arxaggelos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) http://www.lidl.gr/c...index_21844.htm Εβδομαδιαία προσφορά από σήμερα, τα γνωστά μεγέθη στα 3.99 ευρώ σε μπόλικα mAh. Τέσσερα ευρουλάκια για 4 ΑΑ x 2.500mAh και 4 ΑΑΑ x 900mAh μου φαίνονται μια χαρά. Δεν τις θέλω και να μου βγάλουν μια ζωή. Επίσης φορτιστής στα 16 ευρώ, αλλά επειδή δεν με ενδιαφέρει δεν είδα αν είναι πράγματι καλή η τιμή. Στο μεταξύ είδα ότι στις ΑΑ λέει φόρτιση 7 ώρες ανά 500mA και στις ΑΑΑ 7 ώρες ανά 180mAh. Wtf δηλαδή θέλουν 35 ώρες να φορτιστούν; Έχω τον παλιότερο φορτιστή από το Lidl, αυτόν: και αυτός τερματίζει στις 15 ώρες το πολύ, που λέει ότι είναι υπερ-αρκετές για 2500mAh. Υπάτρχει περίπτωση να μη μου τις φορτίσει καλά; Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από arxaggelos
newtech Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 http://www.lidl.gr/c...index_21844.htm Εβδομαδιαία προσφορά από σήμερα, τα γνωστά μεγέθη στα 3.99 ευρώ σε μπόλικα mAh. Τέσσερα ευρουλάκια για 4 ΑΑ x 2.500mAh και 4 ΑΑΑ x 900mAh μου φαίνονται μια χαρά. Δεν τις θέλω και να μου βγάλουν μια ζωή. Επίσης φορτιστής στα 16 ευρώ, αλλά επειδή δεν με ενδιαφέρει δεν είδα αν είναι πράγματι καλή η τιμή. Στο μεταξύ είδα ότι στις ΑΑ λέει φόρτιση 7 ώρες ανά 500mA και στις ΑΑΑ 7 ώρες ανά 180mAh. Wtf δηλαδή θέλουν 35 ώρες να φορτιστούν; Έχω τον παλιότερο φορτιστή από το Lidl, αυτόν: και αυτός τερματίζει στις 15 ώρες το πολύ, που λέει ότι είναι υπερ-αρκετές για 2500mAh. Υπάτρχει περίπτωση να μη μου τις φορτίσει καλά; Και μενα θα με ενδιεφερε.. αν ειναι αξιολογο κοματι ο charger.
john_dr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Προσωπικά μόνο φορτιστές μου έχουν βγει καλοί από Lidl. Οι μπαταρίες όχι και τόσο. Τώρα αν αυτές εδώ είναι καινούριο κόλπο δεν ξέρω. Στο μεταξύ είδα ότι στις ΑΑ λέει φόρτιση 7 ώρες ανά 500mA και στις ΑΑΑ 7 ώρες ανά 180mAh. Αυτό εγώ το μεταφράζω σε 500mA ανά ώρα. Με λίγα λόγια οι SANYO που έχεις στην φωτογραφία και είναι 2100 θέλουν 4 ώρες και κάτι ψιλά. 900mΑ AAA θα θέλουν 900/180=5 ώρες. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από john_dr
arxaggelos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 H φωτό δεν είναι δική μου, την βρήκα από το ιντερνετ Με ποιόν τρόπο μεταφράζεις έτσι τον χρόνο; Με βάση τα specs του φορτιστή ή κάτι άλλο; Στο manual του φορτιστή μου λεεί ότι οι 15 ώρες είναι για 3000mAh σε NiMH.
