sargio01 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Χαίρετε, θέλησα να κάνω επανεγκατάσταση τα windows 7 και όταν bootαρα απο το dvd εγκατάστασης, επέλεξα προσαρμογή και διέγραψα όλα τα διαμερίσματα που υπήρχαν μέχρι τότε προκειμένου να χρησιμοποιήσω όλο το δίσκο εκ νέου. Το πρόβλημα είναι σε ένα σημείο κατά την εγκατάσταση, σταματάει η διαδικασία και μου εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα: Πατώντας οκ, βγάζει το επόμενο μήνυμα: Στο σημείο αυτό, να διευκρινήσω πως ένα απο τα partitions που διέγραψα, ανέφερε πως ενδεχομένως περιείχε αρχεία του συστήματος και το μέγεθός του ήταν περίπου 500mb(τα υπόλοιπα, ήταν δύο: Ελεύθερος χώρος περίπου 250gb και άλλο ένα recovery περίπου 2,5gb). H εμφάνιση των παραπάνω μηνυμάτων, με οδήγησαν να πιστεύω πως στο partition των 500mb ίσως υπήρχαν οι οδηγοί που αναφέρονται σ' αυτά. Bootαρα λοιπόν με linux live cd, ώστε να πραγματοποιήσω ανάκτηση δεδομένων και απο μαλακία μου εγκατέστησα το linux(!!!!). -Τί μπορώ να κάνω τώρα; -Γιατί παρουσιάζονται αυτά τα μηνύματα κατά την εγκατάσταση των windows; Παλιότερα που έκανα ακριβώς το ίδιο στο laptop μου, δεν εμφανίστηκαν και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε απρόσκοπτα... Υπολογιστής: hp pro 3010 mt: -Λειτουργικό που θέλω: windows 7 -Λειτουργικό linux: fedora 15 -Επεξεργαστής: intel core2duo E7500 στα 2.93GHz -Mητρική: pegatron 2A94h -Kάρτα γραφικών: nvidia g210 (όσο είχα windows7, με τον οδηγό 301.42) -Σκληρός δίσκος: western digital wd3200aajs Eυχαριστώ προκαταβολικά
geowizard Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Στο σημείο αυτό, να διευκρινήσω πως ένα απο τα partitions που διέγραψα, ανέφερε πως ενδεχομένως περιείχε αρχεία του συστήματος και το μέγεθός του ήταν περίπου 500mb αυτο ειναι το system reserved partition. στο μελλον μην το ξανακουμπησεις εαν δεν ξερεις τι ακριβως ειναι εκει μεσα. Το λεω εκ πειρας.
TheELF Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Κατέβασε το chipset driver για το intel ich10 που έχεις από εδώ (ή όπου αλλού θες) http://www.symantec.com/connect/downloads/readysata-drivers-intel-ich9-and-ich10 Αποσυμπίεσε το πλήρως και βάλε το σε ένα usb στικάκι,εκεί που σου βγάζει το μήνυμα κάτω έχει ένα κουμπί load driver πάνε στο usb να τον διαβάσει και λογικά θα δει και τον δίσκο σου.
sargio01 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Mετά απο αυτή τη νίλα και να με πληρώνουν που λέει ο λόγος, δεν θα το ξαναπειράξω! Να 'σαι σίγουρος γι αυτό Τώρα όσον αφορά το chipset driver, το έβαλα ήδη σε usb stick και αύριο θα δοκιμάσω τη διαδικασία και θα ενημερώσω. Να 'στε καλά Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί το desktop έχει αυτή την ιδιαιτερότητα σε σχέση με το notebook...
cb_papi Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Όταν εννοείς επανεγκατάσταση, εννοείς να τα χάσεις όλα (αρχεία κλπ.) και να κάνεις καθαρή εγκατάσταση από το 0? Αν είναι έτσι, τότε είναι φυσικό να διαγράψεις όλα τα διαμερίσματα στον δίσκο που δεν χρειάζεσαι (εκτός π.χ. αν έχεις εγκατεστημένο άλλο λειτουργικό σε κάποιο διαμέρισμα που θέλεις να κρατήσεις) συμπεριλαμβανομένου και του system reserved partition. Εμένα όταν μου έβγαζε τέτοια λάθη κατά την εγκατάσταση, έφταιγε το dvd που ήταν κακογραμμένο από τον "θείο". Προσπάθησε να το ξανακατεβάσεις ή να το ξαναγράψεις, εκτός αν μιλάμε για αυθεντικό dvd των windows 7.
xristosk Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2012 το dvd θέλει εγγραφεί στην μικρότερη δυνατή ταχύτητα.
sargio01 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Κατέβασε το chipset driver για το intel ich10 που έχεις από εδώ (ή όπου αλλού θες) http://www.symantec.com/connect/downloads/readysata-drivers-intel-ich9-and-ich10 Αποσυμπίεσε το πλήρως και βάλε το σε ένα usb στικάκι,εκεί που σου βγάζει το μήνυμα κάτω έχει ένα κουμπί load driver πάνε στο usb να τον διαβάσει και λογικά θα δει και τον δίσκο σου. Tα δοκίμασα και τα δύο και δεν τα βλέπει καν ο υπολογιστής Όταν εννοείς επανεγκατάσταση, εννοείς να τα χάσεις όλα (αρχεία κλπ.) και να κάνεις καθαρή εγκατάσταση από το 0? Αν είναι έτσι, τότε είναι φυσικό να διαγράψεις όλα τα διαμερίσματα στον δίσκο που δεν χρειάζεσαι (εκτός π.χ. αν έχεις εγκατεστημένο άλλο λειτουργικό σε κάποιο διαμέρισμα που θέλεις να κρατήσεις) συμπεριλαμβανομένου και του system reserved partition. Εμένα όταν μου έβγαζε τέτοια λάθη κατά την εγκατάσταση, έφταιγε το dvd που ήταν κακογραμμένο από τον "θείο". Προσπάθησε να το ξανακατεβάσεις ή να το ξαναγράψεις, εκτός αν μιλάμε για αυθεντικό dvd των windows 7. Το dvd είναι όντως "μαύρο", αλλά εκτός του ότι το ίδιο χρησιμοποιούσα στις επανεγκαταστάσεις στο laptop μου χωρίς κανένα πρόβλημα(γι αυτό και έχασα τη μπάλα τώρα), αφετέρου, επειδή το dvd είναι με sp1 ενώ ο υπολογιστής είχε windows χωρίς, σκέφτηκα πως ενδεχομένως έφταιγε αυτό. Κατέβασα λοιπόν και έκαψα νέο χωρίς sp1. Παρουσίασε όμως το ίδιο θέμα το dvd θέλει εγγραφεί στην μικρότερη δυνατή ταχύτητα. O dvd writer είναι ultra speed! Ξέρεις μήπως, πώς θα ελέγξω και επέμβω στη ταχύτητά του σε linux(fedora 15); Ακόμα αναρωτιέμαι, γιατί στο laptop δεν υπήρχε το system reserved partition και πήγαιναν όλα ρολόϊ(τρείς επανεγκαταστάσεις έκανα απο τότε που το αγόρασα)...
