Resourceful Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα σας, Ξεκίνησα να δημιούργω ένα εορτολόγιο με τον app inventor. Κάτα πόσο είναι εφικτο; να φτιάξεις μια τέτοια εφαρμογή που να μοίαζει με τις ήδη υπάρχον αλλά λίγο βελτιώμενη σύμφωνα με αυτά που σκέφτομαι.
thanos713 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Προτείνω να παρατήσεις τα app inventors κλπ, γιατί σε forum προγραμματισμού είσαι, όχι σε παιδική χαρά. Αυτά τα κάνουν τα παιδάκια και ας λέμε ό,τι θέλουμε. Πήγαινε μάθε μια γλώσσα προγραμματισμού και ξεκίνα προγραμματισμό από το μηδέν, με απλά εργαλεία, αυτός είναι ο προγραμματισμός, όχι το να μάθεις να χρησιμοποιείς ένα εργαλείο που φτιάχνει προγράμματα. ΥΣ. Υπάρχουσες, όχι υπάρχον.
Resourceful Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ευχαριστώ φίλε για τον ελεγχό του συντακτικού μου. Άλλη άποψη;, καλό θα τα να σκεφτείς που φτιάχτηκε το app inventor .
thanos713 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 καλό θα τα να σκεφτείς που φτιάχτηκε το app inventor . Δεν καταλαβαίνω πού το πας...
Resourceful Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Το app inventor αποτέλει εργαλείο προγραμματισμού, όταν το φτιαχνάνε στο MIT, ακόμη δεν ύπηρχε το android οπότε καλό θα ήταν να απαντήσεις στο ερώτημα που εθέσα και να αφήσεις τα σοφιστικέ. Ευχαριστώ
thanos713 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Το app inventor αποτέλει εργαλείο προγραμματισμού, όταν το φτιαχνάνε στο MIT, ακόμη δεν ύπηρχε το android οπότε καλό θα ήταν να απαντήσεις στο ερώτημα που εθέσα και να αφήσεις τα σοφιστικέ. Ευχαριστώ Νομίζω ό,τι δεν τα ξέρεις και πολύ καλά. Για ρίξε μια ματιά εδώ. The application was made available through request on July 12, 2010, and released publicly on December 15, 2010. Google terminated App Inventor on December 31, 2011. The MIT Center for Mobile Learning is now supporting it under the name "MIT App Inventor".[1]
Resourceful Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Πάλι δεν απαντάς στο ερώτημα μου και ανησυχώ μήπως δεν ήταν κατανοήτο.
thanos713 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Εμ ναι, είναι εφικτό απ' ότι βλέπω, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και πανεύκολο. Φαντάζομαι θα έχει έτοιμο ημερολόγιο το app inventor και εσύ απλά θα έχεις μία βάση δεδομένων με τις διάφορες γιορτές.
Directx Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ευχαριστώ καμιά άλλη άποψη παίδες... Εξαρτάται από το τι επιθυμείς να σχεδιάσεις και πάνω από όλα μέχρι ποιου βαθμού ελευθερία στην ανάπτυξη σου παρέχει το App Inventor, με απλά λόγια δηλαδή πόσο πολύπλοκα προγράμματα μπορείς να σχεδιάσεις μαζί του πριν φτάσεις στους εγγενείς περιορισμούς που μπορεί να έχει το εν λόγο εργαλείο ανάπτυξης (κάθε ανάλογο εργαλείο υπόκειται σε αυτό τον περιορισμό). Περισσότερο συγκεκριμένος δεν μπορώ να γίνω καθώς δεν έχω ασχοληθεί μαζί του (προγραμματίζω το Android σε Java) οπότε τα παραπάνω δες τα σαν γενική αρχή για κάθε "automated" εργαλείο ανάπτυξης. Συνεπώς ξεκινάς, προσπαθείς να φέρεις το πρόγραμμα εκεί που το φαντάζεσαι και ελπίζεις ο App Inventor να μπορεί να ακολουθήσει (υλοποιήσει) τις επιθυμείς σου.