john_dr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Οπότε τσεκάρεις τον φορτιστή σου να δεις αν γράφει κάπου για 200mA output. Μην σε πάρω στο λαιμό μου και ψήσεις καμιά μπαταρία. Απλά έτσι τα ξέρω εγώ. EDIT Κοίταξα έναν παλιό TRONIC. Λέει για 270mAX4 και αναγράφει 10 ώρες για μπαταρίες 2100mA. Υποθέτω ότι στρογγυλεύουν προς τα πάνω ή υπολογίζουν και απώλειες ή εγώ δεν έχω καταλάβει πλήρως την όλη ιστορία, αλλιώς θα ανέφερε 10 ώρες για 2700mA μπαταρίες. Λογικά κάπου ο φορτιστής σου πάνω θα αναφέρει 270mA (ή λιγότερο). Ο φορτιστής ποιο πάνω που λέει για 500mA θα είναι δύο φορές ποιο γρήγορος. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από john_dr
arxaggelos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Οπότε τσεκάρεις τον φορτιστή σου να δεις αν γράφει κάπου για 200mA output. Μην σε πάρω στο λαιμό μου και ψήσεις καμιά μπαταρία. Απλά έτσι τα ξέρω εγώ. EDIT Κοίταξα έναν παλιό TRONIC. Λέει για 270mAX4 και αναγράφει 10 ώρες για μπαταρίες 2100mA. Υποθέτω ότι στρογγυλεύουν προς τα πάνω ή υπολογίζουν και απώλειες ή εγώ δεν έχω καταλάβει πλήρως την όλη ιστορία, αλλιώς θα ανέφερε 10 ώρες για 2700mA μπαταρίες. Λογικά κάπου ο φορτιστής σου πάνω θα αναφέρει 270mA (ή λιγότερο). Ο φορτιστής ποιο πάνω που λέει για 500mA θα είναι δύο φορές ποιο γρήγορος. Τράβηξα δύο φωτό από τον δικό μου φορτιστήξ αυτή τη φορά. Για μένα είναι Σουαχίλι. Μπορείς να βγάλεις άκρη; Thanx! Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από arxaggelos
john_dr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Τράβηξα δύο φωτό από τον δικό μου φορτιστήξ αυτή τη φορά. Για μένα είναι Σουαχίλι. Μπορείς να βγάλεις άκρη; Thanx! Βλέπεις στην δεύτερη που γράφει 4Χ270mA? Αν πας να πάρεις τον άλλον από το lidl λογικά εκεί θα γράφει 4Χ500mA. Αυτό έχω καταλάβει εγώ και χοντρικά θα είναι 2 φορές ποιο γρήγορος. Στην πρώτη φωτογραφία γράφει για ΑΑΑ NiMH 3 ώρες για 650mA το οποίο χοντρικά εγώ το βγάζω στο περίπου αν πολλαπλασιάσω το 270mA X 3. με λίγα λόγια αυτό το 270 είναι πόσα mA MAX φορτίζει μέσα σε μια ώρα. Έτσι το μεταφράζω. Τώρα οι 9 ώρες για τα 1700mA δεν μου βγαίνουν με το 270mA. Θα έπρεπε χοντρικά να λέει 6-7 ώρες π.χ. Δεν ξέρω τι παράγοντες επηρεάζουν ώστε να θέλει 2+ ώρες παραπάνω για τις ΑΑ. Δεν γνωρίζω, δεν το έχω ψάξει, ίσως να δίνει λιγότερο ρεύμα στις ΑΑ? Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από john_dr
Moderators matrixxx Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Οταν ενας φορτιστης φορτιζει με χρονοδιακοπτη ειναι κακο για τις μπαταριες που θα βαλετε πανω. Οι καλοι φορτιστες ελεγχουν την ταση της μπαταριας και βασιζονται σε ενα φαινομενο κατα το οποιο οταν η μπαταρια κατα την φορτιση φτασει στο φουλ της, η ταση στα ακρα της παρουσιαζει μια μικρη πτωση. Μολις λοιπον ο φορτιστης δει αυτη την πτωση τασης στα ακρα της μπαταριας σταματα την φορτιση. Ασχετως αν ειναι στις 3 ωρες, στις 15 ή στις 50. Αναφερει λοιπον ο TS για τον φορτιστη του θεματος "στις ΑΑ λέει φόρτιση 7 ώρες ανά 500mA". Αυτο σημαινει προφανως οτι μιλαμε για φορτιστη με χρονοδιακοπτη. 7 ωρες με ρευμα 500mA θα δωσουν στις μπαταριες σας 3500mAh, κατι που θα ειναι ΟΚ (σχετικα ΟΚ, γιατι και παλι πολυ ειναι) για μια 2500mAh μπαταρια, πολυ κακο ομως για μια πχ 1600 ή 1200 ΑΑ (υπαρχουν και τετοιες). Και βεβαια ακομα και για την 2500 αυτη η φορτιση μπορει να ειναι επιβλαβης στην περιπτωση που η μπαταρια που θα βαλετε για φορτιση δεν θα ειναι εντελως αδεια! Φανταστειτε δλδ να βαλετε μια 2500mAh η οποια ειναι μισογεματη. Ο φορτιστης θα της ριξει αλλα 3500mAh με αποτελεσμα να την υπερφορτισει και υπερθεμανει κατ'επεκταση. Ενας εξυπνος φορτιστης θα φορτισει την μπαταρια ακριβως οσο θελει και οχι με οσο ειναι προγραμματισμενος να της ριξει στα τυφλα. Οσο για τις μπαταριες τρονικ τα εχουμε πει πολλοι αρκετες φορες στο θεμα με τους φορτιστες στο παρον φορουμ, κατα τη γνωμη μου (πανω απο 20 τετοιες εχουν περασει απο τα χερια μου και ολες κατεληξαν στα σκουπιδια μετα απο πολυ λιγες φορτισεις αφου δεν κρατουσαν ουτε 150mAh) ειναι πολυ κακες, ισως δεν μπορειτε να βρειτε χειροτερες (απο τις 70 μπαταριες μου αυτες ηταν τουλαχιστον εμενα οι χειροτερες). Δεν ξερω αν αλλαξε κατι σε αυτες τα τελευταια 2 χρονια και ουτε θελω να το μαθω αγοραζοντας τες. Οταν υπαρχουν επωνυμες μπαταριες μετρια εως και αρκετα ακριβοτερες αρχικη τιμη, ειναι πολυ λαθος κινηση η αγορα των τρονικ. (αφου στην πραξη και με 4€ που εχει η τετραδα ακριβοτερες ειναι τελικα οι τρονικ αφου μετα απο λιγες φορτισεις θα θες αλλες.) Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από matrixxx 6
john_dr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) ............ Αυτοί οι παλιοί φορτιστές είχαν χρονοδιακόπτη με διάφορες επιλογές. Σε μισογεμάτες ή μικρής χωρητικότητας έβαζες το όριο στις 4 ώρες. Αλλά γενικά έχεις δίκιο. Απλά αυτοί οι απλοί φορτιστές θα φορτίσουν μπαταρίες που κάποιοι αυτόματοι φορτιστές λανθασμένα ίσως(?) δεν τις φορτίζουν. Για τις μπαταρίες, ψιλό κάνουν για κανένα τηλεκοντρολ ή σε ένα ασύρματο τηλέφωνο που θα είναι συχνά πάνω στην βάση οπότε εκεί δεν θέλεις να "πετάξεις" καλές και ακριβές μπαταρίες. γενικά πάντως έχεις δίκιο για την ποιότητά τους. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από john_dr
CptBill Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 slightly off topic αλλα τι προτείνετε ως καλο φορτιστη μπαταριων?
achilles_g_ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 slightly off topic αλλα τι προτείνετε ως καλο φορτιστη μπαταριων? http://www.insomnia.gr/topic/437738-smart-charger-aaaaa-iq328-27e-fbamazon-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1/
nek4d Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 slightly off topic αλλα τι προτείνετε ως καλο φορτιστη μπαταριων? εψαξες εδω? βαλε στην αναζητηση φορτιστη, charger κλπ το καλυτερο απο οσο θυμαμαι θεμα για φορτιστη, ειναι του μεγαλου matrixxx εδω> http://www.insomnia.gr/topic/437738-smart-charger-aaaaa-iq328-27e-fbamazon-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1/page__st__0 ακομη και αν δεν σε καλυπτει ο συγκεκριμενος, θα βρεις πολλες σχετικες πληροφοριες γενικοτερα. --- Επιβεβαιωνω κ εγω την αρνητικη εμπειρια με τις tronic. Μας εχουν για καφρους οι Γερμανοι μου φαινεται κ μας πασαρουν καθε μηνα "προσφορα" τις tronic... Για κατι φωτακια ηλιακα που ηθελα πολλες φτηνες προχειρες μπαταριες, πηρα απο ebay τις 20 μπαταριες με 12 $ (10 ευρω κ δωρεαν παραδοση), κ καθαρισα! Θα βρειτε αφθονες. (για οτιδηποτε αλλο, με εχουν βολεψει τελεια οι sanyo eneloop, δεν δοκιμαζω αλλες πλεον). 2
arxaggelos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Οταν υπαρχουν επωνυμες μπαταριες μετρια εως και αρκετα ακριβοτερες αρχικη τιμη, ειναι πολυ λαθος κινηση η αγορα των τρονικ. (αφου στην πραξη και με 4€ που εχει η τετραδα ακριβοτερες ειναι τελικα οι τρονικ αφου μετα απο λιγες φορτισεις θα θες αλλες.) Έχεις κανένα link με επώνυμες και δοκιμασμένες πάνω από 2300mAh σε καλή τιμή; Πάντως δεν χάλασε ο κόσμος, τις δοκιμάζω ηι ακανένα μήνα και αν είναι για τον φούτσο τις πάω πίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα