Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.Θα ηθελα την βοηθεια σας!Πιστευετε οτι αξιζει η αναβαθμιση απο core quad Q9300 σε Phenom x4 965BE??Ενδιαφερομαι μονο για gaming!Κυριως θελω να κανω την αναβαθμιση γιατι εχω αρκετα frame drop στο BF3 και φανταζομαι οτι ευθυνεται η CPU,εκει που παιζω με 60+ ξαφνικα πεφτουν στα 30-35(οταν υπαρχει μεγαλη κινητικοτητα στην οθονη)

CPU:core quad Q9300

Ram:8gb DDR3 kingston

GPU:Gigabyte 6870 OC

PSU:Premier SL 600w 80+

Δημοσ.

Εγώ σε πρώτη φάση θα δοκίμαζα άλλο τροφοδοτικό. Ξέρω ότι τα συμπτώματα ενός ανεπαρκούς PSU είναι άλλα, αλλά δεν με εμπνέει καθόλου το εν λόγω. Αν μπορούσες να δανειστείς κάποιο άλλο από φίλο, θα ήταν ότι καλύτερο.

Δημοσ.

Δυσκολο να ναι το τροφοδοτικο!!Το θεμα ειναι οτι και σε low kai medium και high εχω frame drop στα 30-35 γι αυτο φανταζομαι οτι ειναι η CPU..Μηπως υπαρχει bottleneck

Δημοσ.

Κάνε ένα πείραμα.

Κατέβασε το Afterburner και βάλτο να τρέχει. Παίξε ένα game και μόλις σου κάνει frame drop βγες έξω. Θα συγκρίνεις το usage της GPU από το AB και της CPU από το Task Manager->Performance (ξέρεις alt+ctrl+del)

Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να είναι το τροφοδοτικο...

post-71156-0-84328000-1343127875_thumb.jpg

post-71156-0-82545000-1343127884_thumb.jpg

Δημοσ.

Κάνε ένα πείραμα.

Κατέβασε το Afterburner και βάλτο να τρέχει. Παίξε ένα game και μόλις σου κάνει frame drop βγες έξω. Θα συγκρίνεις το usage της GPU από το AB και της CPU από το Task Manager->Performance (ξέρεις alt+ctrl+del)

Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να είναι το τροφοδοτικο...

Το εχω κανει και αυτο φιλε μου..Η CPU βαραει 100αρια στο BF3,ενω η GPU ειναι σε normal επιπεδα!!

Δημοσ.

Με τι ρυθμίσεις παίζεις;Multi;

Είναι λογικό να έχεις Drops σε αλλαγές τοπίου όπου υπάρχει φόρτο γραφικών στοιχείων! Εάν έχεις ανοιχτά φίλτρα σε HD λογικό μου φαίνεται,6870 έχεις! Δεν έχεις κανένα τέρας!

Αλλά δες και λίγο κάτι άλλο;Τσέκαρε θερμοκρασίες!!!!

Δημοσ.

Φίλε μου καλέ, παρότι ήμουν σχεδόν σίγουρος, το έψαξα και σε 3 μεγάλα forums του εξωτερικού (anandtech, guru3d, overclockers.net). Και στα 3 ότι και να διάβασα μιλανε για μικρό Bottleneck από την πλευρά της CPU που λύνεται με ένα ελαφρύ OC.

Απεναντίας είναι πάρα πολλοί αυτοί που συστήνουν ένα καλύτερο PSU, γιατί μπορεί την ώρα που αυξάνεται η κίνηση στην οθόνη και πρέπει η GPU να δώσει το κάτι παραπάνω να μην την αφήνει το ανεπαρκές ρεύμα από το τροφοδοτικό.

Οπότε έχεις 2 εναλλακτικές:

- Δοκιμάζεις πρώτα ένα OC. Μου είπες δεν τα κατάφερες, αλλά πιστεύω ότι κάτι γίνεται

- Δοκιμάζεις ένα άλλο PSU. Πάνε το PC σε σπίτι ενός φίλου και δοκιμάστε το εκεί.

Αν δεν πιάσει κανένα, τι να σου πω. Ο Phenom X4 δεν είναι και τόσο καλύτερος από τον Q9300.

http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=75

Δημοσ.

Με τι ρυθμίσεις παίζεις;Multi;

Είναι λογικό να έχεις Drops σε αλλαγές τοπίου όπου υπάρχει φόρτο γραφικών στοιχείων! Εάν έχεις ανοιχτά φίλτρα σε HD λογικό μου φαίνεται,6870 έχεις! Δεν έχεις κανένα τέρας!

Αλλά δες και λίγο κάτι άλλο;Τσέκαρε θερμοκρασίες!!!!

Για multi αναφερομαι...Μedium τα εχω αλλα εχω κλεισει το MSAA kai antialising(γενικα αυτα που μου εχουν επιλογη π.χ χ2,χ4χ,χ6)Οι θερμοκρασιες ειναι κομπλε 60-65c

Φίλε μου καλέ, παρότι ήμουν σχεδόν σίγουρος, το έψαξα και σε 3 μεγάλα forums του εξωτερικού (anandtech, guru3d, overclockers.net). Και στα 3 ότι και να διάβασα μιλανε για μικρό Bottleneck από την πλευρά της CPU που λύνεται με ένα ελαφρύ OC.

Απεναντίας είναι πάρα πολλοί αυτοί που συστήνουν ένα καλύτερο PSU, γιατί μπορεί την ώρα που αυξάνεται η κίνηση στην οθόνη και πρέπει η GPU να δώσει το κάτι παραπάνω να μην την αφήνει το ανεπαρκές ρεύμα από το τροφοδοτικό.

Οπότε έχεις 2 εναλλακτικές:

- Δοκιμάζεις πρώτα ένα OC. Μου είπες δεν τα κατάφερες, αλλά πιστεύω ότι κάτι γίνεται

- Δοκιμάζεις ένα άλλο PSU. Πάνε το PC σε σπίτι ενός φίλου και δοκιμάστε το εκεί.

Αν δεν πιάσει κανένα, τι να σου πω. Ο Phenom X4 δεν είναι και τόσο καλύτερος από τον Q9300.

http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=75

Θα δοκιμασω καπιο αλλο PSU γιατι OC οπως ειπα δεν μπορω να κανω,δεν με αφηνει να παω πανω απο 350 FSB λογικα ειναι θεμα μητρικης..υπαρχει καποιο software να τσεκαρω το τροφοδοτικο?Οσο για το phenom εχεις δικιο δεν εχει μεγαλη διαφορα απλα ηταν μια οικονομικη λυση,θα κοιταξω για τον 2500κ

Δημοσ.

Όταν ανεβάζεις fsb πρέπει να πειράξεις και ρεύματα για να είναι stable. VCore αύξησες καθόλου?

Δημοσ.

Όταν ανεβάζεις fsb πρέπει να πειράξεις και ρεύματα για να είναι stable. VCore αύξησες καθόλου?

Ολα τα εχω δοκιμασει φιλαρακι μαζι με εμπειρο φιλο,ασε δεν πιανει τπτ,fail boot!!Το εχω ψαξει και σε forum,πολλοι λενε για το chipset G41 οτι δεν σε αφηνει να πας πανω απο 350 FSB.Δεν με καει τοσο το OC.Σου ειπα για τον phenom 965 γιατι μπορω να τον βρω φθηνα μαζι με mobo και με ενα OC στα 4Ghz πιστευα θα ειναι αρκετα ανωτεροσ απο τον δικο μου,τουλαχιστον θα βοηθησει στα min fps

Δημοσ.

Σωστός τότε. Κοίτα με ένα OC τον 965 στα 4 θα έχεις διαφορά στην απόδοση.

Δες πόσο μπορείς να δώσεις τα δικά σου και κρίνε αν συμφέρει.

(Εγώ ας πούμε είμαι potential buyer :) Ψάχνω ένα set για φίλο)

Δημοσ.

Σωστός τότε. Κοίτα με ένα OC τον 965 στα 4 θα έχεις διαφορά στην απόδοση.

Δες πόσο μπορείς να δώσεις τα δικά σου και κρίνε αν συμφέρει.

(Εγώ ας πούμε είμαι potential buyer :) Ψάχνω ένα set για φίλο)

Και εγω αυτο πιστευω..Γνωριζω οτι οι AMD δεν ειναι τοσο καλοι overall οσο οι intel αλλα στα games και ειδικα σε αναλυση 1920χ1080 οι διαφορεσ ειναι μικρες..Τα εχω βαλει ηδη αγγελια φιλε μου Linkυπαρχουν καποιοι πιθανοι αγοραστες αν τυχον ακυρωσουν σ λεω αμα ενδιαφερεσαι

Υ.Γ Ευχαριστω για τον χρονο σου και την βοηθεια σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...