Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Η ερώτηση μου είναι απλή. Θέλω να ξεκινήσω τον προγραμματισμό και θα ήθελα να μου πείτε αν θα ήταν φρόνιμο να ξεκινήσω με αυτό το βιβλίο "C Programming, a Modern Approach", 2nd Edition (by King) που έχω δει να προτείνετε στο forum. Απότι διάβασα το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να ξεκινήσει με την python που θεωρείται εύκολη αλλά εγώ πιστεύω πως μπορώ να αντεπεξέλθω σε κάτι πιο δύσκολο αξιοποιώντας έτσι τον χρόνο μου με μια πιο ουσιώδη γλώσσα(or not?).

Όσοι έχετε διαβάσει το βιβλίο πιστεύετε πως θα μπορέσει ένας πρωτάρης να τα βγάλει πέρα και να κερδίσει κάτι από αυτό;

Έχω πάρα πολύ όρεξη να μάθω και σκοπεύω να αφιερώσω αρκετό χρόνο σε αυτό το κομμάτι.

Απώτερος σκοπός μου είναι να ασχοληθώ με το android :D

Ακούω τις συμβουλές σας!

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν θέλεις να ασχοληθείς με android θα σου έλεγα ξεκίνα κατευθείαν απο τη Java. Γενικότερα δεν θα πρότεινα C για γλώσσα την οποία θα ξεκινήσεις τον προγραμματισμό και μάλιστα αυτοδίδακτος. Έχει την επιστημονική της αξία αλλά απαιτείται ακαδημαϊκή καθοδήγηση.

Η java θα σου επιτρέψει να ασχοληθείς περισσότερο με τη λογική του προγραμματισμού και λιγότερο με τεχνικά θέματα όπως διαχείριση μνήμης. Φυσικά θα έχεις κάνει και το 70% για να μάθεις μετά android.

Δημοσ.

όταν λέω να ασχοληθώ με android δεν εννοώ με την δημιουργία εφαρμογών αλλά με kernel και rom καταστάσεις, δεν είναι με java αυτά σωστά;

Δημοσ.

όταν λέω να ασχοληθώ με android δεν εννοώ με την δημιουργία εφαρμογών αλλά με kernel και rom καταστάσεις, δεν είναι με java αυτά σωστά;

Ναι εκεί θα χρειαστείς C. Δεν ξέρω το επίπεδό σου, αλλά αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με προγραμματισμό μπαίνεις στα πολύ βαθειά.

Παρ'όλα αυτά, αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ξεκίνα C και αν δεν καταλαβαίνεις τίποτα πιάσε μια πιό εύκολη γλώσσα μέχρι να καταλάβεις 2-3 πράγματα και μετά ξαναπιάνεις τη C.

Δημοσ.

Νομίζω τα platforms του android είναι σε java, ο kernel όμως σίγουρα είναι σε C!!

Βέβαια για να φτάσεις σε επίπεδο να μαγειρεύεις Rom και kernel (και εννοώ σοβαρές αλλαγές, όχι παπατζιλικια του τύπου αλλάζω το titlebar) θα χρειαστείς βαθιές γνώσεις και προγραμματισμού αλλά και δομών δεδομένων και IPC και διάφορους αλγόριθμους κλπ κλπ... Δε σε αποθαρρύνω, απλώς σου λέω ότι καλύτερα είναι να βάζει μικρά μικρά σκαλοπατακια ώσπου να ανέβεις ψηλά ;-)

Δημοσ.

Αν και τελείως αρχάριος έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μου και θα ξεκινήσω με C χωρίς να παραλείψω κανένα κομμάτι και από την στιγμή που σκοπεύω να ασχοληθώ για πολύ καιρό ακόμα πιστεύω πως κάποτε θα μπορώ να πω πως ξέρω C :D

EDIT: Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει για το ποιο IDE να χρησιμοποιήσω; Έπεσα πάνω σε κάτι αρχαία googlarontas και εμεινά m@lks!

EDIT2: Χμμ το dev-c++ δοκίμασα για αρχή αλλά αφότου κάνω compile το πρώτο μου "προγραμματάκι" και προσπαθήσω να το εκτελέσω κλείνει αστραπιαία αν και μπορώ να διακρίνω πως εμφανίζει αυτό που του είπα. Θα δοκιμάσω με το Visual Studio 2010.

Δημοσ.

EDIT2: Χμμ το dev-c++ δοκίμασα για αρχή αλλά αφότου κάνω compile το πρώτο μου "προγραμματάκι" και προσπαθήσω να το εκτελέσω κλείνει αστραπιαία αν και μπορώ να διακρίνω πως εμφανίζει αυτό που του είπα. Θα δοκιμάσω με το Visual Studio 2010.

Η αντίδρασή σου σ' αυτό είναι... να αλλάξεις IDE?!?!? :o

• Moderators
Δημοσ.

αν και το προβλημα σου δεν ειναι με τον IDE. εμενα παντα με βολευε το Netbeans. Δοκιμασε το θα σου αρεσει πιστευω

• Like 1
Δημοσ.

αξιοποιώντας έτσι τον χρόνο μου με μια πιο ουσιώδη γλώσσα(or not?).

not. Να τις μάθεις και τις δυο και να τις χρησιμοποιείς συμπληρωματικά.

Στο dev-c++ θέλεις πατέντα ώστε να προλάβεις να δεις το "hello world"

linux και τερματικό: απλότητα.

Δημοσ.

Στο dev-c++ θέλεις πατέντα ώστε να προλάβεις να δεις το "hello world"

linux και τερματικό: απλότητα.

Και τα windows εχουν τερματικο -_-

Δημοσ.

Δεν έχω shortcut εύκαιρο... Αν θες να είμαστε σωστοί 61.04$ στοίχημα λοιπόν.

δεξι alt και 'ε' με ελληνικη γλωσσα

οριστε : €

:P

Δημοσ.

Η αντίδρασή σου σ' αυτό είναι... να αλλάξεις IDE?!?!? :o

Άλλαξα κυρίως γιατί ψάχνοντας στο internet για λύση έπεσα πάνω στα forum του dev++ και ενός με παρόμοιο πρόβλημα του πρότειναν να αλλάξει IDE διότι δεν υποστηρίζετε πλέον. Έβαλα και netbeans αλλά μου ζητάει compiler και δεν ξέρω ποιο να βάλω. Έχει κάποιος να μου προτείνει μια up-to-date ολοκληρωμένη λύση;

Από linux δεν γνωρίζω και πολλά αλλά σίγουρα θα μάθω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...