TheELF Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Tα δοκίμασα και τα δύο και δεν τα βλέπει καν ο υπολογιστής Το ich10 μόνο, το αποσυμπίεσες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Τρέξε το 7zip θα δεις μέσα φακέλους winall->driver μέσα εκεί έχει αρχεία .inf .cat .sys αυτά χρειάζεσαι.
sargio01 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2012 Eννοείται ότι αποσυμπίεσα το αρχείο αφού το κατέβασα Το ότι δοκίμασα και το ich9, είναι επειδή δεν έπιασε το 10, μπας και κάνει δουλειά το 9! Καλού κακού... Έκανα ότι ακριβώς μου είπες στο τελευταίο σου μήνυμα. Για πληρέστερη εικόνα, βιντεοσκόπησα(συγγνώμη για τη χάλια ανάλυση! Το κινητό φταίει ) τη διαδικασία, ώστε να μπορείς να ελέγξεις ακριβώς το τι έκανα... Η αποσυμπίεση http://youtu.be/XsgjkhknNJ0 Η μη αναγνώριση απο το σύστημα http://youtu.be/nw6etJ_eJ44
sargio01 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα, απο τη τελευταία φορά που postαρα, έχω κάνει επανειλημμένες προσπάθειες για να καταφέρω να εγκαταστήσω τα windows7, έχω φάει όλο το internet για να βρω ποιά μπορεί να είναι η λύση του προβλήματος(εξακολουθεί το ίδιο με παραπάνω), βρήκα αυτά αλλά δείχνει ότι δε διαθέτει αυτό που χρειάζομαι! Τί να κάνω, μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιον άλλο driver; Έχω απελπιστεί... Χρειάζομαι το photoshop και προσωρινά το δουλεύω μέσω virtualbox. Όμως χρειάζομαι όλη την οθόνη, πράγμα που μόνο με κανονική εγκατάσταση θα το καταφέρω! Θεέ μου, πρέπει να υπάρχει λύση, δε μπορεί... Υ.Γ. Ο επεξεργαστής μου είναι αυτός:
corrupted Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Τραβα ενα fdisk απο linux, σβηστα ΟΛΑ και μετα δοκιμασε εγκατασταση των 7. Σε γραμμη εντολων: fdisk /dev/sda p για να τυπωσει τα διαμερισματα d και στην επομενη επιλογη αριθμος για να σβησεις το x διαμερισμα αφου τα εχεις σβησει ολα... p (παλι) για να επιβεβαιωσεις πως δεν υπαρχει κανενα partition w για να γραψεις το νεο (κενο πλεον) partition table reboot και δοκιμασε παλι την εγκατασταση.
sargio01 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Τραβα ενα fdisk απο linux, σβηστα ΟΛΑ και μετα δοκιμασε εγκατασταση των 7. Σε γραμμη εντολων: fdisk /dev/sda p για να τυπωσει τα διαμερισματα d και στην επομενη επιλογη αριθμος για να σβησεις το x διαμερισμα αφου τα εχεις σβησει ολα... p (παλι) για να επιβεβαιωσεις πως δεν υπαρχει κανενα partition w για να γραψεις το νεο (κενο πλεον) partition table reboot και δοκιμασε παλι την εγκατασταση. Tί είναι το fdisk και τις εντολές, σε τερματικό εννοείς να τις γράψω;
corrupted Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ναι, σε τερματικο. Θα σβηστουν τα παντα με το fdisk (oλα τα partitions...) Καλο θα ηταν να μην εχεις συνδεδεμενο καποιον αλλο δισκο πανω. Μη γινει καμια στραβη και επιλεξεις λαθος δισκο...
sargio01 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Tα έσβησα όλα μέσω τερματικού, δοκίμασα εγκατάσταση των win και μου εμφάνισε πάλι τα μηνύματα που έχω στο 1ο post...
corrupted Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Windows 8 εχεις δοκιμασει να περασεις? Το δισκακι σου που ειναι με ελληνικα μηπως ειναι "πειραγμενο"? Γιατι αυτα με τις πολλες εκδοσεις ειναι ειτε MSDN (νομιζω) ειτε πειραγμενα... Επισης υπαρχουν και αυτα τα επισημα ISO των Windows 7... http://www.mydigitallife.info/official-windows-7-sp1-iso-from-digital-river/ Μηπως να δοκιμασεις να περασεις μια αγγλικη εκδοση απο το επισημο ISO?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα