάλι...

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Το παραπάνω λύθηκε, κανενα προβλημα τελικα!

Τωρα, οι εντυπωσεις που θα εγραφα για το μηχανημα http://www.skroutz.g...B-32GB-SSD.html

Πρωτα πρωτα, το λαπτοπ ηρθε κανονικοτατα, στον συμφωνημενο χρονο. Η συσκευασια ηταν οπως ακριβως θα επρεπε, με το κουτι της Lenovo και ολα τα απαραιτητα εγγραφα μεσα.

Εξωτερικα το λαπτοπ ειναι αριστο, στιβαρη κατασκευη, με ομορφες γραμμες και καλο υλικο, ενω παραλληλα φερει και ολα τα επισημα αυτοκολλητα του κατασκευαστη και των εξαρτηματων (intel, nvidia, κλπ), καθως και τις προστατευτικες μεμβρανες (τα λεω αυτα γιατι εχω ακουσει πως αλλα μηχανηματα δεν τα φερουν ολα αυτα, και συνηθως ειναι κακος οιωνος η απουσια τους).

Η εσωτερικη οψη ακολουθει την εξωτερικη, με απλο και ομορφο design και ανετες διαστασεις. Το πληκτρολογιο εχει ανετη αποσταση μεταξη των πληκτρων, ενω εχει και λειτουργια backlit για να φωτιζει στο σκοταδι, τα υπολοιπα στοιχεια ειναι αρκετα διακριτικα και βολικα, με τα αριστα ηχεια JBL να δεσποζουν αριστερα και δεξια, ακολουθουμενα απο hotkeys για διαφορες λειτουργιες οπως mute, onekeytheater(αυτο ειναι πραγματικα ωραιο, αλλαζει ρυθμισεις οθονης/ηχειων για games/ταινιες), και αλλα. Φυσικα, υπαρχει και το touchpad το οποιο ομως δεν με βολευει και δεν χρησιμοποιω, ενω παραλληλα μου εδωσε την εντυπωση οτι δεν κανει να το ζοριζουμε και πολυ, θα ελεγα οτι καλυτερα να χρησιμοποιειται μονο σε ωρα αναγκης, αλλιως ποντικι. Τελος, πανω απο την οθονη υπαρχει και η καμερουλα, που για ενσωματωμενη κανει αξιοπρεπως την δουλεια της.

Στις πλευρες του λαπτοπ προσεξα ολα τα βασικα και απαραιτητα, standard εξοπλισμος θα ελεγα με τα γνωστα USB, ethernet, jack-in, optical drive, κλπ, και ιδιαιτερα στην αριστερη πλευρα υπαρχει η πολυ σημαντικη εξατμιση θερμοτητας για την ψυξη του λαπτοπ. Η εξατμιση ειναι αρκετα μεγαλη, με πλαστικο και χαλκινο προστατευτικο, θα ελεγα πως ειναι αρκετα ικανοποιητικη.

Στην κατω πλευρα, εχουμε 3 εισοδους για τον αερα, μια κατω στο κεντρο, και αλλες δυο πανω και κατω στην αριστερη πλευρα (σημεια οπου απ'οτι καταλαβαινω βρισκονται τα πιο θερμοπαραγωγικα συστημα, επεξεργαστης, GPU, σκληρος, και η μητρικη στο κεντρο). Παραλληλα, εχει και τα στανταρ 'ποδαρακια' με λαστιχο για να το κρατανε σταθερο, τα οποια φαινεται να εχουν καλο 'κρατιμα'.

Γενικως, οσον αφορα το συνολο της κατασκευης ειναι πολυ ικανοποημενος!

Παμε τωρα σε hardware/software,

Το συγκεκριμενο μοντελο του Y580 ερχεται με i5-3210m επεξεργαστη, ο οποιος δεν ειναι μεν τετραπυρηνος αλλα παραμενει πολυ ισχυρος και τεχνολογικα προηγμενος με ολα τα κερασακια της intel.

Η RAM στα 6GB με χρονισμο 1600mhz, πολυ καλα και εδω, ενω η GPU ειναι η GTX 660M που ειναι σκετος δαιμονας για laptop gaming και αλλες 3D εφαρμογες.

Απο σκληρους, το συγκεκριμενο εχει δυο, εναν 500αρι στα 5400 RPM, πραγμα που με απογοητευε γενικοτερα κατα την ερευνα αγορας μου. Ωστοτο, το καλο εδω ειναι οτι υπαρχει και ενας 32GB SDD, που αντισταθμιζει ικανοποιητικοτατα την συνηθισμενη για λαπτοπ ταχυτητα του μεγαλου σκληρου. Ναι μεν δεν μπορω να εχω τα παντα εγκατεστημενα μεσα στον SSD, αλλα 1-2 games που επωφελουνται χωρανε μια χαρα!

Δεν ειχα δυστυχως την δυνατοτητα να δοκιμασω games, καθως ειναι ολα στον desktop και πρεπει να τα μεταφερω σιγα σιγα, με εξαιρεση το γνωστο wow, για το οποιο ειχα προχειρο τον δισκο. Νταξει, αν και δεν ειναι πολυ αντιπροσωπευτικο για τις δυνατοτητες ενος υπολογιστη, ετρεχε με σταθερο 60αρι FPS σε υψηλες ρυθμισεις, λιγο υψηλοτερες απ'οτι τρεχω στο desktop. Γενικα, δεν εχω φοβους για την επιδοση του υπολογιστη σε games, αν και βεβαια δεν ασχολουμαι με τα πιο τελευταια σε στυλ battlefield 3 και ξερω γω. Το Skyrim θα ηθελα να δοκιμασω τις ερχομενες μερες παντως, για να δω και εκει επιδοσεις.

Οσον αφορα τις θερμοκρασιες, μεχρι στιγμης ειναι σε αρκετα καλα επιπεδα. Με βασικη χρηση (ιντερνετ, κλπ) συνολικα το συστημα κυμαινοταν γυρω στους 40-42 βαθμους, ΧΩΡΙΣ air condition, ενω οταν φορτωσα το wow ανεβηκαν οι θερμοκρασιες συνολικα γυρω στους 52-55. Γενικα, φαινονται καλα τα επιπεδα θερμοκρασιων δεδομενου του καλοκαιριου, αλλα ενα καλο cooling pad νομιζω οτι ειναι καλο να υπαρχει. Προσωπικα ψαχνω ενα αυτην την στιγμη.

Η οθονη στο μοντελο που επελεξα ειναι 1366χ768 αναλυση στα 15.6'' , η οποια προσωπικα με βολευει. Θελει λιγο προσοχη η γωνια που καθομαστε και να την ρυθμιζουμε λιγο, ωστε να φαινονται οσο πιο σωστα τα χρωματα. Εχει διαφορες ρυθμισεις, τις οποιες ομως δεν εχω εξερευνησει σχεδον καθολου, γενικως ομως θα ελεγα πως ειναι ενταξει. Δεν ειναι φαντασμαγορικη, αλλα οχι και μουφα, και ειδικα για gaming την αναλυση την θελω σε αυτο το επιπεδο.

Τωρα το λογισμικο ειναι standard πραγματα. Windows 7 64bit φυσικα, με τα διαφορα που βαζει η Lenovo μεσα. Υπαρχουν τα προγραμματα για την καμερα και ολα αυτα τα εξαρτηματα φυσικα, ενω μου αρεσε ενα προγραμματακι που εχουν για να ρυθμιζεις τον τροπο λειτουργιας της μπαταριας (προσωπικα το εθεσα σε λειτουργια A/C, δηλαδη οτι ειναι συνηθως στην πριζα, ωστε να κρατησει καλυτερα η μπαταρια στην παροδο του χρονου, αν και βεβαια τα συνηθισμενα πραγματα που πρεπει να κανουμε με τις μπαταριες επιβαλλονται).

Οσον αφορα την φορητοτητα, το μεγεθος και το βαρος ειναι μετρια, δεν θα το ελεγα ελαφρυ ή μικρο, αλλα ουτε και τεραστιο, ενω η μπαταρια οταν την δοκιμασα κρατουσε ικανοποιητικα, και ας εβαζα μουσικες, βιντεο κλπ. Βεβεια, αυτο εξαρταται πολυ και απο ρυθμισεις και τι ακριβως κανουμε, θα ελεγα παντως πως games και αλλα απαιτητικα ειναι απαγορευτικα οταν ειμαστε σε μπαταρια, εκτος και αν μιλαμε για ελαφρα πραγματα.

Λοιπον... τι αλλο....αυτα νομιζω... γενικως ειμαι πολυ ευχαριστημενος και χαρουμενος με την αγορα μου και θα το προτεινα το συγκεκριμενο λαπτοπ χωρις επιφυλαξεις!

Εαν καποιος εχει να ρωτησει κατι ευχαριστως θα προσπαθησω να βοηθησω.

Υποσημειωση: Ξεχασα επισης να προσθεσω πως οι γενικοτερες λειτουργιες οπως η εκκινηση, τερματισμος, ανοιγμα φακελων και τα λοιπα ειναι ταχυτατα, ειδικα η εκκινηση ειναι αστραπιαια (νομιζω εχει καποιο software της Intel για αυτο, δεν το εχω ψαξει σε βαθος ακομα). Βεβεια, ολα αυτα για να διατηρηθουν θελουν προσοχη στην συντηρηση του σκληρου και να μην το φορτωνουμε με μπαρουφες, οποτε ως συνηθως θελει φροντιδα.

Επεξ/σία από Ieremias33
  • Like 2
Δημοσ.

Σιγουρα ειναι τυπογραφικο λαθος.

Αλλα για να εισαι 100% σιγουρος, απο οπου το παραγγειλεις πες τους να τσεκαρουν προσεκτικα το μοντελο της καρτας γραφικων που αναγραφεται πανω στο κουτι του λαπτοπ (δεν χρειαζεται να ανοιχτει για να δεις τα πληρη χαρακτηριστικα του).

Δημοσ.

Όπως είπε και ο xristoforos τυπογραφικό λαθος θα είναι. Όταν το πάρεις περιμένω παρατηρήσεις γιατί όπως φαίνετε και εγώ αυτο θα πάρω.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όντως ηταν τυπογραφικο. Επικοινώνησα με το MgManager και το επιβεβαίωσαν, και μάλιστα έγινε και η αντίστοιχη διόρθωση στην ιστοσελίδα!

Όπως είπε και ο xristoforos τυπογραφικό λαθος θα είναι. Όταν το πάρεις περιμένω παρατηρήσεις γιατί όπως φαίνετε και εγώ αυτο θα πάρω.

Θα το φροντίσω ευχαρίστως, σε μερικές μέρες θα έχει φτάσει.

Δημοσ.

@ieremias33

Φίλε θα σου ήμουν και εγώ υπόχρεος αν έγραφες τις εντυπώσεις σου για το lenovo,επειδή σκέφτομαι και εγώ να το αγοράσω.Αμα δε βαριέσαι λοιπόν θα περιμένω τη γνωμη σου και έχω και κάποιες ερωτήσεις.

Δημοσ.

Το λάθος στα χαρακτηριστικά του Y-580 με τον i7 μάλλον είναι η ανάλυση της που αναγράφεται ως 1920x1080 ενώ είναι 1366x788, πήρα στην lenovo για επιβεβαίωση και μου είπαν οτι έχει 1366x788.

Δημοσ.

@jtheogr

Eίσαι σίγουρος γι' αυτό;Μια ερώτηση.Μπορεί να είναι FHD και να έχει ανάλυση 1366χ768;Γιατί όλα τα μαγαζιά που το έχουν φέρει λένε ότι με τον i7 είναι FHD.

Δημοσ.

Το FHD αναφέρεται στον τίτλο και δεν είναι απαραιτητα και σωστό, ειδικά όταν η ίδια η lenovo δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι η ανάλυση είναι 1920*1080.

Δημοσ.

Δείτε εδώ........

http://www.notebookc...es.79470.0.html

Lenovo IdeaPad Y580-59-335956

Notebook Specifications

Lenovo IdeaPad Y580-59-335956Notebook: Lenovo IdeaPad Y580-59-335956

Processor: Intel Core i7 3610QM

Graphics Adapter: NVIDIA GeForce GTX 660M

Display: 15.6 inch, 16:9, 1366x768 pixels

====================

Lenovo IdeaPad Y580-20994HU

Notebook Specifications

Lenovo IdeaPad Y580-20994HUNotebook: Lenovo IdeaPad Y580-20994HU

Processor: Intel Core i7 3610QM

Graphics Adapter: NVIDIA GeForce GTX 660M

Display: 15.6 inch, 16:9, 1920x1080 pixels

Δημοσ.

Εφτασαν και οι εντυπωσεις!

Θα παρακαλουσα επισης καποιον διαχειριστη να μετονομασει το θεμα σε "Εντυπώσεις για laptop Lenovo Y580" , ωστε να μην ειναι παραπλανητικο, ευχαριστω.

Δημοσ.

Ευχαριστούμε για το review φίλε.Με κάλυψες στα περισσότερα θέματα που είχα.Ωστόσο θέλω αν μπορείς να μου πεις κάποια πράγματα παραπάνω για το μέγεθος-φορητότητα.Αυτό λοιπόν που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορεί το λάπτοπ να μεταφερθεί εύκολα σε μια τσάντα κατά τη γνώμη σου.Δε λεω για καθημερινή μεταφορά,αλλά μια στο τόσο.Θα το έχεις μόνο σε γραφείο ή θα το μεταφέρεις;Το ύψος(πάχος) του είναι μεγάλο;Επίσης τα windows είναι περασμένα στον ssd;Επειδή αν πάρω το λενόβο θα πάρω το μοντέλο που πήρες και εσύ με το ssd 32gb εκεί δηλαδή είναι καλό να έχεις τα προγράμματα παιχνδία που χρησιμοποιείς πιο συχνά;

Δημοσ.

Ωραιες οι πρωτες εντυπωσεις. Φυσικα οποιος θελει αναλυτικο review μπορει να δει εδω http://www.notebookcheck.net/Lenovo-IdeaPad-Y580-20994BU-Laptop-Review.78974.0.html

Δεν ειμαι στην τσεπη του καθενος αλλα προσωπικα θα πηγαινα στην εκδοση με τον 3610qm και την fullHD οθονη (σιχαινομαι την 1366Χ768 αναλυση στις 15,6'' , μου θυμιζει netbook)

Μεγειες λοιπον κ συνιστω την αγορα επεκτασης εγγυησης στα 3 χρονια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...