Resourceful Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Κοίτα έχω ξεκινήση να δουλευώ και το eclipse μπορείς να με βοήθησεις μιας και ασχολείσε τι να κάνω κλπ. Που να μπώ να παρακολουθήσω κάποιο tutorial ή οτιδήποτε. Ευχαριστώ εκ των προταίρων
Directx Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Κοίτα έχω ξεκινήση να δουλευώ και το eclipse μπορείς να με βοήθησεις μιας και ασχολείσε τι να κάνω κλπ. Που να μπώ να παρακολουθήσω κάποιο tutorial ή οτιδήποτε. Ευχαριστώ εκ των προταίρων Για αρχή αφού εγκαταστήσεις το ADT Plug-in στο Eclipse, προτείνω να αρχίσεις την μελέτη από εδώ ώστε να κατανοήσεις το μοντέλο διεργασειών που ακολουθεί το Android, μαζί με τις όποιες ιδιορρυθμίες του και τα ειδικά αρχεία του (πχ. Manifest). Είναι ένα μεγάλο κείμενο όμως θα σε βοηθήσει αρκετά αργότερα. Ύστερα προτείνω μετάβαση εδώ για να αρχίσεις να έρχεσε σε επαφή με το UI του λειτουργικού συστήματος. Από εκεί και πέρα, υποθέτω ότι έχεις γνώσεις Java (θα την χρειασθείς), θα πρέπει να δοκιμάσεις την ανάπτυξη μικρών λογισμικών σταδιακά ώστε να μπεις στο νόημα όσων διαβάζεις. Τα πιο κρίσιμα σημεία του συστήματος για εμένα είναι, α) να κατανοήσεις τι είναι καταρχήν ένα Activity, να μάθεις τα state του, β) να μάθεις τι είναι τα Intent, γ) να μάθεις να δουλεύεις με το AsyncTask (θα σου χρειαστεί αρκετά), δ) να μάθεις τι και πως δουλεύει ένα Broadcast Receiver, και τέλος πως δουλεύει ένα ε) Service. Όταν μάθεις αυτά τα πράματα θα έχεις προχωρήσει αρκετά με το Σύστημα (και θα μπορείς να γράφεις αρκετά λογισμικά πχ. Widgets κλπ). Όλα αυτά απαιτούν χρόνο και υπομονή όμως. Για παράδειγμα, ένα εορτολόγιο σε Android χρειάζεται καταρχήν ένα ListView που θα προβάλλει τις εορτές του. Ένα BaseAdapter (customized όπως νομίζεις) που θα αναπαριστά τα περιεχόμενα του εορτολογίου σου στο ListView σου (όπως εσύ κρίνεις ότι θες να είναι). Μια Β.Δ. ενδεχομένως σε SQLite (που μας παρέχει το Android) μαζί με ένα AsyncTask που θα κάνει ασύγχρονα την ανάγνωση των εορτών μας και θα τα περνάει σε μορφή συμβατή με το BaseAdapter που χρησιμοποιείς. Και φυσικά την λογική που θα βρίσκει την ημέρα από το ρολόι του συστήματος και θα υπολογίζει τις κινητές εορτές που θα πρέπει να δείξει. Αυτά τα τελευταία είναι το app-logic σου και θα τα βρεις στην πορεία.
Resourceful Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Πιστεύεις ότι με τον app inventor δεν δίνονται τέτοιες δυνατότητες;
Directx Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Πιστεύεις ότι με τον app inventor δεν δίνονται τέτοιες δυνατότητες; Δεν το έχω δουλέψει οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, γενικά όμως από την εμπειρία που είχα με ορισμένα "ανάλογα εργαλεία" σε PC (πχ. Click & Play ή CanDo σε AMIGA κλπ) πριν πάρα πολλά χρόνια κατέληξα στο συμπέρασμα που σου έγραψα πριν, ότι δηλαδή το πόσο σοφιστικέ λογισμικό μπορείς να γράψεις μαζί τους εξαρτάται από τα όρια που θέτει το ίδιο το εργαλείο. Αντίθετα όταν προγραμματίζεις σε Java τα όρια εξαρτώνται καθαρά α) από τις γνώσεις και την εμπειρία σου με το Android και β) από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα και τους εγγενείς περιορισμούς του. Γενικά, όπως προείπα, δοκίμασε να φτιάξεις μαζί του το εορτολόγιο σου όπως το φαντάζεσαι και αν δεις ότι "δεν βγαίνει" τότε δοκιμάζεις με τον παραδοσιακό τρόπο. Υ.Γ. Αυτά τα εργαλεία (και όχι μόνο..) είναι όνειρο για την εκλαΐκευση της Πληροφορικής εδώ και δεκαετίες, το πως να επιτρέψεις σε έναν μη προγραμματιστή να γράφει προγράμματα δίχως να απασχολείται από τεχνικές λεπτομέρειες - έχουν γίνει αρκετοί πειραματισμοί πάνω στο θέμα, είναι μια συνεχιζόμενη προσπάθεια (δεν έχει μπει στο παιχνίδι τυχαία το M.I.T.)
Resourceful Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Φίλε κατι τελευταίο α) Μπόρω να αρχίσω να δημιουργώ απευθείας το εορτολόγιο ή πρέπει πρώτα να κάνω μικρές μικρές εφαρμογές. (Θέλω σε ενάμιση μήνα να το έχω έτοιμο γιατί με τον app inventor παιδεύτηκα καιρό για να μην βαρεθώ. θέλω λίγο να το τρέξω χαχα ) β)Μπόρω να το δουλεύω από δύο διαφορετικούς υπολογίστες πχ το Laptop μου και τον Σταθερο είναι και καλοκαίρι) Από γνώσεις java σκαμπάζω κάποια πράγματα. Τι λές ? ΥΓ:Τα Tutorials στο Youtube βοήθανε ή να μην μπώ στον κόπο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα