STRS1992 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δεδομένα : pc descktop e8400, gpu 9800gt, mobo p5ql/epu 6gb ram , 1hdd Sata, 400w turbo (που οριακά επαρκεί για το σύστημα), 1 dvd. floppy. θέλοντας να προσθέσω 1 σκληρό ακόμα και επειδη δεν υπηρχε διαθεσιμη παρόχή αγόρασα ενα molex http://imageshack.us/photo/my-images/821/img42531.jpg/ , από γνωστό μεγάλο κατάστημα. και με αυτό τροφοδότησα σκληρό και τη κάρτα γραφικών. Ολα λειτουργούν καλά για μία μέρα . Το πρόβλημα:Την επόμενη η οθόνη παγώνει στην εκκίνηση, και σε επανεκκίνηση μένει μαύρη. Η λύση: Με τα από ώρες αγωνιάς, και προσπαθειών (δοκιμή σε άλλη οθόνη, επανατοποθέτηση κάρτας, δοκιμή με δανεική κάρτα, ελέγχο σε μνήμες κτλ) ανακάλυψα αυτό --> http://imageshack.us/photo/my-images/850/img42513.jpg/ σε δυο σημεία σκασμένο. και σε κόντινό σε όλο του το μεγαλείο --> http://imageshack.us/photo/my-images/137/img42503.jpg/ Το ερώτημα:Φταίω εγώ ή το σκασμένο???? ΥΓ ευτυχώς το pc λειτουργεί κανονικά μετά την αντικατάσταση.
veteranos123 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Αυτό με το πλαστικό είναι πολύ επικίνδυνο.Μάλλον πέρασαν παραπάνω anper ή ρεύμα από ότι αντέχει αν δεν κάνω λάθος.Μάλλον πρέπει να αλλάξεις το τροφοδοτικό σου.
STRS1992 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Σωστό. Αυτό δεν το είχα σκεφτεί.Τόση ζέστη μέσα στο κουτί, αέρας από τους ανεμιστήρες,Θα μπορούσε να είχε κάνει ανάφλεξη!!! Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι φταίει αυτό και όχι το καλώδιο? Μη μου απαντήσετε: "όταν καεί το σπίτι σου" Τότε όλα τα τα τροφοδοτικά είναι εμπρηστικοί μηχανισμοί?
haris013 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 αλλαξε το συντομοτερο δυνατο το τροφοδοτικο σου!! κατα 99.9% αυτο κανει την ζημια.. παρε ενα ποιοτικο τροφοδοτικο,ειναι επενδυση.
veteranos123 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δεδομένα : pc descktop e8400, gpu 9800gt, mobo p5ql/epu 6gb ram , 1hdd Sata, 400w turbo (που οριακά επαρκεί για το σύστημα), 1 dvd. floppy. θέλοντας να προσθέσω 1 σκληρό ακόμα και επειδη δεν υπηρχε διαθεσιμη παρόχή αγόρασα ενα molex http://imageshack.us...1/img42531.jpg/ , από γνωστό μεγάλο κατάστημα. και με αυτό τροφοδότησα σκληρό και τη κάρτα γραφικών. Ολα λειτουργούν καλά για μία μέρα . Το πρόβλημα:Την επόμενη η οθόνη παγώνει στην εκκίνηση, και σε επανεκκίνηση μένει μαύρη. Η λύση: Με τα από ώρες αγωνιάς, και προσπαθειών (δοκιμή σε άλλη οθόνη, επανατοποθέτηση κάρτας, δοκιμή με δανεική κάρτα, ελέγχο σε μνήμες κτλ) ανακάλυψα αυτό --> http://imageshack.us...0/img42513.jpg/ σε δυο σημεία σκασμένο. και σε κόντινό σε όλο του το μεγαλείο --> http://imageshack.us...7/img42503.jpg/ Το ερώτημα:Φταίω εγώ ή το σκασμένο???? ΥΓ ευτυχώς το pc λειτουργεί κανονικά μετά την αντικατάσταση. Ποτέ δεν φταίμε εμείς αλλά πάντα φταίνε οι άλλοι.
ninos30 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Ποτέ δεν φταίμε εμείς αλλά πάντα φταίνε οι άλλοι. Καλά αυτό είναι κανόνας! Σωστό. Αυτό δεν το είχα σκεφτεί.Τόση ζέστη μέσα στο κουτί, αέρας από τους ανεμιστήρες,Θα μπορούσε να είχε κάνει ανάφλεξη!!!Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι φταίει αυτό και όχι το καλώδιο?Μη μου απαντήσετε: "όταν καεί το σπίτι σου"Τότε όλα τα τα τροφοδοτικά είναι εμπρηστικοί μηχανισμοί? Καμία σχέση. Ένα ποιοτικό τροφοδοτικό, ΑΚΟΜΑ και βραχυκύκλωμα να κάνεις επίτηδες μέσα στο κουτί, δεν θα σκάσει ούτε θα καεί. Θα ρίξει απλά το εσωτερικό ρελέ του και μετά από κάποια ώρα εκτός μπρίζας ώστε να αποφορτίσει, θα ξεκινήσει κανονικά. Γιαυτό φωνάζουμε όλοι, λίγα ευρώ παραπάνω όταν αγοράζουμε τροφοδοτικό για το PC μας. Για μένα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του υπολογιστή μας, κι αν αυτό δεν δουλεύει καλά τότε κινδυνεύει να κάψει τα πάντα. Αν δεν μας φτάνει το budget, ας κόψουμε από τον επεξεργαστή (ειδικά με τα σημερινά τέρατα που υπάρχουν) και όχι από το PSU. Και όπως είπαν οι άλλοι, από την στιγμή που ήδη σου έκαψε καλώδιο εγώ δεν θα το εμπιστευόμουν αυτό το τροφοδοτικό. Κι αν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά το TT TR-380P σου δίνει 30Α στην 12V και 5 χρόνια εγγύηση. Αν με το TurboX ήσουν τσίμα-τσίμα, με αυτό θα είσαι αέρας
baskon Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 ΤΟ τροφοδοτικό ετσι και αλλιως είναι για αλλαγή, καθως ειναι ενα απο τα σημεια που δε παιζουμε.. Απο κει και περα το γιατι εσκασε. 1)Θα ηταν καλύτερα να τροφοδοτησεις 2 σκληρους ή σκληρο και dvd με αυτο το καλώδιο και οχι σκληρο και καρτα γραφικών..Καλυτερα τη κάρτα γραφικών τροφοδότησε τη με αποκλειστικό καλώδιο. 2)Πιθανως ελαττωματικο καλώδιο. 1
STRS1992 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Τώρα (μέχρι να το αλλάξω) έχω μαζί το 2 σκληρό και το DVD. Είναι οκ? Αν έφταιγε το τροφοδοτικό για δεν έσκαγε τόσο καιρό που δουλεύει το παλιό καλώδιο? Μετά την προσθήκη του molex γιατί έσκασε το καινούργιο, που υποτίθεται ότι ήταν ποιο φρέσκο αρά άφθαρτο και πήρανε και τα δυο το ίδιο ρεύμα, όταν ήταν συνδεδεμένα σε σειρά?? Δεν είναι ποιο πιθανό το ελαττωματικό καλώδιο?
baskon Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Σου απαντησα και πριν οτι το καλωδιο πιθανως να ηταν ελαττωματικο. Απο κει και περα μη συγκρίνεις το Molex καλώδιο που εχει το τροφοδοτικό σου (ακομα και αν ειναι μουφα γενικά), με ένα καλωδιο του μισού ευρω..Προφανως το δευτερο ειναι ότι να ναι..
doakes Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Μα και το τροφοδοτικο του της πλακας ειναι! Εγω πιστευω οτι το τροφοδοτικο φταιει που ανοιξε το καλωδιο.
baskon Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δε μπορουμε να ξερουμε τι εγινε και για αυτο λεω πιθανως κλπ..Προσωπικά θεωρω οτι αν ειχε στειλει πολύ παραπανω ρευμα απο οτι χρειαζεται δε θα ειχε διαλυθει μονο το καλωδιο..Οπότε μας μενει το οτι εδινε κανονικό ρευμα και δεν αντεξε το splitter.. Οπως και να εχει καλο θα ηταν να παρει ενα ποιοτικο τροφοδοτικό ,το οποιο θα εχει και εξειδικευμένο καλωδιο Pci-ex για την καρτα γραφικών του και να μη μπλεκει με molex και διπλους ανταπτορες(ενα για να βγαλει 2 Molex Και ενα για να παρει Pci ex τροφοδοσια απτο διπλο ανταπτορα)... Ενα 50αρικο ειναι και ειναι βασικό για κάθε υπολογιστη, αν θελουμε να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο
doakes Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Οπως και να εχει καλο θα ηταν να παρει ενα ποιοτικο τροφοδοτικό ,το οποιο θα εχει και εξειδικευμένο καλωδιο Pci-ex για την καρτα γραφικών του και να μη μπλεκει με molex και διπλους ανταπτορες(ενα για να βγαλει 2 Molex Και ενα για να παρει Pci ex τροφοδοσια απτο διπλο ανταπτορα)... Ενα 50αρικο ειναι και ειναι βασικό για κάθε υπολογιστη, αν θελουμε να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο Συμφωνω μαζι σου.
STRS1992 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Τι προτείνεται από 50-60 ευρώ και για μελλοντική χρήση, να αντέχει δηλαδή άνετα μια καλή κάρτα γραφικών?
Roger Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Αν έφταιγε το τροφοδοτικό για δεν έσκαγε τόσο καιρό που δουλεύει το παλιό καλώδιο? Ελα μου ντε,εδω σε θελω. Τα καλωδια τα ειχες πιασμενα με δεστρα ή ητανε χυμα στο κουτι? Το πιθανοτερο ειναι οτι οταν εβαλες το καινουργιο molex καπου ακουμπουσε πανω στην ψυκτρα και ελιωσε,εξου και σε δυο σημεια. Τα καλωδια οταν λιωνουνε απο μεγαλα φορτια δεν λιωνουνε λιγο εδω και λιγο παρακατω,και φυσικα οχι φορτια υπολογιστη που δεν ειναι καν ικανα να λιωσουνε καλωδια,σιγα το ρευμα. Σε ενα τροφοδοτικακι 250w λοιπον ΟΣΑ και να του φορτωσουμε πανω καποια στιγμη θα γονατισει και θα καει,δεν θα λιωσει κανενα καλωδιο. Το παχος των καλωδιων ειναι ή δεν ειναι το ιδιο και σε 250w τροφοδοτικο και σε 500 και σε 750 και παει λεγοντας?
ninos30 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Τα καλωδια οταν λιωνουνε απο μεγαλα φορτια δεν λιωνουνε λιγο εδω και λιγο παρακατω,και φυσικα οχι φορτια υπολογιστη που δεν ειναι καν ικανα να λιωσουνε καλωδια,σιγα το ρευμα. Σε ενα τροφοδοτικακι 250w λοιπον ΟΣΑ και να του φορτωσουμε πανω καποια στιγμη θα γονατισει και θα καει,δεν θα λιωσει κανενα καλωδιο. Το παχος των καλωδιων ειναι ή δεν ειναι το ιδιο και σε 250w τροφοδοτικο και σε 500 και σε 750 και παει λεγοντας? Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ούτε είναι ίδια σε πάχος τα καλώδια που χρησιμοποιούνται (όχι ανάλογα με τα Watt αλλά ανάλογα με την ποιότητα του PSU) ούτε είναι σπάνιο να λιώνουνε, αν όντως είναι κακής ποιότητας. Ένα απλό search στον γούγλη θα σε πείσει. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα εμφανίζεται σε adapters που η ποιότητα των καλωδίων είναι κακή, αλλά πάντα οφείλεται στο κακής κατασκευής τροφοδοτικό. Καλό είναι να αγοράζουμε ένα επώνυμο τροφοδοτικό τα οποία έχουν και επαρκή καλώδια από μόνα τους και να μην χρησιμοποιούμε κανέναν αντάπτορα. Τι προτείνεται από 50-60 ευρώ και για μελλοντική χρήση, να αντέχει δηλαδή άνετα μια καλή κάρτα γραφικών? Εύκολα θα σου προτείνουν την σειρά CX της Corsair. Γνώμη μου (αλλά πίστεψέ με αν το ψάξεις λίγο σε καλά sites όχι μόνο δικιά μου) ότι είναι αρκετά υπερεκτιμημένα. Τουλάχιστον για τα χρήματα που κοστίζουν πλέον. Οι σειρές CX/GS είναι αρκετά μέτριες, και για να πας σε ένα πραγματικά καλό Corsair τροφοδοτικό πρέπει να πας στην σειρά ΤΧ (ας είναι καλά η Seasonic), αλλά είναι έξω από το budget σου. Εγώ θα σου πρότεινα κάποιο από τα OCZ ή ένα από τα δύο Thermaltake (πρακτικά το ίδιο είναι απλά το Belrin και τα άλλα γερμανόφωνα βγήκαν μόνο για την αγορά της Γερμανίας): Berlin 630, Smart 630 και με τα 45Α που δίνουν στην 12V σηκώνουν άνετα και CF/SLI (όχι με διπύρηνες φυσικά).
Προτεινόμενες αναρτήσεις