Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα επαιξε το παλιό τροφοδοτικό, ενα Enermax Liberty, και θέλω να το αντικαταστήσω με ενα εξίσου αθόρυβο. Για τιμή ας πουμε γύρω στα 70 ευρω και για βατ όσα χρειάζεται ενα καινούριο πισι. Τι προτείνετε?

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ένα καινούριο pc μπορεί να χρειάζεται από 150 μέχρι 1000W για να δουλέψει.

Το 620 liberty είχες;

Δημοσ.

Corsair TX750 V2 (που εχω εγω) ή το μικροτερο TX650 V2. Μπορεις βεβαια να παρεις και το μεγαλυτερο TX850 V2, αν σου χρειαζεται τοσο ισχυρο.

Δημοσ.

Ένα καινούριο pc μπορεί να χρειάζεται από 150 μέχρι 1000W για να δουλέψει.

Το 620 liberty είχες;

το 400 ειχα αλλα το νεο τροφοδοτικο θέλω να σηκώνει ενα νεο καλο πισι με μια κάρτα γραφικών για τα επόμενα 5 χρόνια

Δημοσ.

Προσδιόρισε το λίγο καλύτερα!

Τα καινούργια, "καλά" pc δεν είναι απαραίτητα και ενεργοβόρα, επίσης me μία ή δύο κάρτες γραφικών και τι κατηγορίας (hi-end?).

Με λίγο ψάξιμο πάντως στα 70€ παίρνεις ή πολύ ποιοτικό και αθόρυβο 80+ στα 350-450W, ή μέση κατηγορία όχι απαραίτητα 80+, non modular στα 550-650W.

Δες και αυτά τα μεταχειρισμένα από συνφορουμίτες:

Corsair TX650v2 , Corsair GS800 V2 , Corsair TX 650 (με γνώμονα την τιμή που έθεσες και δεδομένου ότι καλύπτουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες ενός νέου pc) ;)

Δημοσ.

Νομίζω οι πιο τίμιες προτάσεις στα χρήματα που διαθέτεις είναι το corsair GS500 και το OCZ PC Silencer MK III Series 500.

Και τα δύο είναι 80+ bronze (αν και το πρώτο δε το αναφέρει) και αθόρυβα σε φυσιολογικές συνθήκες.

Μοναδικό μειονέκτημα που έχει το corsair είναι πως δεν είναι modular.

To OCZ από την άλλη, φέρει τη 5ετή εγγύηση της PC Power & Cooling που όλοι σεβόμαστε και αγαπάμε, είναι στημένο σε seasonic πρότυπα, και έχει αισθητικές πινελιές της OCZ, (από τα καλύτερα παντρέματα που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί), ενώ το 600ρι αδερφάκι του πέρασε αλώβητο τις βαρβαρότητες από τον load tester του jonnyguru.

Όποιο από τα δύο και αν επιλέξεις θα σε καλύψει άνετα σε single gpu σύστημα.

Τα tx που προτείνει που προτείνει ο duffy είναι επίσης γνωστά και αξιόπιστα psu, αλλά ξεφεύγουν αρκετά το budget σου.

XFX Power Supply 550W ATX 24 pin Core Edition PRO550W Active-PFC Retail

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24102&cat=17&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=3

στην κατηγορια των 70+ ευρω (ΤΙΜΗ 73.97 €) ειναι πιστευω απο τα καλυτερα

Και αυτό πολύ καλό vfm, αν και έχουν ακουστεί γκρίνιες για την συμπεριφορά της 12ρας υπό προϋποθέσεις.

Δημοσ.

... στα 70€ παίρνεις ή πολύ ποιοτικό και αθόρυβο 80+ στα 350-450W, ή μέση κατηγορία όχι απαραίτητα 80+, non modular στα 550-650W.

Αν 70ε είναι η μέση κατηγορία τότε μπορώ να βαλω και περισσότερα αρκει να μην τα δώσω τσάμπα. Νόμιζα οτι με 70 παιρνεις πολυ καλο τροφοδοτικο γι αυτο ειπα τοσα.

Υπενθυμίζω οτι βασικό κριτήριο, περα απο την ποιότητα, είναι ο θόρυβος. Θα προσπαθήσω να φτιάξω ενα πισι που δεν θα καταλαβαίνεις διαφορα ανοιχτού απο κλειστό, γι αυτό με ενδιαφέρει αυτό που θα μου προτείνετε να το έχετε ακούσει ή να εισαι σίγουροι για τα επίπεδα θορύβου.

Δημοσ.

Μια χαρά τροφοδοτικά είναι όσα έχουν προταθεί, δε χρειάζεται να ξοδέψεις παραπάνω λεφτά.

Απόλυτα αθόρυβο δεν είναι κανένα, εκτός και αν δώσεις διπλάσια λεφτά για να πας σε κάποια fanless λύση όπως αυτό, που δεν αξίζει σε καμία περίπτωση imho, μιας και σε απόσταση >1 μέτρο με το ζόρι θα ξεχωρίσεις κάποιο θόρυβο από ένα normal psu, και σίγουρα στο σύστημά σου θα υπάρχει κάποιο φουρφούρι που θα τον υπερκαλύπει.

Δημοσ.

Αν και όλα όσα προταθηκαν είναι άριστα τροφοδοτικα ας βάλω και εγώ ένα εκτός συναγωνισμού ετσι να υπαρχει...

Ακριβό μεν ... τροφοδοτικο που έρχεται για να μεινει όμως...

Δημοσ.

Αν και όλα όσα προταθηκαν είναι άριστα τροφοδοτικα ας βάλω και εγώ ένα εκτός συναγωνισμού ετσι να υπαρχει...

Ακριβό μεν ... τροφοδοτικο που έρχεται για να μεινει όμως...

Και αυτό είναι τοοοο, :-D

Δημοσ.

Ouch, το εκτόξευσες, και μη ξεχνάς πως το προτείνεις σε κάποιον που έπεσε θύμα της liberty! ;p

Δημοσ.

Ouch, το εκτόξευσες, και μη ξεχνάς πως το προτείνεις σε κάποιον που έπεσε θύμα της liberty! ;p

Αλλο liberty και αλλο REVO....

Και επειδή έσκασε ένα (μπορει και 7ετιας+) αυτό δεν παυει να κανει την enermax μια απο τις τρεις τοπ κατασκευαστριες τροφοδοτικων αν όχι την πρώτη!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...